Je li sunecenje zastario obicaj?
-
goibos
#51 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
istina je da je ta kožica puna nervnih završetaka i da se lakše uzbuditi ako je imaš i to je osnovni razlog(gledano sa aspekta vjere) zašto se to sječe
medicinski, sječe se samo ako dođe do fimoze tj. kad kožica ne može da se spusti ispod glave, a to vam se neće desiti ako se redovno kupate
ova priča oko HIV-a je totalno glupa jer ćeš ga dobiti ako spavaš sa nekim ko ga ima bez obzira da li si osunećen ili ne
potražite negdje iskustva muškaraca koji su se osunetili nekad kasnije i šta kažu za seks prije sunećenja i seks poslije sunećenja - kažu da je osjećaj prije bio puno bolji
zašto u USA to uglavnom odmah rade nakon poroda ? - odgovor je - jevrejski lobi
medicinski, sječe se samo ako dođe do fimoze tj. kad kožica ne može da se spusti ispod glave, a to vam se neće desiti ako se redovno kupate
ova priča oko HIV-a je totalno glupa jer ćeš ga dobiti ako spavaš sa nekim ko ga ima bez obzira da li si osunećen ili ne
potražite negdje iskustva muškaraca koji su se osunetili nekad kasnije i šta kažu za seks prije sunećenja i seks poslije sunećenja - kažu da je osjećaj prije bio puno bolji
-
palamuda
#52 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
Sunećenje je odavno usvojeno na zapadu i to je veliko postignuće istog, sunećenje ima niz zdravstvenih prednosti i nije nikakav običaj zatucanih sredina i seljaka po Bosni kako hoće postavljač teme da prikaže, a valja sa tim da kaže da su Bošnjaci primitivan svijet jer znaju da je neosunećen penis nemoguće oprat kako valja.
Iz moje lične perspektive sunećenje je Islamski običaj i tu se sva priča završava,
Iz moje lične perspektive sunećenje je Islamski običaj i tu se sva priča završava,
-
Desert Wind
#53 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
Ostade li ista kasapine?
Biće biće za dobre pičiće
Biće biće za dobre pičiće
-
goibos
#54 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
to je više jevrejski običaj... šiti(muslimani) se recimo ne sunetepalamuda wrote:Sunećenje je odavno usvojeno na zapadu i to je veliko postignuće istog, sunećenje ima niz zdravstvenih prednosti i nije nikakav običaj zatucanih sredina i seljaka po Bosni kako hoće postavljač teme da prikaže, a valja sa tim da kaže da su Bošnjaci primitivan svijet jer znaju da je neosunećen penis nemoguće oprat kako valja.
- karanana
#55 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
meni se lako uzbuditi i ovako. ne mogu zamisliti lakse uzbudjivanje.goibos wrote:istina je da je ta kožica puna nervnih završetaka i da se lakše uzbuditi ako je imaš
ma daj. da si pricao o nekoj lovi, o nekoj politickoj odluci....slozio bih se, ali sunecenje....goibos wrote:zašto u USA to uglavnom odmah rade nakon poroda ? - odgovor je - jevrejski lobi
objasni, zasto je u interesu jevrejskog lobija da citava amerika bude osunecena?
-
merik
#56 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
Naravno da ne, to je obaveza svakog muslimana. Ja imam sina od sest godina i osunetili smo ga kad je imao tri mjeseca tako da nismo ni osjetili, jedna neprespavana noc i to je to. To su uradili ljekari na dječijoj hirurgiji na Kosevu. A isto tako znam da se kod Turaka djeca sunete sa sedam i vise godina, uzas.
Tacno je da u SAD-u djecu sunete odmah po rođenju, ljekari kazu da tada uopce ne boli.
Tacno je da u SAD-u djecu sunete odmah po rođenju, ljekari kazu da tada uopce ne boli.
-
Palavra
#57 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
Sta sve covijek nece procitati medu ovim kvazi komentarima i kvazi temama. Pa sunet je sastavni dio svakog Muslimana. To je duznost. A moglo bi se postaviti pitanje, sta je autor teme htjeo da kaze?
- JosePB
#58 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
Ma zasto me uopste ne cudi ovakva tema...zivimo u drzavi u kojoj ako ti nesto ne odgovara onda to i nevalja a nema veze sto to cijeli svijet radi i niko i ne dovodi u pitanje da li je to na kraju korisno. U zadnje vrijeme je bitno samo da se sve sto ne valja povezuje sa Islamom i Muslimanima...a u stvari svi se sve vise udaljavaju od samog pojma vjere i postaju instant ljudi koji zive po zakonima koji sami kroje ubjedjujuci sebe da je to ispravno...a dalje po onoj staroj nasoj: 'Ako ti se nesto ne svidja PRILAGODI ga sebi'...
- vozač
#59 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
fakat je ljudska glupost bezgranična, čuj raspravljati o sunećenju
pa ko ima 2 grama mozga u glavi osunetiće se iz higijenskih i medicinskih razloga, a vjera bi trebala biti posljednje zbog čega će to uraditi (mada se u principu i suneti većinom iz vjerskih pobuda)
moderatoru, ako ćeš mi ikad u životu učiniti, zakapari ovo laprdanje dok nije po običaju rasprava završila na Kosovu polju 1389
pa ko ima 2 grama mozga u glavi osunetiće se iz higijenskih i medicinskih razloga, a vjera bi trebala biti posljednje zbog čega će to uraditi (mada se u principu i suneti većinom iz vjerskih pobuda)
moderatoru, ako ćeš mi ikad u životu učiniti, zakapari ovo laprdanje dok nije po običaju rasprava završila na Kosovu polju 1389
- Vragolan
#60 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
WTFBetter Man wrote:Sunećenje se se ne radi iz vjerskih razloga, već isključivo iz zdravstvenih i higijenskih razloga. Potezanje vjere kod sunećenja i da to treba raditi jer vjera nalaže je glupo i zatucano. Sunćenje nije zastario običaj, jer se to radi kao što sam napisao iz zdravstvenih i higijenskih razloga, ali jeste zastarjelo i primitivno razmišljanje da se to radi iz vjerskih razloga. U Australiji odmah po rođenju djeteta se to obavi u porodilištru s tim da se prvo pita roditelje da li žele da im se dijete osuneti. U Australiji je običaj da kad se djete rodi prvih sedam dana mama i beba provedu u porodilištu, pa tek onda idu kući.
asli se nije jos kafica popila
- Vragolan
#61 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
kontam kako da ovo napisem kad ti kratko i jasno u sridupaprica29 wrote:tematika je stvar vjere, a proistekla je iz higijene.Ma.Le.Na wrote:tematika nije stvar vjere vec higijene..
Last edited by Vragolan on 29/10/2010 09:56, edited 1 time in total.
- Pasiflora
#62 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
Ako djete ne moze reci da ga boli to zaista ne znaci znaci da je tako! Bez uvrede molim te - razmisli koliko je ta konstatacija glupa.merik wrote: sunete odmah po rođenju, ljekari kazu da tada uopce ne boli.
- Vragolan
#63 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
ma za sve to je kriv zlaja i SDP, mozda udba i kos, a mozda je to sve zavjera ustasko-dzihadskagoibos wrote:istina je da je ta kožica puna nervnih završetaka i da se lakše uzbuditi ako je imaš i to je osnovni razlog(gledano sa aspekta vjere) zašto se to sječe
daj get sirijus
-
Desert Wind
#64 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
Sunnet je preporuceno ali ne i obavezno ne i duznost - to je sa stanovista vjere preporuceno dakle sunnet je sve ono sto je pejgamber radio a sa cime nije obavezivao - baljezgate bezveze.
-
michio
#65 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
Kakve veze sunećenje ima sa higijenom 
- vozač
#66 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
umjesto tog smajlija "confused" bolje bi ti bilo da si se potpisao sa "glup ko ono što se suneti"michio wrote:Kakve veze sunećenje ima sa higijenom
čuj kakve veze ima sunećenje sa higijenom?
pa jel ti hodaš ljeti u majici kratkih rukava ili sa rolkom oko vrata, to ti je onako za početak ... od higijeničara
Last edited by vozač on 29/10/2010 10:19, edited 2 times in total.
- Vragolan
#67 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
ma nema nikakvemichio wrote:Kakve veze sunećenje ima sa higijenom
to samo bosnjaci hoce da nametnu hrvatima i srbima nesta svoje pa makar i skracivanje cune
tako im nece biti prekriveni kozom nego ce biti prave feslije
EDUKACIJA, malo na GOOOOOOGLE pa ce ti sve biti jasno
-
michio
#68 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
Nisam osunećen pa pitam.vozač wrote:umjesto tog smajlija "confused" bolje bi ti bilo da si se potpisao sa "glup ko ono što se suneti"michio wrote:Kakve veze sunećenje ima sa higijenom
čuj kakve veze ima sunećenje sa higijenom?
pa jel ti hodaš ljeti u majici kratkih rukava ili sa rolkom oko vrata, to ti je onako za početak ... od higijeničara
- Elmir_bug
#69 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
Sto bolan izmisljas da se šiti ne sunetegoibos wrote:to je više jevrejski običaj... šiti(muslimani) se recimo ne sunetepalamuda wrote:Sunećenje je odavno usvojeno na zapadu i to je veliko postignuće istog, sunećenje ima niz zdravstvenih prednosti i nije nikakav običaj zatucanih sredina i seljaka po Bosni kako hoće postavljač teme da prikaže, a valja sa tim da kaže da su Bošnjaci primitivan svijet jer znaju da je neosunećen penis nemoguće oprat kako valja.
-
goibos
#70 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
teorija zavjere...karanana wrote:meni se lako uzbuditi i ovako. ne mogu zamisliti lakse uzbudjivanje.goibos wrote:istina je da je ta kožica puna nervnih završetaka i da se lakše uzbuditi ako je imaš
ma daj. da si pricao o nekoj lovi, o nekoj politickoj odluci....slozio bih se, ali sunecenje....goibos wrote:zašto u USA to uglavnom odmah rade nakon poroda ? - odgovor je - jevrejski lobi
objasni, zasto je u interesu jevrejskog lobija da citava amerika bude osunecena?
ma ljudi to se sve radi da se dječaci ne bi dirali i igrali sa qitom, nema nikakve potrebe odstranjivati sasvim zdravo tkivo koje ima svoju svrhu - veće seksualno zadovoljstvo i manje trenja prilikom penetracije
- Jolpaz
#71 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
Sa rolkom dolazi sir i kajmak 
- spreca
#72 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
karanana wrote:koliko je u prosjeku chuna manja kada se osuneti?
da znam sta nemam.
ima onaj vic
do sexa
ona :koliko su ti osjekli
on: pola
ona: steta
posle seksa
on:kako je bilo
ona: eh da je bila jos steta bilo bi dobro
inace sam odzerasen
- Vragolan
#73 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
to sto si sada izvalio ne izvaljuju u drustvu, smijat ce ti se raja i prijatelji ce te napusitigoibos wrote:teorija zavjere...
ma ljudi to se sve radi da se dječaci ne bi dirali i igrali sa qitom, nema nikakve potrebe odstranjivati sasvim zdravo tkivo koje ima svoju svrhu - veće seksualno zadovoljstvo i manje trenja prilikom penetracije
moje diranje cune se intenziviralo oko 13/14 godine, danas malo manje ali nekada odcejfim pa se diram
a osunecen sam od svoje 7 godine
lupas gluposti, tako nesta moze reci samo idijot koji zagovara i zensko sunecenje
- spreca
#74 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
Jolpaz wrote:Sa rolkom dolazi sir i kajmak
- spreca
#75 Re: Je li sunecenje zastario obicaj?
michio wrote:Kakve veze sunećenje ima sa higijenom
jesil nekad vidio osunecenog ?..ako si vidio trebalo bi ti biti sve jasno ....lakse odrzavanje ba