JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
-
seldzuk
#1 JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
Da li je ova ekonomska kriza Božija kazna zapadnim nacijama zbog pohlepe i odnosa prema siromašnim nacijama?
Vaše mišljenje...
Vaše mišljenje...
- beautyfool
#2 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
Analiziraj malo situaciju u Americi,svako malo neka oluja ih zahvati i odnese toliko i toliko zivota i nanese ogromne stete... mozda im svijet nemoze nista, ali Bog moze.
Da ih Allah dz.s. uputi na pravi put, amin
Da ih Allah dz.s. uputi na pravi put, amin
- madner
#3 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
Koja glupost.
- Arc_Angel
#4 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
Joj ovih vjernika na baterije majko moja
sve fol vijernici a raduju se tuđim mukama, drugom gledaju trn u oku a u svom nevide balvan
To što vi mislite da ste neki veliki vjernici pa sve znate to je vaš problem, a što iskorištavate omladinu koja se nalazi u krizi identiteta pa ih uvlačite u razne sekte i vehabijeske redove vama na dušu fujjjjj majke mi stvarno prevršili svaku granicu.
Bog je jedan i Boga ima da je zrno prašine, a to što meksički zaliv nalazi gdje se nalazi i što odatle kreće golfska struja koja grije čitavu sjevernu poluloptu pa tako i moju i tvoju guzicu, i što je tu baš zbog toga to mjesto najpodložnije klimatskim promjenama naglim i turbulentnim to je duga stvar.
majke vam više prestnite da se radujete tuđoj nesreći i počnite da gledate svoja posla.
sve fol vijernici a raduju se tuđim mukama, drugom gledaju trn u oku a u svom nevide balvan
To što vi mislite da ste neki veliki vjernici pa sve znate to je vaš problem, a što iskorištavate omladinu koja se nalazi u krizi identiteta pa ih uvlačite u razne sekte i vehabijeske redove vama na dušu fujjjjj majke mi stvarno prevršili svaku granicu.
Bog je jedan i Boga ima da je zrno prašine, a to što meksički zaliv nalazi gdje se nalazi i što odatle kreće golfska struja koja grije čitavu sjevernu poluloptu pa tako i moju i tvoju guzicu, i što je tu baš zbog toga to mjesto najpodložnije klimatskim promjenama naglim i turbulentnim to je duga stvar.
majke vam više prestnite da se radujete tuđoj nesreći i počnite da gledate svoja posla.
- beautyfool
#6 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
Jel to mozda meni upuceno??? Jel to ti sebi dajes za pravo da ocijenjujes moju vjeru a i ne poznajes me?Arc_Angel wrote:Joj ovih vjernika na baterije majko moja![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sve fol vijernici a raduju se tuđim mukama, drugom gledaju trn u oku a u svom nevide balvan![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bog jeste jedan upravo tako i ja to ne negiram al u zivotu za sve postoji razlog.
Niti se radujem niti me nesto zanima detaljno njihova stanje, meni je zao sto zbog svih tih situacija koje covjek sam sebi namece ispastaju nevini ljudi, ljudi koji ni krivi ni duzni moraju trpiti nepravdu koju im drugi namecu.
Sto se tice krize identiteta to je zaista suvisno i komentarisati, svaki covjek koji je odgojen kako treba i koji ima dobre "temelje" nece doci u situaciju da dodje u fazu krize identiteta.
Lijep pozdrav !
- JThomas
#7 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
kakav mentalni sklop...kakav način razmišljanja...
čuj božja kazna...mislite ako je USA u ku*cu, da to može zaobići ostatak svijeta, pa i siromašne zemlje? pa jeste li normalni, je li to vjera i duh vjere, tako likovati nad tuđom nevoljom?
čuj, oluju poslao allah da izvede amerikance na pravi put
a gdje je ono cunami udario, zaboravih? što ne mogu na erende kora 
čuj božja kazna...mislite ako je USA u ku*cu, da to može zaobići ostatak svijeta, pa i siromašne zemlje? pa jeste li normalni, je li to vjera i duh vjere, tako likovati nad tuđom nevoljom?
čuj, oluju poslao allah da izvede amerikance na pravi put
-
seldzuk
#8 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
Bljesak.info
Tužba odbačena jer Bog nije upoznat s njom
Četvrtak, 16 Listopad 2008
Američki sud odbacio je tužbu koju je prošle godine podnio senator iz Nebraske Ernie Chambers protiv Boga, uz obrazloženje da tužena strana mora biti upoznata sa tužbom, a u ovom slučaju to nije tako.
U tužbi Chambers navodi da je Bog odgovoran za terorističke prijetnje protiv njega i njegovih birača, kao i za “smrt, uništavanje i teroriziranje desetaka milijuna stanovnika Zemlje”.
Senator smatra i da je Bog izazvao “strašne poplave, katastrofalne uragane i zastrašujuća tornada" i traži trajnu zabranu Svevišnjega.
Sudac okružnog suda Marlon Polk je odbacio tužbu, navodeći da po zakonu tužena strana mora biti upoznata s tužbom. "Budući da je ustanovljeno kako se taj uvjet ne može ispuniti, sud odbacuje tužbu", naveo je Polk u obrazloženju odluke.
Chambers, koji je diplomirao pravo, ali nikada nije položio pravosudni ispit, misli da je pronašao rupu u sudskoj presudi.
"Sam sud priznaje postojanje Boga, a samim tim i da je Bog sveznajući", istaknuo je senator i zaključio kako "budući da Bog zna sve, Bog je upoznat i s ovom tužbom".
Chambers ima 30 dana da podnese žalbu na odluku suda, prenijele su agencije.
Senator, koji je gotovo četiri decenije proveo u lokalnim vlastima Nebraske, rijetko prisustvuje jutarnjoj molitvi i ne propušta priliku da kritizira kršćane.
Tužba odbačena jer Bog nije upoznat s njom
Četvrtak, 16 Listopad 2008
Američki sud odbacio je tužbu koju je prošle godine podnio senator iz Nebraske Ernie Chambers protiv Boga, uz obrazloženje da tužena strana mora biti upoznata sa tužbom, a u ovom slučaju to nije tako.
U tužbi Chambers navodi da je Bog odgovoran za terorističke prijetnje protiv njega i njegovih birača, kao i za “smrt, uništavanje i teroriziranje desetaka milijuna stanovnika Zemlje”.
Senator smatra i da je Bog izazvao “strašne poplave, katastrofalne uragane i zastrašujuća tornada" i traži trajnu zabranu Svevišnjega.
Sudac okružnog suda Marlon Polk je odbacio tužbu, navodeći da po zakonu tužena strana mora biti upoznata s tužbom. "Budući da je ustanovljeno kako se taj uvjet ne može ispuniti, sud odbacuje tužbu", naveo je Polk u obrazloženju odluke.
Chambers, koji je diplomirao pravo, ali nikada nije položio pravosudni ispit, misli da je pronašao rupu u sudskoj presudi.
"Sam sud priznaje postojanje Boga, a samim tim i da je Bog sveznajući", istaknuo je senator i zaključio kako "budući da Bog zna sve, Bog je upoznat i s ovom tužbom".
Chambers ima 30 dana da podnese žalbu na odluku suda, prenijele su agencije.
Senator, koji je gotovo četiri decenije proveo u lokalnim vlastima Nebraske, rijetko prisustvuje jutarnjoj molitvi i ne propušta priliku da kritizira kršćane.
-
seldzuk
#9 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
Ja niti se radujem tuđoj nesreći, niti mislim da će ova kriza zaobići ostatak svijeta. Postavio sam temu za razgovor i razmišljanje. Meni je žalosno da se u državi na čijoj novčanici piše: In God We Trust, neuzubillah, pokreće tužba protiv Boga.JThomas wrote:kakav mentalni sklop...kakav način razmišljanja...
čuj, oluju poslao allah da izvede amerikance na pravi puta gdje je ono cunami udario, zaboravih? što ne mogu na erende kora
A što se tiče odraza ljudskih djela na druge ljude, navešću kur'anski ajet:
"I izbjegavajte ono što će dovesti do smutnje koja neće pogoditi samo one među vama koji su krivi, i znajte da Allah strašno kažnjava.
Zar nije žalosno da se najsiromašnije zemlje istovremeno drže u najvećoj kreditnoj zaduženosti.
-
ponosna_manjina
#10 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
Ne mislim tako jer tom logikom ne mogu da pojmim zbog čega onda Bog kažnjava siromašne nacije budući da kod istih vlada permanentna ekonomska kriza. S druge strane opet, što se nas tiče, nikada nismo imali više ljudi u džamijama, a istovremeno nam ekonomska situacija nikada nije bila gora.Tu je i pitanje nesrazmjera između slobodne volje i Božije kazne što otvara problematična teološka i filozofska pitanja.Mada općenito mislim da je ovakva postavka besmislena te da ekonomske krize nisu proizvod Božjeg već ljudskog djelovanja.seldzuk wrote:Da li je ova ekonomska kriza Božija kazna zapadnim nacijama zbog pohlepe i odnosa prema siromašnim nacijama?
Vaše mišljenje...
- JThomas
#11 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
kakve sad to veze ima i sa čim?seldzuk wrote:Ja niti se radujem tuđoj nesreći, niti mislim da će ova kriza zaobići ostatak svijeta. Postavio sam temu za razgovor i razmišljanje. Meni je žalosno da se u državi na čijoj novčanici piše: In God We Trust, neuzubillah, pokreće tužba protiv Boga.JThomas wrote:kakav mentalni sklop...kakav način razmišljanja...
čuj, oluju poslao allah da izvede amerikance na pravi puta gdje je ono cunami udario, zaboravih? što ne mogu na erende kora
A što se tiče odraza ljudskih djela na druge ljude, navešću kur'anski ajet:
"I izbjegavajte ono što će dovesti do smutnje koja neće pogoditi samo one među vama koji su krivi, i znajte da Allah strašno kažnjava.
Zar nije žalosno da se najsiromašnije zemlje istovremeno drže u najvećoj kreditnoj zaduženosti.
od 300 miliona ljudi, brate, mora biti i militantnih ateista...kad si već kod toga, u americi imaš više vjerskih fanatika nego u cijeloj evropi zajedno. i crnac može proći kao predsjednik, izgleda, ali ateista ili drugi nekršćanin bogme skoro neće, štaviše, čak je i katolik bio samo jedan, JFK...
ako bog sad kažnjava ameriku ekonomskom krizom, šta je s nacijama koje NIKAD nemaju hljeba da jedu? šta je bogu skrivila etiopija ili burundi, njima je uvijek i stalno kriza?
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#12 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
Samo da vam kažem da uvreda i uvredama sličnih aluzija ne smije biti.
Dajte svoje mišljenje i argumente na dostojanstven način, nije se šaliti sa ljudskim životima i sudbinama.
Hvala najljepša
- MuaDib
#13 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
Svako ko vjeruje u tzv. "gnjev Božiji", ne vjeruje u pravog Boga!
Upravo su religije iskrivile duhovnost, jer kako bi ostvarili kontrolu nad masama izmislili su Božiju osvetu i strah od Boga.
I dok god se ljudi budu bojali Boga, neće Spoznati Boga.
Upravo su religije iskrivile duhovnost, jer kako bi ostvarili kontrolu nad masama izmislili su Božiju osvetu i strah od Boga.
- beautyfool
#14 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
Hvala Allahu Uzvisenom pa je On jedini sudija nama svima, pa ce ON na kraju svima presuditi po dobrim i losim djelima.MuaDib wrote:Svako ko vjeruje u tzv. "gnjev Božiji", ne vjeruje u pravog Boga!![]()
Upravo su religije iskrivile duhovnost, jer kako bi ostvarili kontrolu nad masama izmislili su Božiju osvetu i strah od Boga.![]()
Sve je stvoreno od jednog Boga tako da Bog ima za pravo i da te milijuje i pazi a i s druge strane da te tuce. Najbitnije je pouku uzeti iz svega toga, u svemu ima nekog hajra pa i u ovim silnim nesrecama i stanjima u kojima se ljudi dovode dali svojom krivicom ili nazovimo prirodnom katastrofom.
Bog nece promijeniti stanje jednog naroda sve dok se taj narod sam ne promijeni. To sto neko smatra da je u Etijopiji ili Sudanu ili sta ti ja znam gdje, ekonomsko stanje uvijek lose, eh nije to sve tako crno a ni bijelo, postoji tu dosta krivice naroda,neko ima a neko zaista nema nista, vlast im je nula,zbog svoje needukacije i neangazmana u organizovanju svog zivota kao i zivota ostalih dovode sebe u situaciju da zavise od drugih a s druge strane tu su i drzave, narodi, koji imaju novca i mogucnosti ali se ne trude u velikoj mjeri pomoci tim siromasnim zemljama da bar steknu edukaciju i mogucnost vodjenja svojih zemalja.
-
omar little
#15 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
seldzuk wrote:Da li je ova ekonomska kriza Božija kazna zapadnim nacijama zbog pohlepe i odnosa prema siromašnim nacijama?
Vaše mišljenje...
E, sta sve necu na ovom forumu procitati, mati moja draga! Pa, dobro, ljudi, jeste vi zdravi? Ekonomsku krizu izazvao Bog?
-
seldzuk
#16 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
A na šta po tvom mišljenju Bog utječe, a na šta ne utječe?omar little wrote:seldzuk wrote:Da li je ova ekonomska kriza Božija kazna zapadnim nacijama zbog pohlepe i odnosa prema siromašnim nacijama?
Vaše mišljenje...
E, sta sve necu na ovom forumu procitati, mati moja draga! Pa, dobro, ljudi, jeste vi zdravi? Ekonomsku krizu izazvao Bog?![]()
-
seldzuk
#17 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
U islamskom učenju jedna od Allahovih osobina je tekvin. Ta osobina znači: On sve stvara, održava i rastvara.omar little wrote:seldzuk wrote:Da li je ova ekonomska kriza Božija kazna zapadnim nacijama zbog pohlepe i odnosa prema siromašnim nacijama?
Vaše mišljenje...
E, sta sve necu na ovom forumu procitati, mati moja draga! Pa, dobro, ljudi, jeste vi zdravi? Ekonomsku krizu izazvao Bog?![]()
Pa tako između ostalog i države i ekonomske sisteme.
-
ponosna_manjina
#18 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
Moje mišljenje je da, ukoliko Bog postoji, onda djeluje posredno, preko ljudskih bića, koja je stvorio i dao im slobodnu volju, da na osnovu svog poznavanja ili nepoznavanja njega kao tvorca, nastave učestvovati u nikad prekinutom procesu kreacije tj. življenja života kao stvaralačkog procesa.seldzuk wrote: A na šta po tvom mišljenju Bog utječe, a na šta ne utječe?
-
omar little
#19 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
Ni na sta, jer ga u mom svijetu nema, zato mi gore navedena teza izgleda, u najmanju ruku, smijesno. (i uopce mi nije namjera niti cilj da se oko toga raspravljam) A i da mislim da ga ima, vrlo bih skepticna bila prema njegovim metodama kaznjavanja cijele planete za (ne)djela samo jedne grupe. Ne vidim kako ce ovaj cin smanjiti pohlepu na planeti zemlji i pomoci siromasnim nacijama. A sta je sa siromasnih ljudima koji zive u tim bogatim zemljama? Znaci i oni moraju platiti danak za stvari nad kojima nisu imali nikakve kontrole? Gdje tu pravda?seldzuk wrote:A na šta po tvom mišljenju Bog utječe, a na šta ne utječe?omar little wrote:seldzuk wrote:Da li je ova ekonomska kriza Božija kazna zapadnim nacijama zbog pohlepe i odnosa prema siromašnim nacijama?
Vaše mišljenje...
Number of U.S. gas stations where the group Pray at the Pump has gathered to ask God to lower the price: 12
- Bosanac sa dna kace
#20 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
a dje vam je sloboda misljenja tj. sloboda brabonjanja???? sta ako tako neko stavrno tako misli?
i ti sveprosvijetljeni Hateisti skloni su da pitaju pitanja a sta bule, casne i fratri nose ispod ''onih halja''? da izvaljuju gluposti tipa kako vhbije sisaju krv jedni drugima, kako ubijaju vlastitu djecu itd....i necete vjerovat sve na ovom forumu!
ne bi bio problem i da to jest sama Bozija kazna, vec je problem sto covjecanstvo stalno iscekuje krizu, sto bi nena rekla trazi lucem belaja!
i ti sveprosvijetljeni Hateisti skloni su da pitaju pitanja a sta bule, casne i fratri nose ispod ''onih halja''? da izvaljuju gluposti tipa kako vhbije sisaju krv jedni drugima, kako ubijaju vlastitu djecu itd....i necete vjerovat sve na ovom forumu!
ne bi bio problem i da to jest sama Bozija kazna, vec je problem sto covjecanstvo stalno iscekuje krizu, sto bi nena rekla trazi lucem belaja!
-
rodica
#21 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
beautyfool wrote:Jel to mozda meni upuceno??? Jel to ti sebi dajes za pravo da ocijenjujes moju vjeru a i ne poznajes me?Arc_Angel wrote:Joj ovih vjernika na baterije majko moja![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sve fol vijernici a raduju se tuđim mukama, drugom gledaju trn u oku a u svom nevide balvan![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bog jeste jedan upravo tako i ja to ne negiram al u zivotu za sve postoji razlog.
Niti se radujem niti me nesto zanima detaljno njihova stanje, meni je zao sto zbog svih tih situacija koje covjek sam sebi namece ispastaju nevini ljudi, ljudi koji ni krivi ni duzni moraju trpiti nepravdu koju im drugi namecu.
Sto se tice krize identiteta to je zaista suvisno i komentarisati, svaki covjek koji je odgojen kako treba i koji ima dobre "temelje" nece doci u situaciju da dodje u fazu krize identiteta.
Lijep pozdrav !
- Luke Perry
#22 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
Zašto kažnjava siromasne Kineze koji prave igračke za zapadno tržište. Eno ostadoše bez posla.seldzuk wrote:Da li je ova ekonomska kriza Božija kazna zapadnim nacijama zbog pohlepe i odnosa prema siromašnim nacijama?
Vaše mišljenje...
-
Ponekad s'proljeca
#23 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
Nesto mi je najprihvatljivija teorija da ce Stvoritelj kazniti zlo na sudnjem danu, a do tada sve sto se zbiva na ovoj planeti je u stvari ljudska pohlepa koja je htjeli ili ne htjeli prouzrocila i globalno zagrijavanje i prirodne katastrofe.
Po meni svi ovi vjernici i nadri vjernici i ostale babaroge sto propovjedaju o Bozijoj srdzbi, svjesno ili nesvjesno od Boga napravise najveceg tersa, (Boze me oprosti na ovom izrazu) a u stvari ne vide sebe i svoj tersaluk.
Po meni Stvoritelj ima mnogo vise smisla za humor i ljubav nego sve poznate religiozne licnosti i zajednice danasnjice.
Zasto pravite svoj zivot tuznim, kada je Stvoritelj radost i ljubav????
Po meni svi ovi vjernici i nadri vjernici i ostale babaroge sto propovjedaju o Bozijoj srdzbi, svjesno ili nesvjesno od Boga napravise najveceg tersa, (Boze me oprosti na ovom izrazu) a u stvari ne vide sebe i svoj tersaluk.
Po meni Stvoritelj ima mnogo vise smisla za humor i ljubav nego sve poznate religiozne licnosti i zajednice danasnjice.
Zasto pravite svoj zivot tuznim, kada je Stvoritelj radost i ljubav????
-
callmethebreeeze
#24 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
ja mislio da je kriza zbog velikodusnog posudjivanja novca onima koje te kredite nisu mogli placati, kad ono bog i za ovo kriv.
ajdete bre.

ajdete bre.
-
ninili
#25 Re: JE LI EKONOMSKA KRIZA BOŽIJA KAZNA?
hahahahahhahaha