Je li tacno da je smjenjen Vlastimir Mijovic?!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
mmnarina

#1 Je li tacno da je smjenjen Vlastimir Mijovic?!

Post by mmnarina »

Pricaju u mom kosmiluku (doslovno) da je glavni i odv. urednik Oslobodzenja Vlastimir Mijovic danas smjenjen s ove fotelje. Zna li se ko je novi glavni urednik ovog lista?
admir karic

Post by admir karic »

pa ta se prica trebal zavrsiti u tvom komsiluku !!!
kad provyeris stavi temu...
nidye veze
!!!
YA
Neelix

#3 Re: Je li tacno da je smjenjen Vlastimir Mijovic?!

Post by Neelix »

mmnarina wrote:Pricaju u mom kosmiluku (doslovno) da je glavni i odv. urednik Oslobodzenja Vlastimir Mijovic danas smjenjen s ove fotelje. Zna li se ko je novi glavni urednik ovog lista?
pravi citatelj ovog lista! :D
mirnicovjek

Post by mirnicovjek »

tacno je. smjenjen i to tako da mu je gazda selimovic naredio da da ostavku. navodno pao tiraz oslobodjenja. novi urednik je neki faruk boric - inace sin clana glavnog odbora SDA. prva izvaja mladjanog novog urednika: necemo se vise sukobiti niskim, narocito ne s komsijama (dakle, avazom).
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

mirnicovjek wrote:tacno je. smjenjen i to tako da mu je gazda selimovic naredio da da ostavku. navodno pao tiraz oslobodjenja. novi urednik je neki faruk boric - inace sin clana glavnog odbora SDA. prva izvaja mladjanog novog urednika: necemo se vise sukobiti niskim, narocito ne s komsijama (dakle, avazom).
to se zove trziste i kapitalizam
oslobodjenje sa svojom uredjivackom politikom nije zanimljivo sirokim narodnim masama koje traze crnu hroniku od 5 strana i trac rubrike na istom broju strana.

ostalo, analize, kolumne, komentari, feljtoni... ko ce to citati?

na zalost tako je. novina prvo treba da se prilagodi trzistu, pa onda da pokusa da izmjeni, da obrazuje i informise raju na pravi nacin. oslobodjenje nije krenulo tako. znaju selimovici sta rade...
pitt

Post by pitt »

a sto ne bi imali novinu za svaku vrstu citatelja? Avaz nek citaju siroke mase ubleha dok oslobodjenje nek citaju malo normalniji i mirna bosna. Samo kod nas je problem sto je mnogima drazi avaz zbog vise slika i kao sto ovaj iznad napisa crne hronike i trach rubrike.
sigicalo

Post by sigicalo »

[quote="mirnicovjek"]tacno je. smjenjen i to tako da mu je gazda selimovic naredio da da ostavku.

Apsolutno netacno. Vlasta ima prilicno velikih zdravstvenih problema i zbog toga je podnio ostavku i to ne danas nego prije par dana samo je danas zvanicno objavljeno. Kako su ljudi spremni okrenuti pricu na svoj mlin to je nevjerovatno.
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

pitt wrote:a sto ne bi imali novinu za svaku vrstu citatelja? Avaz nek citaju siroke mase ubleha dok oslobodjenje nek citaju malo normalniji i mirna bosna. Samo kod nas je problem sto je mnogima drazi avaz zbog vise slika i kao sto ovaj iznad napisa crne hronike i trach rubrike.
sve to stoji, ali treba zaraditi platu. posto su "malo normalniji" trenutno u manjini, tesko da se na njima moze graditi buducnost novine...

ja vise filozofiram na konto ideje da je mijovic (ako je istinita ova tema) trebao da izbalansira sadrzaj novina kako bi povecao tiraz i imao zadovoljnog poslodavca. a kad to postigne, onda da sam kroz svakodnevno uredjivanje i pisanje poveca boj "malo normalnijih"

ovako je to sve neizvjesno...
newone

Post by newone »

pun_mjesec wrote:
mirnicovjek wrote:tacno je. smjenjen i to tako da mu je gazda selimovic naredio da da ostavku. navodno pao tiraz oslobodjenja. novi urednik je neki faruk boric - inace sin clana glavnog odbora SDA. prva izvaja mladjanog novog urednika: necemo se vise sukobiti niskim, narocito ne s komsijama (dakle, avazom).
oslobodjenje sa svojom uredjivackom politikom nije zanimljivo sirokim narodnim masama koje traze crnu hroniku od 5 strana i trac rubrike na istom broju strana.

na zalost tako je. novina prvo treba da se prilagodi trzistu, pa onda da pokusa da izmjeni, da obrazuje i informise raju na pravi nacin. oslobodjenje nije krenulo tako. znaju selimovici sta rade...
Tacno, zatupi do maksimuma siroko citateljstvo pa onda suvereno pljackaj i vladaj. Selimovici su dobro izucili svoj prljavi zanat!
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

newone wrote:
pun_mjesec wrote:

Tacno, zatupi do maksimuma siroko citateljstvo pa onda suvereno pljackaj i vladaj. Selimovici su dobro izucili svoj prljavi zanat!
citateljstvo je vec zatupljeno, a ti procitaj boldirano

tema mijovic a lik odmah na selimovice, zatupljeno i prljavi zanat... previse citas avaz :D
newone

Post by newone »

U Americi se ne izdaje Avaz!
Samo sam se najezio od scenarija u kojem vlasnik novina tjera glavnog urednika da podnese ostavku. Vlasnik novina bi trebao biti dzentlimen i dati otkaz uredniku koji ne zadovoljava.
Ali eto poslije sam procitao da je covjek svakako bolestan i da je odstupio sa funkcije licno i samovoljno.
I bolje bi vam bilo da otvorite temu o haranju Selimovica po Bosni nego sto se bavite bolesnim covjekom.
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

newone wrote:U Americi se ne izdaje Avaz!
Samo sam se najezio od scenarija u kojem vlasnik novina tjera glavnog urednika da podnese ostavku. Vlasnik novina bi trebao biti dzentlimen i dati otkaz uredniku koji ne zadovoljava.
Ali eto poslije sam procitao da je covjek svakako bolestan i da je odstupio sa funkcije licno i samovoljno.
I bolje bi vam bilo da otvorite temu o haranju Selimovica po Bosni nego sto se bavite bolesnim covjekom.
haveru, ne znam gdje si i ne interesuje me.

samo sam primjetio da imas isti rijecnik k'o i avaz :D

drugo, ko je kome dao otkaz i kako, su formalnosti. ako ljudi, iz raznih razloga, ne mogu dalje zajedno, sustina je da ce se razici i da nece biti zajedno.
newone

Post by newone »

pun_mjesec wrote:
newone wrote:U Americi se ne izdaje Avaz!
haveru, ne znam gdje si i ne interesuje me.

samo sam primjetio da imas isti rijecnik k'o i avaz :D

drugo, ko je kome dao otkaz i kako, su formalnosti. ako ljudi, iz raznih razloga, ne mogu dalje zajedno, sustina je da ce se razici i da nece biti zajedno.
Nisu to formalnosti haveru. To su stvari koje udaraju na ljudsko dostojanstvo i zivot. Renomirani kapitalista daje otkaz ili ti lay-off uposleniku ako mu vise ne treba iz bilo kojeg razloga, a ne koristi se zakulisnim radnjama i ucjenama. Uz to se uposleniku da i novcana nadoknada.
Volio bih tebe haveru vidjeti kako bi se osjecao da te neko primora da das ostavku na neku funkciju koju obavljas i tako te lijepo mentalno isuta nogama kao iskoristeni komad namjestaja.
Licno smatram Avaz papanskom novinom. Vlasnik Avaza je isto smece kao i vlasnik Oslobodjenja.I jedni i drugi podrzavaju dvije lose strane iste medalje. Nekada mi je cijela porodica citala to Oslobodjenje kada je necemu i vrijedilo (prije 1995.). Sada ne, ali ne citaju ni Avaz.
Hantraga

Post by Hantraga »

Raja cita Avaz, zato sto ima vise materijala, pa im duze treba da ga pregledaju dok ispijaju kafe po kaficima...

Inace Oslobodjenje preletis za 10 minuta i stas onda... :D
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ne prave se dobre novine za par mjeseci. treba vremena. sve promjene koje su vrsene u uslobodjenju su kozmeticke. tu treba puno radiklanije stvari izmjeniti.
izmedju ostalog nauciti novinare oslobodjenje da taboloid nije samo format novine, vec da se citav novinarski rad treba prilagoditi formatu. fotografija im je ispod svake kritike. nemaju grafike cestite, tekstovi predugi. ako je istina o broju zaposlenih o kojima je bilo rijeci ovdje on ogroman obzirom na tiraz, itd itd, itd. bez velikog reza u oslobodjenju nema hajra.
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

ma AS je zakonn :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(šala)
Post Reply