Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ovo_mi_je_nick

#327 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by ovo_mi_je_nick »

Je*beš punu kuću ako su na kraju dana djeca gladna i žena histerije prosipa a prazni ti džepovi - Istina, da jeste.
oridjidji

#328 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by oridjidji »

Ne kontam ovu pricu. Pa nisu svi bogati ljudi snobovi da se boje s kim ce zivot podijeliti jer ce im neko njihovo bogastvo oteti, pa da im je drago docekati starost u samoci, niti su svi neuravnotezeni karijeristi, kojima su glave samo nad finansijama, pa nemaju privatnog zivota.

Moj komsija je direktor jednog stranog predstavnistva, 10 milja hladno mjesecno u dzep stavi, ali covjek je oduvijek bio o sebi i pri sebi, u mladjim danima je isfurao sve sto se moglo isfurati, sada je sretno ozenjen i gura odlicno i na jednom i na drugom polju. Masallah.

On nije jedini direktor kojeg znam, obicno ove koje znam i nemaju mnogo kompleksa, nisu kurceviti, niti neki rastrosni ljudi, uglavnom uravnotezeni, normalni. Jes da ih mi u raji cesto u stilu "sit gladnog ne vidi" , kad se krenemo raspravljati o proizvodima koje kupujemo, zasto ti kupujes ovaj mileram, ti ovaj, ali to je i ok.

Misljenja sam da svako od nas treba teziti onome vise. Jebes 2500 maraka ako na kraju dana ulazis u prazan stan, ja bi na to dodo jebes 750 maraka kad na kraju dana udjes u stan koji dijelis sa svima, kao i tu platu. U dobu kojem zivimo pare nazalost igraju puno vecu ulogu, nego ideali. Sve se prodaje i kupuje. Nas svijet je malo drugaciji od svijeta nasih roditelja. Posmatrajuci nas mladje imam dojam da su nasi prethodnici imali zdravije temelje od nas i da su bili spremniji i sa malo gurnuti sebe u brak i graditi za sebe i svoju porodicu. Oni su zivjeli za zajednicu, bitne zivotne odluke nisu odgadjali za kasne tridesete ili rane cetrdesete, mi danas zivimo za sebe i dok nam ne zagusti i ne pomisljamo o tome kako cemo i s kime docekati starost.
Gojeni H

#329 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Gojeni H »

JThomas wrote:i psihološki je njemu sigurno gore nego da nikad nije ni imao.

ima ovaj čiko, psiholog i dobitnik nobelove nagrade za ekonomiju.

https://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Kahneman

on je manje-više objektivno i nedvosmisleno pokazao da kod "formiranja" osjećaja sreće objektivni parametri ne dominiraju, nego razne kognitivne varke. ovu knjigu thinking fast and slow bih preporučio svakome.
:thumbup:

Knjigu sam nabavio prije nekih mjesec dana. Zaista vrijedna citanja.
oridjidji

#330 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by oridjidji »

Gojeni H wrote:
JThomas wrote:i psihološki je njemu sigurno gore nego da nikad nije ni imao.

ima ovaj čiko, psiholog i dobitnik nobelove nagrade za ekonomiju.

https://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Kahneman

on je manje-više objektivno i nedvosmisleno pokazao da kod "formiranja" osjećaja sreće objektivni parametri ne dominiraju, nego razne kognitivne varke. ovu knjigu thinking fast and slow bih preporučio svakome.
:thumbup:

Knjigu sam nabavio prije nekih mjesec dana. Zaista vrijedna citanja.
Imali se to online gdje procitati...
512MB

#332 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by 512MB »

madner wrote:Sto ne mogu suplje ovih sto se stisnu pa im godisnji u Turskoj luksuz.

Ima i ljudi koji odu tamo jer je fino. :D
Zar ima i takvih? Prosle godine kad sam bio u turskoj niko nije znao, fakat me nest bilo stid, mada je stvarno fino bilo nemoze covjek nist protiv rec..
madner

#333 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by madner »

Sto bi covjeka koji posteno zaradi bilo stid?
512MB

#334 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by 512MB »

Mislim posto je turska low budget..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#335 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by _BataZiv_0809 »

ultima_palabra wrote: Ma ima ih dosta, eto ti Pero Gudelj prvi.
Pokuso se roknut jer mu neki junosa odradjuje zenu, a obguzio je pola srednje Bosne. Oni pichichi iz reklama za Fis, sve je to Pero odradio. Ja znam licno dvije, koje to ni ne sakrivaju. :D

I onda ti reci da novac kupuje srecu :D
oridjidji

#336 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by oridjidji »

512MB wrote:Mislim posto je turska low budget..
Pa jes kad ides u taraba hotel :)
sheilak

#337 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by sheilak »

plata od 2500 KM vama je "luksuzna"? :D really? pa de preracunajte to u €, pa to je sica. hajde da je u uvodnom postu navedena plata od nekim 10000KM, pa hajde i nekako...

naravno da novac nije sve, al moze biti vrlo ugodan i fin nadomjestak za puno toga. osim za zdravlje, ono je na prvom mjestu. ali novac te moze i po tom pitanju zastiti.

i ne kontam one ljude koji kazu nek je nama nase nafake, i nase male sobice i nasih 5ero djece. dok je ljubavi...ma ja bolan :D
dust in the wind

#338 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by dust in the wind »

sheilak wrote:plata od 2500 KM vama je "luksuzna"? :D really? pa de preracunajte to u €, pa to je sica. hajde da je u uvodnom postu navedena plata od nekim 10000KM, pa hajde i nekako...

naravno da novac nije sve, al moze biti vrlo ugodan i fin nadomjestak za puno toga. osim za zdravlje, ono je na prvom mjestu. ali novac te moze i po tom pitanju zastiti.

i ne kontam one ljude koji kazu nek je nama nase nafake, i nase male sobice i nasih 5ero djece. dok je ljubavi...ma ja bolan :D
potpisujem... posebno ovo za tu enormnu cifru.heheh. luksuza i go....
a ova ženska što piše ove članke je smor živi... nisu vala ni zanimljivi.
Thorgerson

#339 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Thorgerson »

Al ne fkt smori sa ovim ofucanim clancima...i smorise svi u komentarima, ko biva jest tako je a svi znamo da nije... al et sastale se romanticne dusice...

ja cu samo jedno reci, sit gladnog ne razumije...pitaj prosjecnu porodicu gdje jedno radi i sklapaju kraj s krajem sta oni misle o ovome... ;-)

A od ljubavi se ne zivi, mozda u nekim bajkama...a opet i u tim bajkama, ona pepeljuga ne nadje nekog jadu iz sela, nego nadje sponzora princa...u svakoj je tako...
Ramzess Veliki

#340 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Ramzess Veliki »

walter kurtz wrote:
HAVANA wrote:
walter kurtz wrote:Radim tri posla trazim i cetvrti jebes zivot bez love :zoka:
Ja posla vazda imo,ovu moju jedva naso. :D
Ma nasao sam i ja ali i dalje trazim :| :mrgreen:
Ja tražim para bez posla i iskusnu žensku koja nije imala drugih prije mene ... :D
Keiko

#341 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Keiko »

Ova gospidjica koja je napisala clanak zvuci kao tipicna izbirljiva i nafurana zena u srednjim 30-im. Ono, tip koji sjedi pored prozora i sjetno gleda kisu kako pada a u pozadini se cuje Dido[youtube]https://youtu.be/REfISSIH85E[/youtube].

Ako je niko nece, nije da nece zbog njene plate i krpica vec zbog nje i kakva je.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#342 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by pici »

ma jebes pare...

Image
Image
Image
Image
fatamorgana

#343 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by fatamorgana »

Ramzess Veliki wrote:
Ja tražim para bez posla i iskusnu žensku koja nije imala drugih prije mene ... :D
Tražiš dlaku u jajetu! :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#344 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by pici »

ma jebes pare...

Bogatstvo i raskoš: Pogledajte kako živi sin Davida i Victorie Beckham
Image
Najstariji sin Davida i Victorie Beckham, šesnaestogodišnji Brooklyn, uživa u raskoši i bogatstvu svojih roditelja.
Bogatstvo i raskoš: Pogledajte kako živi sin Davida i Victorie Beckham
Foto: Instagram
Prema pisanju lokalnih medija, Brooklyn svoje slobodno vrijeme najčešće provodi u klubovima zabavljajući se sa svojim vršnjacima.

Ne libi se da to podijeli putem društvenih mreža, stoga mu je Instagram profil zatpran od fotografija sa zabava.

Na Instagram profilu prati ga više od šest miliona ljudi, a najnovije fotografije otkrivaju i njegovu tetovažu na grudima.
JThomas

#345 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by JThomas »

dobro, to ti ga dođe 2.500 po danu, a ne po mjesecu. to otvara radikalno drukčije mogućnosti, ali za koji broj ljudi je relevantno u stvarnosti?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#346 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by _BataZiv_0809 »

Naspram njega i Arslanagic junior dodje talasika. On je u prosjeku imao oko 740 KM dnevno :D
Internetowska

#347 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Internetowska »

Mene je ova promocija kokuzluka fkt nasmijala.
dildi

#348 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by dildi »

insomnia78 wrote:Joj price
Image

hahahaahaha
Post Reply