Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja

Post Reply
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

BiH je mala Jugoslavija,a Bosnjaci oponasaju Srbiju u pokusaju dominacije/unifikacije...
Bosnjaci ce uraditi i ostale stvari koje su Srbi ucinili...postepeno...
To je vjeciti fenomen da zrtva oponasa krvnika...(vidi pod Izrael)
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Homer_Simpson wrote:BiH je mala Jugoslavija,a Bosnjaci oponasaju Srbiju u pokusaju dominacije/unifikacije...
Nije tacno! BiH nije mala Jugoslavija. YU je bila (vjestacki) teritorijalno sastavljena od federalnih jedinica i autonomnih pokrajina sa pravom na samoprjedjelenje dok BiH je bila uvijek cjelovita drzava bez ikakvih entiteta ili federalnih jedinica.
cyprus

Post by cyprus »

Novi_Nick wrote:
Homer_Simpson wrote:BiH je mala Jugoslavija,a Bosnjaci oponasaju Srbiju u pokusaju dominacije/unifikacije...
Nije tacno! BiH nije mala Jugoslavija. YU je bila (vjestacki) teritorijalno sastavljena od federalnih jedinica i autonomnih pokrajina sa pravom na samoprjedjelenje dok BiH je bila uvijek cjelovita drzava bez ikakvih entiteta ili federalnih jedinica.
Koliko sam ja upoznat jugoslavenske federalne jedinice nisu imale pravo na samoopredjeljenje.
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

I ja mislim da nisu,al su si stvorile to pravo :)

Kao sto ga Laktas stvara...
Amor_dk

Post by Amor_dk »

He..........ima tu (malo) istine.

Ali nije to sustina problema. Problem je u tome sto je nas entitet (ono sto je A BIH odbranila) jako mali. Treba nama vise prostora. Pa kad bi srbi nam dali (normalno da nece), jedno 14% RS onda bi garant "MI" pristali na 3 entiteta.

RS 35%
Bosnjacki entitet 45 %
HZ HB 20%

I kad bi se stavio potpis da nema odvajanja/pripajanja entiteta naradnih 50-100 godina. Tek napokon tog perioda nek narod izadje na referendum i glasa hoce li svoj entitet prikljuciti HR ili Srbiji.

Tako ja bar mislim...a onih 14% mozda bi se moglo otkupiti od srba. Pa i Ilidza, Grbavica, Vogosca, Hadzici....i vise toga je kupljeno na neki nacin?!

Treba Tihic otici malo do Dubaia, Kuwaita i pitati da mu daju nesto love da kupi 14% teritorije nazad. Nisu to neke velike pare arapima
:D
osa

Post by osa »

Novi_Nick wrote:
Ne radi se o tome šta je bih bila , već o tome šta je sada i šta će biti u dogledno vrijeme.
cyprus

Post by cyprus »

Amor_dk wrote:He..........ima tu (malo) istine.

Ali nije to sustina problema. Problem je u tome sto je nas entitet (ono sto je A BIH odbranila) jako mali. Treba nama vise prostora. Pa kad bi srbi nam dali (normalno da nece), jedno 14% RS onda bi garant "MI" pristali na 3 entiteta.

RS 35%
Bosnjacki entitet 45 %
HZ HB 20%

I kad bi se stavio potpis da nema odvajanja/pripajanja entiteta naradnih 50-100 godina. Tek napokon tog perioda nek narod izadje na referendum i glasa hoce li svoj entitet prikljuciti HR ili Srbiji.

Tako ja bar mislim...a onih 14% mozda bi se moglo otkupiti od srba. Pa i Ilidza, Grbavica, Vogosca, Hadzici....i vise toga je kupljeno na neki nacin?!

Treba Tihic otici malo do Dubaia, Kuwaita i pitati da mu daju nesto love da kupi 14% teritorije nazad. Nisu to neke velike pare arapima
Znači ipak se radi o raspodjeli teritorija. :roll: Sad očekujem da ga neko demantuje. Nadam se da mi ovo neće ostat samo na očekivanju.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 13:53, edited 1 time in total.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

osa wrote:
Novi_Nick wrote:
Ne radi se o tome šta je bih bila , već o tome šta je sada i šta će biti u dogledno vrijeme.
Cuj nije vazno sta je bila :shock: ? ja mislim da je itekako vazno sta je bila kroz svoje 1000 godisnje postojanje i validnu papirologiju. Kada je proglasena suverenom drzavom '92 je to i pokazala i dokazala. Ima svoj legalni Ustav iz '92 koji je privremeno suspendiran dok se svi ne dogovore o konsenzusu novog Ustava. BH strana se treba drzati samo medjunarodnog prava i u pregovorima sa srbima, hrvatima i MZ i nema problema u tom slucaju za opstanak BiH kao i cjelovite teritorije. Ako pak BH strana nebude pucala iz ovog svog jedinog i najvaznijeg oruzja nego se pocne ko na pijaci dogovarat sa srbima, hrvatima i MZ onda ce BiH sigurno nestati sa mape evrope a bosanci i bosnjaci ce postati gradjani svijeta bez svoje drzave te tako valjati srbima i hrvatima da dobiju prosirenu Srbiju i prosirenu Hrvatsku.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

cyprus wrote:

RS 35%
Bosnjacki entitet 45 %
HZ HB 20%

Znači ipak se radi o raspodjeli teritorija. :roll: Sad očekujem da ga neko demantuje. Nadam se da mi ovo neće ostat samo na očekivanju.
Pa sta ces mu replicirati, on misli da je drzava na pijaci pa se moze trgovati kupovati-prodavati ko luk i paprika. On mora da ili je srbin ili hrvat ili neki prodani odnosno kupljeni bosnjak?
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Novi_Nick wrote:
osa wrote:
Novi_Nick wrote: Nije tacno! BiH nije mala Jugoslavija. YU je bila (vjestacki) teritorijalno sastavljena od federalnih jedinica i autonomnih pokrajina sa pravom na samoprjedjelenje dok BiH je bila uvijek cjelovita drzava bez ikakvih entiteta ili federalnih jedinica.
Cuj nije vazno sta je bila :shock: ? ja mislim da je itekako vazno sta je bila kroz svoje 1000 godisnje postojanje i validnu papirologiju. Kada je proglasena suverenom drzavom '92 je to i pokazala i dokazala. Ima svoj legalni Ustav iz '92 koji je privremeno suspendiran dok se svi ne dogovore o konsenzusu novog Ustava. BH strana se treba drzati samo medjunarodnog prava i u pregovorima sa srbima, hrvatima i MZ i nema problema u tom slucaju za opstanak BiH kao i cjelovite teritorije. Ako pak BH strana nebude pucala iz ovog svog jedinog i najvaznijeg oruzja nego se pocne ko na pijaci dogovarat sa srbima, hrvatima i MZ onda ce BiH sigurno nestati sa mape evrope a bosanci i bosnjaci ce postati gradjani svijeta bez svoje drzave te tako valjati srbima i hrvatima da dobiju prosirenu Srbiju i prosirenu Hrvatsku.
Sta svega na forumu nece covjek procitati, pa prosto ne mogu da vjerujem dokle ljudi nekada idu...
@Novi Nick
Ovo nema veze toliko sa tobom, koliko sa kompletnom problematikom.
Ljudi ovdje postavljaju "BH stranu" na jednu, a BH Srbe i BH Hrvate na drugu? Ne kontam? Jesu li i oni BH strana ili nisu? Ako ih se automatski stavi na "ne-BH stranu", sta covjek moze ocekivati? Znaci, ostaju Bosnjaci i sacica ne-Bosnjanka BH patriota (tu ubrajam i sebe) sa jedne i "ostali koji nisu za BH" sa druge strane?
Ne znam, daj Boze da ovo izadje na hajr i na dobro sa ovakvim politikama i ljudima...
Ne zaboravite da je narod izabrao svoje predstavnike u vlasti i doveo ih na te pozicije. Hocu da kazem, Dodik predstavlja srpski narod u RS-u (legalno i legitimno), a da danas budu izbori dobio bi jos veci procenat glasova, zato sto vodi politiku koju srpski narod u RS-u zeli. Isto se odnosi i na BH Hrvate, samo sto su puno oprezniji jer ih je puno manje i nije bilo davno kada su dobili po usima od medjunarodne zajednice.
Amor_dk

Post by Amor_dk »

Novi_Nick wrote:
cyprus wrote:

RS 35%
Bosnjacki entitet 45 %
HZ HB 20%

Znaèi ipak se radi o raspodjeli teritorija. :roll: Sad oèekujem da ga neko demantuje. Nadam se da mi ovo neæe ostat samo na oèekivanju.
Pa sta ces mu replicirati, on misli da je drzava na pijaci pa se moze trgovati kupovati-prodavati ko luk i paprika. On mora da ili je srbin ili hrvat ili neki prodani odnosno kupljeni bosnjak?
E moj jarane, tebi je garant SDA sve u zivotu :-D

Pa znas li ti da je Hrvatska nastala na pijaci (luk, paprike)? Kupio Tudjman RS Krajinu za 20.000 DM (po osobi) od Milosevica. Akcija OLUJA je nesto poput crtanog filma...Da nije (od)kupljena RS Krajina danas bi u Hrvatskoj bile 2 policije, 2 entiteta...Nikad Hrvatska vojska nebi pobjedila Srbe vojnicki!

Usput: Ja sam ti Bosnjak :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Nancy Drew wrote:
_BosanaC wrote:
fritz wrote:patrius (citat):
A za @palamudana:kojoj od svih tih silnih i bespotrebnih institucija,koje su i izmisljene samo zato da na svaki moguci nacin uniste drzavu,covjek treba da se obrati?Njima se ne obraca,njih se rusi...

slazem se pa da krenemo od dodika i rs-a
Lajcak ponudio ukidanje pederacije i svodjenje RS-a na nivo kantona - pa STE to glat odbili.
:? :? :?

Sasvim slučajno pod imenom RS i na teritoriji RS-a ... :lol: ... dobar, dobar (kanton) :thumbup: ... rodila majka :roll: :(
A znamo da ce je Haris ukinuti... Samo sto nije.
chuchumbamayumbe

_BosanaC wrote:
Nancy Drew wrote:
_BosanaC wrote: Lajcak ponudio ukidanje pederacije i svodjenje RS-a na nivo kantona - pa STE to glat odbili.
:? :? :?

Sasvim slučajno pod imenom RS i na teritoriji RS-a ... :lol: ... dobar, dobar (kanton) :thumbup: ... rodila majka :roll: :(
Ono, kako se kaze...u cevrtak.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

chuchumbamayumbe wrote:
_BosanaC wrote:
Nancy Drew wrote: :? :? :?

Ma meni je nekako drago sto znam da sam ipak ja i naopak i manjina... Jer, eto, ljudi vise vole biti gladni ali sanjati o ukidajnu RS-a a ukinuce je, ni manje ni vise, nego onaj ko ju je, izmedju ostalog, i stvorio. Ali neka. Narod ima tacno onakvu vlast kakvu zasluzuje.
chuchumbamayumbe

_BosanaC wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
_BosanaC wrote: A znamo da ce je Haris ukinuti... Samo sto nije.
Ma meni je nekako drago sto znam da sam ipak ja i naopak i manjina... Jer, eto, ljudi vise vole biti gladni ali sanjati o ukidajnu RS-a a ukinuce je, ni manje ni vise, nego onaj ko ju je, izmedju ostalog, i stvorio. Ali neka. Narod ima tacno onakvu vlast kakvu zasluzuje.
"taka sam ti sama, moja ti..." :)
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Amor_dk wrote:
Novi_Nick wrote:
cyprus wrote: Znači ipak se radi o raspodjeli teritorija. :roll: Sad očekujem da ga neko demantuje. Nadam se da mi ovo neće ostat samo na očekivanju.
E moj jarane, tebi je garant SDA sve u zivotu :-D

Pa znas li ti da je Hrvatska nastala na pijaci (luk, paprike)? Kupio Tudjman RS Krajinu za 20.000 DM (po osobi) od Milosevica. Akcija OLUJA je nesto poput crtanog filma...Da nije (od)kupljena RS Krajina danas bi u Hrvatskoj bile 2 policije, 2 entiteta...Nikad Hrvatska vojska nebi pobjedila Srbe vojnicki!

Usput: Ja sam ti Bosnjak :D
Ne interesuje me sta si i ko si nego me interesuje sta pises. Po tvojim komentarima nisi zasluzio cak ni odgovor na tvoje dodikovske prijedloge i komentare. Medjutim jedna stvar je jasna, nije BiH ni tvoja ni moja ni nicija privatna prcija da je neko prodaje, rasprodaje ili poklanja ko luk i papriku. Ti mozes jedino prodavati, rasprodavati, poklanjati tvoju pokretnu i nepokretnu privatnu imovinu i nista ama bas nista izvan toga, mislim da ti je to sasvim jasno a ako nije zali se Dodiku!
cyprus

Post by cyprus »

chuchumbamayumbe wrote:Sta svega na forumu nece covjek procitati, pa prosto ne mogu da vjerujem dokle ljudi nekada idu...
@Novi Nick
Ljudi ovdje postavljaju "BH stranu" na jednu, a BH Srbe i BH Hrvate na drugu? Ne kontam? Jesu li i oni BH strana ili nisu? Ako ih se automatski stavi na "ne-BH stranu", sta covjek moze ocekivati? Znaci, ostaju Bosnjaci i sacica ne-Bosnjanka BH patriota (tu ubrajam i sebe) sa jedne i "ostali koji nisu za BH" sa druge strane?
Ne znam, daj Boze da ovo izadje na hajr i na dobro sa ovakvim politikama i ljudima...
Ne zaboravite da je narod izabrao svoje predstavnike u vlasti i doveo ih na te pozicije. Hocu da kazem, Dodik predstavlja srpski narod u RS-u (legalno i legitimno), a da danas budu izbori dobio bi jos veci procenat glasova, zato sto vodi politiku koju srpski narod u RS-u zeli. Isto se odnosi i na BH Hrvate, samo sto su puno oprezniji jer ih je puno manje i nije bilo davno kada su dobili po usima od medjunarodne zajednice.
:thumbup: E, o tome ja pričam.
branimir_s

Post by branimir_s »

signature wrote:
branimir_s wrote:Mene vise dragi Bog ne bi mogao "radikalizirati". Bas me briga... Jednom zaheban i nikada vise.
Mislite li vi uvijek bjezanijom dobiti drzavu.Pogledaj film "Zivi i mrtvi'
Palestinci se bore pedest godina i nikad ne gube moral.
Ha ha ha... najbolja provala. E jesi mi dao uzor u p.m. Cuj Palestinci - sa jedne strane Fatah sa druge Hesbolah i jos milion frakcija koje nemaju pojma sta im je vise cilj. Pogotovo otkako je preselio onaj sa stolnjakom na glavi .
BTW - a sto se ovolika frka digla oko svega? Te entiteti, te kantoni te unitarna BiH. BAs je sve nekako magla. Kada udjemo nekada u tu EU fizickih granica izmedju drzava nece biti. EU je i zamisljena kao unija regija. Cemu onda sve ovo?

A sto se bjezanije tice, zna se ko je prvi zapalio preko granice u liku ministra vanjskih poslova tadasnje RBiH zajedno sa svom blizzom i daljom familijom. A ja ostadoh i zajeedno sa velikim brojem mojih drugova skidah kilograma po vrletima Zvijezde, Treskavice, Visocice...E neces vise Harise...
palamudan

Post by palamudan »

U ovom svom dizanju glasova kako nama treba jedinstvena država, kako treba skinuti sa vlasti lopove, kako se trebamo radikalizvati, kako treba rušiti sadašnju vlast, nisam čuo da je iko rekao kako to sve izvesti. Na koji način ćemo mi doći do naših ciljeva (a spomenuo sam ih u jednom od svojih postova na ovoj temi). Znamo svi mi šta je najbolje za nas, i svi mi (probosanski orjentisani građani) znamo kakva je najsvjetlija budućnost Bosne i Hercegovine. Ali, meni se čini, da ovdje niko ne zna kako to postići.
palamudan

Post by palamudan »

cyprus wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Sta svega na forumu nece covjek procitati, pa prosto ne mogu da vjerujem dokle ljudi nekada idu...
@Novi Nick
Ja smatram da ovdje imamo:
1. Probosnaski orjentisane građane - oni koji vole Bosnu i Hercegovinu, koji je žele ojačati i stabilizovati (Bošnjaci + Hrvati + Srbi + Ostali)
2. Prohrvatski orjentisane građane - oni koji se bore za hrvastko parče države koje bi se u dogledno vrijeme moglo spojiti sa Hrvatskom (Hrvati)
3. Prosrpski orjentisani građani - oni koji se bore za srpsko parče države koje bi se u dogledno vrijeme moglo spojiti sa Srbijom (Srbi)

E sad, ovi pod 2 i pod 3 ne žele jaku BiH nego državu etnički podijeliti i imati dio BiH kojim bi samo oni upravljali.

E sad, čujem da bi se ovi pod 1 trebali radikalizovati (štagod to da značilo). Po mom mišljenju, umjesto stalnih marifetluka i političkih sukoba sa ovim pod 2 i 3, ovi pod 1 bi trebali malo mudrije postupati i raditi na nekim dugoročnijim ciljevima.

Blagostanje u ovoj državi će doć kada ovi pod 2 i pod 3 budu u manjini među hrvatskim i srpskim narodom. Jednostavno im treba dokazivati da se Bošnjaci, Hrvati i Srbi razlikuju jedino po vjeri. Jedemo istu hranu (osim svinjetine i alkohola, kod većine muslimana), slušamo istu muziku, govorimo istim jezikom, isto se oblačimo, isto izgledamo........

I kada to shvate nacionalisti, kolektivni nacionalni interes Srba i Hrvata (koji se ogleda kroz slabljenje države i jačanje etnički čistih sredina kako to prdstavljaju njihove vođe) neće psotojati. Kada Srbi i Hrvati shvate da im je bliži Mujo iz Sarajeva, da je Mujo "njihov", a da je Franjo iz Zagreba "tuđi", da su to drugi ljudi, onda se možemo nadati jakoj državi. Stalni politički sukobi neće donjeti blagostanje, nego samo isfrustrianost sva tri konst. naroda, koji bi u dogledno vrijeme (poslije moguće ekonomske stabilizacije) mogli iskalirati sukobima.
Sve dok 2 i 3 to ne shvate, moraćemo im pružati mehanizme zaštite njihovih nacionalnih interesa (vidi temu:Ljubić i treći entitet), jer tako želi jedaan veliki dio građana BiH.
Propagandom i našim postupcima, ti građani trebaju postati manjina (2 i 3).
fantom slobode

Post by fantom slobode »

cyprus wrote:
Novi_Nick wrote:
Koliko sam ja upoznat jugoslavenske federalne jedinice nisu imale pravo na samoopredjeljenje.
Procitaj ustav iz 1974, da ne bi vise mislio.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

palamudan wrote:
cyprus wrote:
@Novi Nick
Ja smatram da ovdje imamo:
1. Probosnaski orjentisane građane - oni koji vole Bosnu i Hercegovinu, koji je žele ojačati i stabilizovati (Bošnjaci + Hrvati + Srbi + Ostali)
2. Prohrvatski orjentisane građane - oni koji se bore za hrvastko parče države koje bi se u dogledno vrijeme moglo spojiti sa Hrvatskom (Hrvati)
3. Prosrpski orjentisani građani - oni koji se bore za srpsko parče države koje bi se u dogledno vrijeme moglo spojiti sa Srbijom (Srbi)

E sad, ovi pod 2 i pod 3 ne žele jaku BiH nego državu etnički podijeliti i imati dio BiH kojim bi samo oni upravljali.

E sad, čujem da bi se ovi pod 1 trebali radikalizovati (štagod to da značilo). Po mom mišljenju, umjesto stalnih marifetluka i političkih sukoba sa ovim pod 2 i 3, ovi pod 1 bi trebali malo mudrije postupati i raditi na nekim dugoročnijim ciljevima.

Blagostanje u ovoj državi će doć kada ovi pod 2 i pod 3 budu u manjini među hrvatskim i srpskim narodom. Jednostavno im treba dokazivati da se Bošnjaci, Hrvati i Srbi razlikuju jedino po vjeri. Jedemo istu hranu (osim svinjetine i alkohola, kod većine muslimana), slušamo istu muziku, govorimo istim jezikom, isto se oblačimo, isto izgledamo........

I kada to shvate nacionalisti, kolektivni nacionalni interes Srba i Hrvata (koji se ogleda kroz slabljenje države i jačanje etnički čistih sredina kako to prdstavljaju njihove vođe) neće psotojati. Kada Srbi i Hrvati shvate da im je bliži Mujo iz Sarajeva, da je Mujo "njihov", a da je Franjo iz Zagreba "tuđi", da su to drugi ljudi, onda se možemo nadati jakoj državi. Stalni politički sukobi neće donjeti blagostanje, nego samo isfrustrianost sva tri konst. naroda, koji bi u dogledno vrijeme (poslije moguće ekonomske stabilizacije) mogli iskalirati sukobima.
Sve dok 2 i 3 to ne shvate, moraćemo im pružati mehanizme zaštite njihovih nacionalnih interesa (vidi temu:Ljubić i treći entitet), jer tako želi jedaan veliki dio građana BiH.
Propagandom i našim postupcima, ti građani trebaju postati manjina (2 i 3).
Samo da porucim da Hrvatska kao Hrvatska a i Srbija kao Srbija ni vidjelo ni nalik medu i mlijeku u unutarnjim politicko-drustveno-ekonomskim odnosima, sto ce reci - Hrvati iz BIH koji se izjasnjavaju takvim nista njima nece donijeti boljitka i da zavrse u HRvatskoj - taj svoj boljitak mogu slobodno da isprobaju odlaskom u Hrvatsku da probaju svoj probitak tamo.

Sto se tice ljubitelja RS i "otadzbinski" nastrojenih Srba u BIH, isto tako im mogu poruciti da odu malo do Srbije a napose do BG koji dozivljava pravi "procvat" kriminalnog miljea zadnjih par godina o korupciji da ne pricam a naposlijetku da ne pricam o "procvatu" ekonomije i slicno!

I objema grupama dakle Hrvatima koji sanjaju Veliku Hrvatsku i Srbima koji sanjaju Veliku Srbiju i srpsku drzavu na teritoriji BIH - da bog da da ohajre i jedni i drugi od jednog i drugog jer evo skoro ce 20g kako je sve pocelo i sudeci po tome tesko je vjerovati da ce ih docekati rasirenih ruku!
A i jedni i drugi a i treci u BIH su samo predmet politickih igara i potkusurivanja kako bi vladajuce mafijasko-profiterske oligarhije igrale saha dok narod ispod "prozora" vristi za hljebom, baca se sa zgrada itd. Dok oni to sve zalijevaju dobro pecenom janjetinom kod Gojke!

Onaj ko je pametan i ko moze otici ce daleko od ucmalog jugobalkanskog primitivizma jer je izmoren cekajuci kad ce prvi, ili listajuci Avaz u potrazi za poslom lopate i krampa da bi gradio onima s gornjem dijela teksta zgrade i vile i kuce placene "krvavim dodao bih i opranim dijamantima"

Samo da kazem - i Svicarska je mala, i Luxemburg!
sarajevoxxxx

Post by sarajevoxxxx »

Da, mislim da je vrijeme za radikalizaciju Bosanaca ili Bosnjaka ili svih oni koji Bosnu dozivljavaju svojom domovinom. Politika ti je kao i trgovina: ako na pocetku musteriji zacijenis pravu cijenu ili realnu fakat da ce se cijenkati sa tobom. Zato vecina trgovaca prvo kaze maksimalnu cijenu koju moze izvuci iz robe, da u slucaju ako se musterija cjenka da moze dati robu po onoj cjeni na kojoj nece "izvisiti".

I Srbi i Hrvati imaju svoje radikale samo Bosnjaci nemaju, zato zadnjih petnaest godina redovno izvlace najdeblji kraj.

Zadnja hrvatska Kresevska deklaracija, cije je potpisivanje najavljeno za 21.
navodno radi se o hrvatskoj federalnoj jedinici zasnovanoj (i) na etnickom nacelu, a koja bi imala izvrsnu, zakonodavnu i sudsku vlast. Sta je to nego nastavak njihove tj hrvatske radialne politike ovdje u BiH.

A sta rade Bosnjaci, Bosnje samo konstatuju kako vise niko ne govori o jedinstvenoj policiji, kako ovo kako ono.

Vratimo se malo prije iznosenja u javnost najnovijeg Lajcakovog prijedloga koji se tice reforme policije u BiH, Dodik je par dana prije toga je kako jedan noivinar Oslobodjenja kaza izvrsio mali drzavni udar, trazeci ili najavljujuci da ce traziti da se Ustavni sud RS izjasni o ustavnosti prenesenih nadleznosti na nivo BiH, buduci da "veliki broj prenesenih nadleznosti nije prosao predvidjenu ustavnu proceduru". Drugim rijecima kazano: Lajcak gledaj dobro sta ces staviti u taj dokumenat.

A jesmo li igdje procitali izjavu nekog Bosnjackog politicara, da ce recimo i Lajcak kao i njegovi prethodnici nastaviti sa antibosanskom politikom, pa da je recimo kazao da ce prijedlog koji Lajcak iznese biti samo nastavak zamajavanje i biti daleko od konkretnog rijesenja. Ja nisam nigdje procitao, jednostavno sto kod nas nema takve politicke opcije. Bosnjaci ne galame, oni su fini, oni su uljudni, oni su od svih politicara najvise hvalili i izrazavali optimizam glede Lajcaka. A ljudina im momacki suknuo, zavalio ih, kulturno im samar odvalio i uz to im prijeti da ce ih sankcionisati.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Posao policije je da cuva vlast, a ne narod.

A jebo reformisanu policiju koju reformisu lopovi kako bi ih bolje cuvala.
Post Reply