Je li Bosna seljacka drzava?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Altsa

#76 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by Altsa »

da malko razbijem monotoniju :D

ružmarin-a

#77 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by ružmarin-a »

@ Dzonpi, većina ljudi bi rado kućicu u cvijeću u poznijim dodinama a neki bi i prije, i super ti je izbor :thumbup:
pita

#78 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by pita »

bosna123 wrote:
pita wrote: Primitivna, prljava, zaostala, neobrazovana, zatucana, neotesana, bez manira, prokleta, krkanska, zagadjena turbo folkom i nacionalizmom, svi smo Muje i Fate i glupi i retadirana, sa vizama i tada smo bilo gdje nepozeljni, svi nas gledaju kao divljake, nerazvijeno pleme, u ex. yugu vazimo za najgoru stoku od Vardara do Triglava-- DA DA DA...
ali seljecka....hmmm sto ima lose kod seljaka....mislim..da su seljaci inteligentni i pametni...sjecam se natjecanja iz matematike i fizike u OS...uvjek su bili najbolji..
Upratila sam tvoje postove i primjetila koliko si plus beskonacno iskompleksiran svojim porijeklom. Sve mislim pogrijesila sam, a ti iz posta u post to dokazujes. Ne znam sta se uopce javljas na bh. forum, kada si negdje rekao da ti je neugodno pricati bosanski... Mozes ti i bez nas, a ne da svako malo istresas svoje frustracije ovdje...

BiH je takva, kakva je, nasa je. Druge zemlje nisu u prosjeku puno bolje, samo sto znaju svoje .ranje zamotati u celofan i staviti mu masnicu. Fata i Mujo nisu samo glavni junaci viceva kojima se Bosanci zele proglasiti glupima, nego su i glavni junaci najljepsih ljubavnih pjesama, sevdalinki... Da, @pita Bosanci znaju pisati i ljubavne pjesme. Mogu li to primitivni ljudi?

Goethe (posto te izvore uzimas relevantnima), je rekao kada je cuo Hasanaginicu sljedece: "Narod koji pise ovakve pjesme zasluzuje biti slobodan".

Zato malo manje viceva i razmisljanja sta dezeljani misle o tvome tati, a malo vise samopouzdanja ne bi ti skodilo...
vicevi o nama imaji noviji datum...
dok danasnja BiH nema nista sa sevdalinkama, hasanaginicom...
Jos jednom cu ponoviti...80% odgovora opisu koji sam napisao...to sto je tvoja zelja...je druga stvar...
To sto sam napisao nisu moji kompleksi nego realnost..
vaca

#79 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by vaca »

DZONPI wrote:Sta reci na mom primjeru,sta sam ja,grad me vise apsolutno ne imteresuje i ja provodim dane koje sam u Bosni na selu,a u gradu odrasto,zivio preko 30 kuka,sad mi je 100 puta bolje na selu i seljacima sa sela.Korjeni povukli.Ja sam ipak seljak i bas mi je fino.Od Sarajeva 1 dan provedem ono setnja po carsiji,malo havljam i fataj se noge na selo.Ovi seljaci sa sela su urbano drustvo za ove novokompovane gradzane.Zivili seljaci.
:thumbup:

grozno je, neprimjereno i licemjerno koristiti 'seljak' u pogrdnom smislu. Kakav crni 'seljak u dusi' i slicne nebuloze, pa to dovoljno govori o nama i nasim postavkama u glavi.
veljaca

#80 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by veljaca »

Drzava Bosna i Hercegovina je drzava Bosnjaka, Srba, Hrvata i ostalih ( generalno Bosanaca ) i ako su oni seljaci - uzrocnoposljedicno je i Bosna i Hercegovina seljacka drzava ......
:bih:
Mikado

#81 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by Mikado »

pita

#82 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by pita »

vaca wrote:
DZONPI wrote:Sta reci na mom primjeru,sta sam ja,grad me vise apsolutno ne imteresuje i ja provodim dane koje sam u Bosni na selu,a u gradu odrasto,zivio preko 30 kuka,sad mi je 100 puta bolje na selu i seljacima sa sela.Korjeni povukli.Ja sam ipak seljak i bas mi je fino.Od Sarajeva 1 dan provedem ono setnja po carsiji,malo havljam i fataj se noge na selo.Ovi seljaci sa sela su urbano drustvo za ove novokompovane gradzane.Zivili seljaci.
:thumbup:

grozno je, neprimjereno i licemjerno koristiti 'seljak' u pogrdnom smislu. Kakav crni 'seljak u dusi' i slicne nebuloze, pa to dovoljno govori o nama i nasim postavkama u glavi.
Tocno to....ja sam napisao BiH ni drzava seljaka...(to je mozda bila Posljska)...BiH je drzava primitivaca...i to nema nisto zajednicko...
PalaSa Marsa

#83 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by PalaSa Marsa »

veljaca wrote:Drzava Bosna i Hercegovina je drzava Bosnjaka, Srba, Hrvata i ostalih ( generalno Bosanaca ) i ako su oni seljaci - uzrocnoposljedicno je i Bosna i Hercegovina seljacka drzava ......
:bih:
:thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :)
PalaSa Marsa

#85 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by PalaSa Marsa »

Mikado wrote:
Prelijepo :thumbup: :bih:
PalaSa Marsa

#86 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by PalaSa Marsa »

bosna123 wrote:Mojoj dragoj BiH

http://www.youtube.com/watch?v=FqRI8_yzpgU
:thumbup: :thumbup: :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#87 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by -LIBERO- »

:D :bih:

semir007

#88 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by semir007 »

Bosna je Amberika :D
sarajevac071

#89 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by sarajevac071 »

priznajem da sam seljak
ma šta seljak ... seljačina i po
istiarsin

#90 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by istiarsin »

Negdje 1989 ili 1990 sjedim u tramvaju br.6 kod Higijenskog zavoda i cekam da krene .Nema nas puno u tramvaju,mozda 20-ak. Sjedi djevojka ispred mene a preko puta nas su srednja vrata. Odjednom ulazi neki dosta visok covjek i djevojka ga je vjerojatno poznala i malo duze zadrzala pogled na njemu. U jednom trenu visoki covjek se okrece i kaze djevojci : " saaaaaaje ba ,saaaaaaa blejis". Visoki covjek je bio Samir Avdic, igrac KK Bosna i reprezentativac Jugoslavije.
Koja krkacina od spodobe i ljudsko nistavilo. Barem je on imao sansu da vidi malo svijeta i kulture, ali ...
kijameta

#91 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by kijameta »

bosna123 wrote:
pita wrote: Primitivna, prljava, zaostala, neobrazovana, zatucana, neotesana, bez manira, prokleta, krkanska, zagadjena turbo folkom i nacionalizmom, svi smo Muje i Fate i glupi i retadirana, sa vizama i tada smo bilo gdje nepozeljni, svi nas gledaju kao divljake, nerazvijeno pleme, u ex. yugu vazimo za najgoru stoku od Vardara do Triglava-- DA DA DA...
ali seljecka....hmmm sto ima lose kod seljaka....mislim..da su seljaci inteligentni i pametni...sjecam se natjecanja iz matematike i fizike u OS...uvjek su bili najbolji..
Upratila sam tvoje postove i primjetila koliko si plus beskonacno iskompleksiran svojim porijeklom. Sve mislim pogrijesila sam, a ti iz posta u post to dokazujes. Ne znam sta se uopce javljas na bh. forum, kada si negdje rekao da ti je neugodno pricati bosanski... Mozes ti i bez nas, a ne da svako malo istresas svoje frustracije ovdje...

BiH je takva, kakva je, nasa je. Druge zemlje nisu u prosjeku puno bolje, samo sto znaju svoje .ranje zamotati u celofan i staviti mu masnicu. Fata i Mujo nisu samo glavni junaci viceva kojima se Bosanci zele proglasiti glupima, nego su i glavni junaci najljepsih ljubavnih pjesama, sevdalinki... Da, @pita Bosanci znaju pisati i ljubavne pjesme. Mogu li to primitivni ljudi?

Goethe (posto te izvore uzimas relevantnima), je rekao kada je cuo Hasanaginicu sljedece: "Narod koji pise ovakve pjesme zasluzuje biti slobodan".

Zato malo manje viceva i razmisljanja sta dezeljani misle o tvome tati, a malo vise samopouzdanja ne bi ti skodilo...
@ Pita je u svom postu bio 100 % u pravu.Ipak dodao bih ovo Bosna niposto nije seljacka drzava,jer biti seljak zahtijeva jako puno rada a nevjerovatna lijenost je osnovna komponenta bosanskoga bica. Slovenija je seljacka drzava,tamo vlasnici i direktori firmi ustaju dva sata ranije da pred odlazak na posao podmire krave ili obave nesto na njivi. Dok Bosanac dok ima za kafe,vise ga nista ne zanima.
@bosna 123 Geotheova izjava o Hasanaginici se odnosi na Srbe a ne na Bosance ili Bosnjake.
black

#92 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by black »

Neka oprosti gospodja Europa,
ona nema spomenike kulture.
Pleme Inka u Americi ima spomenike,
Egipat ima prave spomenike kulture.
Neka oprosti gospodja Europa
samo Bosna ima spomenike.
Stecke.
Sta je stecak?
Olicenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stecku?
Stoji uspravno! Digao glavu, digao ruku!
Ali nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak
na kome Bosanac kleci ili moli.
Na kome je prikazan
Na kome je prikazan kao suzanj...
Lesli Eldridž

#93 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by Lesli Eldridž »

Vares City wrote:
Lesli Eldridž wrote:
sodom wrote:Bosna je raj za primitivne ljude i kriminalce svake vrste....
vec odavno džehenem za svakog ko pokusava da normalno zivi svoj zivot.

ovo nesto normalnih je ovdje iz razloga sto ovo ipak osjecaju kao nesto "svoje" i ako su vec odavno izgubili sve sto im je pripadalo u ovoj zemlji jer su im cobani sve oteli...

naravno krivci su za to isti ti "normalni i kulturni" ljudi jer su dozvolili sve ovo.

po meni bi najbolje rjesenje bilo osnivanje tajnog bratstva po uzoru na masone samo bez satanizma i ostalih gluposti gdje bi se okupili normalna i obrazovana manjina i uzela konce u svoje ruke kao sto je lčogicno.
Slažem se, Bosanci su primitivci. Veći dio Bosanaca je krkan primitivni i to je činjenica. Zbog toga se stidim što sam Bosanac. Ima svugdje primitivizma, ali u ovakvim količinama, malo gdje. Bosanci su sitne šićarđije, ksenofobi, primitivci, šovinisti i lopovi. Već 20 godina biraju fašiste na vlasti, a kao što znamo narod bira vlast po svojoj mjeri. Bolje nismo ni zaslužili. Nažalost statistička većina bira ovakvu vlast i hoće ovako da živi. Ja se tu ne uklapam, kao ni ti, i ko nam je kriv što smo manjina. Krkani su pobijedili... :( Zbog primitivizma i lopovluka nas niko ne voli...
@Lesli,buraz,de Boga ti odreci se svega sto je vezano za Bosnu,..al' SVEGA!!!
Ti nas bas ocrni i CRNE i BIJELE :mrgreen:
Jel' to po onoj:"Jedan prdne,SVI smrde"? :mrgreen:
Ja volim crvene... :mrgreen:
Lesli Eldridž

#94 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by Lesli Eldridž »

Vares City wrote:Kakva god da je,...MOJA JE,..roden,rastao i odrastao u njoj,odlazio, dolazio,dolazim odlazim,...
Kad god da sam isao,tj. vozio u Bosnu,kuci,13-15-20 sati u cugu,jedem u autu,pijem,..jedina "pauza"je tocenje goriva i hala,....A nazad,oci mi se jos u Slavonskom Brodu pocnu sklapati,a krenem odmoran,naspavan,...Sto li Boze dragi?
Zato sto je VOLIM,i zato sto ce mi jednog dana biti zadnja "stanica"mog zivota,na mom Studencu,na mjestu gdje svi moji preci svoje mezare imaju,....
Svima onima koji je ne vole,vrlo rado bih predlozio trajni nedolazak ili odlazak iz BiH,...
OSTAVITE I PUSTITE JE NAMA KOJI JE VOLIMO,KAKVA JE DA JE,VASA JE,... :bih:
OK vrati se onda, a da neko odavde ode tamo umjesto tebe... :D
Lesli Eldridž

#95 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by Lesli Eldridž »

istiarsin wrote:Negdje 1989 ili 1990 sjedim u tramvaju br.6 kod Higijenskog zavoda i cekam da krene .Nema nas puno u tramvaju,mozda 20-ak. Sjedi djevojka ispred mene a preko puta nas su srednja vrata. Odjednom ulazi neki dosta visok covjek i djevojka ga je vjerojatno poznala i malo duze zadrzala pogled na njemu. U jednom trenu visoki covjek se okrece i kaze djevojci : " saaaaaaje ba ,saaaaaaa blejis". Visoki covjek je bio Samir Avdic, igrac KK Bosna i reprezentativac Jugoslavije.
Koja krkacina od spodobe i ljudsko nistavilo. Barem je on imao sansu da vidi malo svijeta i kulture, ali ...
Po fizionomiji se vidi da je papčina teška... :lol:
konrad

#96 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by konrad »

black wrote:Ali nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak
Na kome je prikazan
Ovo sam vidio i prije negdje, ali ne znam ko je napisao.
Da mi je znati samo ko je sebi dizao spomenika na kojima je prikazan kao rob.
Prosipanje demagogije u zemlji u kojoj je normalna stvar bijelo roblje, da ne spominjem podanistvo prema strancima...
black

#97 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by black »

konrad wrote:
black wrote:Ali nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak
Na kome je prikazan
Ovo sam vidio i prije negdje, ali ne znam ko je napisao.
Da mi je znati samo ko je sebi dizao spomenika na kojima je prikazan kao rob.
Prosipanje demagogije u zemlji u kojoj je normalna stvar bijelo roblje, da ne spominjem podanistvo prema strancima...
napisao je Krleža
ofr

#98 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by ofr »

Bosna je jednostavno teferič :D :bih:

"volim oči, volim tuđe žene - da joj čujem otkucaj slezene"

:lol: :lol: :lol: pišno sam života mi :lol: :bih:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#99 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by KatarinaKosaca »

Nažalost definitivno jeste seljačka država. Danas poslije podne gledam svom poslijeratnog komšiju. Moram napomenuti da govorimo o strogom centru Sarajeva, gdje on iza svoje kuće ima dvorište koje je pretvorio u baštu luka, krompira i ostalih povrtnih namirnica. Drvo staro nekoliko desetina godina koje je ukrašavalo cijeli kvart je sasjekao. Na mail predsjednik Općine, odnosno njegova administracija nikad nisu poslali niti odgovor. A komšija pored što je sasjekao drvo, redovno kamenicama zatjeruje mačke, a u novije vrijeme i ptice, jer valjda jedu ta poljoprivredna dobra. :-)
Lesli Eldridž

#100 Re: Je li Bosna seljacka drzava?

Post by Lesli Eldridž »

KatarinaKosaca wrote:Nažalost definitivno jeste seljačka država. Danas poslije podne gledam svom poslijeratnog komšiju. Moram napomenuti da govorimo o strogom centru Sarajeva, gdje on iza svoje kuće ima dvorište koje je pretvorio u baštu luka, krompira i ostalih povrtnih namirnica. Drvo staro nekoliko desetina godina koje je ukrašavalo cijeli kvart je sasjekao. Na mail predsjednik Općine, odnosno njegova administracija nikad nisu poslali niti odgovor. A komšija pored što je sasjekao drvo, redovno kamenicama zatjeruje mačke, a u novije vrijeme i ptice, jer valjda jedu ta poljoprivredna dobra. :-)
Eh Katie, tuk na utuk. Fino kupiš par zečeva i naseliš ih u njegovoj "bašći". Neće ostat ništa... :D
Post Reply