Je li vrijeme za 063...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Referent za ONO i DSZ

#1 Je li vrijeme za 063...

Post by Referent za ONO i DSZ »

Da se ne doticem svih politickih konotacija i peksinluka, dakle iz cisto ekonomske racunice pitam se je li vrijeme za prelazak sa BHMobile na Eronet.
Mislim da su sa ovih 1000 besplatnih minuta dobro naceli i pokrenuli mase a sada sa vim novim paketima 100min za 2 korisnika definitvno pokazali da su najbolji. Ne znam koje su zvanicne cifre ali sam siguran da je bhtelecom izgubio znacajan broj korisnika u posljednje vrijeme a sto je najgore nista ne radi da im pokusa parirati nekom protu-uslugom. (Ako ne racunam onu debilsku reklamu...alo meraba, bon-jour... :D )
Definitvno me vise nije briga za neku (vidi pocetak posta) patriotsku liniju u podrzavanju bhtelecoma a koliko vidim i sam Eronet se veoma dobro ukljucio sponzorstvom pa i u neke pozitivne drzavne projekte.
Sve u svemu kontam iza nove godine kad odplatim ovaj mobilni (koji je jos jedno deranje guzova bht) Eronet "here I m".

...pa ti brankovicu prodaji telecom pred kraj svog mandata i drzi koku koja donosi zlatna jaja (s malim remarkom da je to iz nasih dzepova) tamo nekad 2014gd. :bih:
Mahalac

#2 Re: Je li vrijeme za 063...

Post by Mahalac »

Vidim komunikacije nam dobro idu...jeftino :D
ePegasus

#3 Re: Je li vrijeme za 063...

Post by ePegasus »

..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 15:06, edited 1 time in total.
bez_ideje

#4 Re: Je li vrijeme za 063...

Post by bez_ideje »

Nesto ne vjerujem da bi odobrili zadrzavanje broja :sad:
I mene jedino to drzi u Bh telecomu! :( :(
sarajlijaHR

#5 Re: Je li vrijeme za 063...

Post by sarajlijaHR »

vrijeme je nego sta, za Eronet mobilne i Mtel bezicni fiksni ...
amrica

#6 Re: Je li vrijeme za 063...

Post by amrica »

ePegasus wrote:Kad god konkurenti pokrenu dobru akciju iz BH telecoma smisle neviđenu glupost. Eronet krenuo u akciju 1000 minura besplatno, telefoni bagatela oni pojeftine cijene međunarodnih poziva - pa dajte ko to više zove Ameriku telefonom. Pa danas skoro svaka baba koja ima nekog vani zna za Skype ili IP telefoniju. Onda skontaju unutar firme jefitnije/besplatno - većina firmi koristi Skype,MSN, MAil za ineterne komunikacije.Prodaju telefone koji su ostali na zalihi negdje pa dobili dobru cijenu ili za N95 čekali 5-6 mjeseci...
Željno sam isćekivao neku dobru akciju za mobile korisnike - to je danas najrasprostanjenije...nisu došli pameti, zato jest moj džep..

Vrijeme će biti ćim odobre da mogu zadržati stari broj i preći na drugog operatera.. :thumbup:
Uh, ti bas pretjera, pa u bih cca 20% ljudi koristi internet, nesto mislim da je tu slabo baba....
ePegasus

#7 Re: Je li vrijeme za 063...

Post by ePegasus »

..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 15:07, edited 1 time in total.
amrica

#8 Re: Je li vrijeme za 063...

Post by amrica »

skype, msn ... je zakon, em pricas em se gledas a gotovo dzaba :-D

Samo zalosna cinjenica da cak i vecina ljudi koji kao koriste net nemaju pojma sta je to, nemaju kamerice, mikrofone, djidje....
mostarac

#9 Re: Je li vrijeme za 063...

Post by mostarac »

Obzirom da su pozivi izmedju operatera u BiH skoro kao da zoves inostranstvo, operatera mi ne odredjuju njegove cijene (kakva korist od tog 1.000 minuta dzaba kao da pricam samo sa jednim covjekom (to moze koristiti samo zaljubljenim tinejdzerima), nego mi operatera odredjuje broj ljudi sa kojima komuniciram na odredjenim mrezama. Kako je broj ljudi sa kojima komuniciram 80% na BH Telecomu onda mi je apsurdno koristiti 063 mrezu jer me dodje uzasno skupo. Kakva korist nekome od 063 broja i njihovih primamljivih ponuda ako mu je vecina ljudi sa kojima komunicira na drugoj mrezi. Mislite ljudi malo dalje od onog sto pise na reklami. Isto se odnosi i na druge operatere. Po meni oni koji zaista imaju potrebu najbolje je da imaju dva broja na dvije razlicite mreze.
mostarac

#10 Re: Je li vrijeme za 063...

Post by mostarac »

amrica wrote:skype, msn ... je zakon, em pricas em se gledas a gotovo dzaba :-D

Samo zalosna cinjenica da cak i vecina ljudi koji kao koriste net nemaju pojma sta je to, nemaju kamerice, mikrofone, djidje....
pa sad da je bas dzaba gledati se preko kamerice i pricati i nije bas, al ipak imas nadzor nad potrosnjom megabajta koji tom prilikom vrte ko ringispil :D
Meshtar

#11 Re: Je li vrijeme za 063...

Post by Meshtar »

bez_ideje wrote:Nesto ne vjerujem da bi odobrili zadrzavanje broja :sad:

Uskoro ćeš moći preći na drugog operatera uz zadržavanje istog broja telefona i predznaka.
Alkos

#12 Re: Je li vrijeme za 063...

Post by Alkos »

Meshtar wrote:
bez_ideje wrote:Nesto ne vjerujem da bi odobrili zadrzavanje broja :sad:

Uskoro ćeš moći preći na drugog operatera uz zadržavanje istog broja telefona i predznaka.
Tacno!
Amazonka27

#13 Re: Je li vrijeme za 063...

Post by Amazonka27 »

@mostarac :thumbup:
Desilo se u hrvatskoj da mozes preci na drugu mrezu i da zadrzis stari broj...ali kada neko promjeni mrezu, ovi sto ga zovu nisu obavjesteni, i onda su se ljudi fatali za glavu kada su im dolazili racuni.
sasa_t

#14 Re: Je li vrijeme za 063...

Post by sasa_t »

Ja sam odavno presao na eronet bas zbog tih 1000 minuta. I definitivno se isplati.... Jedini problem je sto kad sa fiksne linije zoves eronet strasno skupo....
Ostalo na eronetu je zadovoljavajuce, od GPRS-a i MMS-a do usluge. Nikad mi se npr nije desilo da prilikom nadoplate bona dodje do nekih komplikacija kao u telekomu....

Ostra konkurencija jos bolji proizvod samo sto ovi parmaci iz telekom se ne trzaju...
black

#15 Re: Je li vrijeme za 063...

Post by black »

mostarac wrote:Obzirom da su pozivi izmedju operatera u BiH skoro kao da zoves inostranstvo, operatera mi ne odredjuju njegove cijene (kakva korist od tog 1.000 minuta dzaba kao da pricam samo sa jednim covjekom (to moze koristiti samo zaljubljenim tinejdzerima), nego mi operatera odredjuje broj ljudi sa kojima komuniciram na odredjenim mrezama. Kako je broj ljudi sa kojima komuniciram 80% na BH Telecomu onda mi je apsurdno koristiti 063 mrezu jer me dodje uzasno skupo. Kakva korist nekome od 063 broja i njihovih primamljivih ponuda ako mu je vecina ljudi sa kojima komunicira na drugoj mrezi. Mislite ljudi malo dalje od onog sto pise na reklami. Isto se odnosi i na druge operatere. Po meni oni koji zaista imaju potrebu najbolje je da imaju dva broja na dvije razlicite mreze.
upravo tako, shta mi to koristi kad su svi sa kojima komuniciram na bh telecomu, i kao sto kazes to najvise i koriste mladja raja, ja ih znam masu koji imaju eronetov broj i koriste tih 1000 minuta iskljucivo za razgovore sa djevojkom
Post Reply