Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1 Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
Cesto neko otvori topic s pitanjem sta da radi, da li da se upusta u nesto, da li nekome dati sansu.... vjerovatno je svako od nas ponekad (cesce zene) u toj dilemi.
E sad mene zanima, je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi, tj, je li bolje nesto uciniti, pa se nadati najboljem, ili izbjegavati "rizicne" situacije, drzati se pozitivne nule i pitati se sta bi bilo kad bi bilo
Znam da postavljac teme prvi treba dati svoje misljenje, ali nisam sigurna da imam pravi odgovor..
-kad izbjegavam nesigurne situacije, imam osjecaj da zivot prolazi pored mene
-kad se opustim i prepustim, najcesce se pokajem..i pitam se gdje mi je pamet...
a anketa..eto odvojeno za muskarce i zene..zanima me bas ko se lakse prepusta izazovu
dakle, bolje je kajati se jer jesi znaci-uciniti, pa se pokajati
a kajati se jer nisi znaci-odustati, pa se pitati i pokajati...
E sad mene zanima, je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi, tj, je li bolje nesto uciniti, pa se nadati najboljem, ili izbjegavati "rizicne" situacije, drzati se pozitivne nule i pitati se sta bi bilo kad bi bilo
Znam da postavljac teme prvi treba dati svoje misljenje, ali nisam sigurna da imam pravi odgovor..
-kad izbjegavam nesigurne situacije, imam osjecaj da zivot prolazi pored mene
-kad se opustim i prepustim, najcesce se pokajem..i pitam se gdje mi je pamet...
a anketa..eto odvojeno za muskarce i zene..zanima me bas ko se lakse prepusta izazovu
dakle, bolje je kajati se jer jesi znaci-uciniti, pa se pokajati
a kajati se jer nisi znaci-odustati, pa se pitati i pokajati...
- bijela
#2 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
glasala za "bolje kajati se što jesi". sve je to život, kakav god bio 
- plain vanilla
#3 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
i ja sam za isto glasala jer kad sam hrabra tako i mislim..bijela wrote:glasala za "bolje kajati se što jesi". sve je to život, kakav god bio
mislim da i nije neki uzitak proci kroz zivot u balonu...gdje te nista ne dotice
- fatamorgana
#4 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
Hebote, između Scile i Haribde ....
- Brzopleta*
#5 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
Ovih dana se bas kajem za nesto sto nemadoh hrabrosti uraditi, i to vise stvari
Sto znaci da vise zalim za NEuradjenim nego uradjenim.. Kad uradim kontam bilo i proslo i sta cu, a za stvari koje nisam uradila hm nikad ne znam sta bi bilo da je bilo
Definitivno bolje se kajati za nesto sto jesi..
Sto znaci da vise zalim za NEuradjenim nego uradjenim.. Kad uradim kontam bilo i proslo i sta cu, a za stvari koje nisam uradila hm nikad ne znam sta bi bilo da je bilo
Definitivno bolje se kajati za nesto sto jesi..
- Mis mekinjas
#6 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
Ni za šta se ne kajem, samo nešto priželjkujem....

-
nihil_
#7 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
Sto jesi.
Makar si napravio nesto pa se kajes, ako nista neko iskustvo imas. Zivot je kratak da bi se suzdrzavali. Ha ja.
Makar si napravio nesto pa se kajes, ako nista neko iskustvo imas. Zivot je kratak da bi se suzdrzavali. Ha ja.
- RIZVA
- Not My Idea
#9 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
mrzim razmisljat sta bi bilo kad bi bilo
uradila sam dosta stvari koje sad ne bih ponovila al mi je u jednu ruku drago sto jesam.
il sam se opekla i naucila da necu vise nikad il sam se super provela i uzivala. trece nema.
uradila sam dosta stvari koje sad ne bih ponovila al mi je u jednu ruku drago sto jesam.
il sam se opekla i naucila da necu vise nikad il sam se super provela i uzivala. trece nema.
- Mis mekinjas
#10 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
ali sam sigurna da bih sve ponovila, pa taman opet ispala budala...

- dale cooper
#11 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
Volio bih reći da sam hrabar što se tih stvari tiče, ali nisam...
-
Mr.Penguin
#12 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
Zasto uopce kajati?
- Mis mekinjas
#13 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
pa recimo, ako nekog povrijediš svojim ponašanjem.Mr.Penguin wrote:Zasto uopce kajati?
-
sophieEl
#14 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
Ne bavim se pretpostavkama šta bi bilo kad bi bilo.. zato sve rješavam (ili bar pokušam) i ne kajem se. 
- zambaklija
#15 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
nikad,to je slabost...
- VenomousV
#16 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
+1Not My Idea wrote:mrzim razmisljat sta bi bilo kad bi bilo
- ljubav_aha
#17 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
plain vanila,najblja je opcija ne kajati se,ako nisi ili ako jesi
ako trenutno postavim par situacija iz proslosti koje sam postavila u NE poziciju,i uporedim ih sa njihovim sadasnjim statusom,moram priznati,bude mi drago sto je bila moja NE opcija ,ista je situacija i sa DA opcijama
inace,nemam puno opcija iz NE kategorije,hvala Bogu
a,tek sad kontam,tema je na lj&s
ma ne znam,nemas opciju da se ne kajem ,upkos je izbor ponekd bio jesi ,ponekad nisi
ako trenutno postavim par situacija iz proslosti koje sam postavila u NE poziciju,i uporedim ih sa njihovim sadasnjim statusom,moram priznati,bude mi drago sto je bila moja NE opcija ,ista je situacija i sa DA opcijama
inace,nemam puno opcija iz NE kategorije,hvala Bogu
a,tek sad kontam,tema je na lj&s
ma ne znam,nemas opciju da se ne kajem ,upkos je izbor ponekd bio jesi ,ponekad nisi
- plain vanilla
#18 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
nema veze sto je tema na ljesu, ne odnosi se samo na ljubav/sex..ljubav_aha wrote:plain vanila,najblja je opcija ne kajati se,ako nisi ili ako jesi![]()
inace,nemam puno opcija iz NE kategorije,hvala Bogu![]()
a,tek sad kontam,tema je na lj&s![]()
naravno da je najbolje ne kajati se, odluciti i stati iza svoje odluke, bez naknadne pameti..
ali mozemo li svi tako? ja znam da ja ne mogu
- ljubav_aha
#19 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
to vrijedi samo u opcijama kad si na mrtvackoj postelji i nikad nisi imao/la sansuMis mekinjas wrote:pa recimo, ako nekog povrijediš svojim ponašanjem.Mr.Penguin wrote:Zasto uopce kajati?Ne kaješ se, ili kaješ?
- ljubav_aha
#20 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
dodji kod mene na kafu,ne mogu ovako na forumu,tama pijem ogromnu solju,bujrumplain vanilla wrote:nema veze sto je tema na ljesu, ne odnosi se samo na ljubav/sex..ljubav_aha wrote:plain vanila,najblja je opcija ne kajati se,ako nisi ili ako jesi![]()
inace,nemam puno opcija iz NE kategorije,hvala Bogu![]()
a,tek sad kontam,tema je na lj&s![]()
naravno da je najbolje ne kajati se, odluciti i stati iza svoje odluke, bez naknadne pameti..
ali mozemo li svi tako? ja znam da ja ne mogu
ako se kajes sa propustenu priliku,mozda ces za pola godine saznati realan uzrok ili skontati uzrocno posljedicne veze
jesam li pomogla
- plain vanilla
#21 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
popit cemo nekad i tu kafuljubav_aha wrote: dodji kod mene na kafu,ne mogu ovako na forumu,tama pijem ogromnu solju,bujrum![]()
ako se kajes sa propustenu priliku,mozda ces za pola godine saznati realan uzrok ili skontati uzrocno posljedicne veze![]()
jesam li pomogla
a sta ako ne saznas? ostane ti vrijeme da se pitas SBB KBB
ili se upustis, pa se pitas-sta mi ovo trebalo
samo pitam sta je po vama bolja opcija..iako je i NEkajanje odgovor, ali nije zanimljiv
-
dječak sa šibicama
#22 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
Kako kad.... kajem se i sto jesam, i sto nisam, dakle kako kad.
Zbog nekih stvari cu se kajati mozda zauvijek, neke ce nestati u vremenu, tako je to u zivotu.
a opet, impulsivan sam i nisam proracunat, ne razmisljam puno unaprijed, jer ko zna hocu li sutra osvanuti (nadam se da hocu).... radim kako trenutna situacija nalaze, vjerovatno cesto pogresno, ali savrseni ljudi sa savrsenim odlukama ne postoje.
Zbog nekih stvari cu se kajati mozda zauvijek, neke ce nestati u vremenu, tako je to u zivotu.
a opet, impulsivan sam i nisam proracunat, ne razmisljam puno unaprijed, jer ko zna hocu li sutra osvanuti (nadam se da hocu).... radim kako trenutna situacija nalaze, vjerovatno cesto pogresno, ali savrseni ljudi sa savrsenim odlukama ne postoje.
- ljubav_aha
#23 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
ma nema sanse da se ne sazna ,plus,moze opcija > kad sve se skonta,ododje iz g--- u glavuplain vanilla wrote:popit cemo nekad i tu kafuljubav_aha wrote: dodji kod mene na kafu,ne mogu ovako na forumu,tama pijem ogromnu solju,bujrum![]()
ako se kajes sa propustenu priliku,mozda ces za pola godine saznati realan uzrok ili skontati uzrocno posljedicne veze![]()
jesam li pomogla![]()
a sta ako ne saznas? ostane ti vrijeme da se pitas SBB KBB
ili se upustis, pa se pitas-sta mi ovo trebalo![]()
samo pitam sta je po vama bolja opcija..iako je i NEkajanje odgovor, ali nije zanimljiv
ne pada mi na pamet da se pitam,zivot ide dalje ,sto je bio,gotovo je ,ne treba cijeli zivot podrediti takvim pitanjima
- ljubav_aha
#24 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
BRAVObabyline wrote:pri donosenju odluka pomogne jedino intuicija... naravno argumenti, i ostalo ali intuicija je konza![]()
i onda znam da nisam odlucila protiv sebe
svaka odluka da ili ne,a koja je donesena protiv sebe je zrela za kajanje
-
dječak sa šibicama
#25 Re: Je li se bolje kajati sto jesi ili sto nisi....
Znaci, ipak sam JA najvazniji u cijeloj prici.
Eh.... nije li to, sebicno?
Eh.... nije li to, sebicno?