Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Locked
Maraschino

#426 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by Maraschino »

animals wrote:Ma ista karina i Federacija i RS..
kakva razlika..
jad tamo, jad vamo..
Njemacka nakon dvadeset godina iz pepela postala svjetska sila..
BIH i nakon silni pomoci, ista karina i nakon 20 godina..
sta mislite da Bosnjaci sami zive u BIH, da bi bilo bolje..
bi al u kurcu..isto bi bilo..
ovako su krivi Srbi i Hrvati..imate barem alibi..
opet ista stvar.
mi za razliku od srba i hrvata mijenjamo opcije a vjeruj da bi i vjesala na sebilju radila.
uz blokadu srba i hrvata nasi paraziti koriste priliku da i oni hapaju.
rijetko kada su bosnjaci ti koji o necemu odlucuju. uvijek su u defanzivi samo radi mira u kuci i funkcionisanja drzave.
oni da se pitaju snosili bi i svoju odgovornost ovako, dok dodik i covic blokiraju ovi ne mogu nista izuzev da se bave kriminalom...
...na kraju, da se srbi i hrvati pitaju ove zemlje ne bi ni bilo.
animals

#427 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by animals »

duminjo wrote:
animals wrote:
Ja tebe prijavio..
ja nisam nikada nikog prijavio nikoga administraciji na ovome forumu..
niti znam kako se prijavljuje..
nek se javi admin, kojem sam te ja prijavio :D
zbog mene sigurno nisi dobio ban..
jedino ako je on to po svom nahodjenju sam uradio..
ali na moju prijavu sigurno nije..
sto se tice treceg, ja uopce ne mislim nista..to onako bubnem cisto kad me netko
iznervira..rijesenje je gradjanska drzava, ali u BIH je to nerealno..
zasto..primjer Zeljko Komsic..
neki dan napisa..
ako mislite da je Zeljko dobro rjesenje za Bosnu, zasto ne izabraste jos dvojicu takvi..
zasto izabraste Bosnjacima predstavnika iz SDA, zasto i njega niste nasli medju Bosancima..
pa da budu dvojica za BiH..za treceg je malo teze..
Ban je nebitan. Bitan je hinjaluk od kojeg se ne odvajas i po kojem ste prepoznatljivi.
Na ono pitanje mi ne moraš odgovarati. Znam ja sta je tebi tudjman i sta misliš o bosni i o muslimanima a i o tome trecem o kojem Kazes da si nako lupio :mrgreen:
Eto piskaraj i dosadjuj se, da Ne Kazem, provociraj normalan narod.
LaHka ti noc.
I tebi, ja o tebi ne mislim nista lose kao ti o meni..
Maraschino

#428 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by Maraschino »

animals wrote:
Maraschino wrote:
animals wrote:
Ne, normalno da nismo isti..
ali da je rat poceo 95, da su Bosnjaci imali vojnu moc kao i ostali,
vjeruj da bi bili potpuno isti..
onako, posto nisu imali oruzja, posto su vjerovali u Tita i bratstvo, su
Srbi iskoristili i desilo se to sto se desilo..
vjeruj da danas ne bi bili puno drugaciji..
ne kaki ziv bio.
svo vrijeme provlacis tu tezu ''svi su isti''. nisu niti ce ikada biti.
Govorim o tri vladajuce stranke trenutno u BIH..
citas li ti sta si napisao? gdje se spominju tri stranke?
animals

#429 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by animals »

Maraschino wrote:
kakva razlika..
jad tamo, jad vamo..
opet ista stvar.
mi za razliku od srba i hrvata mijenjamo opcije a vjeruj da bi i vjesala na sebilju radila.
rijetko kada su bosnjaci ti koji o necemu odlucuju. uvijek su u defanzivi samo radi mira u kuci i funkcionisanja drzave.
oni da se pitaju snosili bi i svoju odgovornost ovako, dok dodik i covic blokiraju ovi ne mogu nista izuzev da se bave kriminalom...
Ne Hrvati, vec HDZ, tj..ta struja koja u ovi dvadesetak godina truje..
a sta da ti kazem, sta god neces mi vjerovati..
ja sam ionako nebitan, niti tko mene pita sto..
animals

#430 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by animals »

Maraschino wrote:
Da, da Ameri 95 nisu rekli stop, mozda bi i Srbi bili na statistickoj gresci u BIH kao
i u Hrvatskoj, zar ne..
Maraschino

#431 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by Maraschino »

animals wrote:
Maraschino wrote:
Da, da Ameri 95 nisu rekli stop, mozda bi i Srbi bili na statistickoj gresci u BIH kao
i u Hrvatskoj, zar ne..
Moguce znajuci njihovu taktiku povlacenja svega i svacega ALI da bi bilo masovnih zlocina i genocida to se sigurno ne bi desilo.

Shvati da nismo svi isti. Hrvati su etnicki ocistili Srbe iz Hrvatske, HZHB je etnicki ocistila prostore koje je kontrolisala...gdje su Bosnjaci nekoga etnicki ocistili sa teritorija koje su drzali A MOGLI SU.
animals

#432 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by animals »

Maraschino wrote:
animals wrote:
Maraschino wrote:
i u Hrvatskoj, zar ne..
Moguce znajuci njihovu taktiku povlacenja svega i svacega ALI da bi bilo masovnih zlocina i genocida to se sigurno ne bi desilo.
Nesto drugo pitam cijelo vrijeme, ali svi izbjegavaju odgovor..
zasto u znak dobre volje nije izabran drugi clan predsjednistva netko ko je za BIH,
a ne clan SDA..e to je caka zasto Hrvati odbijaju Komsica..
ako ste toliko gradjanski evoluirali, zasto samo u slucaju Hrvata..
animals

#433 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by animals »

Maraschino wrote:
animals wrote:
Maraschino wrote:
i u Hrvatskoj, zar ne..

Shvati da nismo svi isti. Hrvati su etnicki ocistili Srbe iz Hrvatske, HZHB je etnicki ocistila prostore koje je kontrolisala...gdje su Bosnjaci nekoga etnicki ocistili sa teritorija koje su drzali A MOGLI SU.
To je malo kompleksno pitanje..
da li su vecina naroda genocidna, a neki nisu..
a ti koji nisu, mogli bi i postati, kad ojacaju..
jer samo slabi narodi na ovoj planeti nisu bili genocidni..
ernestalic

#434 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by ernestalic »

Ovaj što reče i osta živ, da bi na Sebilju vješala radila kada Srbi I Hrvati ne bi ometali provodjenje pravde i zakona, dobro se provalio! Ja sam Bošnjak i dobro poznajem narod kojem pripadam. Niko u Kantonu Sarajevo ne vlada osim Bošnjaka. Zar ne bi zatvor u Zenici trebao biti pun kriminalaca iz oblasti privrednog kriminala. Nema tamo niti jednog takvog.
GeorgeCostanza

#435 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by GeorgeCostanza »

horkesh wrote:
GeorgeCostanza wrote:Bosnjaci nece da se bave ekonomijom nego samo ispravljamjem nepravdi iz rata, prosloscu. Na konto statusa zrtve. Tamo gdje imaju ingerencije da upravljaju politikama, Federacija u velikoj mjeri i vecina kantona, to ih ne zanima jer to nije "RBiH". Otdatle, iz tih budzeta, je legitimno krasti i cekati da se ukinu entiteti.

Katastrofa.
Jašta bolan. Bošnjaci, kao, jedini gledaju u prošlost i neće da se bave budućnošću i ekonomijom, a skoro svakodnevno se nađe neko iz tamnog vilajeta da im zabode prst u živu ranu. Četničke pjesme ore se Srebrenicom, terenci se vozaju kroz Fazlagića Kulu, svinjske iznutrice se bacaju pred mezarje, genocid se ne samo negira, nego se njime i ponosi, ratni zločinci se odlikuju najvećim priznanjima, negira im se jezik, Drina se naziva srpskom rijekom...

Uz sve to, da si rekao da korupcija izjeda Bošnjake kao i sve druge u BiH, mogao bih se složiti. Naravno da može i mora bolje, puno bolje.

Ali nee, treba naglasiti da Bošnjaci ekonomski nazaduju, da kradu i ništa ne rade. Pride, Bošnjaci glume žrtve.

Nikad neću shvatiti kako neki ljudi ni trunke obraza nemaju, ali zaista.
Ne kazem ja to da su drugi bolji. Naprotiv, gori su.

Ali sve to sto si naveo desava se u drugom entitetu, gdje Bosnjaka nema ili su manjina. I to je glavna vijest. I to bosnjackoj vlasti odgovara. Da se ljudi time bave, osim ekonomijom u KS.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#436 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by KatarinaKosaca »

Kikibombona wrote:
mO k3 wrote:
KatarinaKosaca wrote:Federacija je ekonomski jadna. RS duplo do 3 x gora. Po svim ekonomskim parametrima kao i dozivljaju na terenu.. Covic nahebao..konacno ga prozivaju. :D
:thumbup:
Lazete sebe ili koga vec?

To i jeste bosnjacka politika u protekle dvije decenije. RS samo sto nije ekonomski i demografski propala. Treba otvoriti pivkanu, zavaliti se i segaciti, a Srbi ce sami sebe unistiti.

Reci da je RS duplo ili troduplo gora je kolosalna glupost. Prosjecna plata u F je 880 a u RS 850, s tim da je RS jeftinija. Imam poznanika u RS, bio sam tamo vise puta, pa nisam stekao osjecaj da je nesto gore nego u F. Isti qrac.

Jedino sto u ovoj drzavi odskace je Sarajevo. I obicno Sarajlije nisu svjesne u kakvom je sranju ostatak drzave i za kako jadne plate ljudi rade. Vise puta sam u razgovoru sa Sarajlijama dosao do zakljucka da nemaju blage veze koliko su plate manje u Zenici i narocito manjim gradovima.
nije prosjecna plata u Federaciji 800. Da ti ne stavljam linkove kako se mjeri ekonomska razvijenost jednog regiona. Po ucescu investicija, privatnog u odnosu na drzavno, % nezaposlenosti, strukturi priliva novca itd. Ne radi se o drzavi kad su parametri nesto drukciji. Nemam sta lagat sebe...
GandalfSivi

#437 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by GandalfSivi »

General War wrote:
vivaldi wrote: na osnovu cega zakljucujem da je omjer otprilike 1:2? na osnovu najvaznijih makroekoomskih podataka (gdp, izvoz, prihodi od direretknih i indirektnih poreza). sve ostalo je samo stvar raspodjele. zasto otprilike? zato sto ne moze preciznije. zasto ne moze precizije? zato sto niko ziv u ovoj zemlji ne zna tacan broj stalno priustnog stanovnistva ni u entitetima ni u drzavi. niko danas tacno ne zna da li u rs-u zivi 1 ili 1,1 miliona ljudi ni da li fbih zivi 2 ili 2,2 miliona ljudi. znaci sve projekcije su +/- 10% pa samim tim ne mozes precizno izracunati nijedan per capita podatak. znas da je kod nas popis bio ispolitizovan i sada zbog toga trpi ekonomska statistika. ali bez obzira na to na +/-10% je sasvim dovoljno jer cak ni gornja granica od 10% ne predstavlja nikakvu razliku jer zivtni troskovi od grada do grada variraju znantno vise od 10%, ali to nije vazno nego da se osvrnem na ovo najbitnije sto si napisao.

vec smo imali jednom ovu raspravu prije par mjeseci ti i ja. ti zivis u najvecoj ekonomiji svijeta, u zemlji u kojoj postoji trziste kapitala itd. ali ovdje govorimo o bosni, a toga kod nas nema. kod nas berze postoje samo da se na njima prodaju drzavne hartije od vrijednosti jer osim toga nemaju drugog posla.

kamatne stope kod nas ne igraju nikakvu vaznu ulogu. kamatne stope su bitne u zemljama gdje se radi o par stotina milijardi eura ili dolara duga, ali ovdje govorimo o ukupno 5 milijardi i to maraka tj 2,5 milijarde eura. a cak ni to nisu pare koje su uzete u komadu vec kao sto sam napisao u to je uracunato doslovno sve - od prijeratnog duga pariskom i londoskom lubu koji se jos uvijek vraca, tu je uracunto i cca 700 milioan maraka po osnovu obveznica ratne stete i stare devizne stete, dugovi gradova, opstina, javnih oreduzcea, irb-, autoputeva, fondova socijalne sigurnosti, bolinica.....bukvalno sve je u uracunato u tih 5 milijardi, tacnije 5,2 milijarde maraka. to je bukavlno stotine raznih kreditnih partija za sve i svasta. da li je medju nekim tim kreditima kamatna stopa 1 ili 2% veca ili manja je poptuno beznacajno jer se tu radi o svega par milona maraka gore-dole. potenijalno daleko veci efekat od visine kamata ima kretanje dolara u odnosu na euro, ali ni to nema nikakvu znacajniju ulogu, a kamolu, gluho bilo, da to ima neku presudnu ulogu.

druga stvar, sasvim je i normlano da su kamate rs-u nesto vece nego u fbih jer rs ima veci dug (po glavi stanovnika) od fbih, a juce sam i napisao zasto je taj dug veci. sutra, prekosutra kada fbih poslije 15 godina price o bloku 7 konacno odluci da digne 1,5 milijardu maraka kredita ili kada krene opet sa izgradnjom puteva autoatski ce se i u dug poceti znacajno povecavati, a samim ti ce poceti da rastu i kamatne stope. to je prirodni slijed - veci dug - veci rizik - vece kamate.

poenta. ovdje ne postoji problem javnog duga, on postoji samo na forumu i kao kvaziarguemnt u ekonomskim rubrikama stranackih biltena.

problem ove zemlje je sto je u protkelih 20 godina imala u vrh glave 2-3 investicije vrijedne spomena. sve ostalo je pickin dim. ovdje se jednostavno ne desava ni miligam nade da bi za za 10-15 godina moglo biti malo bolje jer u ekonomsiji nista ne pada s neba niti dolazi preko noci. da bi za 10-15 godina bilo bolje, danas bi se kameni temeljci za fabrike trebali postavljat na sve strane, a postavlajmo kitu.
Mogu samo kao obicno i lajkovati i nista vise :thumbup:
I ja se mogu samo nasmijati i nista vise. Nisam odavno vidio vise pausalnih, a u isto vrijeme pogresnih, komentara (jer ovo nije ni analiza, ni procjena, da budem iskren, ne moze se nazvati ni realnim komentarom). Fakat ne znam odakle da krenem, apsolutno sve sto je napisano je totalno pogresno. Prvo omjer 1:2 u korist PC-a je u najmanju ruku obrnuto proporcionalan istini, po sve i jednom ekonomskom parametru. Primanja veca u Federaciji, direktna strana ulaganja 77/23% za Federaciju, odnos uvoz/izvoz ubjedljivo na strani Federacije, cijene nekretnina ne mogu ni u istu recenicu, budzet Kantona Sarajevo jednak buzdetu cijelog PC-a itd itd. Btw, imali smo i popis stanovnistva, znam da ti politicki ne odgovara, ali 95% se zna gdje ko zivi, nije to misterija.

To je bilo jednostavno, donekle poticki, ali u isto vrijeme razumljivo zasto navijas. Sada cemo preci na cirkus od teorija koje zastupas, a koje ne mogu biti dalje od istine.

- Kamatne stope ne igraju nikakvu vaznu ulogu - Sada kada malo bolje razmislim, htio sam ti rastaviti na proste faktore svaki argument, ali poslije ovoga fakat nemam sta vise reci. Vidjeh negdje komentar da si napisao da si ekonomista, ali realno nisi majstore, nemoj vise, ozbiljno ti kazem, napisao si jos mnogo nebuloza (btw, zaduzenje se ne mjeri po snazi ekonomije i velicini zemlje, nego po procentu duga u odnosu na GDP) koje bih mogao rasclaniti na detalje, ali poslije gore navedenog komentara o kamatnim stopama, fakat nema smisla.

A vi se tetosite i hvalite po forumima, znam da je to osnova propagande, ali ne ide majstore, obojica samo ispadate smijesni svima koji imaju barem osnovnu ideju o cemu pisete...
Novi_Nick

#438 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by Novi_Nick »

[quote="duminjo"]Državetina nego šta.. Veca i Od Kosova[/quote]

Teritorijalno je Entitet RS kao dva i po Kosova. Mogu varati sami sebe i nikoga vise. I toliki teritorijalni entitet su dobili od EU, da bi naselili sve protjerane Srbe iz Hrvatske a ne kakvu republiku ili satro drzavu.

Kakav glup naziv teme, cuj bezvezni entitet RS drzava? to bi oni megalomani volili naravno, ali to nikada nece biti. Najvise sto su dobili je entitet RS koji se moze uporediti jedino sa Regijom, i u njoj autonomnom vlascu i nista vise ili manje od toga. To njihovo licitiranje drzave je samo za lokalno srpsko stanovnistvo da bi im politicari i stranke ostali na vlasti. Kakva republika, kakva drzava, kakvi njihovi bakraci.
normala brate

#439 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by normala brate »

Novi_Nick wrote:[quote="duminjo"]Državetina nego šta.. Veca i Od Kosova
Teritorijalno je Entitet RS kao dva i po Kosova. Mogu varati sami sebe i nikoga vise. I toliki teritorijalni entitet su dobili od EU, da bi naselili sve protjerane Srbe iz Hrvatske a ne kakvu republiku ili satro drzavu.

Kakav glup naziv teme, cuj bezvezni entitet RS drzava? to bi oni megalomani volili naravno, ali to nikada nece biti. Najvise sto su dobili je entitet RS koji se moze uporediti jedino sa Regijom, i u njoj autonomnom vlascu i nista vise ili manje od toga. To njihovo licitiranje drzave je samo za lokalno srpsko stanovnistvo da bi im politicari i stranke ostali na vlasti. Kakva republika, kakva drzava, kakvi njihovi bakraci.[/quote]

Dodik je blizu smrti i zna da ništa znacajno nije napravio, to koliko je RS država je govorio ranije u karijeri..

Ni manje ni više nego pokušava da pokrene kuglu zvana rat problem je što više nije ista situacija kao 92.
muha_sa

#440 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by muha_sa »

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/na ... -zlocinima

Naci-žurka u slavu tvorevine nastale na genocidu i zločinima

Čisto da se zna kako Banja Luka živi svoju 1992. godinu i etničko čišćenje u kontinuitetu.

Piše:
Dragan Bursać

Čelnici Republike Srpske i danas su proslavili neustavni dan tog bh. entiteta. Sve se činilo da je današnja parada samo privatna žurka, kojom se slavi nešto što je sramota slaviti. Sramota i od Boga i od naroda. I izgledalo je nekako tako.

Parada, koja je trebalo da bude nekakav inat Milorada Dodika i oligarhije mu, već drugu godinu zaredom bila je opskurna promenada bajkera, poštara, lovaca, alpinista, mažoretkinja, anonimnih likova, članova pojedinih sportskih udruženja, preciznije Igokee, Borca i Slavije.

Bilo je svega i svačega u tom galimatijasu nacionalističkog kiča. A sveukupno je podsjećalo na loše režirani holivudski film C produkcije o nekoj malenoj tiraniji nastaloj na ruinama Istočnog bloka, gdje u slavu diktatoru oronuli režim pravi nekakvu paradu.

Okupljanje po dubini i Viber-naredbe
I zaista, jeste ove godine pod koljenima Dodika, Dragana Lukača, Željke Cvijanović i Ane Brnabić odigrana ova skaska, koju već sada zovu Putinova parada za siromašne, ali valja ukazati na nekoliko stvari koje su je obilježile i nisu nimalo naivne.

Prvo i osnovo, snimci nadzornih kamera sa Trga Krajine pokazali su jadno raspoloženje po sunčanom danu, a još više su pokazali odsustvo ljudi. Preciznije, na Trgu nije bilo više od hiljadu prisutnih. Što će reći da su dan uoči parade partijske ćelije vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata loše odradile svoj posao slanjem lančanih Vajber-poruka, kojima se članstvu nalaže da se "po dubini" okupi na Trgu.

Na primjer, samo odbor iz Bužaka, ili, po srBskom novogovoru, Lazareva, očekivao je 300 ljudi iz svog reona. E, sad, ili su oni sjajno odradili svoj posao, pa su samo oni došli po naređenju, ili niko nigdje nije uspio da "animira" pučanstvo. To je na procjenu Dodikovim Kerberima.

Arkanovi specijalci slave 'kontinuitet'
No, bilo bi olako prihvatiti teoriju po kojoj su i budžetlije otkazale poslušnost i nisu prisustvovale Dodikovom neustavnom karnevalu jer, iako je to (donekle) istina, pokazao je Dodik izvođenjem Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) da se ne šali, prije svega, sa svojim narodom. Ti Arkanovi duhovni i modni potomci promarširali su ispred glavne bine pjevajući "Hriste Bože" pod punom ratnom opremom. Čisto da se zna kako Banjaluka živi svoju 1992. godinu i etničko čišćenje u kontinuitetu. A kontinuitet se slavi.

Živi grad svoj urbicid, elitocid, svoja protjerivanja nesrba, živi takozvana republika negiranje genocida, zločina i istrebljenja, koji su u njeno ime počinili baš njeni osnivači. Pa se i dalje slavi nakazni rođendan tvorevine u čije ime su počinjene najveće gnusobe nakon Drugog svjetskog rata.

Neko će reći: neprijatno je zdravom ljudskom biću ovo i gledati. Neko će reći: zato su Banjalučani po sunčanom, neradnom danu odlučili da bojkotuju tu Vajber-paradu, ali izborni rezultati, a ponajviše one crvene beretke pod punom borbenom spremom, govore da se u manjem bh. entitetu neće skoro bilo šta promijeniti.

Da, ljudi bježe od "ekonomskih ljepota" ovog režima; da, Banjaluka je postala nekakva pridonjecka eks-teritorija, ali ovi što ostaju i što slave sramotu ne samo da će ostati nego se i naoružavaju, koristeći sve kilave propuste bh. sudstva, međunarodne zajednice i svijeta cijelog.

Dodik iznad Ustava pravi svoju paradu
Treba znati i ovo, za one koji ne znaju: da, ovo je proslava neustavnog praznika; da, utvrđena je njegova neustavnost; i da, predviđene su kazne za one koji krše Ustav:

"Službena osoba u institucijama Bosne i Hercegovine, institucijama entiteta ili institucijama Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine koja odbije da izvrši konačnu i izvršnu odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Suda Bosne i Hercegovine, Doma za ljudska prava ili Evropskog suda za ljudska prava, ili sprječava da se takva odluka izvrši, ili na drugi način onemogućava njeno izvršenje, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina."

Da, ta osoba je Milorad Dodik, danas na čelu nacionalističke i neustavne Vajber-parade; da, ta osoba je, onako usput, i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine; i da, njemu niko ništa u ovoj zemlji ne može.

Tako doslovno stoje stvari. Što će implicitno reći: evo za pobijenu prijedorsku djecu, za njih 102-oje, NEMA spomenika u Prijedoru, i to po zakonu, a ovdje, 50 kilometara dalje, kršeći zakon i Ustav, evo već drugu godinu organizuje se naci-Vajber-parada i – nikome ništa.

E, zato nam je tako kako nam je. Zato se Banjalukom danas i šepure crvene beretke, koje su asocijacija na genocid, strijeljanje djece, pljačke, zato isti ti bez bilo kakve sankcije pjevaju kako idu na Kosovo da se bore. Za šta? Nije ni važno u Dodikovoj diktaturi.

Režim jede svoju djecu, pitajte porodicu Dragičević
Jedina borba, vjerovatno i posljednja ove paradne bratije, biće borba protiv sopstvenog naroda jer ovaj režim, predvođen ovom policijom i ovim specijalcima, danas maršira pored zastrašenih Banjalučana Srba. Nesrbe su odavno protjerali, pa su na red došla "srpska djeca".

Ne vjerujete? Pitajte porodicu Dragičević.

I nemojte misliti da će režim izrastao na kostima pobijenih u genocidu i najmonstruoznijim zločinima imati milosti prema svom narodu jer narod mu i jest meso od kojeg kao kakav grabljivac preživljava. Eto, još prošle godine mogle su da se zbijaju šale o maršu poštara, ali na zapjevanje Crvenih beretki ove godine niko se nije nasmijao. I to je bila osnovna i jedina Dodikova poruka.

A nije izgovorio ni riječi na Trgu Krajine. Jer, sve je rekao Dodik dugim cijevima i svojom pretorijanskom gardom. Sve su rekli i oni Banjalučani koji nisu došli. Njih 20.000 projektovanih budžetlija, koji je trebalo da mašu kineskim zastavicama RS-a.

No, pobrinuće se već "unutrašnji organi" za njih. Pa se u ovoj godini očekuje priliv budžetlija iz RS-a u Sloveniju, Austriju i Njemačku, trbuhom za kruhom. Tako to biva kada se ne sluša ruka koja te hrani.

Od poštara do mažoretkinje
Nego, šta je sa Bošnjacima, Hrvatima, šta je sa "ostalima", gdje su oni na Vajber-danu, gdje su oni na paradi? Milorad Dodik je ćutao, a njegova garda je govorila samo jedno: takvih nema u ovom gradu i ovoj tvorevini.

I tako se okončala, na sramotu svih nas, još jedna naci-žurka u slavu tvorevine nastale na genocidu i zločinima. Samo, upamtite dobro, ove godine Banjaluka je filovana strahom. On izbija iz svake pore, svake kocke u banjalučkoj kaldrmi, svakog mislećeg i normalnog bića. Za one koji su imuniji na strah tu je bio i sin Ratka Mladića, simbola zločina i genocida, čisto da se onjuše temelji tog entiteta.

Kako sada stvari stoje, dogodine možemo da očekujemo paradu na kojoj će svi učesnici, od poštara do mažoretkinje, biti pod ratnom opremom, a naroda više biti neće. Ne za paradu nego ga biti neće u Banjaluci.

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku Al Jazeere.

Izvor: Al Jazeera
sinuhe

#441 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by sinuhe »

Je li taj Petrovcanin Bursac ikad pisao o zlocinu sto ga se na neki nacin i licno dotice? Ili dok isprica sve o drugim zlocinima.
Otto24

#442 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by Otto24 »

Bosna je probuseni brod koji tone. Milorad je isto kao Bakir i Dragan, samo ‘Shantyman’.
mO k3

#443 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by mO k3 »

Otto24 wrote:Bosna je probuseni brod koji tone. Milorad je isto kao Bakir i Dragan, samo ‘Shantyman’.
aha , aha ... pricaj nam dalje
normala brate

#444 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by normala brate »

mO k3 wrote:
Otto24 wrote:Bosna je probuseni brod koji tone. Milorad je isto kao Bakir i Dragan, samo ‘Shantyman’.
aha , aha ... pricaj nam dalje
Bosna je uvijek bila probušeni broj koji tone i koju siluju, al' evo još " malo " i ide joj 1000 godina postojanja.
Nadzorna_ploca

#445 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by Nadzorna_ploca »

RS ima manje godina nego polovina foruma.
A i hajmo biti ozbiljni, teska je vukojebina taj dio Bosne i Hercegovine ali nas je i jbg.
statixx

#446 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by statixx »

@SrkiPuhalo Jan 9

Na Svetog Stefana odlikujes lezbejku i napravis paradu ponosa, to je ta evropska @RSrpska !!!
:D
The 51st State

#447 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by The 51st State »

sinuhe wrote:Je li taj Petrovcanin Bursac ikad pisao o zlocinu sto ga se na neki nacin i licno dotice? Ili dok isprica sve o drugim zlocinima.
Tesko za zivota da moze doci na red.
Bodkin

#448 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by Bodkin »

Maraschino wrote:
kakva razlika..
jad tamo, jad vamo..
opet ista stvar.
Ma da, jadni bosnjaci. Nikad ne bi oni i nikad nije do njih. Gdje su dodik i covic u KS, najbogatijem dijelu drzave?
BHCluster

#449 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by BHCluster »

Bodkin wrote:
Maraschino wrote:
kakva razlika..
jad tamo, jad vamo..
opet ista stvar.
Ma da, jadni bosnjaci. Nikad ne bi oni i nikad nije do njih. Gdje su dodik i covic u KS, najbogatijem dijelu drzave?
Haj ponovo procitaj.
SaraFina

#450 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by SaraFina »

HR i Sr kao jednonacionalna države Hrvata i Srba najbolji su pokazatelji "sposobnosti" istih.

Bugarska i Rumunija u EU jače od Hrvata, Srbija je pak šupak europe.
Locked