Je suis Muslim

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

drunken tiger

#126 Re: Je suis Muslim

Post by drunken tiger »

:thumbup:
A vidi ti licemjerja bez granica. odu ljudi u arapske zemlje i moraju poštovati prava i zakone tih zemalja. Dakle nema alkohola na javnim mjestima, nema mini suknjica, ljubakanja po plažama i sl. Onda ti kozojebci dođu u Zapadni svijet i neće da poštoju prava, obaveze i zakone tih zemalja nego bi da nameću svoje... Užas jedan!
Zanimljivo, ovi prvi ljudi a ovi drugi kozojebci, sram te bilo[/quote]
Neka je njih sram, oni su kozojebci.
Itakoto

#127 Re: Je suis Muslim

Post by Itakoto »

Religije pozivaju homoseksualce na spas!? :lol: Ne gumo vise. Dobro ljudi, vidite li vi koliko ste vi samo zakrzljali i zaostali u vremenu i prostoru? Radujem se vremenu kad ce ekstremni laici i fanaticari prestati tumaciti ispravno vjerovanje u Boga.
Altruist

#128 Re: Je suis Muslim

Post by Altruist »

Luca36 wrote:Izvinjavam se što vas prekidam u debati ali, odoste sa teme.

Trebate svi shvatiti da ovi ljudi ne šljive nijedan pravni sistem na svijetu osim nekog svog prava i suda, i da se pri tome pozivaju na Islam i uzvikuju Allahu ekber, od čega se većina islamskog svijeta ograđuje.
Apsurdno je govoriti o pravima a ne spomenuti i obaveze koje proizilaze iz tih prava. Ovi smaknuti novinari su iskoristili svoje pravo da iskažu šta im god padne na pamet, iako vjerujem da im iz tog prava proizilazi i obaveza da pri tome paze kako i u kojoj mjeri će narušiti tuđa prava i povrijediti tuđe osjećaje.
Oni su uzeli sebi za pravo da ismijavaju Poslanika, bili su upozoravani u više navrata, ostali su pri svome, eh onda su i ovi teroristi uzeli sebi za pravo da ih smaknu.
Po mom skromnom mišljenju, trebali su svoje nezadovoljstvo iskazati tužbom na sudu, ali kako rekoh ovi ljudi ne šljive nikakve pravne sisteme.

Ono što ja želim reći jeste da ne podržavam ni jedne ni druge, ali neću da me neko na silu stavi na stranu ili jednih ili drugih.
Ja sam Musliman, nisam Čarli i nisam terorista.

Ispravno rezonovanje.
Glavni problem je što nemamo jedinstvenu definiciju slobode.
Luca36

#129 Re: Je suis Muslim

Post by Luca36 »

agent_zero wrote:
drunken tiger wrote:Svaki onaj koji traži opravdanje za ubistvo (nebitno koje) za mene je moron i kreten i idiot! Nasilje i ubistva opravdavati time što je neko crtao nešto je van svake pameti.
I ne samo to, nego mentalni bolesnik, životinja, neljudsko biće... Šejtan u ljudskom obliku.

Pozivam moderaciju da ovakve teme ne samo ključaju, nego i brišu.

A otvarače istih da odmah banuju!
A sloboda govora?
Ne mogu

#130 Re: Je suis Muslim

Post by Ne mogu »

Parafraziraću pokojnog urednika CH-a.
"Vaše vjerske svetinje, bilo koje, su samo vaše svetinje. Moje nisu. Zamislite kada bi svijet poštovao tabue svih svjetskih vjera, na šta bi društva ličila..."
Elem, neki Indijci poštuju krave, a mi ih jedemo. Po tome, trebali bi doći i pobiti nas. Itd, itd, itd...
Havatar

#131 Re: Je suis Muslim

Post by Havatar »

Ne mogu wrote:Parafraziraću pokojnog urednika CH-a.
"Vaše vjerske svetinje, bilo koje, su samo vaše svetinje. Moje nisu. Zamislite kada bi svijet poštovao tabue svih svjetskih vjera, na šta bi društva ličila..."
Elem, neki Indijci poštuju krave, a mi ih jedemo. Po tome, trebali bi doći i pobiti nas. Itd, itd, itd...
Ukucaj u google i pretrazi koliko je bilo takvih ubistava i vidi jesu li takve vijesti prenosene tako da svi hindusi ispadaju zlocinci ili je to prenoseno kao neka bizarna vijest :?: I da li se neko ogradjivao i da li je neko trazio da se svi oni ograde :?:
omega369

#132 Re: Je suis Muslim

Post by omega369 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Luca36 wrote:Ne slažem se sa protestima sa parolom "je suis Charlie..", zato što ja nisam provokator niti dijelim paradigmu ovog i onog svijeta sa urednicima anamon prokletog "satiričnog tijednika". Ograđujem se od "Islamskog terorizma..." jer se i sam Islam ograđuje od terorizma.
Koristim pravo i slobodu govora da sa ponosom izjavim Je suis Muslim.
Kad ćemo se već dijeliti na one koji misle da mogu vrijeđati Poslanika i nas koji tako ne misle.
Tako perfidna igra riječi, čuj "ja sam Čarli" na jednoj strani i na drugoj su svi oni kojima se ne ostavlja izbor da budu nešto "treće".
Fun fact - Ljudi, u civilizovanom svijetu, mogu vrijeđati koga hoće. Ti, po tom pitanju, možeš recimo samo da se poklopiš ušima i ništa više . Ako ne vjeruješ, pogledaj novine i portale danas. U inat su karikature Poslanika u većini. Zašto ?! Upravo zbog ovakvih pokušaja da nekom ko je rođen, odrastao i živi u zemlji apsolutnih sloboda kažeš da nešto - ne može.

Oni koji "nisu Čarli" su teroristi Jer, samo terorist može smatrati da je ok ubiti nekog jer je nacrtao nešto.
Kakav zakljucak :lol: :lol: :lol: jesi ti sam smislio ovu budalastinu ili ti je neko pomagao? Momak, tebi bas treba pomoc, najiskrenije, da ti ne kazem sta ruznije
sigh

#133 Re: Je suis Muslim

Post by sigh »

Havatar wrote:
Ne mogu wrote:Parafraziraću pokojnog urednika CH-a.
Ukucaj u google i pretrazi koliko je bilo takvih ubistava i vidi jesu li takve vijesti prenosene tako da svi hindusi ispadaju zlocinci ili je to prenoseno kao neka bizarna vijest :?: I da li se neko ogradjivao i da li je neko trazio da se svi oni ograde :?:
Pa i nisu, ali realno postoji velika disproporcija izmedju hindu i islamskog ekstremizma. Oboje je za osudu, ali je problem kod muslimana, sto pored realno malog broja muslimana koji su spremni na nasilje postoji jako veliki broj muslimana koji podrzavaju krsenje sloboda ljudi upravo iz religijskih razloga. Nekome oduzimati pravo da kritikuje shodno tu religiju je suludo ali ne iznenadjuje upravo zbog cinjenice da veliki dio muslimanke zajednice zaboli briga za ljudskim pravima. :)
Ripicipi

#134 Re: Je suis Muslim

Post by Ripicipi »

Velkoski wrote:Pa gdje su ti vjerski časopisi koji prave karikature homoseksualaca i JAVNO to govore svakodnevno kroz medije? GDJE!?

Sloboda govora mi ne daje za pravo da jebem nekome mater jer mi je to ćejf, jednostavno ne daje.
Shvati da je religija u zapadnoj evropi marginalna stvar.
Cybernetic

#135 Re: Je suis Muslim

Post by Cybernetic »

Luca36 wrote:Ne slažem se sa protestima sa parolom "je suis Charlie..", zato što ja nisam provokator niti dijelim paradigmu ovog i onog svijeta sa urednicima anamon prokletog "satiričnog tijednika". Ograđujem se od "Islamskog terorizma..." jer se i sam Islam ograđuje od terorizma.
Koristim pravo i slobodu govora da sa ponosom izjavim Je suis Muslim.
Kad ćemo se već dijeliti na one koji misle da mogu vrijeđati Poslanika i nas koji tako ne misle.
Tako perfidna igra riječi, čuj "ja sam Čarli" na jednoj strani i na drugoj su svi oni kojima se ne ostavlja izbor da budu nešto "treće".
Ti si jedan obicni taliban.
Locked