Je li iko bio na Bjelasnici ovaj vikend?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Amy82

#1 Je li iko bio na Bjelasnici ovaj vikend?

Post by Amy82 »

Je'l ko bio gore? Kako je bilo? Podijelite s rajom prve zimske radosti :) :D :D
treger

Post by treger »

vidio na hayatu krenuli gore i nisu se mogli popeti
a sve poskupilo 12% kad su u pitanju radosti i tuge na Bjelašnici :)
Neelix

Post by Neelix »

bio ja danas :-) oko 10 krenuo, moze se putem lagano, (preko krupca) mada su ga mogli bolje ocistiti...policija na skretanju prema planini u RS naravno stoji :) bilo je puno ljudi...drot mi pomogao da se uparkiram (kod marshala), a kad sam krenuo neki drugi stoji, kaze da si osto jos malo pisao bi mi kaznu :? nidje veze...

cijene...hm...ne znam pojedinacno...uglavnom, u planinskoj kuci, 4 chaja, kafa, i porcija ustipaka = 15,5 KM. iznajmljivanje sanki - 5 KM citav dan. ne skijam :D pa nemam pojma za skije, i bordove posto su. koliko sam primjetio staze su sredjene. snijega ima kolko hosh :-) i rade oba ski lifta.
obuca

Post by obuca »

igman :) parking 5 KM. nit sam jela nit sam pila po birtijama :D vadila iz gepeka :D
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

... Lopovi... na Jahorini sve bilo bajde... parking, žica.... bajde i subotu i nedelju..."naši" su lopovi...
didgeridoo

Post by didgeridoo »

bio juce. krenuo oko 12h iz SA, put je dobar. dnevna karta za zicu 30KM poludnevna 23KM. nisam bordao (nisam ponio opremu al sam se pokajao jer je staza bila odlicna). ja i hanuma mi u mene: 2x topla choko i po' tepsije zeljanice = 12,5KM u planinskoj kucici. dva drota mi pomogla da se izvucem iz snijega :D i malo je reci da sam bio pozitivno iznenadjen kad uporedis bliske susrete s njima u gradu.
trinaesti

Post by trinaesti »

pa mora da im godi planinski zrak. svoji na svome :)
uvjek dobar gost

furuna wrote:bio juce. krenuo oko 12h iz SA, put je dobar. dnevna karta za zicu 30KM poludnevna 23KM. nisam bordao (nisam ponio opremu al sam se pokajao jer je staza bila odlicna). ja i hanuma mi u mene: 2x topla choko i po' tepsije zeljanice = 12,5KM u planinskoj kucici. dva drota mi pomogla da se izvucem iz snijega :D i malo je reci da sam bio pozitivno iznenadjen kad uporedis bliske susrete s njima u gradu.
Ma cijene prava sitnica...

Joj fakat ne mogu da vjerujem,.... onoliki objekti a ni metra nove staze... ima li iko pameti u onom Zoi-u ... mada pitanje je samo retoričko... jer znam da oni misle samo na svoj džep....
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

uvjek dobar gost wrote:
furuna wrote:bio juce. krenuo oko 12h iz SA, put je dobar. dnevna karta za zicu 30KM poludnevna 23KM. nisam bordao (nisam ponio opremu al sam se pokajao jer je staza bila odlicna). ja i hanuma mi u mene: 2x topla choko i po' tepsije zeljanice = 12,5KM u planinskoj kucici. dva drota mi pomogla da se izvucem iz snijega :D i malo je reci da sam bio pozitivno iznenadjen kad uporedis bliske susrete s njima u gradu.

Joj fakat ne mogu da vjerujem,.... onoliki objekti a ni metra nove staze... ima li iko pameti u onom Zoi-u ... mada pitanje je samo retoričko... jer znam da oni misle samo na svoj džep....
Čekaju donacije cigani...da mogu krasti...ko neki dan kad sam na Hayatu slušao onog debila za trebevičku žičaru...."bilo je nekih kontakata, ambasada i slicno, koji su zainteresovani za investiranje".....kreteni lopovski....ne daj boze da bi nesto sami uradili...but no...vaznije je da gradonačelnica ima fontanu usred stana...u usta joj se pokentarim... :x
Amy82

Post by Amy82 »

Stvarno nisu normalni s tim cijenama....treba ti minimum 50KM da provedes dan na planini, parking, karta, eto nek popijes caj u benetonu, sendvic u ruksak...gorivo....pihhhh :shock: :shock:

Ali eto opet mi drago sto ce (izgleda) biti snijega za razliku od prosle godine.... :D :D
uvjek dobar gost

Suicidal Siberian wrote:
uvjek dobar gost wrote:

Čekaju donacije cigani...da mogu krasti...ko neki dan kad sam na Hayatu slušao onog debila za trebevičku žičaru...."bilo je nekih kontakata, ambasada i slicno, koji su zainteresovani za investiranje".....kreteni lopovski....ne daj boze da bi nesto sami uradili...but no...vaznije je da gradonačelnica ima fontanu usred stana...u usta joj se pokentarim... :x
Simens , vlada Japana, vlada Italije, vlada Austrije i još masa ljudi ... svi su oni nudili da ulože novac u žičare... trebevićku, da ulože u kosi transport iz Hrasnice do Igmana i Bjelašnice... htjeli ljudi obnavljati ski skakaonice i staze za nordijsko trčanje... no neki kao naši zaštitnici im nisu dali...
da ne spominjem sad bob stazu....il sama spomen stare šumske pruge na Igmanu i Bjelašnici koja je trebala da se gradi odnosno obnovi....

No nek nas naši kradu... sve je OK..... pokakim joj se u taj bazen da dobije na intenzitetu....

obiđite malo tržne centre vikendom... tamo 70% ljudi ne zna plivati, oko 60% skijati il bordati, 28% ne zna pisati... al im je dobro....

Što manje znam manje me glava boli......
Nancy Drew

#12 Re: Je li iko bio na Bjelasnici ovaj vikend?

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 11:24, edited 1 time in total.
Nancy Drew

#13 Re: Je li iko bio na Bjelasnici ovaj vikend?

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 11:23, edited 1 time in total.
ins

Post by ins »

Laz!

Cijena karte je bila 26 KM....
polara

Post by polara »

JE li ima snega na Bjelasnici?
gaius

Post by gaius »

ima ali čini se neće raditi žice.. izgleda da ga čuvaju kao podlogu :) ali igman radi.. čudesno.. nije ni prestajao od prvog snijega.. ludnica..
melb26sa

Post by melb26sa »

Bila danas - mokar snijeg jos ona kisa i magla... Mi smo samo setali okolo. Ako ne napada snijeg uskoro ne znam sta ce otvarati 15/12.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

polara wrote:JE li ima snega na Bjelasnici?
nema ali ima snijega :D
polara

Post by polara »

Vozdra_123 wrote:
polara wrote:JE li ima snega na Bjelasnici?
nema ali ima snijega :D
:D :D :D Moze li se skijati na snijegu,jel treba sacekati jos malo
dexcox

Post by dexcox »

snijeg ce izgleda u ponedeljak pocet padat
Post Reply