Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKETA)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Pingwin
#1 Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKETA)
- Da li vam je nacija/etnija ili vjera bitna pri odabiru partnera? Ako volite neku osobu koja je druge vjere/religije da li će vam to predstavljati problem jednoga dana kada se odlučite na brak?
Koliki je uticaj rodbine i javnosti na slobodni odabir partnera bez obzira na vjeru/religiju?
Da li osjećate seksualnu odbojnost ako je pripadnik suprotnog (s)pola druge vjere/religije?
- Poznajete li osobu koja je bila zaljubljena u partnera druge vjere/religije i da li su prekinuli radi uticaja rodbine ili javnosti?
Poznajete li osobu koja se drži samo svoje vjere/religije pri odabiru partnera? Kakvo mišljenje imate o toj osobi? Da li ste vi takva osoba? Ako da, zašto?
Koliki je uticaj rodbine i javnosti na slobodni odabir partnera bez obzira na vjeru/religiju?
Da li osjećate seksualnu odbojnost ako je pripadnik suprotnog (s)pola druge vjere/religije?
- Poznajete li osobu koja je bila zaljubljena u partnera druge vjere/religije i da li su prekinuli radi uticaja rodbine ili javnosti?
Poznajete li osobu koja se drži samo svoje vjere/religije pri odabiru partnera? Kakvo mišljenje imate o toj osobi? Da li ste vi takva osoba? Ako da, zašto?
Last edited by Pingwin on 23/04/2013 15:51, edited 4 times in total.
- drag_gost
#2 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Obje teme koje si postavio se ticu vjere i nacije. Je li ovo neko ispitivanje koje finansira nevladin sektor? 
- TheWatcher
-
hhaarree
#4 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
+1TheWatcher wrote:
- Pingwin
#5 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Da bar...drag_gost wrote:Obje teme koje si postavio se ticu vjere i nacije. Je li ovo neko ispitivanje koje finansira nevladin sektor?
Pitanje je jednostavno i zanima me sta forumaši misle.
- ho oponopono
#6 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
...kinder pingvin, teška stvar, ma neeee! 
- Ramzess Veliki
#7 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Ovdje je deset pitanja.Pingwin wrote:- Da li vam je nacija/etnija ili vjera bitna pri odabiru partnera? Ako volite neku osobu koja je druge vjere/religije da li će vam to predstavljati problem jednoga dana kada se odlučite na brak?
Poznajete li osobu koja se drži samo svoje vjere/religije pri odabiru partnera? Kakvo mišljenje imate o toj osobi? Da li ste vi takva osoba?
Ne smeta mi vjera dok razmišlja slično. Rodbina mi ne utiče na odluke. Nemam seksualne niti bilo koje odbojnosti. Da, znam i nisu prekinuli, a znam i jednu koji su se razišli jer je ta moja prijateljica iskompleksirana sadistička manipulatorka. Tip je bio sasvim OK. Ne, ne znam, ne družim se sa ekstremima.
- Pingwin
#8 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Dva su osnovna, tj imaju drugaciju tematiku. U prvoj pitam sve u vezi važenja vjere a u drugoj jeste li se susreli s time.Ramzess Veliki wrote: Ovdje je deset pitanja.
PS
Promijenio sam anketu pa ponovno mozete glasati.
- MedenoSrce
#9 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Meni je bitno da ni u sta ne vjeruje 
- Pingwin
#10 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Pa moze i to, znaci da imaš mišljenje da je iste "vjere" kao i ti, tj. ateist, agnostik, etc.MedenoSrce wrote:Meni je bitno da ni u sta ne vjeruje
- MedenoSrce
#11 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
ne, ja sam muslimanka.
- dust in the wind
#12 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
ja ne vjerujem..ako njemu ne smeta to, ako mi ne mijenja zivot i navike...meni ne smeta ni njegova vjera...mada je to u praksi dosta tesko... ali sve je moguce
- dust in the wind
#13 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
heh.cuj jesmo li se susreli s tim..ko da nas za vanzemaljce pitas...
- drag_gost
#14 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
dust in the wind wrote:heh.cuj jesmo li se susreli s tim..ko da nas za vanzemaljce pitas...
- dust in the wind
#15 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
hahahahah... bojim se da je bolje da se i ne susretnemo...vidis ti... ne znas sta se insanu moze desiti kada nesto takvo vidi...drag_gost wrote:dust in the wind wrote:heh.cuj jesmo li se susreli s tim..ko da nas za vanzemaljce pitas...![]()
![]()
Ja se jos nisam susreo s takvim slucajem. Citao sam neke drevne mitove o tome, pika li se to?
- Pingwin
#16 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Ja ne znam ni jednu osobu da joj je rodbina zabranila da se ozeni/uda za osobu druge vjere ili za osobu koja ne vjeruje, nebitno.. Ali ja mislim da se o tome baš puno i ne priča jer svako pokušava to zadržati za sebe ako je i bilo, ali uvijek postoje tračevi, mahaluše... Pa me zanima, da neko ispriča neku zanimljivu priču u vezi toga ili nešto slično....dust in the wind wrote:heh.cuj jesmo li se susreli s tim..ko da nas za vanzemaljce pitas...
PS
Bilo bi lijepo da ovi koji su glasali za prve dvije opcije da se jave ovdje i objasne zašto im je to važno.
Last edited by Pingwin on 23/04/2013 15:48, edited 1 time in total.
-
sha_ba
#17 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
a mi tebi ovdje licimo na mahaluse jel??

- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#18 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Ja sam primjetio da su zene puno, puno sklonije tome da ih nije briga kakav ce partner biti (tj. koje nacije ili religije) a to pripisujem tome da su i dosta emotivnije, vezu se za osobu i sl. a to ce vjerujem pokazati i ova anketa...
Za mene u obzir iskljucivo dolazi osoba iste vjere i nacionalnosti, zbog tih vjerskih razlika, zbog razlika u obicajima, a i mislim da bi tu dolazilo do problema nekad u buducnosti sto se tice bajrama, dzuma, ramazana, djeteta, rodbine, a s druge strane zbog Bozica, uskrsa, vaskrsa, itd. koji meni kulturoloski nisu ni blizu, nit' bi se mogao zamisliti da nesto takvo proslavljam sa nekim ko mi je tako blizak (zena i dijete, rodbina)... Dakle ZA BRAK iskljucivo trazim osobu iste vjere i nacionalnosti, naravno tu bi bilo i velikog pritiska rodbine, odricanja mozda i uopsteno bi to bila neka "losa stvar" koju sam uradio u zivotu...
Veza, avantura, izlasci, provod i te stvari naravno da nemaju nikakve veze sa tim ko je koje vjere ili nacije...
Ja licno znam par osoba koje su prekinule bas duge veze zbog pritiska porodice, a znam i koje nisu slusale porodicu pa danas ne komuniciraju se nekima od njih...
Za mene u obzir iskljucivo dolazi osoba iste vjere i nacionalnosti, zbog tih vjerskih razlika, zbog razlika u obicajima, a i mislim da bi tu dolazilo do problema nekad u buducnosti sto se tice bajrama, dzuma, ramazana, djeteta, rodbine, a s druge strane zbog Bozica, uskrsa, vaskrsa, itd. koji meni kulturoloski nisu ni blizu, nit' bi se mogao zamisliti da nesto takvo proslavljam sa nekim ko mi je tako blizak (zena i dijete, rodbina)... Dakle ZA BRAK iskljucivo trazim osobu iste vjere i nacionalnosti, naravno tu bi bilo i velikog pritiska rodbine, odricanja mozda i uopsteno bi to bila neka "losa stvar" koju sam uradio u zivotu...
Veza, avantura, izlasci, provod i te stvari naravno da nemaju nikakve veze sa tim ko je koje vjere ili nacije...
Ja licno znam par osoba koje su prekinule bas duge veze zbog pritiska porodice, a znam i koje nisu slusale porodicu pa danas ne komuniciraju se nekima od njih...
- Pingwin
#19 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Ja ne trebam izlaziti iz stana, samo udjem ovdje i sve znam!sha_ba wrote:a mi tebi ovdje licimo na mahaluse jel??
![]()
Znači ne možeš prijeći preko religije i nacije.. A da li bi oženio, bubam, Arapkinju? Iste ste vjere a druge nacije.. Sad ne znam koliko je kultura baš vezana za vjeru i običaje...JOINT_1921 wrote:Ja sam primjetio da su zene puno, puno sklonije tome da ih nije briga kakav ce partner biti (tj. koje nacije ili religije) a to pripisujem tome da su i dosta emotivnije, vezu se za osobu i sl. a to ce vjerujem pokazati i ova anketa...
I da li bi oženio npr. neku evropkinju koja je prešla na islam zbog tebe?
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#20 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Kratko i jasno, ne... Zato sto mislim da su obicaji, kultura i vjera nesto na sto sam navikao... Dakle nikakva londonka, svedjanka, arapkinja i sl...
-
mehoxy
- tendzera
#22 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Da bitno je,ali ne i presudno. 
- Joker88
#23 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
tendzera wrote:Da bitno je,ali ne i presudno.
- MedenoSrce
#24 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
JOINT_1921 wrote:Kratko i jasno, ne... Zato sto mislim da su obicaji, kultura i vjera nesto na sto sam navikao... Dakle nikakva londonka, svedjanka, arapkinja i sl...
Hoces da kazes "kome ba mi da se prilagodjavamo"
meni se svidja da je ateista jer mi se onda ne petlja u vjeru i govori ovo je ispravno, ovo nije ne mogu ja tudjeg pametovanja
- Pingwin
#25 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET
Joker88 wrote:tendzera wrote:Da bitno je,ali ne i presudno.
Mogli biste i neki duži komentar napisati, kako, zašto itd.?