je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Moderator: anex
-
akobogda
#1 je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Je li itko ikad bio? Trebam imati prekosutra, saznao sam danas. Stvarno sam prestravljen, brinem sa da cu umrijeti itd... moze li neko da mi pomoze? 
- pezzar
#2 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Umrijeti hoces sigurno. Ali ne od anestezije. 
Ne boj se, samo ces prespavati ono bitno.
Ne boj se, samo ces prespavati ono bitno.
- insomnia78
#3 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Jesam ja ma nista strasno. Daju ti neki lijek za smirenje prije nego te totalno uspavaju a ovaj te toliko smiri da ti bude svejedno i kad bi te bez anestezije rezali. Kad se probudis budes malo zbunjen i to je to. Meni je bila i dobra furka, brojis ono unazad i samo te bude, izmedju nema filma
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
-
akobogda
#4 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Hvala. Onda ovaj rizik 1 u 10,000 u Bosni je velik ili ne? 
-
akobogda
#5 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Jos imalo savjeta
?
-
maraska
#6 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Savjetuju i da se ne jede ništa "teško" dan prije anestezije.
- dadoka84
#7 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Ja sam ko fol nesto i sanjao
Bilo mi super. Odmorio se fino.
-
Forsaken
#8 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Bio ja dva puta, prezivio oba
Stave ti na vugla nesto da udises ili jednostavno inekciju fiknu i kazu da brojis do 10. Ja se sjecam do 2 sam dosao nakon toga praznina i onda budjenje je malo gadno. Nakon toga ok sve
Sretno
PS: Razmisljaj pozitivno: veca je sansa da te zgazi neko ili rokne mali Chelo nego da umres od anestezije
Sretno
PS: Razmisljaj pozitivno: veca je sansa da te zgazi neko ili rokne mali Chelo nego da umres od anestezije
- simbabimba
#9 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Sve zavisi koji je zahvat u pitanju i koliko dugo trebas biti uspavan. Isto tako, poprilicno je indvidualno kako ce ti organizam podnijeti anesteziju i kako ces je "izbaciti" nakon budjenja. Nekom je dovoljna doza infuzije da se dozove skroz a neko dusu ispovraca u vise navrata.
Sretno kako god.
Sretno kako god.
- ciki4
#10 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Bitno je da im ti, osim što su ti pretpostavljam izvadili sve bitne nalaze, kažeš sve što si prebolovao, alergije, itd. Ja sam hitno morala "pod nož" i u panici i bolovima nisam rekla sve pa sam dobila malo jaču anesteziju nego je trebalo. Bilo je grozno, jedva se probudila, teško disala, povraćala
neću da te plašim već napomenem da SVE kažeš i bitno i nebitno. Ja preživila
a i ti ćeš naravno. Sretno 
- sheilak
#11 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Jesam ja, jos kao dijete. Apsolutno nista nisam osjetila. Dakle, tren prije sam gledala u sestru koja se salila sa mnom, sljedeci tren budjenje u sobi.
Nije bilo nikakvih komplikacija, osim sto sam bila malo ma(h)murna par dana.
Ah, da. Brojanje unazad
Ja sam stigla do 4
Uglavnom, nemoj se time opterecivati. Znam da zvuci strasno, ali misli sada na vrijeme poslije toga i na oporavak.
Ah, da. Brojanje unazad
Uglavnom, nemoj se time opterecivati. Znam da zvuci strasno, ali misli sada na vrijeme poslije toga i na oporavak.
-
manki
#12 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Je li generalna = opca anestezija? Jesam ja kad sam krajnike operisao, roknuli mi u venu nesto bili cini mi se, i pitao me doktor da mu pricam sta ima inace, ima li cura, ni krenuo nisam odmah sam se komirao. 
A kad sam se budio, najnormalnije, malo su me isamarali i dosao sebi odmah.
A kad sam se budio, najnormalnije, malo su me isamarali i dosao sebi odmah.
- pringless
#13 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Ja sam bio 3x u anesteziji svaki put je isto proslo. Zadnjeg sto se smjecas je ona maska, a onda se probudis u krevetu iz kojeg si i otisao u operacionu salu. Ugl. nista strasno, moja preporuka je da maksimalno iskoristis anesteziju i odspavas sto duze taj dan.
- GandalfSivi
#14 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Cak sam uspio dva puta izbrojati od 10 do 0, sjebali se doktori. U sustini nikakav problem nije, malo ti mozda bude muka kada se probudis, ali se osjecas naspavano kao malo kada.
PS Meni su prije operacije dali droge samo takve, dobrila me pucala zesca, prosto mi zao bilo zaspati
Uglavnom, nemoj da brines, ovo je puno jednostavnije nego kada se recimo od alkohola onesvijestis...
PS Meni su prije operacije dali droge samo takve, dobrila me pucala zesca, prosto mi zao bilo zaspati
Uglavnom, nemoj da brines, ovo je puno jednostavnije nego kada se recimo od alkohola onesvijestis...
- Not My Idea
#15 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Najgori je onaj put od sobe do sale, bas scena iz filmova- lezis na krevetu, gledas u svjetla na plafonu dok te sestre voze.
Nisam ni do 3 izbrojala, zaspala sam.
U biti nista strasno, kad se probudis imas osjecaj da te trajalo sekundu.
Moj ti je savjet-reci svojima da te ne bude dok se sam se probudis, jer sto vise spavas poslije, bolje ti je kad se probudis. Inace, nakon anestezije se javlja mucnina, koju je najbolje povratit ako mozes. Ja nisam mogla i cijeli dan me je mucila.
I taj dan mi je sav ostao u magli, jedino sto mi mati i dan danas prigovara je sto sam psovala kad sam se budila, zbog bolova, buncala. Kaze da sam je obrukala pred sestrama i drugim zenama u sobi.
Sretno i no sikiriki!
Nisam ni do 3 izbrojala, zaspala sam.
U biti nista strasno, kad se probudis imas osjecaj da te trajalo sekundu.
Moj ti je savjet-reci svojima da te ne bude dok se sam se probudis, jer sto vise spavas poslije, bolje ti je kad se probudis. Inace, nakon anestezije se javlja mucnina, koju je najbolje povratit ako mozes. Ja nisam mogla i cijeli dan me je mucila.
I taj dan mi je sav ostao u magli, jedino sto mi mati i dan danas prigovara je sto sam psovala kad sam se budila, zbog bolova, buncala. Kaze da sam je obrukala pred sestrama i drugim zenama u sobi.
Sretno i no sikiriki!
-
bull21
#16 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Sve bude ok. Legneš, daju ti onu masku i dišeš. Brojiš do/od 10. Malo osjetiš da ti noge trnu (na sekund) i onda zaspiš k'o beba. x)
Nekoliko sati kasnije, išamaraju te da se razbudiš i to je to. Taj dan nečeš vjerovatno ništa jesti (prije op. ne smiješ ništa, ni noć prije isto tako, a kasnije nečeš moći jer će ti biti muka), ali i to prođe, zavisi od osobe do osobe, neki ispišaju neki povrate. Ja sam išao na ovo prvo, jer ne bi bilo pametno povraćati sa šavovima na glavi.
Nekoliko sati kasnije, išamaraju te da se razbudiš i to je to. Taj dan nečeš vjerovatno ništa jesti (prije op. ne smiješ ništa, ni noć prije isto tako, a kasnije nečeš moći jer će ti biti muka), ali i to prođe, zavisi od osobe do osobe, neki ispišaju neki povrate. Ja sam išao na ovo prvo, jer ne bi bilo pametno povraćati sa šavovima na glavi.
-
akobogda
#17 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Hvala svima na brzi odgovor 
- insomnia78
#18 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Zna li neko kako se zove ono sto daju prije, dobrila prava
- XXS
#19 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Jesam ja al' se nicega ne sjecam. 
-
casanova123
#20 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
NEMOJ SE GLUPIRAT 
stave ti ono na usta, i zaspes za 18 sec.. ne mozes ostat budan da si slon..
probudit ces se 100% i osjecas ces se super
bit ce sve kao i prije samo sto ces biti zdraviji i kako treba jer su te doktori napravili
dont worry i uzivaj.. ja sam do sada bio jedno 5 puta.. i sad kad bi me neko pitao hocu li na Ope, rekao bih da hocu samo zbog anestezije hahah
stave ti ono na usta, i zaspes za 18 sec.. ne mozes ostat budan da si slon..
probudit ces se 100% i osjecas ces se super
bit ce sve kao i prije samo sto ces biti zdraviji i kako treba jer su te doktori napravili
dont worry i uzivaj.. ja sam do sada bio jedno 5 puta.. i sad kad bi me neko pitao hocu li na Ope, rekao bih da hocu samo zbog anestezije hahah
- Radar71
#21 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Trebalo bi biti ok al jbg nesrece se desavaju. Ti se ipak oprosti od svih jer jbg ko zna i napisi testament 
-
akobogda
#22 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
osjecam se sve bolje kako si rekao "nesrece se desavaju"Radar71 wrote:Trebalo bi biti ok al jbg nesrece se desavaju. Ti se ipak oprosti od svih jer jbg ko zna i napisi testament
- Radar71
#23 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
kakve ba nesreceakobogda wrote:osjecam se sve bolje kako si rekao "nesrece se desavaju"Radar71 wrote:Trebalo bi biti ok al jbg nesrece se desavaju. Ti se ipak oprosti od svih jer jbg ko zna i napisi testament
-
akobogda
#24 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Zove se "Pre-Med" i zove se Versed cini mi seinsomnia78 wrote:Zna li neko kako se zove ono sto daju prije, dobrila prava
-
Did
#25 Re: je li itko ikad bio u generalnoj anesteziji?
Puno je veća vjerovatnoća da ćeš poginuti u saobraćajnoj nesreći na putu do bolnice i nazad. Al jest malo zeznut osjećaj, pogotovo prvi put. Ko da umreš pa oživiš.