Je li kino UMRLO u SARAJEVU?
Moderator: _BataZiv_0809
- harač
#1 Je li kino UMRLO u SARAJEVU?
Pa ljudi dragi ovo nije normalno.... evo već dva mjeseca ništa..... u svim kinima "Teško je biti fin" u Unitiku daju filmove koji su izašli prije godinu dana.... Taman kad sam pomislio da će se mijenjati repertoar pročitah da će u sva kina doći.... "Duhovi Sarajeva".... u videoteci ne možeš dići ništa jer ljudi navalili sad. Deset novih filmova pitam imaju li, nema ništa sve izdato, kao moram sad i rezervisati.... Ima li svijetla na kraju ovog (sarajevskog) tunela???
- fantom slobode
Mislim da se ne radi o tome kakvo je kino, multipleks i kada ga bude, opet nece biti nikada pun, mislim da kod nas se izgubila navika i zelja za kino predstavama.Valjda je to posljedica pojave DVD-a.
- fantom slobode
Da, ali broj posjetilaca u kinu je vrlo mali u citavoj zemlji.Ocigledno raja ne idu u kino.Osim naravno kada je SFF i to bi bilo to.Mozda jos neki domaci film i kakav mega-spektakl.
- harač
Donekle se slažem sa ovim oko DVD-a, ali ipak mislim da filmofili (kakvi obično i pune sarajevska kina) često sačekaju da film i izađe u kinu. Međutim, ne može se čekati 8 mjeseci. Što se mene tiče max. 30 dana od izlaska filma. Za multipleks ne znam. Nadam se da će to funkcionisati kako treba, po principu različitih filmova.... da ne bude "Duhovi Sarajeva" u 12 dvorana
... kud su otegli sa tom gradnjom, malo me brine. Trebalo je biti gotovo u martu, a sad su pomjerili za proljeće, pa će pomjeriti za jesen... nema nam spasa.
- Neelix
iskreno se nadam da ce sa multiplexom...(nije 12 dvorana, djes cinestar
nego 4 cini mi se) pocet i raja dolazit...ja neki dan u 6 sa djevojkom u apolo...5 min prije pocetka fima (fantastic four cini mi se) mi sami u predvorju...i naravno da cemo izac...uzas 
-
elSaik
Iskreno, ja godišnje budem par mjeseci u Banja Luci kod rodbine i kad god odem u njihov kino (tj. bioskopfantom slobode wrote:Da, ali broj posjetilaca u kinu je vrlo mali u citavoj zemlji.Ocigledno raja ne idu u kino.Osim naravno kada je SFF i to bi bilo to.Mozda jos neki domaci film i kakav mega-spektakl.
- illuminated
meni se nesto slicno desilo u kinu bosna nekad davno,Neelix wrote:iskreno se nadam da ce sa multiplexom...(nije 12 dvorana, djes cinestarnego 4 cini mi se) pocet i raja dolazit...ja neki dan u 6 sa djevojkom u apolo...5 min prije pocetka fima (fantastic four cini mi se) mi sami u predvorju...i naravno da cemo izac...uzas
ali meni je merak kad nema nikoga...
bilo nas u kinu 5-6...
mozes fino da se raskomotis, ne smeta nicija glava ispred...merak..
naravno, ako je film ok.
- banjaluka078
Ja se jos pitam sto me familija u SA blijedo gleda kad im, kad ja njih posjetim, predlozim da idemo u kino. Kao, "cuj, u kino, niko ne ide u kino". Kad oni dodju ovamo, nikakav im problem otici u kino. Nije da je stalno pretrpano, lijepo se to rasporedi po salama i terminima, ali je vecinom pametno da se karta rezervise.elSaik wrote: Iskreno, ja godišnje budem par mjeseci u Banja Luci kod rodbine i kad god odem u njihov kino (tj. bioskop), oni su poprilično puni...
Ne znam, jel' to posljedica toga što im je špica u ta doba godine, ali u poređenju s našim kinima ono su KINA!!!
http://www.bl-bioskop.com/
- fantom slobode
Pa mozda za tebe!!!!Srecom, ne zivis vise u njemu.groar wrote:UMRLO JE SARAJEVO, ne samo kino u njemu![]()
- legionarka
koliko godina vec prave tal multiplex..????
:s
:s
- legionarka
pricaju godinama...najavljuju...uzimaju pare...a kina nema...nikako....
bas me zanima sta ce biti objasnjenje ovaj put...
bas me zanima sta ce biti objasnjenje ovaj put...
- groar
Da, ja zivim u Sarajevu. Nigdje nisam nikada makao iz njega na duze vrijeme...i samo onaj ko zivi u njemu cijeli život i prije i poslije rata i susrece se svaki dan sa šljamom koji ga je naselio može razviti sposobnost distinkcije i doći do zaključka poput mog......Sarajevo je umrlo.....ili je na samrti, a godinama ce tonuti jos dublje i dublje........Tako ce misliti svaki pravi sarajlija, nazalost.......fantom slobode wrote:Pa mozda za tebe!!!!Srecom, ne zivis vise u njemu.groar wrote:UMRLO JE SARAJEVO, ne samo kino u njemu![]()
A ovi iz "Stare Sarajevske piljarske porodice, tu smo od 92-e" ce tvrditi suprotno....jer oni osvojise ovaj grad...sada je njihov.......mozda ga i vole........eto im ga...nazalost tesko da se moze sta promijeniti tu.
- cico x
pa vise da smo na samrti,nego da je grad umro,odrzava se jos na infuziji......
a o kinima,neko spomenu da s esamo za sff ide u kino,i da je tada puno,a i to je samo radi sminke,da s evidi i bude viden,klasicno mahalski,svi fol pricaju o filmovima i glumcima taj mjesec,pa se 10 suti,cudno zar ne?
a sto su nam kina prazna?
pa 80% sto se sve moze danas sprziti i pogledati u kuci,i sacuvati onih 5 km sto bi dali ,pa jos 5 km,jer treba nekoga i povesti,i na kraju kad zamirisu kokice,jos 3-4 km,tako da te kino dode haman 20 km (ukljucen parking i pdv
)
jeb ga,raja kokuzi,a i koji nisu,ne vide svrhu kina,vec je slade otici negdje u guzvu i dim,i malo se sa flasom heinekena progurati po krkanluku ........
i daj boze da nam sarajevo prezivi
a o kinima,neko spomenu da s esamo za sff ide u kino,i da je tada puno,a i to je samo radi sminke,da s evidi i bude viden,klasicno mahalski,svi fol pricaju o filmovima i glumcima taj mjesec,pa se 10 suti,cudno zar ne?
a sto su nam kina prazna?
pa 80% sto se sve moze danas sprziti i pogledati u kuci,i sacuvati onih 5 km sto bi dali ,pa jos 5 km,jer treba nekoga i povesti,i na kraju kad zamirisu kokice,jos 3-4 km,tako da te kino dode haman 20 km (ukljucen parking i pdv
jeb ga,raja kokuzi,a i koji nisu,ne vide svrhu kina,vec je slade otici negdje u guzvu i dim,i malo se sa flasom heinekena progurati po krkanluku ........
i daj boze da nam sarajevo prezivi
-
leeloo
Ništa ljepše nego kad je prazno kino.... Baš s merakom odgledam film...Repertoar je poslije festivala odroon...Neelix wrote:iskreno se nadam da ce sa multiplexom...(nije 12 dvorana, djes cinestarnego 4 cini mi se) pocet i raja dolazit...ja neki dan u 6 sa djevojkom u apolo...5 min prije pocetka fima (fantastic four cini mi se) mi sami u predvorju...i naravno da cemo izac...uzas
Nego, jel do mene ili u kinima baš pretrjeruju sa visinom tona... Kad iz kina izađem sve mi zuji u ušima. Neki dan sa prijteljicom i njnom curicom išli u Meeting Point gledati crtić... Mala se istraumirala zvukovima... Čitavo vrijeme ruke držala na ušima.
Nekad bude tako glasno, da osjetiš kako zvuk probija... Jel se meni čini da se malo pretjeruje ili starim i postajem ogorčenija...