Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
- kamberovica polje
#101 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Ko još vjeruje u ovakve pizdarije, treba da dobro razmisli o svom životu. Pare ti kupuju sve...i samopouzdanje i ljubav i sreću a bome i zdravlje ako se ne daj bože razboliš, posebno u ovim našim mesarama koje se zovu bolnice. Takvo je vrijeme došlo i bilo bi dobro da se svi što prije pomirimo s tim.
Last edited by kamberovica polje on 20/02/2016 23:03, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#102 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Ljubav.Danguba wrote:a tema je?tututuuuu wrote:sjebaste temu.
- Danguba
#103 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
i Fata na sporetu.tututuuuu wrote:Ljubav.Danguba wrote:a tema je?tututuuuu wrote:sjebaste temu.
- trcicu trceci
#104 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Generalizovanje, generalizovanje, generalizovanje... hajde sad sa mnom ponavljaj i udaraj se po prsima ko sufija GENERALIZOVANJE, GENERALIZOVANJE, GENERALIZOVANJE
Svi koji imaju 2 500 KM ulaze u prazan stan, a svi koji nemaju su sretni, ispunjeni i zaljubljeni. A jebo majku jes kod nas lahko biti pametan, samo nalozis sirotinju i eto ga
Svi koji imaju 2 500 KM ulaze u prazan stan, a svi koji nemaju su sretni, ispunjeni i zaljubljeni. A jebo majku jes kod nas lahko biti pametan, samo nalozis sirotinju i eto ga
-
Fox_Fox
#105 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Ja sam za platu od 2500KM
Sa njom možeš kupiti zdravlje (ako nije nešto ne daj Bože ne izlječivo)
Sa njom možeš kupiti ljubav! Vi koji još uvijek vjerujete da za ljubav ne trebaju pare idite kačite poruke na mostu na Skenderiji, a ja ću svoju ljubav dokazati tako što ću otići 10 dana u Antaliju na ljetovanje.
Sa njom možeš kupiti zdravlje (ako nije nešto ne daj Bože ne izlječivo)
Sa njom možeš kupiti ljubav! Vi koji još uvijek vjerujete da za ljubav ne trebaju pare idite kačite poruke na mostu na Skenderiji, a ja ću svoju ljubav dokazati tako što ću otići 10 dana u Antaliju na ljetovanje.
- medvjed23
#106 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
sve je to isprepleteno, međusobno uslovljeno.. zdravlje, novac, ljubav.. kad se jedno poboljša, rastu šanse da se nešto napravi i na druga dva polja..
- HAVANA
#107 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Kupuju al u curq.To tvoje mi zvuci isto gudra,i ona ti da osjecaj trenutnog zadovoljstva a poslije padnes qrcu za uho...kamberovica polje wrote:Ko još vjeruje u ovakve pizdarije, treba da dobro razmisli o svom životu. Pare ti kupuju sve...i samopouzdanje i ljubav i sreću a bome i zdravlje ako se ne daj bože razboliš, posebno u ovim našim mesarama koje se zovu bolnice. Takvo je vrijeme došlo i bilo bi dobro da se svi što prije pomirimo s tim.
Jedna izlizana ali tacna...ko i ovo sto medo napisa...

-
amko761
#108 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Jedna od najvećih istina koju sam čuo u zadnje vrijeme glasi : " Daj bože para, pa će biti i zdravlja"
Zna ovo sirotinja koja je prisiljena liječiti se po državnim ustanovama, a nema para za privatno ili inostranstvo.
A vi nastavite šupljirati.
Zna ovo sirotinja koja je prisiljena liječiti se po državnim ustanovama, a nema para za privatno ili inostranstvo.
A vi nastavite šupljirati.
- JThomas
#109 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
pare k'o pare, same po sebi nigdje zaista ne odmažu. kad bi pale sa neba, ali većina načina da dođeš do njih ima svojih nuspojava i posljedica. tako da izađe na isto.vade_mecum wrote:ovo lici na onaj vic kad su se mujo i fata uzeli pa fata skontala poslije nekog vremena da je mujo kokuz pa ga pitala mujo dragi, od cega cemo zivjeti, na sto je mujo rekao "fato bona, zivjet cemo od ljubavi". tako poslije nekog vremena dolazi mujo kuci i zatice fatu kako sjedi na sporetu pa je pita "fato bona, sta to radis?", a fata odgovara "grijem ti veceru mujo".
salu na stranu, mnoge stvari u zivotu se ne mogu kupiti novce ali isto tako ne znam ni jednu situaciju u kojoj pare odmazu. originalna misao je dosta ogranicena jer ne znaci da svi koji se vracaj u prazan stan su nuzno nesretni niti svi koji imaju nekoga kod kuce su nuzno sretni. primjer sa nevidjenom ljubavi u 30 kvadrata me blago vraca u doba lektira i zolinog zerminala kada pisac opisuje zivot viseclane porodice u jednoj prostoriji.
-
Dr Arsla
#110 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Kako ona u Mostaru ima platu u kunamaZeleniGreen wrote:Spisateljica iz Mostara napisala status koji se proširio regionom. Slažete li se?
https://www.facebook.com/69573307380467 ... 94/?type=3
'J...Š TI PLAĆU OD 10.000 KUNA AKO ĆEŠ NA KRAJU DANA UĆI U PRAZAN STAN...' Pročitajte cijeli Facebook status književnice iz Mostara koji je oduševio regiju
http://www.jutarnji.hr/-j---s-ti-placu- ... u/1524354/
http://www.index.hr/black/clanak/od-lju ... 76049.aspx
Što ako su vas slagali da se od ljubavi ne živi?
Meni je mater jednom rekla da se od ljubavi živi, a od para preživljava. Ja njoj virujem.
Zato što nigdje toliko ljubavi nisam vidjela kao u stanovima od 30 kvadrata i bolesničkim posteljama.
Što ako su vas slagali da prestane vremenom, da ćeš joj se 'smijati jednog dana' i zaboraviti je?
Ni jedna naša mlada ruka ne drži čvrsto onu drugu kao što se drže dvije staračke.
Što ako su vas slagali da trebate naći sebi ravnog?
Meni nisu uspjeli slagati tako nešto, jer nikad nisam vidjela toliko prkosa i borbe, kao u ljubavima koje su susjede i strine osuđivale sa prozora. Kao da su one mjerilo vaših života.
Što ako su vas slagali da ljubav mora nositi vašu naciju i vjeru?
U novinama i pričama su propali, a ja sam na svoje oči viđala one najveće ljubavi, najljepšu djecu, najviše odricanja i žrtve baš kod takvih. I da, oni su sretni. Daleko od svih koji su ih se zbog njihove ljubavi odrekli. I onih kojima je njihova miješana ljubav propala, baš kako bi propala i da nije bila miješana.
Što ako su vas slagali da morate do 25.? Do 35? Do 40, jer je krajnje vrijeme?
Mene nisu uspjeli, jer nitko mi nije tako stvarno i realno pričao o ljubavi kao ona koja je svoju pronašla sa 50. I sada mu trči u zagrljaj kao djevojčica od 15 godina.
Što ako vam cijelo vrijeme lažu? Što ako vas cijelo vrijeme pokušavaju uvjeriti da je ljubav ono što su oni nekad imali, i sad više nemaju jer prestane 'kada sirotinja uđe na vrata', 'kada dođu djeca', 'kad treba vratiti kredit', 'kada ga izobliči bolest', 'kad više ne može da spava s tobom tri puta dnevno'.
Nemojte vjerovati ni meni. Vjerujte samo sebi. Držite svoju ljubav čvrsto; rukama, nogama, noktima. Jer ona neće prestati, nego će ojačati, baš kad dođu djeca. Baš kad sirotinja uđe na vrata. Baš kad bude trebalo vratiti kredit. Baš kada on bude bolestan. Baš kada ne bude mogao spavati s tobom tri puta dnevno.
I možda niste svi napravljeni u ljubavi, ali pravite novu djecu u ljubavi. Ili ih nemojte praviti. Nekim ljubavima ona nisu ni potrebna.
Samo nemojte dozvoliti da vam lažu. Drugi nam se miješaju u plaće, školovanje, posao, zdravlje, oblačenje, prehranu, utječu na polovinu našeg života jer je svijet takav.
Ali svoju ljubav nikome ne dajte. Jer je to najviše što ćete postići u životu.
Jebeš ti plaću od deset tisuća kuna ako ćeš na kraju dana ući u prazan stan s vrećicama najnovije odjeće koju nema tko skinuti.
I sve pare ovog svijeta, ako ih nemaš s kime podijeliti.
Jer, od ljubavi se živi. Od para se preživljava, i s parama se iživljava.
Marina Radoš
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#111 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
pusHenje je to davno otpjevalo...
Pare, pare pokrecu svijet
politiku i nogomet
parama ja kupujem sve
jahte, konje, zamkove
Ref.
Al' upamti frajeru
da ti pare ne mogu
kupit' raju iskrenu
Para vrti tamo
gdje burgija ne moze
parama mogu kupiti sve
politicare, novine, sudije
Ref.
Dobre jarane para kupit' ne moze
jarane para kupit' ne moze
2x
Parama mogu sve
lijepe zene imati
svi oko mene moraju
glavom klimati
Ref.
A kad hladni vjetar dodje u tvoje krajeve
i kad ti srce staro ispune ledenice
pitat ces se zasto figure sahovske
s one druge strane niko ne mice
kako kad imasH para svi ti "'prijatelji"' svi te vole al kad padnesH klincu za uHo i kad ti zatrebaju od tiH "'prijatelja"' ostane jedan il nijedan... sve go interes, pare su samo nus produkt ne kaze se u narodu djaba Kokuza ni rodjena mati ne voli...
samo interes ja tebi ti meni pa ko koga naguzi 
Pare, pare pokrecu svijet
politiku i nogomet
parama ja kupujem sve
jahte, konje, zamkove
Ref.
Al' upamti frajeru
da ti pare ne mogu
kupit' raju iskrenu
Para vrti tamo
gdje burgija ne moze
parama mogu kupiti sve
politicare, novine, sudije
Ref.
Dobre jarane para kupit' ne moze
jarane para kupit' ne moze
2x
Parama mogu sve
lijepe zene imati
svi oko mene moraju
glavom klimati
Ref.
A kad hladni vjetar dodje u tvoje krajeve
i kad ti srce staro ispune ledenice
pitat ces se zasto figure sahovske
s one druge strane niko ne mice
kako kad imasH para svi ti "'prijatelji"' svi te vole al kad padnesH klincu za uHo i kad ti zatrebaju od tiH "'prijatelja"' ostane jedan il nijedan... sve go interes, pare su samo nus produkt ne kaze se u narodu djaba Kokuza ni rodjena mati ne voli...
- ćiribiribela
#112 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Ko jos vjeruje u ljubav?!

- bach
#113 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
meni ovo tisuću puta bolje..
Marina Radoš at The Old Bridge, Mostar, Bosnia and Herzegovina.
February 2 at 7:52pm ·
Marina Radoš at The Old Bridge, Mostar, Bosnia and Herzegovina.
February 2 at 7:52pm ·
Godinama su raspravljali čiji je Mostar grad. Čiji je stadion? Čije je kazalište? Koja je čija strana? Ako dva naroda imaju svoju stranu, koja je onda strana trećeg naroda? Tko je to srušio Stari Most? Sabornu crkvu? Tko je s brda, a tko se pak rodio tu? Tko ga je unakazio?
Mi smo im se smijali. Bio je to naš grad. Naš. Jedan jedini na svijetu. Nenarušen i netaknut. Ni umro. Ni pao.
- bach
#114 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Jedan od najtužnijih animiranih kratkometražnih filmova, kod nas poznatiji kao “Umočiću“, napunio je 80 godina.
“Somewhere in Dreamland“ (Negde u zemlji snova) napravljen je 1936. godine, između Prvog i Drugog svetskog rata.
Crtać prati tužnu priču siromašnog brata i sestre, kao i njihove majke koja nema mogućnosti da im ispuni želje i da ih nahrani. Jedna od najupečatljivjih scena na samom početku je kada deca kažu da su još uvek gladna, ali majka više nema šta da im ponudi. Bajati i tvrd hleb umaču u vodu kako bi mogli da ga sažvaću.
http://bulevar.b92.net/pop-kultura.php? ... id=1099034“Negde daleko u zemlji snova, bićemo srećni ti i ja. Imaćemo šta se samo poželeti može, videćemo čuda sva“.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#115 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
hemijski elemenatćiribiribela wrote:Ko jos vjeruje u ljubav?!![]()
-
modem33
#116 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
treba baciti ispred Skenderije jedno 20 miliona KM u kesh-u u zrak.
Vjerujem da bi bilo minimalno 100.000 sretnih ljudi
Vjerujem da bi bilo minimalno 100.000 sretnih ljudi
-
Nadzorna_ploca
#117 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Ljubav je opijum za sirotinju. 
- Nisrin
#118 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
.
Last edited by Nisrin on 19/07/2016 23:40, edited 2 times in total.
-
vade_mecum
#119 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
uzmimo u obzir da se pare zarade posteno.. one sa sobom nose stres, duge radne sate, nepotrebne sastanke, kiselinu u zeludcu. s druge strane kad nemas para imas isti stres samo zbog besparice, ista kiselina u zeludcu samo drugi razlozi pa je onda barem bolje se sekirati sa parama u dzepu jer uvijek mozes potrpati zenu i djecu u auto koje nije na rezervi sa gorivom i odvesti ih na dnevni izlet na planinu i ne razmisljati je li kafa maraku ili dvije ili tri ili mozes li djetetu priustit sladoled ako mu se jede.JThomas wrote:pare k'o pare, same po sebi nigdje zaista ne odmažu. kad bi pale sa neba, ali većina načina da dođeš do njih ima svojih nuspojava i posljedica. tako da izađe na isto.vade_mecum wrote:ovo lici na onaj vic kad su se mujo i fata uzeli pa fata skontala poslije nekog vremena da je mujo kokuz pa ga pitala mujo dragi, od cega cemo zivjeti, na sto je mujo rekao "fato bona, zivjet cemo od ljubavi". tako poslije nekog vremena dolazi mujo kuci i zatice fatu kako sjedi na sporetu pa je pita "fato bona, sta to radis?", a fata odgovara "grijem ti veceru mujo".
salu na stranu, mnoge stvari u zivotu se ne mogu kupiti novce ali isto tako ne znam ni jednu situaciju u kojoj pare odmazu. originalna misao je dosta ogranicena jer ne znaci da svi koji se vracaj u prazan stan su nuzno nesretni niti svi koji imaju nekoga kod kuce su nuzno sretni. primjer sa nevidjenom ljubavi u 30 kvadrata me blago vraca u doba lektira i zolinog zerminala kada pisac opisuje zivot viseclane porodice u jednoj prostoriji.
zato sam 100% siguran da ovakve gluposti moze pisati i seruckati samo neko ko nije iskusio neimastinu i kome je sve servirano.
- tututuuuu
#120 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Ovo moram ti reci nema veze s vezom.HAVANA wrote:Kupuju al u curq.To tvoje mi zvuci isto gudra,i ona ti da osjecaj trenutnog zadovoljstva a poslije padnes qrcu za uho...kamberovica polje wrote:Ko još vjeruje u ovakve pizdarije, treba da dobro razmisli o svom životu. Pare ti kupuju sve...i samopouzdanje i ljubav i sreću a bome i zdravlje ako se ne daj bože razboliš, posebno u ovim našim mesarama koje se zovu bolnice. Takvo je vrijeme došlo i bilo bi dobro da se svi što prije pomirimo s tim.
Ako nemas novaca nemas ti dom. Ako imas novaca ne znaci nuzno da ces biti sretan, al puno ces prije biti sretan i imati dom s novcem nego bez. smijesno mi je to razbacivanje s rijecju "dom" Za Dom spremni!
Kupuje i vrijeme. Najvise rade i ledja lome upravo oni na minimalcu i niko ih ne pita mozes li.
San... Pa ne znam kako spavaju ljudi koji u 30 + zive kod roditelja, koji su optereceni kreditom, koji cekaju kad ce im doci iskljuciti el. energiju itd...
Zdravlje, itekako kupuje... Ne nuzno, al bolje je biti bolestan i bogat nego bolestan i siromasan, valjda je to svima jasno.
Ljubav, pa cesto i ljubav. Ne direktno tipa sponzorusa. Al ako nemas novca nemas ni za izlazak, ne mozes si priustiti lijepu odjecu, njegu da bi uopce nekog privukao, ili jako tesko... A i da nadjes, ljubav zacas ishlapi pod pritiskom siromastva i svakodnevnih briga.
itd...
Last edited by tututuuuu on 21/02/2016 12:39, edited 1 time in total.
- cyprus
#121 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Ja sam odrastao u neimaštini i potpisujem svaku riječ ''ovakve gluposti''...vade_mecum wrote:zato sam 100% siguran da ovakve gluposti moze pisati i seruckati samo neko ko nije iskusio neimastinu i kome je sve servirano.
A glede sve ove priče, ja bih ti formulisao ovako: nedostatak novca stvara čovjeku probleme, ali novac ne donosi nužno sreću...
-
vade_mecum
#122 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
tututuuuu wrote:Ovo moram ti reci nema veze s vezom.HAVANA wrote:Kupuju al u curq.To tvoje mi zvuci isto gudra,i ona ti da osjecaj trenutnog zadovoljstva a poslije padnes qrcu za uho...kamberovica polje wrote:Ko još vjeruje u ovakve pizdarije, treba da dobro razmisli o svom životu. Pare ti kupuju sve...i samopouzdanje i ljubav i sreću a bome i zdravlje ako se ne daj bože razboliš, posebno u ovim našim mesarama koje se zovu bolnice. Takvo je vrijeme došlo i bilo bi dobro da se svi što prije pomirimo s tim.
Ako nemas novaca nemas ti dom. Ako imas novaca ne znaci nuzno da ces biti sretan, al puno ces prije biti sretan i imati dom s novcem nego bez. smijesno mi je to razbacivanje s rijecju "dom" Za Dom spremni!![]()
Kupuje i vrijeme. Najvise rade i ledja lome upravo oni na minimalcu i niko ih ne pita mozes li.
San... Pa ne znam kako spavaju ljudi koji u 30 + zive kod roditelja, koji su optereceni kraditom, koji cekaju kad ce im doci iskljuciti el. energiju itd...
Zdravlje, itekako kupuje... Ne nuzno, al bolje je biti bolestan i bogat nego bolestan i siromasan, valjda je to svima jasno.
Ljubav, pa cesto i ljubav. Ne direktno tipa sponzorusa. Al ako nemas novca nemas ni za izlazak, ne mozes si priustiti lijepu odjecu, njegu da bi uopce nekog privukao, ili jako tesko... A i da nadjes, ljubav zacas ishlapi pod pritiskom siromastva i svakodnevnih briga.
itd...
novac kupuje i knjigu i znanje itekako. u puno vecoj je prednosti ono dijete kojem roditelji mogu obezbijediti dodatne casove npr. engleskog ili njemackog kroz neki kurs ili ga poslati na neki ljetni kamp da uci jezik. e to sto su neka djeca debili pa ne iskoriste takvu priliku je skroz druga prica.
za svaku stavku sa slike bi se dalo jos nesto napisati.
- tututuuuu
#123 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Da, i znanje. Naravno. Odes na fax kod teta i pitas ih mogu li ja godinu platiti s ljubavi?
Knjige, stanarinu, rezije, karte...
Last edited by tututuuuu on 21/02/2016 12:46, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
#124 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:58, edited 1 time in total.
-
vade_mecum
#125 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
"
"osoba koja zaradjuje 2 i po milje kada dodje u prazan stan"
cekam samo da neko napise kako je bio u indiji ili na tajlandu i da je odusevljen kako su ljudi sretni i zadovoljni, a siromasni
cyprus wrote:Ja sam odrastao u neimaštini i potpisujem svaku riječ ''ovakve gluposti''...vade_mecum wrote:zato sam 100% siguran da ovakve gluposti moze pisati i seruckati samo neko ko nije iskusio neimastinu i kome je sve servirano.
A glede sve ove priče, ja bih ti formulisao ovako: nedostatak novca stvara čovjeku probleme, ali novac ne donosi nužno sreću...

"osoba koja zaradjuje 2 i po milje kada dodje u prazan stan"
cekam samo da neko napise kako je bio u indiji ili na tajlandu i da je odusevljen kako su ljudi sretni i zadovoljni, a siromasni