Je li iko bio na Bjelasnici ovaj vikend?
-
Amy82
#1 Je li iko bio na Bjelasnici ovaj vikend?
Je'l ko bio gore? Kako je bilo? Podijelite s rajom prve zimske radosti

- Neelix
bio ja danas
oko 10 krenuo, moze se putem lagano, (preko krupca) mada su ga mogli bolje ocistiti...policija na skretanju prema planini u RS naravno stoji
bilo je puno ljudi...drot mi pomogao da se uparkiram (kod marshala), a kad sam krenuo neki drugi stoji, kaze da si osto jos malo pisao bi mi kaznu
nidje veze...
cijene...hm...ne znam pojedinacno...uglavnom, u planinskoj kuci, 4 chaja, kafa, i porcija ustipaka = 15,5 KM. iznajmljivanje sanki - 5 KM citav dan. ne skijam
pa nemam pojma za skije, i bordove posto su. koliko sam primjetio staze su sredjene. snijega ima kolko hosh
i rade oba ski lifta.
cijene...hm...ne znam pojedinacno...uglavnom, u planinskoj kuci, 4 chaja, kafa, i porcija ustipaka = 15,5 KM. iznajmljivanje sanki - 5 KM citav dan. ne skijam
- uvjek dobar gost
... Lopovi... na Jahorini sve bilo bajde... parking, žica.... bajde i subotu i nedelju..."naši" su lopovi...
-
didgeridoo
bio juce. krenuo oko 12h iz SA, put je dobar. dnevna karta za zicu 30KM poludnevna 23KM. nisam bordao (nisam ponio opremu al sam se pokajao jer je staza bila odlicna). ja i hanuma mi u mene: 2x topla choko i po' tepsije zeljanice = 12,5KM u planinskoj kucici. dva drota mi pomogla da se izvucem iz snijega
i malo je reci da sam bio pozitivno iznenadjen kad uporedis bliske susrete s njima u gradu.
- uvjek dobar gost
Ma cijene prava sitnica...furuna wrote:bio juce. krenuo oko 12h iz SA, put je dobar. dnevna karta za zicu 30KM poludnevna 23KM. nisam bordao (nisam ponio opremu al sam se pokajao jer je staza bila odlicna). ja i hanuma mi u mene: 2x topla choko i po' tepsije zeljanice = 12,5KM u planinskoj kucici. dva drota mi pomogla da se izvucem iz snijegai malo je reci da sam bio pozitivno iznenadjen kad uporedis bliske susrete s njima u gradu.
Joj fakat ne mogu da vjerujem,.... onoliki objekti a ni metra nove staze... ima li iko pameti u onom Zoi-u ... mada pitanje je samo retoričko... jer znam da oni misle samo na svoj džep....
- Suicidal Siberian
Čekaju donacije cigani...da mogu krasti...ko neki dan kad sam na Hayatu slušao onog debila za trebevičku žičaru...."bilo je nekih kontakata, ambasada i slicno, koji su zainteresovani za investiranje".....kreteni lopovski....ne daj boze da bi nesto sami uradili...but no...vaznije je da gradonačelnica ima fontanu usred stana...u usta joj se pokentarim...uvjek dobar gost wrote:Ma cijene prava sitnica...furuna wrote:bio juce. krenuo oko 12h iz SA, put je dobar. dnevna karta za zicu 30KM poludnevna 23KM. nisam bordao (nisam ponio opremu al sam se pokajao jer je staza bila odlicna). ja i hanuma mi u mene: 2x topla choko i po' tepsije zeljanice = 12,5KM u planinskoj kucici. dva drota mi pomogla da se izvucem iz snijegai malo je reci da sam bio pozitivno iznenadjen kad uporedis bliske susrete s njima u gradu.
Joj fakat ne mogu da vjerujem,.... onoliki objekti a ni metra nove staze... ima li iko pameti u onom Zoi-u ... mada pitanje je samo retoričko... jer znam da oni misle samo na svoj džep....
-
Amy82
Stvarno nisu normalni s tim cijenama....treba ti minimum 50KM da provedes dan na planini, parking, karta, eto nek popijes caj u benetonu, sendvic u ruksak...gorivo....pihhhh
Ali eto opet mi drago sto ce (izgleda) biti snijega za razliku od prosle godine....

Ali eto opet mi drago sto ce (izgleda) biti snijega za razliku od prosle godine....
- uvjek dobar gost
Simens , vlada Japana, vlada Italije, vlada Austrije i još masa ljudi ... svi su oni nudili da ulože novac u žičare... trebevićku, da ulože u kosi transport iz Hrasnice do Igmana i Bjelašnice... htjeli ljudi obnavljati ski skakaonice i staze za nordijsko trčanje... no neki kao naši zaštitnici im nisu dali...Suicidal Siberian wrote:Čekaju donacije cigani...da mogu krasti...ko neki dan kad sam na Hayatu slušao onog debila za trebevičku žičaru...."bilo je nekih kontakata, ambasada i slicno, koji su zainteresovani za investiranje".....kreteni lopovski....ne daj boze da bi nesto sami uradili...but no...vaznije je da gradonačelnica ima fontanu usred stana...u usta joj se pokentarim...uvjek dobar gost wrote:Ma cijene prava sitnica...furuna wrote:bio juce. krenuo oko 12h iz SA, put je dobar. dnevna karta za zicu 30KM poludnevna 23KM. nisam bordao (nisam ponio opremu al sam se pokajao jer je staza bila odlicna). ja i hanuma mi u mene: 2x topla choko i po' tepsije zeljanice = 12,5KM u planinskoj kucici. dva drota mi pomogla da se izvucem iz snijegai malo je reci da sam bio pozitivno iznenadjen kad uporedis bliske susrete s njima u gradu.
da ne spominjem sad bob stazu....il sama spomen stare šumske pruge na Igmanu i Bjelašnici koja je trebala da se gradi odnosno obnovi....
No nek nas naši kradu... sve je OK..... pokakim joj se u taj bazen da dobije na intenzitetu....
obiđite malo tržne centre vikendom... tamo 70% ljudi ne zna plivati, oko 60% skijati il bordati, 28% ne zna pisati... al im je dobro....
Što manje znam manje me glava boli......
-
Nancy Drew
#12 Re: Je li iko bio na Bjelasnici ovaj vikend?
...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 11:24, edited 1 time in total.
-
Nancy Drew
#13 Re: Je li iko bio na Bjelasnici ovaj vikend?
...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 11:23, edited 1 time in total.
-
ins
Laz!furuna wrote:bio juce. krenuo oko 12h iz SA, put je dobar. dnevna karta za zicu 30KM poludnevna 23KM. nisam bordao (nisam ponio opremu al sam se pokajao jer je staza bila odlicna). ja i hanuma mi u mene: 2x topla choko i po' tepsije zeljanice = 12,5KM u planinskoj kucici. dva drota mi pomogla da se izvucem iz snijegai malo je reci da sam bio pozitivno iznenadjen kad uporedis bliske susrete s njima u gradu.
Cijena karte je bila 26 KM....
-
Vozdra_123
nema ali ima snijegapolara wrote:JE li ima snega na Bjelasnici?