Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#401 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

sherbett wrote:Zagreb je sigurno tolerantniji od Splita. Sarajevo je isto tolerantno.
Mi u Zg cudno gledamo bule. Hajd ja.. ja sam ih se nagledala u Sa.. al kako da mi djeci objesnimo zasto se njoj ni oci ne vide? Sta da ja kazem djetetu?
Pa isitnu valjda? :oops: Religijska sloboda i pravo na slobodno izražavanje vjere i vjerovanja. Mene više brine kako objasniti da se dvojica drže za ruku i ljube. :oops:
zg1911

#402 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by zg1911 »

Gojeni H wrote:
zg1911 wrote:
Aj ne citiraj me s takvim glupostima
Ali, mi stvarno nismo pederi. Mozes camit' koliko hoces dugo na sarajevskoj zeljeznickoj, opet te niko nece pitat' da te pojastuci.
O zagrebackom kolodvoru 80-ih su s druge strane ispredane citave urbane legende o homoseksualnoj ljubavi.
Kaj ti mama gradi zadar?
jao_situacije

#403 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by jao_situacije »

nemamo gej paradu jer imamo hiljade terorista

ne ide to zajedno
General War

#404 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by General War »

Alfons Kauders wrote:
zg1911 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Zavisi od definicije tolerancije. Primjera radi:

- u ZG se odrzavaju parade i nema izgreda (tolerancija)
- no, u tim paradama nema Roma i Zidova (nisu "nestali" radi viska tolerancije, vec radi Ustasa i Jasenovca)

Tako da... Ne, u Sarajevu, Bihacu, Zivinicama ili Tuzli nema gay parada - ali barem nema ni masovnih grobnica, ni komemoracija za zrtve Jasenovca.

Ukratko - vi imate paradu, ulicu Mile Budaka, i komemorativni centar Jasenovac. Mi nemamo ni paradu, ni Budaka, ni Jasenovac.

Mi imamo pametnija posla. :D
ok, ali te ustaše nisu primarno zagrepčani. a više je partizana dao zg nego svi ostali ex yu glavni gradovi skupa.
Znam da nisu, i znam koliko je partizana bilo u Hrvatskoj (nisi na srpskom forumu, opusti se! :D)

Ali to nije ni bila poenta. Namjera mi je bila da ukazem na rezultate netolerancije u hrvatskom drustvu.

Recimo, kada bi neko iz Zagreba pogledao rezultate popisa stanovnistva za Zivinice, vidio bi relativno visok natalitet i dosta nepismenosti, te zakljucio da se radi o nazadnoj sredini. Ali statistika ne govori sve - Zivinicani nisu zatucana stoka, vec su za vrijeme rata u opstinu primili desetine hiljada izbjeglicca, ukljucujuci par par hiljada Roma iz Semberije.

Nisu se doselili izborom, vec zato jer ih je neko protjerao otamo - u ovom primjeru, cetnici u proslom ratu.
A otkud toliki Romi u Semberiji? Zato jer su od necega pobjegli preko Save - u ovom primjeru, od ustasa u pretproslom ratu

I jesu li sad Zivinice primitivne jer tamo zivi puno Roma, koji u prosjeku imaju vise djece i manje skole od autohtonog stanovnistva? Ili su pak primjer tolerancije jer su postale novi dom za pripadnike manjine koja je bjezala od fasista koji su je pokusali istrijebiti?
:thumbup: Svaka ti ko Njegoseva :D
jao_situacije

#405 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by jao_situacije »

sherbett wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
sherbett wrote:Zagreb je sigurno tolerantniji od Splita. Sarajevo je isto tolerantno.
Mi u Zg cudno gledamo bule. Hajd ja.. ja sam ih se nagledala u Sa.. al kako da mi djeci objesnimo zasto se njoj ni oci ne vide? Sta da ja kazem djetetu?
Pa isitnu valjda? :oops: Religijska sloboda i pravo na slobodno izražavanje vjere i vjerovanja. Mene više brine kako objasniti da se dvojica drže za ruku i ljube. :oops:
Ma nije to problem.. nego zelim ukazati na sraz kultura. Jest da religija uvelike utjece na civilizacijski krug.. al pazi ti taj sraz kultura!! Sto je jako zalosno.. nasoj djeci ovdje je poznatija homoseksualnost.. nego skroz zamotana zena
A jbga.. meni homoseksualnost nije prirodna da ga je! Sve je to ok.. ja cak imam i gay prijatelje.. al fakat me ne zanima sta rade sa svojim partnerima.. znaci zeludac mi se okrece na pomisao samu jos od one scene iz filma mi djeca s kolodvora zoo... znaci uzas!
kojim se to bulama oči ne vide :?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#406 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by _BataZiv_0809 »

Nije ti to bas isto pajdara. Sa nakonoscu ka istom spolu se rodis. Maramu izaberes.

Mislim nemoj me pogresno shvatiti, za slobodu sam svih filozofskih i svjetonazorskih ubjedjenja. To ne mijenja cinjenicu da su one drustvene kategorije, a ne bioloske.
General War

#407 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by General War »

Alfons Kauders wrote:
Ako joj se ne vide oci, onda nije bula :D Ali hajde ti u prosjecnom covjeku u Hrvatskoj objasni razliku izmedju selefizma, vehabizma i tradicionalnog Islama koji se praktikuje u BiH?

Njima to sve isto :D A onda se bune kada mi pocnemo trpati sve Hrvate u isti kos, iliti U isti kos. :D

Ono, ok je kada Kolinda prica kako je BiH najveca prijetnja za sigurnost Hrvatske, ili kada izmisli hiljade terorista u istoj... Ali nemojte da slucajno ko pomisli da svi Hrvati furaju Thompsona i crnu odjecu. Oni su ipak u manjini, mada pune stadione. Dok su kod nas teroristi u vecini, mada ih ima dovoljno za 3-4 marice i nekoliko celija u Zenici.

Pocinjem sumnjati da Hrvati generalno imaju nekih zescih problema s Bosancima. Ali eto, kad nas vec ne razumiju, ne poznaju i ne vole, lijepo je barem vidjeti da nas se plase. Mislim, zlu ne trebalo, da im opet kakva glupost ne padne na pamet. Bolje je da misle da smo teroristi i da cemo sjeci glave turistima po Dalmaciji ako opet odluce zaratiti s nama. Rijec je o milionskim ustedama za ministarstvo odbrane. :-)
Kako li im objsanjsavaju ove casne sestre onda? ni one ne idu u "minicima" :D

Image

Image
Alfons Kauders

#408 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Alfons Kauders »

zg1911 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ako joj se ne vide oci, onda nije bula :D Ali hajde ti u prosjecnom covjeku u Hrvatskoj objasni razliku izmedju selefizma, vehabizma i tradicionalnog Islama koji se praktikuje u BiH?

Njima to sve isto :D A onda se bune kada mi pocnemo trpati sve Hrvate u isti kos, iliti U isti kos. :D

Ono, ok je kada Kolinda prica kako je BiH najveca prijetnja za sigurnost Hrvatske, ili kada izmisli hiljade terorista u istoj... Ali nemojte da slucajno ko pomisli da svi Hrvati furaju Thompsona i crnu odjecu. Oni su ipak u manjini, mada pune stadione. Dok su kod nas teroristi u vecini, mada ih ima dovoljno za 3-4 marice i nekoliko celija u Zenici.

Pocinjem sumnjati da Hrvati generalno imaju nekih zescih problema s Bosancima. Ali eto, kad nas vec ne razumiju, ne poznaju i ne vole, lijepo je barem vidjeti da nas se plase. Mislim, zlu ne trebalo, da im opet kakva glupost ne padne na pamet. Bolje je da misle da smo teroristi i da cemo sjeci glave turistima po Dalmaciji ako opet odluce zaratiti s nama. Rijec je o milionskim ustedama za ministarstvo odbrane. :-)
Odakle ti to da hrvati ne prave razliku između bošnjačkog i radikalnog islama? Tu si se malo prevario. Hrvat neće imati problema s tim da mu je prvi susjed bošnjak. Bošnjačka zajednica je odlično prihvaćena u hrvatskoj i u hrvatskoj nije problem biti bošnjak.
Iz vlastitog iskustva - jer sam se uvjerio da dosta Hrvata ima problem s mojim postojanjem i prisustvom u Hrvatskoj. :D

Zato jer mi je jedan dolazio na ogradu s automatom i prijetio mojim prijetaljima da ce ih pobiti, jer je drugi bacio stapin u dvoriste Bosanca u ulici nize, jer mi je treci rezao gume na autu, cetvrti mi opljackao dom, peti prijetio da ce mi baciti bombu na terasu itd.

Meni se cini da problem ipak postoji, koliko god se tebi cinilo da su takve pojave uobicajene i ne dokazuju problem koji Hrvati imaju s Bosancima. Tebi je takvo ponasanje mozda ok, ali meni nije ni uobicajeno niti normalno, zato jer se takve stvari nisu desavale ni Srbima ni Hrvatima u mom gradu za vrijeme rata, pa ja budala naivno ocekivao isto od Srba i Hrvata.

Ali bez brige, davno sam se pomirio s tim, jer sam shvatio da nemamo isti sistem vrijednosti. Kada krenem u Srbiju ili Hrvatsku, naoruzam se strpljenjem i spremim za maltretiranje - jer mi je jasno da idem u drustva sa drukcijim vrijednostima, drustva koja bi radije da me nema. Prilagodim se, isto kao sto se prilagodim kada sam na planini, pa gorstacima ne pricam o gay pravima i slicnim stvarima, jer znam da sam u primitivnijoj sredini i da necemo naci zajednicki jezik.
Kolinda je idiot.

Na stadionu dolazi do psihologije masa. 200 idiota povede urlikanje i pijani kretenčići će se nadodati makar ih inače boli kurac. Uostalom, stadioni nisu mjerilo društva već mjerilo njegova taloga. Šljam!
Slazem se, nizak udarac s moje strane. Navijaci se ne mogu uzimati kao mjerilo bilo cega.
Gojeni H

#409 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Gojeni H »

zg1911 wrote: Kaj ti mama gradi zadar?
Ne razumijem kajkavsko narjecje. Prevedi, molim.
Gojeni H

#410 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Gojeni H »

jao_situacije wrote:nemamo gej paradu jer imamo hiljade terorista

ne ide to zajedno
Ne moze to zajedno nikako.
zg1911

#411 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by zg1911 »

Alfons Kauders wrote:
zg1911 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Odakle ti to da hrvati ne prave razliku između bošnjačkog i radikalnog islama? Tu si se malo prevario. Hrvat neće imati problema s tim da mu je prvi susjed bošnjak. Bošnjačka zajednica je odlično prihvaćena u hrvatskoj i u hrvatskoj nije problem biti bošnjak.
Iz vlastitog iskustva - jer sam se uvjerio da dosta Hrvata ima problem s mojim postojanjem i prisustvom u Hrvatskoj. :D

Zato jer mi je jedan dolazio na ogradu s automatom i prijetio mojim prijetaljima da ce ih pobiti, jer je drugi bacio stapin u dvoriste Bosanca u ulici nize, jer mi je treci rezao gume na autu, cetvrti mi opljackao dom, peti prijetio da ce mi baciti bombu na terasu itd.

Meni se cini da problem ipak postoji, koliko god se tebi cinilo da su takve pojave uobicajene i ne dokazuju problem koji Hrvati imaju s Bosancima. Tebi je takvo ponasanje mozda ok, ali meni nije ni uobicajeno niti normalno, zato jer se takve stvari nisu desavale ni Srbima ni Hrvatima u mom gradu za vrijeme rata, pa ja budala naivno ocekivao isto od Srba i Hrvata.

Ali bez brige, davno sam se pomirio s tim, jer sam shvatio da nemamo isti sistem vrijednosti. Kada krenem u Srbiju ili Hrvatsku, naoruzam se strpljenjem i spremim za maltretiranje - jer mi je jasno da idem u drustva sa drukcijim vrijednostima, drustva koja bi radije da me nema. Prilagodim se, isto kao sto se prilagodim kada sam na planini, pa gorstacima ne pricam o gay pravima i slicnim stvarima, jer znam da sam u primitivnijoj sredini i da necemo naci zajednicki jezik.
Kolinda je idiot.

Na stadionu dolazi do psihologije masa. 200 idiota povede urlikanje i pijani kretenčići će se nadodati makar ih inače boli kurac. Uostalom, stadioni nisu mjerilo društva već mjerilo njegova taloga. Šljam!
Slazem se, nizak udarac s moje strane. Navijaci se ne mogu uzimati kao mjerilo bilo cega.
Žao mi je zbog problema kojih si doživio. No, nikako se ne bih složio da je hrvatska primitivnija sredina od bih, kako veliš.

Nema potrebe za impliciranjem kako je meni normalno da se poteže automat na tebe i slično. Iskuliraj!

Ponajbolji prijatelj mi je bošnjak iz rs koji je u ratu doselio u zg. Nikad problema nije imao.

Sad zašto on kao stalni nije imao problema, a ti kao gost jesi - zaista nemam pojma.

Još jednom, da hrvati zaista mrze bošnjake, kao što tvrdiš, ne bi li im život u rh bio teži ili težak do mjere da se barem malkice pobune? A ne bune se.

Sad, znam, ti sudiš iz osobnog iskustva, no nama ostalima je to jedan primjer, a u društvu masu njih da nije tako.
statixx

#412 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by statixx »

Gojeni H wrote:Problem sa tezom u boldiranom tekstu je - kako? Svaki pokusaj isticanja invidualnih prava i sloboda, bez osiguranja principa direktne demokratije kod odabira sudija i tuzilaca (barem na kantonalnom nivou), ce naici na krik optuzbe za majorizaciju. Postavlja se i pitanje da li bi proli shvatili sta bi ovo znacilo za njih kao individue a ne Srbe, Hrvate i Bosnjake?

Ne treba ni spominjati da bi SVE trenutne politicke elite bile protiv toga, jer bi se ocigledno oslabila kontrola nad prolima.
Po meni to je problem "bljutavosti" Dejtonske kase, a buduci da ju je zakuhala MZ, neka je sada kusaju i pate se sa domacim etnokratama. Mi to radimo vec 20 godina. Ova zemlja sa postojecim uredjenjem apsolutna nema nikakvih sansi da uspije. Da li je to bio cilj ne znam.

SDA i dio intelektualne i duhovne elite, koju drze za muda, svojom klero-etnopolitikom dodatno pogorsava stvari. Za ovih 20 godina sve su ucinili da privrzenost domovini i patriotizam redukuju na kulturni etnocentrizam, u kojem kulturu dominantno prozimju vjera i turkofilija. Obicaji, tradicija, knjizevnost, umjetnost i drugi aspekti kulture, prilicno su zapusteni. Osim navedenog, narod je zapusten na planu pravno-politickog promisljanja o znacaju drzave u kontekstu njegovog opstanka i razvoja, a sloboda naroda odredjena je samosvijescu i sposobnoscu kritickog misljenja. Odsustvo toga dovodi do ovoga sto sve cesce u kolokvijalnom govoru nazivamo neofeudalno drustvo, gdje vlast postaje sve bogatija, a gradjani sve siromasniji.
Alfons Kauders

#413 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Alfons Kauders »

zg1911 wrote:
Žao mi je zbog problema kojih si doživio. No, nikako se ne bih složio da je hrvatska primitivnija sredina od bih, kako veliš.
Ne ocekujem da se slozis, jer samo dajem svoj subjektivni sud - ja to tako dozivljavam, na osnovu vlastitog iskustva. Znam da su sanse da cu imati problema te prirode npr. u Metkovicu nekoliko puta vise od sanse da ce biti frke na Jahorini. Daleko od toga da su Srbi s Pala i Sokoca tolerantni, ali barem nas poznaju, pa se ne kurce.
Nema potrebe za impliciranjem kako je meni normalno da se poteže automat na tebe i slično. Iskuliraj!

Ponajbolji prijatelj mi je bošnjak iz rs koji je u ratu doselio u zg. Nikad problema nije imao.

Sad zašto on kao stalni nije imao problema, a ti kao gost jesi - zaista nemam pojma.
Zavisi od nastupa. Ja sam pokusavao biti fin i kulturan, pa sam zavrsavao u policiji - zapravo u Hrvatskoj me policija vise puta legitimisala, zaustavila u autu, i privela u stanicu nego u BiH za ostatak zivota. Rekord je bio kada su me za 15 dana boravka legitimisali 11 puta i na kraju priveli u stanicu.

Onda se to malo smirilo, kad sam otkrio fazon. Umjesto da se ponasam normalno, pocnem se ponasati onako kako bi to ocekivali od Bosanca baustelca, kriminalca i teroriste. Umjesto da kulturno i stalozeno diskutujem, odmah krenem urlati i prijetiti. Odmah imam puno manje problema, kad se uklopim u predrasude. :D
Još jednom, da hrvati zaista mrze bošnjake, kao što tvrdiš, ne bi li im život u rh bio teži ili težak do mjere da se barem malkice pobune? A ne bune se.

Sad, znam, ti sudiš iz osobnog iskustva, no nama ostalima je to jedan primjer, a u društvu masu njih da nije tako.
Ne mrze, barem ne vecina, niti sam to tvrdio. U Hrvatskoj imam desetine prijatelja, susjeda i kolega. Neke poznajem decenijama i smatram ih za bliske prijatelje. Oni se stide idiota koji su mi pravili probleme kao sto bih se ja stidio nekog bradatog idiota koji bi njima napravio problem u Bosni.

Ja samo govorim da Hrvati generalno imaju problem s Bosancima. To ne mora biti rezultat mrznje, vec moze biti posljedica neznanja, dezinformacija, nezainteresiranosti, predrasuda itd. Taj problem se ne mora ogledati u mrznji prema Bosancima, vec cisto po misljenju da smo "drukciji" i da se prema nama bas i ne mora ophoditi na korektan nacin.

No, ja sam se vec prilagodio, pa umjesto da na rivi pricam o tehnologiji, kulturi, poslu i slicnim osjetljivim temama zbog kojih bi mogao najebat... Ja pricam o sisama, kokainu, alkoholu i nasilju. Bolje je da misle da cu ih iskasapiti cakijom nego da misle da sam nacitana pizda - pa diskusije te prirode ne rjesavam argumentima, vec prijetnjama tipa "biž jebo ti mater svoju, isjecu te nožOm, i tebe i tog pedera s tobom!"

Tako da zadnjih godina i nemam problema. To se zove prevencija sefe - bolje je da me se klone nego da pomisle evo intelektualca hajmo ga prebit... Pa da ih onda fakat moram smirivati cakijom koju po defaultu imam uz sebe. :lol:

(U Bosni mi ne pada na pamet da sa sobom nosam cakiju ili pistolj - cisto zato jer nema potrebe, i jer imamo policiju za te stvari... Opet, subjektivni dojam - oruzje se nosi tamo gdje postoji opravdana prijetnja za sigurnost)
Gojeni H

#414 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Gojeni H »

statixx wrote:
Gojeni H wrote:Problem sa tezom u boldiranom tekstu je - kako? Svaki pokusaj isticanja invidualnih prava i sloboda, bez osiguranja principa direktne demokratije kod odabira sudija i tuzilaca (barem na kantonalnom nivou), ce naici na krik optuzbe za majorizaciju. Postavlja se i pitanje da li bi proli shvatili sta bi ovo znacilo za njih kao individue a ne Srbe, Hrvate i Bosnjake?

Ne treba ni spominjati da bi SVE trenutne politicke elite bile protiv toga, jer bi se ocigledno oslabila kontrola nad prolima.
Po meni to je problem "bljutavosti" Dejtonske kase, a buduci da ju je zakuhala MZ, neka je sada kusaju i pate se sa domacim etnokratama. Mi to radimo vec 20 godina. Ova zemlja sa postojecim uredjenjem apsolutna nema nikakvih sansi da uspije. Da li je to bio cilj ne znam.

SDA i dio intelektualne i duhovne elite, koju drze za muda, svojom klero-etnopolitikom dodatno pogorsava stvari. Za ovih 20 godina sve su ucinili da privrzenost domovini i patriotizam redukuju na kulturni etnocentrizam, u kojem kulturu dominantno prozimju vjera i turkofilija. Obicaji, tradicija, knjizevnost, umjetnost i drugi aspekti kulture, prilicno su zapusteni. Osim navedenog, narod je zapusten na planu pravno-politickog promisljanja o znacaju drzave u kontekstu njegovog opstanka i razvoja, a sloboda naroda odredjena je samosvijescu i sposobnoscu kritickog misljenja. Odsustvo toga dovodi do ovoga sto sve cesce u kolokvijalnom govoru nazivamo neofeudalno drustvo, gdje vlast postaje sve bogatija, a gradjani sve siromasniji.
Sve je odlicno napisano, osim ... nece niko kusati nikakvu kiselu corbu osim nas.
statixx

#415 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by statixx »

Gojeni H wrote:nece niko kusati nikakvu kiselu corbu osim nas.
Jasno, ali u kontekstu geopolitike i ekonomije ipak kusaju, npr. Vigemark i Kormak svakodnevno... :D
Bodkin

#416 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Bodkin »

sherbett wrote:Daj Alfonso saberi se :mrgreen:
Malo je reci da pretjeruje. Bombe i automati. Sigurno. U hrvatskoj vlada tiha diskriminacija onda kad se ispolji ali mislim da je situacija dosta dobra. Naravno ima vukojebina koje su zapele u proslosti.

Ono sto sto nije tiho je flertovanje sa ustaslukom. To je solidno otvoreno :D
Alfons Kauders

#417 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Alfons Kauders »

Bolje mi ide oduzimanje od sabiranja. :)
Alfons Kauders

#418 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Malo je reci da pretjeruje. Bombe i automati. Sigurno. U hrvatskoj vlada tiha diskriminacija onda kad se ispolji ali mislim da je situacija dosta dobra. Naravno ima vukojebina koje su zapele u proslosti.

Ja bas i nemam naviku da lazem, osim u zajebanciji ili kad nekog trollam svim sredstvima.

Sve sto sam naveo desilo se meni, ne nekom desetom, vec meni.

Ako mislis da sam lazov, ne vidim svrhu diskusije.
putokaz1

#419 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by putokaz1 »

Na teroritoriji BH nastaju nove države
-Sarajevski Begovat,s Dinastijom Izetbegovića,Sarajevo-Travnik-Konjic
-Socijalistička republika Tuzla
-Islamska enklava Sanski Most
-Autonomna Država Grad Tešanj Jelah
-Savez nezavisnih Gradova Zenica-Goražda-Visoko
-Bošnjčki bedem Cazin-Bužim
itd....
Naravno sve napisano je parodija na naziv teme
Meni ne treba Bošnjačka država već DRŽAVA
Bodkin

#420 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:

Ja bas i nemam naviku da lazem, osim u zajebanciji ili kad nekog trollam svim sredstvima.

Sve sto sam naveo desilo se meni, ne nekom desetom, vec meni.

Ako mislis da sam lazov, ne vidim svrhu diskusije.
Jarane ne mislim da si lazov nego da ovdje pretjerujes da dokazes poentu
Alfons Kauders

#421 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Odnosno mislis da lazem? :D

U skladu s tim, ne vidim da imamo sta pricati.
Vipsilon

#422 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Vipsilon »

Ovaj zg baš potvđuje stereotip o Hrvatima sa forsiranjem priče o pravima lgtb populacije.
Bodkin

#423 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:
Odnosno mislis da lazem? :D

U skladu s tim, ne vidim da imamo sta pricati.
Ok
zg1911

#424 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by zg1911 »

:zoka:
Vipsilon wrote:Ovaj zg baš potvđuje stereotip o Hrvatima sa forsiranjem priče o pravima lgtb populacije.
Ti baš svakim svojim upisom potvrđuješ onaj najrašireniji stereotip o bosancima.
Drvosjeca iz Dejcica

#425 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_BataZiv_0809 wrote:
Nije ti to bas isto pajdara. Sa nakonoscu ka istom spolu se rodis. Maramu izaberes.

Mislim nemoj me pogresno shvatiti, za slobodu sam svih filozofskih i svjetonazorskih ubjedjenja. To ne mijenja cinjenicu da su one drustvene kategorije, a ne bioloske.
Hoćeš reći da su baš svi tako rođeni, odnos hormona, disbalans, ovo, ono...ako je već tako i ako se svi tako rađaju možemo li onda reći da je to uređena mana (bolest). Svi kaži ne, to nije bolest, ljudi imaju pravo izbora...itd. Dakle ljučna riječ IZBOR, kako neko bira maramu tako neko bira partnera istog spola. Ne kažem da nema onih koji se tako rode. Što se mene tiče ja svojoj djeci to objašnjavam pravom na izbor, i jedno i drugo.
Post Reply