Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
- MarlboroGold
#701 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Smrle, vezano za pčele... opažanjem se može dosta toga logički shvatiti.
Trutovi su uglavnom veći, imaju veće oči, veća i deblja krila i rijetko napuštaju košnice... ljudi koji su se time bavili godinama ili generacijama vrlo lako su mogli doći do tog zaključka.
Trutovi su uglavnom veći, imaju veće oči, veća i deblja krila i rijetko napuštaju košnice... ljudi koji su se time bavili godinama ili generacijama vrlo lako su mogli doći do tog zaključka.
- Bloo
- Globalna šefica
#702 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
@Smrčko
Evo meni vako kao laiku i jedni i drugi isto izgledaju
Allah i kod njih i kod tebe
Kuran i kod njih i kod tebe
meni nerazumljiv jezik i kod njih i kod tebe
Muhamed i kod njih i kod tebe
Ostalo su nijanse, osnova je ista...
Sad me držite da ga ne ozlijedim
patentkom u oko
Sad me držite da ga ne ozlijedim
- Smrcak15
#703 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
samo nek mi neko logicki objasni precizno (ne nagadjanjima) kako golim okom odgonetnuti ko je zensko ko musko i kako znati da muske pcele ne sakupljaju nektar.MarlboroGold wrote:Smrle, vezano za pčele... opažanjem se može dosta toga logički shvatiti.
- Smrcak15
#704 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
da upravo to ja govorim, vama laicima izgledaju da smo mi jedna vjera, ali nismo totalno druga vjera kako u ritualim i sa jos ludjim vjerovanjimaBloo wrote:@Smrčko
Sad me držite da ga ne ozlijedimpatentkom u oko
da je SHiizam pravi islam, i da nema drugog islama od Shiizma, ja bi ga napustio , ma ne da bi ga napustio nego ne bi mu se ni priblizavao
pa ako bi vjerovao u Boga , vjerovao bi ga na svojoj personalnoj osnovi, to jeste zakljucujuci njegovo existiranje na osnovu dokaza iz prirode a vjera me ne bi interesovala.
Sto ja volim islam, jeste sto je logicna vjera, ima sve svoje sto i kako, zbog cega. kada je nesto logicno, netreba te tu neko ubijedjivati u nesta, samo to udje u srce.
- zforumas
#705 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Ma vise se ja bojim ovih laznih inzinjera elektrotehnike....sto ti mogu insana upropastit ihhh...
- Bloo
- Globalna šefica
#706 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Odoh sebe ozlijediti patentkom...
- bvcx
#707 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Saznali od pagana. U drevnim egejskim civilizacijama, božanstvo pčele je prikazano kao žensko, dok je sveštenstvo takvih kultova bilo ženskog roda (sveštenice).Smrcak15 wrote: hajde nam ti logicki pojasni kako ce neko zakljuciti da samo zenke sakupljaju nektar?
- Connaisseur Karlin
#708 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
ti si najveci laik i fanatikSmrcak15 wrote:
da upravo to ja govorim, vama laicima izgledaju da smo mi jedna vjera, ali nismo totalno druga vjera kako u ritualim i sa jos ludjim vjerovanjima
da je SHiizam pravi islam, i da nema drugog islama od Shiizma, ja bi ga napustio , ma ne da bi ga napustio nego ne bi mu se ni priblizavao
pa ako bi vjerovao u Boga , vjerovao bi ga na svojoj personalnoj osnovi, to jeste zakljucujuci njegovo existiranje na osnovu dokaza iz prirode a vjera me ne bi interesovala.
Sto ja volim islam, jeste sto je logicna vjera, ima sve svoje sto i kako, zbog cega. kada je nesto logicno, netreba te tu neko ubijedjivati u nesta, samo to udje u srce.
- Smrcak15
#709 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
hajde evo da se slozim sa tobom da su nekako saznali iako neznam kakobvcx wrote:Saznali od pagana. U drevnim egejskim civilizacijama, božanstvo pčele je prikazano kao žensko, dok je sveštenstvo takvih kultova bilo ženskog roda (sveštenice).Smrcak15 wrote: hajde nam ti logicki pojasni kako ce neko zakljuciti da samo zenke sakupljaju nektar?
de nam reci kako je muhammed mogao napisati i ostali ljudi moderne naucne cinjenice koje nauka tek otkrila zadnji 150 Godina??
- bvcx
#710 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Upravo. Kao što su drevni paganski narodi raznoraznim opažanjem zaključili da je Zemlja sferoidnog oblika. Tako su i ti drevni narodi zaključili kako su pčele radilice ženke. Vjerovatno i u ta drevna vremena je bilo polemike tipa jesu li pčele ženska ili muška stvorenja, dok nije neko došao sa zaključkom da su ženske.MarlboroGold wrote:Smrle, vezano za pčele... opažanjem se može dosta toga logički shvatiti.
- bvcx
#711 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
kao npr. koju još činjenicu .Smrcak15 wrote:hajde evo da se slozim sa tobom da su nekako saznali iako neznam kakobvcx wrote:Saznali od pagana. U drevnim egejskim civilizacijama, božanstvo pčele je prikazano kao žensko, dok je sveštenstvo takvih kultova bilo ženskog roda (sveštenice).Smrcak15 wrote: hajde nam ti logicki pojasni kako ce neko zakljuciti da samo zenke sakupljaju nektar?
de nam reci kako je muhammed mogao napisati i ostali ljudi moderne naucne cinjenice koje nauka tek otkrila zadnji 150 Godina??
- bvcx
#712 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Recimo Aristotel je matice smatrao kraljevima, iako je naglasio da pojedini ih zovu "majkama" kako je naveo "jer donose potomstvo". U drugu stvar je pogrešno smatrao da "pčele ne rađaju već svoje mlade uzimaju iz cvijeća". Čak i takvim zaključkom prije bih pripisao takvu radnju ženskim osobinama nego muškim.bvcx wrote:Upravo. Kao što su drevni paganski narodi raznoraznim opažanjem zaključili da je Zemlja sferoidnog oblika. Tako su i ti drevni narodi zaključili kako su pčele radilice ženke. Vjerovatno i u ta drevna vremena je bilo polemike tipa jesu li pčele ženska ili muška stvorenja, dok nije neko došao sa zaključkom da su ženske.MarlboroGold wrote:Smrle, vezano za pčele... opažanjem se može dosta toga logički shvatiti.
- travar
#713 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
0.7 ili 0.5?Bloo wrote:Odoh sebe ozlijediti patentkom...
- Bloo
- Globalna šefica
#714 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
travar wrote:0.7 ili 0.5?Bloo wrote:Odoh sebe ozlijediti patentkom...
0.5 HB
Onu od 2 čuvam za srce...
- Smrcak15
#715 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
big bangbvcx wrote: kao npr. koju još činjenicu .
sirenje univerzuma
univerzum u dimnom stanju u pocetku bio
nebule
pulsari
crne rupe
geomtrija univerzuma
da sunce ide svojom putanjom
da zvijezde ispucavaju svoje misile, nauka rekla da je to CME coronal mass ejection
valovi na dnu dubokog okeana
planine sadrze korijen , koji probija kao klin u zemlju
nebo da ima zasticujuce karakteristike
embrio da lici na pijavu
sve zivo treba vodu
da je sve teze i teze disati kako idemo u nebesa u visinu
da prednji dio mozga je odgovaran za laz
receptori za bol u kozi
da je potrebno pokretati onoga ko duze lezi u krevetu
da postoji zone u vodi gdje se postoji brana izmedju slane i pitke vode
itd itd, ima toga jos masa da ne nabrajam vise
- Connaisseur Karlin
#716 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
nauka nije otkrila prvi put naucna otkrica starih civiliacija , vec je dansnaj nauka otrkila naucnim metodama rad i funkciju starih naunih dokazaSmrcak15 wrote:hajde evo da se slozim sa tobom da su nekako saznali iako neznam kakobvcx wrote:
Saznali od pagana. U drevnim egejskim civilizacijama, božanstvo pčele je prikazano kao žensko, dok je sveštenstvo takvih kultova bilo ženskog roda (sveštenice).
Kina je bila Mekka naucnih otkrica zntno prije formiranja Islama
- bvcx
#717 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Uzeli od pagana Sumeraca.Smrcak15 wrote: big bang
Sumerski kreacijski mit:Qur’an 21:30–32
“Have those who disbelieved not considered that the heavens and the earth were a joined entity, and We separated them and made from water every living thing? Then will they not believe?”And We placed within the earth firmly set mountains, lest it should shift with them, and We made therein [mountain] passes [as] roads that they might be guided.And We made the sky a protected ceiling, but they, from its signs, are turning away.”
"Not only did the lord make the world appear in its correct form, the lord who never changes the destinies which he determines – Enlil – who will make the human seed of the Land come forth from the earth – and not only did he hasten to separate heaven from earth, and hasten to separate earth from heaven, but, in order to make it possible for humans to grow in "where flesh came forth" [the name of a cosmic location], he first raised the axis of the world at Dur-an-ki.”
- bvcx
#718 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Tako je. Centri nauke se pojavljuju i nestaju na raznim mjestima, nebrojeno puta zadnjih nekoliko tisuća godina.Connaisseur Karlin wrote:nauka nije otkrila prvi put naucna otkrica starih civiliacija , vec je dansnaj nauka otrkila naucnim metodama rad i funkciju starih naunih dokazaSmrcak15 wrote:hajde evo da se slozim sa tobom da su nekako saznali iako neznam kakobvcx wrote:
Saznali od pagana. U drevnim egejskim civilizacijama, božanstvo pčele je prikazano kao žensko, dok je sveštenstvo takvih kultova bilo ženskog roda (sveštenice).
de nam reci kako je muhammed mogao napisati i ostali ljudi moderne naucne cinjenice koje nauka tek otkrila zadnji 150 Godina??![]()
- Connaisseur Karlin
#719 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
to Smrcku pisem jako dugo na vise tema, ali ne vrijedi, dzaba, tip je fanatik i nema pojma o povijesti relgija i nauke sirom svjetabvcx wrote:Tako je. Centri nauke se pojavljuju i nestaju na raznim mjestima, nebrojeno puta zadnjih nekoliko tisuća godina.Connaisseur Karlin wrote:nauka nije otkrila prvi put naucna otkrica starih civiliacija , vec je dansnaj nauka otrkila naucnim metodama rad i funkciju starih naunih dokazaSmrcak15 wrote:
hajde evo da se slozim sa tobom da su nekako saznali iako neznam kako
de nam reci kako je muhammed mogao napisati i ostali ljudi moderne naucne cinjenice koje nauka tek otkrila zadnji 150 Godina??![]()
- JVC
#720 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Tise malo da ne bi zavrsili na chop chop square-uConnaisseur Karlin wrote:to Smrcku pisem jako dugo na vise tema, ali ne vrijedi, dzaba, tip je fanatik i nema pojma o povijesti relgija i nauke sirom svjetabvcx wrote:Tako je. Centri nauke se pojavljuju i nestaju na raznim mjestima, nebrojeno puta zadnjih nekoliko tisuća godina.Connaisseur Karlin wrote:
nauka nije otkrila prvi put naucna otkrica starih civiliacija , vec je dansnaj nauka otrkila naucnim metodama rad i funkciju starih naunih dokaza![]()
- bvcx
#721 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
lol ovo toliko nije tačno da je to pravo čudo.Smrcak15 wrote: planine sadrze korijen , koji probija kao klin u zemlju
gdje ti ovdje vidiš klin

- bvcx
#722 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
no comment .. ali stvarno šta je ovoSmrcak15 wrote: embrio da lici na pijavu
sve zivo treba vodu
- bvcx
#723 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
to sam i ja prvi put zaključio kad sam se popeo na planinu.Smrcak15 wrote: da je sve teze i teze disati kako idemo u nebesa u visinu
- travar
#724 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
That bad?Bloo wrote:travar wrote:0.7 ili 0.5?Bloo wrote:Odoh sebe ozlijediti patentkom...
0.5 HB![]()
Onu od 2 čuvam za srce...
- Bloo
- Globalna šefica
#725 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Samo skrolaj convo...travar wrote: That bad?
Sačuvat ću ti jedan špic...