Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ZeleniGreen

#1 Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by ZeleniGreen »

Spisateljica iz Mostara napisala status koji se proširio regionom. Slažete li se?
https://www.facebook.com/69573307380467 ... 94/?type=3

'J...Š TI PLAĆU OD 10.000 KUNA AKO ĆEŠ NA KRAJU DANA UĆI U PRAZAN STAN...' Pročitajte cijeli Facebook status književnice iz Mostara koji je oduševio regiju
http://www.jutarnji.hr/-j---s-ti-placu- ... u/1524354/

http://www.index.hr/black/clanak/od-lju ... 76049.aspx
Što ako su vas slagali da se od ljubavi ne živi?
Meni je mater jednom rekla da se od ljubavi živi, a od para preživljava. Ja njoj virujem.
Zato što nigdje toliko ljubavi nisam vidjela kao u stanovima od 30 kvadrata i bolesničkim posteljama.
Što ako su vas slagali da prestane vremenom, da ćeš joj se 'smijati jednog dana' i zaboraviti je?
Ni jedna naša mlada ruka ne drži čvrsto onu drugu kao što se drže dvije staračke.
Što ako su vas slagali da trebate naći sebi ravnog?
Meni nisu uspjeli slagati tako nešto, jer nikad nisam vidjela toliko prkosa i borbe, kao u ljubavima koje su susjede i strine osuđivale sa prozora. Kao da su one mjerilo vaših života.
Što ako su vas slagali da ljubav mora nositi vašu naciju i vjeru?
U novinama i pričama su propali, a ja sam na svoje oči viđala one najveće ljubavi, najljepšu djecu, najviše odricanja i žrtve baš kod takvih. I da, oni su sretni. Daleko od svih koji su ih se zbog njihove ljubavi odrekli. I onih kojima je njihova miješana ljubav propala, baš kako bi propala i da nije bila miješana.
Što ako su vas slagali da morate do 25.? Do 35? Do 40, jer je krajnje vrijeme?
Mene nisu uspjeli, jer nitko mi nije tako stvarno i realno pričao o ljubavi kao ona koja je svoju pronašla sa 50. I sada mu trči u zagrljaj kao djevojčica od 15 godina.
Što ako vam cijelo vrijeme lažu? Što ako vas cijelo vrijeme pokušavaju uvjeriti da je ljubav ono što su oni nekad imali, i sad više nemaju jer prestane 'kada sirotinja uđe na vrata', 'kada dođu djeca', 'kad treba vratiti kredit', 'kada ga izobliči bolest', 'kad više ne može da spava s tobom tri puta dnevno'.
Nemojte vjerovati ni meni. Vjerujte samo sebi. Držite svoju ljubav čvrsto; rukama, nogama, noktima. Jer ona neće prestati, nego će ojačati, baš kad dođu djeca. Baš kad sirotinja uđe na vrata. Baš kad bude trebalo vratiti kredit. Baš kada on bude bolestan. Baš kada ne bude mogao spavati s tobom tri puta dnevno.
I možda niste svi napravljeni u ljubavi, ali pravite novu djecu u ljubavi. Ili ih nemojte praviti. Nekim ljubavima ona nisu ni potrebna.
Samo nemojte dozvoliti da vam lažu. Drugi nam se miješaju u plaće, školovanje, posao, zdravlje, oblačenje, prehranu, utječu na polovinu našeg života jer je svijet takav.
Ali svoju ljubav nikome ne dajte. Jer je to najviše što ćete postići u životu.
Jebeš ti plaću od deset tisuća kuna ako ćeš na kraju dana ući u prazan stan s vrećicama najnovije odjeće koju nema tko skinuti.
I sve pare ovog svijeta, ako ih nemaš s kime podijeliti.
Jer, od ljubavi se živi. Od para se preživljava, i s parama se iživljava.
Marina Radoš
ZeleniGreen

#2 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by ZeleniGreen »

Komentar iz Banja Luke:
dijalekticko materjalisticki gledano,ovaj status je obicna romanticna pateticna razglednica iz wonderlada, koja se moze dokazati samo kad prodje...ljubav jeste sve to....ali zivot nije tako jednostavan algorittam...sve sto o ljubavi znate propada u vrbas kada ostanete bez posla , ili zdravlja ili stana....ode!...nacisti su radili eksperimente na ljudima....zna se da su gole, mlade i u naponu snage muskarce i zene ostavljali zatvorene bez hrane i vode danima i posmatrali ih kao zamorcice....sta je bilo? krepali su od ljubavi
modem33

#3 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by modem33 »

nigdje veze clanak , ja ne poznajem nikoga tko ima love ko zemlje da je nesretan.

8-)
radiša

#4 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by radiša »

Predpostavljam da njenu odjecu ima ko skinut,supljira đaba

zarađuje za hljeb ili ti ga kruh :D
Šveđanin

#5 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Šveđanin »

Nije zdravo ljude dojiti ovakvim pricama.

I nisam nikakvi zli materijalista bez grama ljubavi u sebi ali ovo je svakako pogresno. Ko malo razmisli skontace....
fatamorgana

#6 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by fatamorgana »

S namještajem u stanu nisi nikad sam! :sax:
krater

#7 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by krater »

fatamorgana wrote:S namještajem u stanu nisi nikad sam! :sax:
:lol: :thumbup:
mali_balon

#8 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by mali_balon »

Utjeha za fukaru.....daj ti meni 2500 da vidis kako cu ja sebi kupiti ljubav svaki dan drugu i srecu pa i zdravlje, u danasnjem vaktu....sto ne mogu muda pod bubrege.....
mayab

#9 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by mayab »

Ako si za tu takvu platu primoran raditi 10-15 sati dnevno, onda ti je na kraju dana skoro pa svejedno ; bila je ovde tema o onima sto rade 15 sati dnevno , a za velike pare , hebale ih one i njihov život...
escobar__

#10 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by escobar__ »

Jebeš pun stan ako je plata 500 KM ili je nemaš nikako.
Haris.ba

#11 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Haris.ba »

Razmišljam sad o prijašnjim temama koju su bile u isti kalup od prije 5 i 10 godina.
Napredujemo. Ili, barem se mijenjamo. :D
Nabolje ili nagore - nije bitno.

Ne znam ko je (neki stranci finansirali, naši domaći prodali ko razvoj nazadnom društvu i utrli pinku) postavio na panou natpis negdje na Stupu - Gledaj od čega živiš. Ja bih uveo zakonom da na svakom predizbornom plakatu pored natpisa stranke ispod bude taj natpis. Pa kad ti se krojač (krojačica za feministkinje, osim ako zanimanje krojačica ne vide kano uvredu za ženu) sreće smiješi sa plakata, i napiše "Bitno je biti Bošnjak", skreneš pogled malo ispod i pročitaš - Gledaj od čega živiš.

Nego, znam da na forumu ima bjelosvjetskih lasta. Da kakvu sergiju organizujemo, curi da pomognemo? :D

P.S.
Prvo po naslovu teme sam pomislio neko opljačkao stan.
Henry Chinaski

#12 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Henry Chinaski »

Ima li gdje slika spisateljice? Mislim da se problem skidanja može riješiti.
HAVANA

#13 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by HAVANA »

Ima mnogo varijacija na temu ali u sustini to je to i slazem se sa vecinom teksta.Ne znam sta je cudno,ljudi zbog ljubavi patili,smijali se,radovali,ubijali sebe,druge...sto jada. :D Opet pare,treba i sa parama znati,u suprotnom velika nesreca...A naslov,nista ljepse od pune kuce dragih i voljenih ljudi.Meni prvom nekad dojade,kad odu negdje,drugi dan luuuuddd,samo da mi se vrate sto prije,tad mi pare ne pomazu...Pare su sredstvo za normalan zivot,za koje se naravno treba boriti i raditi,ali osnova je porodica i ljubav.Svega.Pito bi te ja da ti se voljena il voljeni razboli koliko su ti bitne pare,dao bi i bubreg da ozdravi a ne pare.Jebo pare,jesu vazne ali su precijenjene,u prvom planu treba nesto drugo biti...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#14 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by mk ultra »

modem33 wrote:nigdje veze clanak , ja ne poznajem nikoga tko ima love ko zemlje da je nesretan.

8-)
presao sam na doslovno duplo manju platu upravo zbog nedostatka vremena...

sad radim oko 7h dnevno, mozda nekad i malo manje, al baš radim tokom tog radnog vremena, nemam kad ni klix da otvorim
imam vremena poslije i za trening, i za kafu i da odmorim
svaki vikend slobodan sa djevojkom...

nije život da se radi od 7 ujutro do 8 navečer + subota
jednostavno, izgubiš pojam o svijetu

probaj pa ćeš vidjeti :wink:
HAVANA

#15 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by HAVANA »

modem33 wrote:nigdje veze clanak , ja ne poznajem nikoga tko ima love ko zemlje da je nesretan.

8-)
Zajebavas se?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Truba »

treba je povezati s onim studentom filozofije
konto sam naci onu temu jucer ali nisam uspio
walter kurtz

#17 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by walter kurtz »

Radim tri posla trazim i cetvrti jebes zivot bez love :zoka:
DZONPI

#18 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by DZONPI »

Halo Sam ni u hali nisi sretan.Sto Havana kaze nekad kazem cerki stipu me malo ono ti doso sa posla à ona odvalila pricat E sad otisla nema je duze vrjeme hos poludit.Novac je sad ga Ima sad ga nema ljubav i famelija na prvom mjestu.A kad imas i rapa i drugo E to je vec super dabogda svak imo obadvoje.
HAVANA

#19 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by HAVANA »

walter kurtz wrote:Radim tri posla trazim i cetvrti jebes zivot bez love :zoka:
Ja posla vazda imo,ovu moju jedva naso. :D
walter kurtz

#20 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by walter kurtz »

HAVANA wrote:
Ma nasao sam i ja ali i dalje trazim :| :mrgreen:
MJAU - da

#21 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by MJAU - da »

Pa i ljubav prema parama, je nešto za čim čovjek ima puno pravo da "trči". Teško generalizirati, jer ljubav se živi, kako god da okreneš, prema nečemu mora biti neka težnja. Ona je skontala da to nije to, skontala masa nas koji smo se slomili trčajući za nekakvim karijerama, parama, uspjesima, neko i dalje tako, neko povukao ručnu, pa počeo trčati za nekom drugom ljubavlju...valjda, nijesam filozof.
probook

#22 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by probook »

HAVANA wrote:
Jebes zivot bez djece!
MJAU - da

#23 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by MJAU - da »

probook wrote:
HAVANA wrote:
Jebes zivot bez djece!
Pa opet ni to ne možeš generalizirati. Šta je sa ljudima koji ne žele djecu, a pogotovo onima koji ih ne mogu imati?
Norm

#24 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Norm »

...bolje biti citav zivot bogat nego makar jedan dan siromasan...
kakavdanakneiskustvu

#25 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by kakavdanakneiskustvu »

Norm wrote:...bolje biti citav zivot bogat nego makar jedan dan siromasan...

bob rock?
Post Reply