Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Optimus Prime

#451 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote: Pulsar
https://bs.wikipedia.org/wiki/Pulsar
Pulsari su vrsta neutronskih zvijezda, promjera oko 10 km, koje se vrlo brzo rotiraju.

kome vjerovati NASI ili vama ??? :-)
Naravno da se radi o neutronskoj zvijezdi.

Ono sto ti nisi skontao da neutronska zvijezda nije zvijezda nego nebesko tijelo potpuno drugacijih karakteristika.

Isto kao sto ajkula nije pas, samo zato sto su ajkule nazvane morskim psima.
zforumas

#452 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by zforumas »

Dajte argumente da se pobodemo, pobijemo, pokoljemo...

To samo tako pise ali se tako ne misli.

Ima Erdogan, imaju Twin towers, pulsari, pijavice, valovi...jos Aliju da nadje pa da kolektivni sehadet izgovorimo.

Jos malo istrazivanja i naci ce se i Elon Musk i jasno ce pisati da je auto u svemiru i da se cuje David Bowie iz njega. Ometa meleke dok prenose objave do neke raje u Andromedi.
Smrcak15

#453 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Pulsari su vrsta neutronskih zvijezda, promjera oko 10 km, koje se vrlo brzo rotiraju.

Ono sto ti nisi skontao da neutronska zvijezda nije zvijezda nego nebesko tijelo potpuno drugacijih karakteristika.

neutronska zvijezda nije zvijezda kazes

drugim rijecima, nije govno nego se pas posro :)

Nasa kaze netronska zvijezda Optimalni kaze nije zvijezda :-)
Optimus Prime

#454 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:
DOk god ja imam pristup orginalnom tekstu Kurana i mogu da kontrolisem direktno sta pise ja cu biti deset koraka ispred vas po ovim pitanjima, nece te mi moci parirati sve dok ja imam kontrolu nad orginalnim tekstovima a vi se mozete samo oslanjati na ono sto vam neko preveo (a bogami ima i katastrofalni prevoda)
Nije uopste bitno da li si ti u stanju da ispravnije prevodis sa arapskog nego ostali islamski autoriteti, navedeni u mojim primjerima.

Sama cinjenica da postoje razliciti prevodi diskvalificira taj ajet glede bilo kakve naucne rasprave. Da barem imas neki opsirniji i precizniji opis onda bi se ta viseznacnost mogla donekle ignorisati. Ali u biti imas samo jednu banalnu izjavu, izvucenu iz konteksta iz uz pomocu tog buzzworda konstruises svoje nebulozne teorije.
ja sam ti detaljno preveo, i pokazao gdje oni su pogresno preveli

hajde ti sad meni pokazi gdje sam ja to pogresno preveo :) ako imas snage i znanja za to

ja ti i dalje kazem, nemozes se ti samnom nositi dok god mogu da analiziram na arapskom jer ga znam citati, jednostavno nemas materijala da mi se suprostavis po tom pitanju, osima prevoda koje ti neko drugi , ti si ovisan o drugim prevodima , dok ja nisam, ja mogu da licno kontrolisem sta pise u orginalu, i zato sam deset koraka ispred vas po pitanju orginalnog teksta Kurana.
Joj Smrle, zaboravio sam kako si naporan.

Kako ne mozes da shvatis, da sama cinjenica da postoji mogucnost da se to prevede barem na dva razlicita nacina taj ajet diskvalificira glede bilo kakve naucne rasprave.
Bloo
Globalna šefica

#455 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Bloo »

zforumas wrote:
Jos malo istrazivanja i naci ce se i Elon Musk i jasno ce pisati da je auto u svemiru i da se cuje David Bowie iz njega. Ometa meleke dok prenose objave do neke raje u Andromedi.
Been there, done that...

Optimus Prime

#456 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
Optimus Prime wrote:

neutronska zvijezda nije zvijezda kazes

drugim rijecima, nije govno nego se pas posro :)

Nasa kaze netronska zvijezda Optimalni kaze nije zvijezda :-)
Ako ti priznas da je morski pas, pas i ja cu prizmati da je neutronska zvijezda, zvijezda.
Smrcak15

#457 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote: Joj Smrle, zaboravio sam kako si naporan.

Kako ne mozes da shvatis, da sama cinjenica da postoji mogucnost da se to prevede barem na dva razlicita nacina taj ajet diskvalificira glede bilo kakve naucne rasprave.
naravno da jesam naporan, kada te stisnem argumentima i dokazima, i meni pozlije a kamoli tebi :lol: kontam kako li ce se sad izvuci pacenik :lol:
Kako ne mozes da shvatis, da sama cinjenica da postoji mogucnost da se to prevede barem na dva razlicita nacina taj ajet diskvalificira glede bilo kakve naucne rasprave
ne moze se prevesti na dva nacina

jasno sam ti rastavio rijec Lamusiun sta onda znaci kad se rastavi i sastavi. i nema nigdje onih rijeci sto si ti prilozio na koje se ti oslanjaas, shvati nema, a ako i dalje tvrdoglavo kazes da ima, pokazi nam jasno gdje se nalazi u ajeti :)
HardcoreMX

#458 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by HardcoreMX »

davno je receno da se nece 'ateisti' sukobiti sa Qur'anom, no sa naukom...
Smrcak15

#459 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote: Ako ti priznas da je morski pas, pas i ja cu prizmati da je neutronska zvijezda, zvijezda.
neutronska zvijezda nastaje tako sto umre zvijezda

kada umre zvijezda postane neutronska zvijezda

ziv covjek i mrtav covjek je ipak covjek, razlika je samo sto je ovaj prvi ziv a ovaj drugi mrtav

tyako isto zvijezda koja nuklearnim reaqkcijama odradjuje svoj zivotni vijek dok ne explodira i postane neutronska zvijezda to jeste mrtva zvijezda.

a kad je to molim te riba morski pas umrla i postala ovaj pas na zemlji sa 4 noge :D
MarlboroGold

#460 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by MarlboroGold »

HardcoreMX wrote:davno je receno da se nece 'ateisti' sukobiti sa Qur'anom, no sa naukom...
e jbg sad...
Optimus Prime

#461 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
sta ba jesam li preslusao, kakvo ba trolanje, o cemu ti to svega ti??????

jasno ti je zvuk kucanja u pocetku, onaj prvi pulsar, pa sve ide brze i brze, zvaicno od frekvencije pulsaranja pulsara
Objasnjeno ti je takodjer vise puta da se zvuk ne siri u vakuumu i da je to sto cujes, samo uz pomoc aparata vjestacki stvoren zvuk koji simulira elektomagnetne talase koji dopiru od pulzara.
victom

#462 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by victom »

Smrcak15 wrote: ti covjce nagadjas kako bi zastitio svoje nevjerstvo :wink:
isto kao što i ti nagađaš da zaštitiš svoj vjerstvo.
vidiš kako je iritantno imati takvog sagovornika.

Kada su Muhamedu ponudili bogastvo o kojem pričaš, on je tada već bio faktor u regiji.
Več je znao da je probio led, a tim potezom bi se samo kompromitovo.

Kako sam već reko, čovjek je bio genije.
Smrcak15

#463 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
jasno ti je zvuk kucanja u pocetku, onaj prvi pulsar, pa sve ide brze i brze, zvaicno od frekvencije pulsaranja pulsara
Stvarno mi sada dobro ideš na živce :)
Znači još jednom postavi ovakav video (zvukovi motora, helikoptera, kosilice...)...
kakav bolan zvukovi motora, helikoptera kosilice, to sui zvukovi pulsara snimali radioteleskopima , aaaaaa Boze , kakav neuk narod mi se suprostavlja

zar ti stvarno mislis da je ono zvukovi motora, helikoptera, kosilice. :lol: :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#464 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
kakav bolan zvukovi motora, helikoptera kosilice, to sui zvukovi pulsara snimali radioteleskopima , aaaaaa Boze , kakav neuk narod mi se suprostavlja

zar ti stvarno mislis da je ono zvukovi motora, helikoptera, kosilice. :lol: :lol: :lol:
Ok, hajd ti sebi prvo raščlani radio valove, radijaciju i zvuk...pa ćemo pričati...
HardcoreMX

#465 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by HardcoreMX »

MarlboroGold wrote:
HardcoreMX wrote:davno je receno da se nece 'ateisti' sukobiti sa Qur'anom, no sa naukom...
e jbg sad...
pa vidis da lik negira da je pulsar zvijezda, protivno svojoj naucnoj literaturi...
Optimus Prime

#466 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
Optimus Prime wrote: Ako ti priznas da je morski pas, pas i ja cu prizmati da je neutronska zvijezda, zvijezda.

ziv covjek i mrtav covjek je ipak covjek, razlika je samo sto je ovaj prvi ziv a ovaj drugi mrtav

tyako isto zvijezda koja nuklearnim reaqkcijama odradjuje svoj zivotni vijek dok ne explodira i postane neutronska zvijezda to jeste mrtva zvijezda.

a kad je to molim te riba morski pas umrla i postala ovaj pas na zemlji sa 4 noge :D
Znaci ziv covjek i skelet mrtvog covjeka, ista stvar.
Covjek nauci svasta nesto na ovom forumu.
MarlboroGold

#467 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by MarlboroGold »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
Stvarno mi sada dobro ideš na živce :)
Znači još jednom postavi ovakav video (zvukovi motora, helikoptera, kosilice...)...

Image
victom

#468 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by victom »

@Smrcak

ja sam bio i vjernik i nevjernik i prošao sam cijeli ciklus.
Znam o čemu pričam, i dugo sam vremena proveo dumajući.

Vjernicima (kao tebi) je spektar razmišljanja ograničen samim vjerskim propisima.
Da bi ti bio objektivan, morao bi prvo napustiti religiju. Malo ohladiti. Onda dati šansu svim religijama, Isčitati o svakoj ponešto.
Nijednu opciju isključiti. Uporediti. itd.
jer ti sad ne vidiš šumu od drveća.
Smrcak15

#469 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:

Objasnjeno ti je takodjer vise puta da se zvuk ne siri u vakuumu i da je to sto cujes, samo uz pomoc aparata vjestacki stvoren zvuk koji simulira elektomagnetne talase koji dopiru od pulzara.
zamisli se ovako

ja radim pokret rukom kao kad neko kuca, ali pokret rukom radi u prazan prostor, i necuje se nista

znaci izgleda kao kad kucam, ali nista se necuje

ali kad mi neko prinesete tvrdi materijal, recimo drvo, pa ja udarim rukom od drvo zvuk se cuje

tako isto ne cuje se pulksar u svemiru jer nema zraka da prenosi taj zvuk, pa kad prineses radioteleskop je ekvivalentno kada neko meni prinese tvrd materijal u koji ja kucam rukom, pa to daje zvuk, tako isto pulsar daje zvuk kada mu prineses radio teleskop.
Bloo
Globalna šefica

#470 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Bloo »

HardcoreMX wrote:
MarlboroGold wrote:
e jbg sad...
pa vidis da lik negira da je pulsar zvijezda, protivno svojoj naucnoj literaturi...
Nisu zvijezde per se...
nisu "živi"
već su neutronske zvijezde
ergo analogija Optimusova o morskim psima...
Smrcak15

#471 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Smrcak15 »

victom wrote:
Smrcak15 wrote: ti covjce nagadjas kako bi zastitio svoje nevjerstvo :wink:
isto kao što i ti nagađaš da zaštitiš svoj vjerstvo.
vidiš kako je iritantno imati takvog sagovornika.

Kada su Muhamedu ponudili bogastvo o kojem pričaš, on je tada već bio faktor u regiji.

Kako sam već reko, čovjek je bio genije.
sta rece i osta ziv, bilo ih je na desetine, saka jada koje su mogli poklati kad god su htjeli, mucili ih ubijali, ekonomske sankcije naturili, jeli lisce sa grana da bi prezivjeli jer niko nije smio sa njima trgovati a ti rece bio faktor u regiji :-)

slabo postavljas stvari na mjesto, vidi se da ti ne ide od ruke, slabo su te ti tvoji ateisticki pajdasi informisali, i naoruzali znanjem o ovim stvarima, pa sve gresku za greskom radis.....e moj victome, neces ti daleko dogurati sa takvim razmisljanjem.
Optimus Prime

#472 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Optimus Prime »

HardcoreMX wrote:
MarlboroGold wrote:
e jbg sad...
Naravno da negiram. To je opceprihvacena cinjenica da pulzari nisu zvijezde.
Zvijezde u biti imaju vise slicnosti sa planetama nego sa pulzarima, sa obzirom da su za razliku od pulzara sastavljeni od atoma.
Smrcak15

#473 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:

Znaci ziv covjek i skelet mrtvog covjeka, ista stvar.
Covjek nauci svasta nesto na ovom forumu.
ziv covjek je covjek -----ziva zvijezda je zvijezda
mrtav covjek je i dalje covjek---mrtva zvijezda je i dalje zvijezda

morski pas(riba) nikad nije pas
niti sa smrcu postaje pas
MarlboroGold

#474 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by MarlboroGold »

HardcoreMX wrote:
MarlboroGold wrote:
e jbg sad...
Pa i nije klasična zvijezda, jer nema ta svojstva. Pulsar se klasifikuje kao neutronska zvijezda i nastaje nakon izumiranja klasične zvijezde i eksplozije/supernove.
Bloo
Globalna šefica

#475 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
ziv covjek je covjek -----ziva zvijezda je zvijezda
mrtav covjek je i dalje covjek---mrtva zvijezda je i dalje zvijezda

morski pas(riba) nikad nije pas
niti sa smrcu postaje pas
Nije.
JEr je mrtva
i iiiiiiiiiiiiiiiiiii
sastoji se samo od čega?
Locked