je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

insomnia78

#26 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?

Post by insomnia78 »

akobogda wrote:
insomnia78 wrote:Zna li neko kako se zove ono sto daju prije, dobrila prava

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Zove se "Pre-Med" i zove se Versed cini mi se
Predobra stvar hehr
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
dječak sa šibicama

#27 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?

Post by dječak sa šibicama »

Mene su ko dijete uspavljivali, tada je bio onaj fazon da na zelenu bolnicku krpu sipaju to sredstvo, stavi ti ga na usta i broj. Ja izbrojao 10, i oni kazu ajde opet, i nisam stigao do 5, samo onaj osjecaj kao da ti trnu misli, ne znam drugacije opisati, pocne zvoniti u glavi. Probudio se sa mucninom, ali brzo prodje. Koliko se ja sjecam.
akobogda

#28 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?

Post by akobogda »

Brinem se bezveze o smrti.. ne zelim da umrem :-D
bull21

#29 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?

Post by bull21 »

Nećeš umrijeti. Ne budali. Fakat se bezveze opterečuješ pred operaciju. Ne umire se tako lako i tako lijepo. :D
Gusztav

#30 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?

Post by Gusztav »

akobogda wrote:Je li itko ikad bio? Trebam imati prekosutra, saznao sam danas. Stvarno sam prestravljen, brinem sa da cu umrijeti itd... moze li neko da mi pomoze? :(
Bio sam 2 puta po 6 sati i tri puta po sat, dva.......ma sitnica prava, vjeruj..........dobra stvar je što tebi sve prođe u trenu tj. ukoliko te uspavaju, utoliko te već bude.............ništa strašno..........ustvari strašno je ako budeš previše mislio o tome i budeš mislio o najgorem.....znam da nije svejedno , ali pokušaj to shvatiti kao normalnu stvar, koja će ti pomoći.
Redd

#31 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?

Post by Redd »

Uspavljivana desetak puta u zivotu, a posljednji put sam imala loše i grozno iskustvo. Anesteziolog mi nije dao dovoljno jaku anesteziju i probudila sam sa se na sred carskog reza. Grozan osjećaj - vrištala bih od bola, a ne mogu ni prst da pomjerim... grozno grozno...
dert

#32 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?

Post by dert »

Samo sedam puta :-D ... i sto sam se u zivotu naspavao to je bilo tada :razz:
Don Zivconi

#33 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?

Post by Don Zivconi »

Redd wrote:Uspavljivana desetak puta u zivotu, a posljednji put sam imala loše i grozno iskustvo. Anesteziolog mi nije dao dovoljno jaku anesteziju i probudila sam sa se na sred carskog reza. Grozan osjećaj - vrištala bih od bola, a ne mogu ni prst da pomjerim... grozno grozno...
nije ni mogao dati jaku anesteziju radi bebe
Gusztav

#34 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?

Post by Gusztav »

Redd wrote:Uspavljivana desetak puta u zivotu, a posljednji put sam imala loše i grozno iskustvo. Anesteziolog mi nije dao dovoljno jaku anesteziju i probudila sam sa se na sred carskog reza. Grozan osjećaj - vrištala bih od bola, a ne mogu ni prst da pomjerim... grozno grozno...
1993. na pola operacije sam se i ja probudio.....istovremeno mi "radili" ruku i nogu :sad: , što kažeš vrištao bi, a ni prstom ne mogu da pomaknem........Nakon operacije, prvo što sam progovorio je bilo: " j.b.m vam mater svima redom..."
Redd

#35 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?

Post by Redd »

Gusztav wrote:
1993. na pola operacije sam se i ja probudio.....istovremeno mi "radili" ruku i nogu :sad: , što kažeš vrištao bi, a ni prstom ne mogu da pomaknem........Nakon operacije, prvo što sam progovorio je bilo: " j.b.m vam mater svima redom..."
:thumbup:

I sama sam im to htjela reći, ali stvarno nisam bila dobro da galamim na tu neorganizovanu i nesposobnu bagru!
malaplavooka

#36 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?

Post by malaplavooka »

akobogda wrote:Je li itko ikad bio? Trebam imati prekosutra, saznao sam danas. Stvarno sam prestravljen, brinem sa da cu umrijeti itd... moze li neko da mi pomoze? :(

Ne paniči. Pri svakom zahvatu prisutan je i anesteziolog ...neće ti ništa biti, a nećeš se ni buditi...samo ćeš da pajkiš duboko i lijepo :D

Sretno :)
The Realist

#37 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?

Post by The Realist »

Vidim ovu temu sada. Uglavnom, ja sam dva puta i prvi puta je bila maska i malo sam brojao.

Ali druga puta je bilo intravenozno i znam da pričam sa sestrom dok ona daje i onda sam se probudio :D.
Post Reply