Je li dosta vise ?
Moderator: anex
- Corak
#1 Je li dosta vise ?
Molim vas lijepo! Da li ce meni itko objasniti zasto, zbog cega, iz kojeg razloga, zbog kojeg nacina, radi cijeg cilja, radi kojih politickih partija, zbog cijeg interesa, zarad koje populacije, radi cije ideje, zbog cijeg lopovluka, radi kojih vise poena, i zbog kojih licnih interesa obicnog covjeka,ovdje vise narod ne uzima stvar u svoje ruke ??
Pa ljudi moji dragi. Djeca nam se poubijase po gradu, teske kradje su postale svakodnevnica, narkomanija jednostavno cvijeta, omladina ne moze da dodje do posla (pola nece docekati mirovinu) a iako dodje-plata nema, firme nam propadose, zdravstvo nam unistise, zeljeznice unistise, muzeje pozatvarase, javni gradski prevoz ukinuse, taksiste unistise...
Rezije nam skuplje od grada Madrida (struja, voda,smece...), cijene prehrane neizdrzljivo skocile (plate iste), samoodrzivo skolovanje nemoguce bez potpore (stipendije, roditelji, amidze...), cekaju se penzije nena i sehidske naknade od poginulih sinova da bi se prezivilo, rad preko 12h (robovlasnistvo)...
Mladi covjek nema osnovnih sredstava prema kojima bi se odlucio na izgradnju vlastite porodice, strah od neimastine, strah od vlastitog djeteta zbog nemogucnosti pruzanja osnovnih potreba za normalan razvoj,strah od nezadovoljstva vlastite supruge ...
Pa dokle vise narode moj jadni, napaceni. Koliko nama treba da sami sebe ubijedimo da vise ovo neide, da ovakav zivot postaje nemoguc, da se osvijestimo na bilo koji moguci nacin. Mene je sram sto kao 21-godisnjak moram da pisem i razmisljam o stvarima za ljude od 30-40 godina. Mene je sram sto me moja drzava ostavila na ledini. Mene je sram sto ne mogu da osnujem porodicu. Mene je sram sto ne vidim izlaza iz situacije u kojoj se nalazimo. Mene je sram mojih poginulih komsija i prijatelja koji se prevrcu po grobovima zbog toga sto su izgubili zivot da bi se guzonja koji je u to vrijeme bio negdje vani danas na njegov racun bogatio i smijao njegovim drugovima iz rova bez ruku i nogu. Ali nije me sram jedne stvari. Nije me sram sto sam Bosanac, i ne stidim se svoga naroda i svoga grada, ne stidim se svoje domovine i jos uvijek vjerujem da cemo jednog dana izaci i pobuniti se za sve sto nam rade i doci do tog svjetla na kraju tunela. Ne stidim se svoje majke koja je operisana zena i hrani nas cetvero od svoje plate i gleda u sina u kojem ne moze da pronadje nista veliko, nista bogato, nista vrijedno pomena, ali pronadje onaj djecacki pogled od malena pa mi pruzi osmijeh koji mi da hljeb za koji ne mogu da pronadjem nacin da ga zaradim. Ne stidim se jer znam da nisam jedini !
DOKLE VISE !!????
EDIT: Ako sam fulio forum premjestite.
Pa ljudi moji dragi. Djeca nam se poubijase po gradu, teske kradje su postale svakodnevnica, narkomanija jednostavno cvijeta, omladina ne moze da dodje do posla (pola nece docekati mirovinu) a iako dodje-plata nema, firme nam propadose, zdravstvo nam unistise, zeljeznice unistise, muzeje pozatvarase, javni gradski prevoz ukinuse, taksiste unistise...
Rezije nam skuplje od grada Madrida (struja, voda,smece...), cijene prehrane neizdrzljivo skocile (plate iste), samoodrzivo skolovanje nemoguce bez potpore (stipendije, roditelji, amidze...), cekaju se penzije nena i sehidske naknade od poginulih sinova da bi se prezivilo, rad preko 12h (robovlasnistvo)...
Mladi covjek nema osnovnih sredstava prema kojima bi se odlucio na izgradnju vlastite porodice, strah od neimastine, strah od vlastitog djeteta zbog nemogucnosti pruzanja osnovnih potreba za normalan razvoj,strah od nezadovoljstva vlastite supruge ...
Pa dokle vise narode moj jadni, napaceni. Koliko nama treba da sami sebe ubijedimo da vise ovo neide, da ovakav zivot postaje nemoguc, da se osvijestimo na bilo koji moguci nacin. Mene je sram sto kao 21-godisnjak moram da pisem i razmisljam o stvarima za ljude od 30-40 godina. Mene je sram sto me moja drzava ostavila na ledini. Mene je sram sto ne mogu da osnujem porodicu. Mene je sram sto ne vidim izlaza iz situacije u kojoj se nalazimo. Mene je sram mojih poginulih komsija i prijatelja koji se prevrcu po grobovima zbog toga sto su izgubili zivot da bi se guzonja koji je u to vrijeme bio negdje vani danas na njegov racun bogatio i smijao njegovim drugovima iz rova bez ruku i nogu. Ali nije me sram jedne stvari. Nije me sram sto sam Bosanac, i ne stidim se svoga naroda i svoga grada, ne stidim se svoje domovine i jos uvijek vjerujem da cemo jednog dana izaci i pobuniti se za sve sto nam rade i doci do tog svjetla na kraju tunela. Ne stidim se svoje majke koja je operisana zena i hrani nas cetvero od svoje plate i gleda u sina u kojem ne moze da pronadje nista veliko, nista bogato, nista vrijedno pomena, ali pronadje onaj djecacki pogled od malena pa mi pruzi osmijeh koji mi da hljeb za koji ne mogu da pronadjem nacin da ga zaradim. Ne stidim se jer znam da nisam jedini !
DOKLE VISE !!????
EDIT: Ako sam fulio forum premjestite.
Last edited by Corak on 09/04/2013 15:52, edited 1 time in total.
- slucajni prolaznik
#2 Re: Je li dosta vise ?
Jer je ogroman broj osoba zaposleno ili bitno zavisno od zaposlenja, u drzavnim firmama, u javnim preduzecima i slicnim organizacijama rada koje su finansirane iz budzetskih sredstava, koje su pod kontrolom vladajucih garnitura.Corak wrote:Molim vas lijepo! Da li ce meni itko objasniti zasto, zbog cega, iz kojeg razloga, zbog kojeg nacina, radi cijeg cilja, radi kojih politickih partija, zbog cijeg interesa, zarad koje populacije, radi cije ideje, zbog cijeg lopovluka, radi kojih vise poena, i zbog kojih licnih interesa obicnog covjeka,ovdje vise narod ne uzima stvar u svoje ruke ??
DOKLE VISE !!????
Sistem vlasti, bar u Federaciji, primoran je organizirati raznorazne vlade, skupstine, pomocne sluzbe, upravne odbore, nadzorne, mnogobrojne komisije, NVO koje sisaju budzet poput parazita, itd., itd.
U onom trenutku kada se oslobodimo ovog tereta, u trenutku promjene ustava i racionalizacije upravljackog sistema, u trenutku kada iz sektora javnih usluga prezaposlimo gradjane u samofinansirajuce privredne djelatnosti, postici cemo i finansijski i socijalni mir.
Do tada, svako "uzimanje stvari u svoje ruke" je besmisleno, neproduktivno, i predstavlja samo pucanj u prazno. No, ako bi "uzimanje stvari" bilo usmjereno u promjenu ustavnih odredaba i sistema vlasti, onda bi se i mogli nadati necemu pozitivnom.
-
pemanapemani
#3 Re: Je li dosta vise ?
Ma jeste, kako da nije.slucajni prolaznik wrote:Jer je ogroman broj osoba zaposleno ili bitno zavisno od zaposlenja, u drzavnim firmama, u javnim preduzecima i slicnim organizacijama rada koje su finansirane iz budzetskih sredstava, koje su pod kontrolom vladajucih garnitura.Corak wrote:Molim vas lijepo! Da li ce meni itko objasniti zasto, zbog cega, iz kojeg razloga, zbog kojeg nacina, radi cijeg cilja, radi kojih politickih partija, zbog cijeg interesa, zarad koje populacije, radi cije ideje, zbog cijeg lopovluka, radi kojih vise poena, i zbog kojih licnih interesa obicnog covjeka,ovdje vise narod ne uzima stvar u svoje ruke ??
DOKLE VISE !!????
Sistem vlasti, bar u Federaciji, primoran je organizirati raznorazne vlade, skupstine, pomocne sluzbe, upravne odbore, nadzorne, mnogobrojne komisije, NVO koje sisaju budzet poput parazita, itd., itd.
U onom trenutku kada se oslobodimo ovog tereta, u trenutku promjene ustava i racionalizacije upravljackog sistema, u trenutku kada iz sektora javnih usluga prezaposlimo gradjane u samofinansirajuce privredne djelatnosti, postici cemo i finansijski i socijalni mir.
Do tada, svako "uzimanje stvari u svoje ruke" je besmisleno, neproduktivno, i predstavlja samo pucanj u prazno. No, ako bi "uzimanje stvari" bilo usmjereno u promjenu ustavnih odredaba i sistema vlasti, onda bi se i mogli nadati necemu pozitivnom.
Koji se klinac kandiduju na izborima ako znaju da ne mogu ništa učiniti zbog famoznog Ustava?
Jednostavno, to je šuplja priča i paravan za neviđenu pljačku i bezobrazluk.
Više mi je pun ku.ac priča da ni mjesna zajednica ne može funkcionisati zbog Ustava.
Prođe život do pravljenja funkcionalnijeg Ustava.
-
filter74
#4 Re: Je li dosta vise ?
Ne poznaješ ti narod ovdje, mlad si ti kao gora zelena. Ako je tebi loše, mnogima nije.Molim vas lijepo! Da li ce meni itko objasniti zasto, zbog cega, iz kojeg razloga, zbog kojeg nacina, radi cijeg cilja, radi kojih politickih partija, zbog cijeg interesa, zarad koje populacije, radi cije ideje, zbog cijeg lopovluka, radi kojih vise poena, i zbog kojih licnih interesa obicnog covjeka,ovdje vise narod ne uzima stvar u svoje ruke ??
Nisu to djeca nego kriminalci, koje su rodili kriminalci. Narkomanije je bilo uvijek. Omlatina je ovdje neradna.Pa ljudi moji dragi. Djeca nam se poubijase po gradu, teske kradje su postale svakodnevnica, narkomanija jednostavno cvijeta, omladina ne moze da dodje do posla (pola nece docekati mirovinu) a iako dodje-plata nema, firme nam propadose, zdravstvo nam unistise, zeljeznice unistise, muzeje pozatvarase, javni gradski prevoz ukinuse, taksiste unistise...
Nekima ovdje nije skupo.Rezije nam skuplje od grada Madrida (struja, voda,smece...), cijene prehrane neizdrzljivo skocile (plate iste), samoodrzivo skolovanje nemoguce bez potpore (stipendije, roditelji, amidze...), cekaju se penzije nena i sehidske naknade od poginulih sinova da bi se prezivilo, rad preko 12h (robovlasnistvo)...
Varaš se. Ženi se i udaje ovdje i ćoravo i šepavo. Hajd nađi slobodnu ženu za udaju da nešto valja. Nema ni za lijeka. Ovdje se prvo traži racku i capi selameta pa se onda pita ima li se šta jesti.Mladi covjek nema osnovnih sredstava prema kojima bi se odlucio na izgradnju vlastite porodice, strah od neimastine, strah od vlastitog djeteta zbog nemogucnosti pruzanja osnovnih potreba za normalan razvoj,strah od nezadovoljstva vlastite supruge ...
Nije te napravila država, nego tvoji mama i tata. Država nije dužna da se brine o tebi, a ako tvoji roditelji nisu imali uslove da te naprave, odškoluju i nađu ti posao, to je njihov i tvoj problem. Manje parinjanja, manje djece, manje problema. Čuj, da ti država rješeva tvoje životne probleme. Nije ni meni rješila, a nije nikome koga ja poznam, nego sam držao krampu i lopatu u tvojim godinama.Pa dokle vise narode moj jadni, napaceni. Koliko nama treba da sami sebe ubijedimo da vise ovo neide, da ovakav zivot postaje nemoguc, da se osvijestimo na bilo koji moguci nacin. Mene je sram sto kao 21-godisnjak moram da pisem i razmisljam o stvarima za ljude od 30-40 godina. Mene je sram sto me moja drzava ostavila na ledini.
Slušaj, fukari ne treba porodica, pa samim tim i ne treba da se stidiš. Neće se ovaj narod nikada pobuniti, jer ma šta ti mislio, dobar dio naroda dobro živi, vozi luksuzna auta, putuje, prima dobre plate, i sve ostalo. Što tebe to nije zapalo, e to nije društveni problem, nego samo tvoj i tvojih roditelja.Mene je sram sto ne mogu da osnujem porodicu. Mene je sram sto ne vidim izlaza iz situacije u kojoj se nalazimo. Mene je sram mojih poginulih komsija i prijatelja koji se prevrcu po grobovima zbog toga sto su izgubili zivot da bi se guzonja koji je u to vrijeme bio negdje vani danas na njegov racun bogatio i smijao njegovim drugovima iz rova bez ruku i nogu. Ali nije me sram jedne stvari. Nije me sram sto sam Bosanac, i ne stidim se svoga naroda i svoga grada, ne stidim se svoje domovine i jos uvijek vjerujem da cemo jednog dana izaci i pobuniti se za sve sto nam rade i doci do tog svjetla na kraju tunela. Ne stidim se svoje majke koja je operisana zena i hrani nas cetvero od svoje plate i gleda u sina u kojem ne moze da pronadje nista veliko, nista bogato, nista vrijedno pomena, ali pronadje onaj djecacki pogled od malena pa mi pruzi osmijeh koji mi da hljeb za koji ne mogu da pronadjem nacin da ga zaradim. Ne stidim se jer znam da nisam jedini !
DOKLE VISE !!????
Imaš i možeš zaraditi koliko hoćeš para - javi se građevinskim firmama u BiH, uvijek im treba radnika, nauči kakav zanat, krampu, lopatu i mistriju u ruke, pa zaradi sebi za život. Vjeruj mi, kad dođeš u baraku da spavaš, neće ti ništa na pamet pasti. Znam iz vlastitog iskustva.
- Qler
#5 Re: Je li dosta vise ?
Dobro je, samo neka se ne puca... 
- graue_maus
#6 Re: Je li dosta vise ?
jooooooooooooooj kad to cujem kosa mi se dize na glavi .......ili ona hajde ima se za pojest i popit .............Qler wrote:Dobro je, samo neka se ne puca...
- Ricken
#7 Re: Je li dosta vise ?
Ovo je tema za politike, a ne za ekonomije, koliko god se radilo o kratkim džepovima i "teškoj svakodnevnici".
-
žuti
#8 Re: Je li dosta vise ?
Tema politička i kao sve druge teme zavrsice isto-demagogija, povuci potegni i na kraju ništa. posla ima ali radnih mjesta sve manje i manje..
- Corak
#9 Re: Je li dosta vise ?
Ajde ne brbljaj znas vrlo dobro o cemu govorim. Malo si fulio sa odgovorima vezano za temu. Uostalom ako tvoje misljenje nije kao misljenje nas (vecine) , onda ti spadas medju ove o kojima pricamo da su napravili ovakvu situaciju (ili tvoji roditelji) !filter74 wrote:Ne poznaješ ti narod ovdje, mlad si ti kao gora zelena. Ako je tebi loše, mnogima nije.Molim vas lijepo! Da li ce meni itko objasniti zasto, zbog cega, iz kojeg razloga, zbog kojeg nacina, radi cijeg cilja, radi kojih politickih partija, zbog cijeg interesa, zarad koje populacije, radi cije ideje, zbog cijeg lopovluka, radi kojih vise poena, i zbog kojih licnih interesa obicnog covjeka,ovdje vise narod ne uzima stvar u svoje ruke ??
Nisu to djeca nego kriminalci, koje su rodili kriminalci. Narkomanije je bilo uvijek. Omlatina je ovdje neradna.Pa ljudi moji dragi. Djeca nam se poubijase po gradu, teske kradje su postale svakodnevnica, narkomanija jednostavno cvijeta, omladina ne moze da dodje do posla (pola nece docekati mirovinu) a iako dodje-plata nema, firme nam propadose, zdravstvo nam unistise, zeljeznice unistise, muzeje pozatvarase, javni gradski prevoz ukinuse, taksiste unistise...
Nekima ovdje nije skupo.Rezije nam skuplje od grada Madrida (struja, voda,smece...), cijene prehrane neizdrzljivo skocile (plate iste), samoodrzivo skolovanje nemoguce bez potpore (stipendije, roditelji, amidze...), cekaju se penzije nena i sehidske naknade od poginulih sinova da bi se prezivilo, rad preko 12h (robovlasnistvo)...
Varaš se. Ženi se i udaje ovdje i ćoravo i šepavo. Hajd nađi slobodnu ženu za udaju da nešto valja. Nema ni za lijeka. Ovdje se prvo traži racku i capi selameta pa se onda pita ima li se šta jesti.Mladi covjek nema osnovnih sredstava prema kojima bi se odlucio na izgradnju vlastite porodice, strah od neimastine, strah od vlastitog djeteta zbog nemogucnosti pruzanja osnovnih potreba za normalan razvoj,strah od nezadovoljstva vlastite supruge ...
Nije te napravila država, nego tvoji mama i tata. Država nije dužna da se brine o tebi, a ako tvoji roditelji nisu imali uslove da te naprave, odškoluju i nađu ti posao, to je njihov i tvoj problem. Manje parinjanja, manje djece, manje problema. Čuj, da ti država rješeva tvoje životne probleme. Nije ni meni rješila, a nije nikome koga ja poznam, nego sam držao krampu i lopatu u tvojim godinama.Pa dokle vise narode moj jadni, napaceni. Koliko nama treba da sami sebe ubijedimo da vise ovo neide, da ovakav zivot postaje nemoguc, da se osvijestimo na bilo koji moguci nacin. Mene je sram sto kao 21-godisnjak moram da pisem i razmisljam o stvarima za ljude od 30-40 godina. Mene je sram sto me moja drzava ostavila na ledini.
Slušaj, fukari ne treba porodica, pa samim tim i ne treba da se stidiš. Neće se ovaj narod nikada pobuniti, jer ma šta ti mislio, dobar dio naroda dobro živi, vozi luksuzna auta, putuje, prima dobre plate, i sve ostalo. Što tebe to nije zapalo, e to nije društveni problem, nego samo tvoj i tvojih roditelja.Mene je sram sto ne mogu da osnujem porodicu. Mene je sram sto ne vidim izlaza iz situacije u kojoj se nalazimo. Mene je sram mojih poginulih komsija i prijatelja koji se prevrcu po grobovima zbog toga sto su izgubili zivot da bi se guzonja koji je u to vrijeme bio negdje vani danas na njegov racun bogatio i smijao njegovim drugovima iz rova bez ruku i nogu. Ali nije me sram jedne stvari. Nije me sram sto sam Bosanac, i ne stidim se svoga naroda i svoga grada, ne stidim se svoje domovine i jos uvijek vjerujem da cemo jednog dana izaci i pobuniti se za sve sto nam rade i doci do tog svjetla na kraju tunela. Ne stidim se svoje majke koja je operisana zena i hrani nas cetvero od svoje plate i gleda u sina u kojem ne moze da pronadje nista veliko, nista bogato, nista vrijedno pomena, ali pronadje onaj djecacki pogled od malena pa mi pruzi osmijeh koji mi da hljeb za koji ne mogu da pronadjem nacin da ga zaradim. Ne stidim se jer znam da nisam jedini !
DOKLE VISE !!????
Imaš i možeš zaraditi koliko hoćeš para - javi se građevinskim firmama u BiH, uvijek im treba radnika, nauči kakav zanat, krampu, lopatu i mistriju u ruke, pa zaradi sebi za život. Vjeruj mi, kad dođeš u baraku da spavaš, neće ti ništa na pamet pasti. Znam iz vlastitog iskustva.
-
Sociolog
#10 Re: Je li dosta vise ?
od 2007, do 1.aprila 2013, za 30 % se povecala maloljetnicka narkomanija u Sarajevo, ovo je opasan razlog!
- smasma
#11 Re: Je li dosta vise ?
Narod opet birao iste, a vise pitate je li dosta više?

-
filter74
#12 Re: Je li dosta vise ?
Prije svega nemaš kulture i starijima govoriš da brbljaju. Ti bi da mijenjaš svijet...Ajde ne brbljaj znas vrlo dobro o cemu govorim. Malo si fulio sa odgovorima vezano za temu. Uostalom ako tvoje misljenje nije kao misljenje nas (vecine) , onda ti spadas medju ove o kojima pricamo da su napravili ovakvu situaciju (ili tvoji roditelji) !
- O'zone
- Globalni moderator
#13 Re: Je li dosta vise ?
Još jedan revolucionar koji se nada da će se narod da digne na noge
Prije ćeš dočekati da banke ukinu kamate.
-
filter74
#14 Re: Je li dosta vise ?
Nemoj tako, to je faza u odrastanju. Dobije ličnu kartu, pođe na fakultet, nosi vijetnamku i pusti kosu, pa mu zafali za kafe i cigara, pa bi odmah dizo revoluciju ...Još jedan revolucionar koji se nada da će se narod da digne na noge![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Corak
#15 Re: Je li dosta vise ?
I ti bi meni da pricas o kulturi a neznas da svako ima pravo na licno misljenje. Ko je rekao da bih ja da mijenjam svijet?? Ja ne! Krampa i lopata nije za mene jer imam mozak, i razmisljanje koje ocito tebi nedostaje. A zasto onda ja nisam postena radnicka klasa i dijete te iste klase?? Zato sto mi familija nije korumpirana kao sto je tvoja sigurno zbog nacina razmisljanja!filter74 wrote:Prije svega nemaš kulture i starijima govoriš da brbljaju. Ti bi da mijenjaš svijet...Ajde ne brbljaj znas vrlo dobro o cemu govorim. Malo si fulio sa odgovorima vezano za temu. Uostalom ako tvoje misljenje nije kao misljenje nas (vecine) , onda ti spadas medju ove o kojima pricamo da su napravili ovakvu situaciju (ili tvoji roditelji) !![]()
![]()
Uhvati se ti krampe i lopate i manje se pravi pametan. O meni nemaš pravo da govoriš, ja sam poštena radnička klasa i dijete radničke klase.
- Corak
#16 Re: Je li dosta vise ?
Greska. Ne idem na fakultet jer nemam sredstava da se skolujem, iako sam bio medju boljim ucenicima. Kosu nisam pustao nikada, kao ni konzumirao cigarete. Ne govorim o revoluciji, govorim o stanju u nasem drustvu.filter74 wrote:Nemoj tako, to je faza u odrastanju. Dobije ličnu kartu, pođe na fakultet, nosi vijetnamku i pusti kosu, pa mu zafali za kafe i cigara, pa bi odmah dizo revoluciju ...Još jedan revolucionar koji se nada da će se narod da digne na noge![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prije ćeš dočekati da banke ukinu kamate.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
filter74
#17 Re: Je li dosta vise ?
Za tebe je krampa i lopata, jer nemaš izbora u životu. Ako misliš da ljudi rade teške fizičke poslove, jer su glupi, onda nemam komentara. Ti si još dijete, nemaš ti pojma o životu.Krampa i lopata nije za mene jer imam mozak, i razmisljanje koje ocito tebi nedostaje. A zasto onda ja nisam postena radnicka klasa i dijete te iste klase?? Zato sto mi familija nije korumpirana kao sto je tvoja sigurno zbog nacina razmisljanja!
Fakultet nije obavezan, i da ga završiš bit ćeš opet nezaposlen kao i hiljade drugih.Greska. Ne idem na fakultet jer nemam sredstava da se skolujem, iako sam bio medju boljim ucenicima. Kosu nisam pustao nikada, kao ni konzumirao cigarete. Ne govorim o revoluciji, govorim o stanju u nasem drustvu.
Poslušaj ti iskusnog čovjeka, uhvati se kakvog zanata, zamoli kakvog elektičara ili vodoinstalatera da te voda sa sobom i da te nečemu nauči. Nećeš ogladniti. Jebo školu, od škole se ne živi.
- Corak
#18 Re: Je li dosta vise ?
Eh vec malo pocinjes da shvatas, samo si pogresno procijenio. Imam ja iskustva na mnogim poslovima, a i znanja vjeruj, ali ti govorim o nemogucnosti sprovodjenja istih zbog stanja u drustvu. Vjeruj, da sam dijete nebih znao prezivjeti u uslovima u kojima se nalazim. Situacija me natjerala da steknem iskustvo.Za tebe je krampa i lopata, jer nemaš izbora u životu. Ako misliš da ljudi rade teške fizičke poslove, jer su glupi, onda nemam komentara. Ti si još dijete, nemaš ti pojma o životu.
Da, ali bih imao vece mogucnosti.Fakultet nije obavezan, i da ga završiš bit ćeš opet nezaposlen kao i hiljade drugih.![]()
![]()
![]()
Kako da poslusam nekog ko ne razumije stanje u svom drustvu? Ili je od onih koji su to stanje proizveli, ili uziva potporu istih. Steta, tako u godinama a neinformisan.Poslušaj ti iskusnog čovjeka, uhvati se kakvog zanata, zamoli kakvog elektičara ili vodoinstalatera da te voda sa sobom i da te nečemu nauči. Nećeš ogladniti. Jebo školu, od škole se ne živi.
-
k1ks
#19 Re: Je li dosta vise ?
-revolucionar pitanje samo za tebe ? jesi li ruzan,pa te zato kompleks fata ?? priznaj da te zene nece,ili nemas prijatelja(nesto je u tom fazonu) jer ljudi kao sto si ti samo znaju da kontriraju. Nema argumenata u vasem zivotu i zato ljudi izbjegavaju takve kao ti. Ja razumijem da je tesko promijenit osobine koje ti imas ali pokusaj ostat ces sam u zivotu sa takvim ponasanjem...filter74 wrote:Nemoj tako, to je faza u odrastanju. Dobije ličnu kartu, pođe na fakultet, nosi vijetnamku i pusti kosu, pa mu zafali za kafe i cigara, pa bi odmah dizo revoluciju ...Još jedan revolucionar koji se nada da će se narod da digne na noge![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Corak
#20 Re: Je li dosta vise ?
hahah..o cemu ti pricask1ks wrote:-revolucionar pitanje samo za tebe ? jesi li ruzan,pa te zato kompleks fata ?? priznaj da te zene nece,ili nemas prijatelja(nesto je u tom fazonu) jer ljudi kao sto si ti samo znaju da kontriraju. Nema argumenata u vasem zivotu i zato ljudi izbjegavaju takve kao ti. Ja razumijem da je tesko promijenit osobine koje ti imas ali pokusaj ostat ces sam u zivotu sa takvim ponasanjem...filter74 wrote:Nemoj tako, to je faza u odrastanju. Dobije ličnu kartu, pođe na fakultet, nosi vijetnamku i pusti kosu, pa mu zafali za kafe i cigara, pa bi odmah dizo revoluciju ...Još jedan revolucionar koji se nada da će se narod da digne na noge![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()