Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

valter.ba

#26 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by valter.ba »

. :D
StupskaBitanga

#28 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by StupskaBitanga »

Mislim da je ova tema dobra iz prostog razloga da se vidi ko je najskuplji
Pogledajte i ovu razliku mislim :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Image
Zovem se Zelena

#29 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Zovem se Zelena »

sarajkica wrote:mislim da je u prosjeku sve to tu negdje. U svakom slucaju prije cu otici u Bingo nego u Mercator. Samo me nerviraju ovi nasi, pa brate dragi uredi malo prostor,ljudi ti pare ostavljaju, privuci ih necim. Kad odem u Bingo ko da sam na pijacu dosla. Ja se necu odluciti za Bingo zato sto je vecina proizvoda 2 feninga manje, vec zato sto je domaci. Al ako ne vidim da se ista popravljaju, uredjuju i ciste, radije cu otici u mercator pa se bar za iste pare ko gospođa osjecati u kupovini namirnica.
Neće ništa promijeniti što se tiče natrpanosti radnje. U Lukavcu su bili totalno reozganizovali radnju, sredili sve, široko između rafa, dotjerali, kultura radnja!... I znaš šta im je šefica rekla nakon 3-4 mjeseca? Hajde sad vratite sve kako je bilo prije, nabacajte svega i svačega, neka opet onog nereda, opao nam promet kako smo sredili radnju :-D Živa istina, i eno opet sve po starom.

Mene nerviraju ovi na AP, non stop nešto mijenjaju, taman naviknem na jedan raspored a oni za 10 dana opet promjene :mrgreen:
Mr.Penguin

#30 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Mr.Penguin »

Zovem se Zelena wrote:
sarajkica wrote:mislim da je u prosjeku sve to tu negdje. U svakom slucaju prije cu otici u Bingo nego u Mercator. Samo me nerviraju ovi nasi, pa brate dragi uredi malo prostor,ljudi ti pare ostavljaju, privuci ih necim. Kad odem u Bingo ko da sam na pijacu dosla. Ja se necu odluciti za Bingo zato sto je vecina proizvoda 2 feninga manje, vec zato sto je domaci. Al ako ne vidim da se ista popravljaju, uredjuju i ciste, radije cu otici u mercator pa se bar za iste pare ko gospođa osjecati u kupovini namirnica.
Neće ništa promijeniti što se tiče natrpanosti radnje. U Lukavcu su bili totalno reozganizovali radnju, sredili sve, široko između rafa, dotjerali, kultura radnja!... I znaš šta im je šefica rekla nakon 3-4 mjeseca? Hajde sad vratite sve kako je bilo prije, nabacajte svega i svačega, neka opet onog nereda, opao nam promet kako smo sredili radnju :-D Živa istina, i eno opet sve po starom.

Mene nerviraju ovi na AP, non stop nešto mijenjaju, taman naviknem na jedan raspored a oni za 10 dana opet promjene :mrgreen:
Bice da su zbog toga kupci ostajali vise u radnji trazeci proizvod i kupovali vise nego sto im treba.
Dr.Mr.Fr.

#31 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Dr.Mr.Fr. »

Image

2 sedmicna tabela :D
Mercator i Interex motaju se po sredini, Konzum ubjedljivo najskuplji
Murisno1

#32 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Murisno1 »

convict

#34 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by convict »

Ma samo treba pratiti akcije i koristiti "pogodnosti". Ja sam dugo izbjegavao Mercator jer je ili najskuplji ili drugi najskuplji poslije Konzuma, ali otkako sam počeo pratiti pike, duple pike, popust 10% utorkom, malo mi to drugačije izgleda.
Mr.Penguin

#35 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Mr.Penguin »

bilo bi dobro da postoji svaka namjernica i cijena u svim supermarketima, ali oni izaberu one koje hoce. :(
mayab

#36 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by mayab »

convict wrote:Ma samo treba pratiti akcije i koristiti "pogodnosti". Ja sam dugo izbjegavao Mercator jer je ili najskuplji ili drugi najskuplji poslije Konzuma, ali otkako sam počeo pratiti pike, duple pike, popust 10% utorkom, malo mi to drugačije izgleda.
Isto tako i kod nas u kuci, utorkom ima 10 % na kupovinu preko 50 KM prethodnog utorka- tako npr. gledam neku jacobs kafu u Bingu 12,50KM u Mercatoru 13,20KM, i kad odbijem 10 % izadje 11,88KM i jos dobijem pike, pa teoretski time imam jos barem 3% popusta
interwal

#37 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by interwal »

Ima ovdje još jedna stvar, zavisi gdje gledaju cijene za Konzum jer oni imaju različite cijene po formatima. U manjim objektima su cijene često dosta skuplje od konkurencije.
Papirna

#38 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Papirna »

Bingo, ne Bingo, tek sad vidim koliko je sve odprilike iste cijene ili skuplje u odnosu na EU-markete.
Jadan narod koji mora da zivi sa onim primanjima. :(
StupskaBitanga

#39 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by StupskaBitanga »

Bingo ima katalošku akciju koja je najbolja u državi :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
blinker13

#40 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by blinker13 »

mayab wrote:
convict wrote:Ma samo treba pratiti akcije i koristiti "pogodnosti". Ja sam dugo izbjegavao Mercator jer je ili najskuplji ili drugi najskuplji poslije Konzuma, ali otkako sam počeo pratiti pike, duple pike, popust 10% utorkom, malo mi to drugačije izgleda.
Isto tako i kod nas u kuci, utorkom ima 10 % na kupovinu preko 50 KM prethodnog utorka- tako npr. gledam neku jacobs kafu u Bingu 12,50KM u Mercatoru 13,20KM, i kad odbijem 10 % izadje 11,88KM i jos dobijem pike, pa teoretski time imam jos barem 3% popusta
Ja sam ovo počeo raditi prije nekoliko godina i nekoliko puta od tada provjeravao cijene, pa sam čak utvrdio da sam znao dobiti 10% popusta i na stvari koje su bile jeftinije nego u drugim marketima. Sad sam već u fazi da se pozdravljam sa kasirkama u Mercatoru, koje se čak ispričaju i sa mojom djecom :lol: :lol:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#41 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Entropio »

Može li neko ukratko objasniti o povoljnostima kupovine u Mercatoru? Pike, popusti i slično?
doktor78

#42 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by doktor78 »

Entropio wrote:Može li neko ukratko objasniti o povoljnostima kupovine u Mercatoru? Pike, popusti i slično?
Ma, pike im i nisu nesto. Za kupovinu od 8 KM dobijes jednu piku, a ostatak ti propada. Recimo, kupis robe u vrijednosti 45 KM, dobijas 5 pika (40 KM), a onih 5 KM pojela maca. Za popust od 3% moras skupiti 90 pika (moras potrositi najmanje 720 KM, u stvarnosti je ta cifra obicno mnogo veca), odnosno to je popust 21,60 KM, a toliko si zijanio kupujuci kod njih robu koja je skuplja nego npr. u Bingu. Ne znam, mozda se isplati nekome ko kod njih redovno kupuje i ganja ove dvojne ili trojne pike (obicno budu pred kraj bonitetnog perioda), ali ja imam utisak da je to sve po principu "na mostu dobijes, na cupriji izgubis". Nisu to dzaba Slovenci...
Comrad

#43 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Comrad »

Meni je nevjerovatno da su cijene u inostranstvu nize nego ovdje. Na ljeto dolazi dosta dijaspore i uvijek se zijane koliko je ovdje skuplje. A ljudi ne dolaze iz albanije, makedonije...vec njemacke, italije itd. Kontam, wtf jbt gdje ja zivim :? Ko da smo norveska...

Ne znam samo kako se boriti protiv ovih lihvara. Nebitno ko je u pitanju, Mercator, Robot, Bingo, Konzum...svi su oni isti. Dovoljno je samo vidjeti kako im nicu novi centri po BH gradovima i sve ce vam biti jasno. Oni kupe kajmak samo takav. I ovi veci centri bi valjda trebali imati nize cijene, jer nabavljaju i prodaju naveliko. Al kod nas ocito to ne funkcionise kao u ostatku svijeta...tj. funkcionise samo zasto bi gazda imao nize cijen proizvoda kad ce ih ionako prodati kakva god da je cijena, bolje sebi da uzme lovu.

Ne znam u cemu je problem. Pohlepa tolika...ne kontam. Shvatam da ja da smo mi malo trziste i da nema puno stanovnika, ali nas handre samo tako i handrit ce jer sutimo. To sto cijena goriva sad moze biti za pola marke niza, hebe se nekome. Sto ce onaj pumpadzija snizavati cijenu, ako mu se gorivo prodaje po bilo kojoj cijeni, pa nije budala. Isto tako i sa ovim centrima, pukne cijenu narod kupuje... a sta ces, moras kupovat. :x
StupskaBitanga

#44 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by StupskaBitanga »

Ne igraju samo tu trgovci to je već do dobavljača i njihove politike
U Francuskoj za 4 eura se može kupiti 1kg Nutelle a ovdje 750gr 10:45
Comrad

#45 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Comrad »

Ma da i to, njih sam zaboravio, ti dobavljaci, zastupnici mozda uzmu i najveci dio kolaca.

I tako ta nutella koja se napravila za bubam 2KM, do granice kad dodje bude 3KM, a do moje krisku bude 10,50KM.
Murisno1

#46 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Murisno1 »

sve je to ponuda i potražnja ... kakav bezobrazluk, kakvi bakrači.
Comrad

#47 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Comrad »

Murisno1 wrote:sve je to ponuda i potražnja ... kakav bezobrazluk, kakvi bakrači.
Jest ponuda i potraznja, kad se ponuda dogovori...

Jel normalno da svi u Sa kantonu imaju iste cijene goriva. Kako to da je cijena eto u RS-u niza i do 5-10kf, u srednjobosanskom kantonu itd. Dakle, moze se. Ok, necemo sad pricati kvaliteti istog. Isto tako, nema mi nikakve logike da covjek sa jednom pumpom, ima istu cijenu kao covjek koji posjeduje 50 pumpi.

Ali et, za ove naftase se zna da se dogovaraju. Medjutim, isto mislim da rade i ovi trzni centri i distributeri, gdje god odes cijene su u 5kf razlike. Neki proizvod je malo skuplji u Mercatoru, jeftiniji u Interexu, al tamo neki drugi prozivod je obratno i tamo, vamo dodjes na isto. Mozda usparas koju marku na ovim malo vecim kupovinama.

To ponuda i potraznja pali u teoriji, ali realnost mislim da nije bas takva.
Murisno1

#48 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Murisno1 »

Comrad wrote:
Murisno1 wrote:sve je to ponuda i potražnja ... kakav bezobrazluk, kakvi bakrači.

Jel normalno da svi u Sa kantonu imaju iste cijene goriva. Kako to da je cijena eto u RS-u niza i do 5-10kf, u srednjobosanskom kantonu itd. Dakle, moze se. Ok, necemo sad pricati kvaliteti istog. Isto tako, nema mi nikakve logike da covjek sa jednom pumpom, ima istu cijenu kao covjek koji posjeduje 50 pumpi.

Ali et, za ove naftase se zna da se dogovaraju. Medjutim, isto mislim da rade i ovi trzni centri i distributeri, gdje god odes cijene su u 5kf razlike. Neki proizvod je malo skuplji u Mercatoru, jeftiniji u Interexu, al tamo neki drugi prozivod je obratno i tamo, vamo dodjes na isto. Mozda usparas koju marku na ovim malo vecim kupovinama.

Nafta je sasvim drugi proizvod, podliježe skroz drugim pravilima. Ratovi se vode zbog nafte. Govorimo o cijenama nutelle ili keksa ... zna se od čega zavise cijene namirnica. OK, brašno, šećer, ulje, cigare ...isto spadaju u kategoriju namirnica ili roba sa posebnim pravilima definisanja cijena ...

Uglavnom, šta se traži to i košta ...
Tuzlanka1986

#49 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Tuzlanka1986 »

Kod nas u Tuzli i opcenito TK Bingo je broj jedan. Mercator uglavnom obilaze oni sa malo dubljim džepom, njima nije ni bitno koliko sta kosta. Nedavno su se otvorila neka dva ili tri mala Konzuma, nikada nisam ni usla, cula sam da su dosta skuplji. Trenutno Bingo ima jako dobru katalosku akciju, bilo bi dobro kad bi se negdje na internetu mogla naci i pregledati. Razlika nije bas 5kf, kkao sto neko spomenu, uglavnom je to 20 feninga mozda cak i vise. Navescu primjer kesica za pecenje koje sam kupila u Bingu i platila 2,40 KM a neki dan u Mercatoru slucajno vidim da iste kostaju 2,90.
amarcor

#50 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by amarcor »

Comrad wrote:

Pa i to je zakon ponude i potraznje, samo sto jos imas elemente kao sto su moc kupca i moc ponudjaca... U tom slucaju moc ponudjaca (distributera nafte) je daleko veca nego moc kupca, i mogu da se dogovaraju oko cijene, imaju tu moc... a zasto? Zato sto ima konstantno potraznje za tim proizvodom :-D

E sad sto vjerovatno oni tu moc iskoristavaju izuzetno dobro, zahvaljujuci nasoj vlasti, to je drugi par cipela :x
Post Reply