Je li kino UMRLO u SARAJEVU?

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

harač

#1 Je li kino UMRLO u SARAJEVU?

Post by harač »

Pa ljudi dragi ovo nije normalno.... evo već dva mjeseca ništa..... u svim kinima "Teško je biti fin" u Unitiku daju filmove koji su izašli prije godinu dana.... Taman kad sam pomislio da će se mijenjati repertoar pročitah da će u sva kina doći.... "Duhovi Sarajeva".... u videoteci ne možeš dići ništa jer ljudi navalili sad. Deset novih filmova pitam imaju li, nema ništa sve izdato, kao moram sad i rezervisati.... Ima li svijetla na kraju ovog (sarajevskog) tunela???
elSaik

Post by elSaik »

Kina u Sarajevu su odavno propala. Kao i mnogo drugih stvari koje grad čine gradom... :(
NeRmIcH

Post by NeRmIcH »

doci ce nova vremena kad dobijemo multipleks.. ubrzo aBd!
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Mislim da se ne radi o tome kakvo je kino, multipleks i kada ga bude, opet nece biti nikada pun, mislim da kod nas se izgubila navika i zelja za kino predstavama.Valjda je to posljedica pojave DVD-a.
shin

Post by shin »

Gledanje filma na DVD-u je nula za dozivljaj u kinu. 2.39:1 aspect ratio ubi ko iz zasjede 8)
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Da, ali broj posjetilaca u kinu je vrlo mali u citavoj zemlji.Ocigledno raja ne idu u kino.Osim naravno kada je SFF i to bi bilo to.Mozda jos neki domaci film i kakav mega-spektakl.
harač

Post by harač »

Donekle se slažem sa ovim oko DVD-a, ali ipak mislim da filmofili (kakvi obično i pune sarajevska kina) često sačekaju da film i izađe u kinu. Međutim, ne može se čekati 8 mjeseci. Što se mene tiče max. 30 dana od izlaska filma. Za multipleks ne znam. Nadam se da će to funkcionisati kako treba, po principu različitih filmova.... da ne bude "Duhovi Sarajeva" u 12 dvorana :-) ... kud su otegli sa tom gradnjom, malo me brine. Trebalo je biti gotovo u martu, a sad su pomjerili za proljeće, pa će pomjeriti za jesen... nema nam spasa.
Neelix

Post by Neelix »

iskreno se nadam da ce sa multiplexom...(nije 12 dvorana, djes cinestar :D nego 4 cini mi se) pocet i raja dolazit...ja neki dan u 6 sa djevojkom u apolo...5 min prije pocetka fima (fantastic four cini mi se) mi sami u predvorju...i naravno da cemo izac...uzas :roll:
elSaik

Post by elSaik »

fantom slobode wrote:Da, ali broj posjetilaca u kinu je vrlo mali u citavoj zemlji.Ocigledno raja ne idu u kino.Osim naravno kada je SFF i to bi bilo to.Mozda jos neki domaci film i kakav mega-spektakl.
Iskreno, ja godišnje budem par mjeseci u Banja Luci kod rodbine i kad god odem u njihov kino (tj. bioskop :D ), oni su poprilično puni... :-? Ne znam, jel' to posljedica toga što im je špica u ta doba godine, ali u poređenju s našim kinima ono su KINA!!! :(
illuminated

Post by illuminated »

Neelix wrote:iskreno se nadam da ce sa multiplexom...(nije 12 dvorana, djes cinestar :D nego 4 cini mi se) pocet i raja dolazit...ja neki dan u 6 sa djevojkom u apolo...5 min prije pocetka fima (fantastic four cini mi se) mi sami u predvorju...i naravno da cemo izac...uzas :roll:
meni se nesto slicno desilo u kinu bosna nekad davno,
ali meni je merak kad nema nikoga...

bilo nas u kinu 5-6...

mozes fino da se raskomotis, ne smeta nicija glava ispred...merak..
naravno, ako je film ok.
harač

Post by harač »

Meni se dogodilo jednom da sam sam došao.... naravno, istjerali su me jer im se ne isplati :lol:
repeater

Post by repeater »

ko gradi taj multipleks ?
i gdje ce se tacno nalaziti ?
Neelix

Post by Neelix »

repeater wrote:ko gradi taj multipleks ?
i gdje ce se tacno nalaziti ?
gradi ga sarajevski Forum. nalazit ce se gdje je nekad bilo kino Dubrovnik, odmah pored Sarajke.
groar

Post by groar »

UMRLO JE SARAJEVO, ne samo kino u njemu :(
banjaluka078

Post by banjaluka078 »

elSaik wrote: Iskreno, ja godišnje budem par mjeseci u Banja Luci kod rodbine i kad god odem u njihov kino (tj. bioskop :D ), oni su poprilično puni... :-? Ne znam, jel' to posljedica toga što im je špica u ta doba godine, ali u poređenju s našim kinima ono su KINA!!! :(
Ja se jos pitam sto me familija u SA blijedo gleda kad im, kad ja njih posjetim, predlozim da idemo u kino. Kao, "cuj, u kino, niko ne ide u kino". Kad oni dodju ovamo, nikakav im problem otici u kino. Nije da je stalno pretrpano, lijepo se to rasporedi po salama i terminima, ali je vecinom pametno da se karta rezervise.

http://www.bl-bioskop.com/
fantom slobode

Post by fantom slobode »

groar wrote:UMRLO JE SARAJEVO, ne samo kino u njemu :(
Pa mozda za tebe!!!!Srecom, ne zivis vise u njemu.
legionarka

Post by legionarka »

koliko godina vec prave tal multiplex..????
:s
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

što ja znam barem 5 godina grade multipleH

sramota :(
shin

Post by shin »

wtf is multikeks?

Sjecam se 1997 ja i jaran u Kinoteki dosli da gledamo Star Wars VI karta bila 2km a mi klinje bez dinara :-D

Samo nas dva i onaj memljivi miris 8)
legionarka

Post by legionarka »

pricaju godinama...najavljuju...uzimaju pare...a kina nema...nikako....
bas me zanima sta ce biti objasnjenje ovaj put...
groar

Post by groar »

fantom slobode wrote:
Pa mozda za tebe!!!!Srecom, ne zivis vise u njemu.
Da, ja zivim u Sarajevu. Nigdje nisam nikada makao iz njega na duze vrijeme...i samo onaj ko zivi u njemu cijeli život i prije i poslije rata i susrece se svaki dan sa šljamom koji ga je naselio može razviti sposobnost distinkcije i doći do zaključka poput mog......Sarajevo je umrlo.....ili je na samrti, a godinama ce tonuti jos dublje i dublje........Tako ce misliti svaki pravi sarajlija, nazalost.......
A ovi iz "Stare Sarajevske piljarske porodice, tu smo od 92-e" ce tvrditi suprotno....jer oni osvojise ovaj grad...sada je njihov.......mozda ga i vole........eto im ga...nazalost tesko da se moze sta promijeniti tu.
cico x

Post by cico x »

pa vise da smo na samrti,nego da je grad umro,odrzava se jos na infuziji......

a o kinima,neko spomenu da s esamo za sff ide u kino,i da je tada puno,a i to je samo radi sminke,da s evidi i bude viden,klasicno mahalski,svi fol pricaju o filmovima i glumcima taj mjesec,pa se 10 suti,cudno zar ne?

a sto su nam kina prazna?
pa 80% sto se sve moze danas sprziti i pogledati u kuci,i sacuvati onih 5 km sto bi dali ,pa jos 5 km,jer treba nekoga i povesti,i na kraju kad zamirisu kokice,jos 3-4 km,tako da te kino dode haman 20 km (ukljucen parking i pdv :) )

jeb ga,raja kokuzi,a i koji nisu,ne vide svrhu kina,vec je slade otici negdje u guzvu i dim,i malo se sa flasom heinekena progurati po krkanluku ........

i daj boze da nam sarajevo prezivi
harač

Post by harač »

gledam onu stranicu banjalučkih kina i balim nad repertoarom sa više od 3 filma :lol: baš sam patetičan :D :shock:
harač

Post by harač »

moraš priznati da uskrsne u avgustovskim danima
leeloo

Post by leeloo »

Neelix wrote:iskreno se nadam da ce sa multiplexom...(nije 12 dvorana, djes cinestar :D nego 4 cini mi se) pocet i raja dolazit...ja neki dan u 6 sa djevojkom u apolo...5 min prije pocetka fima (fantastic four cini mi se) mi sami u predvorju...i naravno da cemo izac...uzas :roll:
Ništa ljepše nego kad je prazno kino.... Baš s merakom odgledam film...Repertoar je poslije festivala odroon...

Nego, jel do mene ili u kinima baš pretrjeruju sa visinom tona... Kad iz kina izađem sve mi zuji u ušima. Neki dan sa prijteljicom i njnom curicom išli u Meeting Point gledati crtić... Mala se istraumirala zvukovima... Čitavo vrijeme ruke držala na ušima.

Nekad bude tako glasno, da osjetiš kako zvuk probija... Jel se meni čini da se malo pretjeruje ili starim i postajem ogorčenija...
Post Reply