Je*ena politika

pepeljara

#1 Je*ena politika

Post by pepeljara »

Citaj danas u SAN novinama, kako je odobren budzet za ovo, budzet za puteve, budzet za nekih 1000 kurc.. E sad mene interesuje, kako mi znamo dal su te pare stvarno utrosene? Ne znamo, Evo cisti primjer, odoboren prosle godine budzet za popravku cesta ( tuzla, Sjeverna i Juzna Magistrala )
Zavrseno je samo 30 %, ako je i toliko. Ceste su uzasne, moras voziti 10 km/h da bi mogao normlano da prodjes, krateri su kao da je haubica roknula, stari, dzipovima moras polako, a kamoli ako imas auto. Covjece, to su ceste prometne, gdje prodje hiljade auta dnevno, auta idu jednom trakom, kao da reli voze, smjesno/zalosno u isto vrijeme. Ja neznam ovi nasi politicari zato vjerovatno mjenjaju auta svake godine, ebiga rupe ovo ono, trosi se auto..
ventil

Post by ventil »

I ti svasta citas...
pepeljara

Post by pepeljara »

pa malo skontaj, nigdje nisam procitao da su NAPRAVILI NESTO sa tim parama, nego odobravaju budzet, to samo za novina, gdje je uradjeno!?
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

pepeljara wrote:pa malo skontaj, nigdje nisam procitao da su NAPRAVILI NESTO sa tim parama, nego odobravaju budzet, to samo za novina, gdje je uradjeno!?

zapitas li se ti ODAKLE IM pare za bilo sta?

meni nikad nije bilo jasno sta to oni odobravaju, o kakvim parama oni odlucuju?

zasto je zavrseno samo 30%? pa nisu imali vise para..... :roll:
pitt

Post by pitt »

Mene zanima kako samo nikad para da ne nestane za silne bogomolje koje nicu. Nista protiv religija, al brate iz licnog iskustva, ljepse se Bogu zahvalit punog stomaka :D
pepeljara

Post by pepeljara »

pitt wrote:Mene zanima kako samo nikad para da ne nestane za silne bogomolje koje nicu. Nista protiv religija, al brate iz licnog iskustva, ljepse se Bogu zahvalit punog stomaka :D

pametno zboris jarane,

ventil:
otkud lova?
poskupise cigaer, hljeb, benzin, porez brate svugdje se ubire, sta mislis od cega zive?:)
cuj odakle lova..
frajeru.. eee...
gdje zivis ti..
pepeljara

Post by pepeljara »

pitt wrote:Mene zanima kako samo nikad para da ne nestane za silne bogomolje koje nicu. Nista protiv religija, al brate iz licnog iskustva, ljepse se Bogu zahvalit punog stomaka :D

pametno zboris jarane,

ventil:
otkud lova?
poskupise cigaer, hljeb, benzin, porez brate svugdje se ubire, sta mislis od cega zive?:)
cuj odakle lova..
frajeru.. eee...
gdje zivis ti..
pitt

Post by pitt »

Nije to tako ni lako uraditi. Da je bogdo da svi rade i da ima posla onda u redu al gdje ces sirotinji harac udariti :(
Treba prvo osinut profitere i kriminalce...sve u kazamate strpati i svu imovinu pljeniti. Uvesti porez da sto vise imas ......vise i placas (nesto a la social responsibility of rich). Natjerat (milom i silom) sve firme da placaju poreze (nemas da platis pod kljuc i i na licitaciju).
Al prije svega.......dovest pametne i mlade strucnjake....nacionalno neopterecene.....a sve sto su dosli preko rodbinskih veza (ili preko kurca :D) posutat. Odvojit religiju od politike a politiku od vojske, policije i sudstva. Helem, drugovi i drugarice......zesca utopija za balkan :D:D
Prenj

Post by Prenj »

pitt wrote:Nije to tako ni lako uraditi. Da je bogdo da svi rade i da ima posla onda u redu al gdje ces sirotinji harac udariti :(
Treba prvo osinut profitere i kriminalce...sve u kazamate strpati i svu imovinu pljeniti. Uvesti porez da sto vise imas ......vise i placas (nesto a la social responsibility of rich). Natjerat (milom i silom) sve firme da placaju poreze (nemas da platis pod kljuc i i na licitaciju).
Al prije svega.......dovest pametne i mlade strucnjake....nacionalno neopterecene.....a sve sto su dosli preko rodbinskih veza (ili preko kurca :D) posutat. Odvojit religiju od politike a politiku od vojske, policije i sudstva. Helem, drugovi i drugarice......zesca utopija za balkan :D:D
Ako sjedimo i samo pricamo, nikada se nista nece promijeniti.
pitt

Post by pitt »

Pa sta treba...da se spalim ispred skupstine mozda?
Glaso sam sa normalne prije al jebiga kad ima vise stoke mazohisticke sto vole da ih kojekakavi primitivci bez moralnih vrijednosti karaju u zdrav mozak, nista se promjenilo nije. Sad me i nema na glasackom spisku a nasu ambasadu boli cuna za to :D:D Jedino da kakvu bunu dignem:D
Sve dok se narod ne opameti nikakve fajde. Jedino vako mozemo tupiti i vaziti dok ne skontaju. Mozemo i stranku organizovati pa i javno propaqgirati sto se mene tice al ti znas kakva je stoka.....sto si ih vise zajebo-vise ti vjeruju :D:D
Prenj

Post by Prenj »

pitt wrote:Pa sta treba...da se spalim ispred skupstine mozda?
Glaso sam sa normalne prije al jebiga kad ima vise stoke mazohisticke sto vole da ih kojekakavi primitivci bez moralnih vrijednosti karaju u zdrav mozak, nista se promjenilo nije. Sad me i nema na glasackom spisku a nasu ambasadu boli cuna za to :D:D Jedino da kakvu bunu dignem:D
Sve dok se narod ne opameti nikakve fajde. Jedino vako mozemo tupiti i vaziti dok ne skontaju. Mozemo i stranku organizovati pa i javno propaqgirati sto se mene tice al ti znas kakva je stoka.....sto si ih vise zajebo-vise ti vjeruju :D:D
Sve se slazem, ali svejedno, najgore sto mozemo uciniti je da ih pustimo, uvijek moze gore, vjeruj mi.
pepeljara

Post by pepeljara »

Prenj wrote:
Ako sjedimo i samo pricamo, nikada se nista nece promijeniti.

kad bi to samo na nama bilo...
sad rece covjek gore
kad se sve odvoji od svega onda ce na nesto i liciti drzava
pitt

Post by pitt »

Kako ne moze...moze se ne do Bog zaratiti opet :( :( :(
Al pravo da ti kazem...vise me boli sad sto ce mi Bush biti predsjednik jos par godina nego sto ce Trio Fantastikus zdruzeno guzit siroke narodne mase..sirom jedne jedine. Tuzno al istinito..... :(
Harrys

Post by Harrys »

pepeljara wrote:pa malo skontaj, nigdje nisam procitao da su NAPRAVILI NESTO sa tim parama, nego odobravaju budzet, to samo za novina, gdje je uradjeno!?
pepeljara,to je stvar parlamentarne demokratije.Normalno,delegati bi mogli preko raznih komisija,bilo partijskih ili skupstinskih,da traze i imaju uvid u trosenje planiranih sredstava.
pitt

Post by pitt »

Harrys wrote:
pepeljara,to je stvar parlamentarne demokratije.Normalno,delegati bi mogli preko raznih komisija,bilo partijskih ili skupstinskih,da traze i imaju uvid u trosenje planiranih sredstava.

Mogli bi....al nece . Gdje ce tako razljutit stranacke sefove koji ce biti prozvani poslije:D:D Sta je bilokad su revizori podnjeli izvjestaj koliko su para spiskala ona tri amigosa?? Tresla se gora..a revizori ispusise na kraju :D
pepeljara

Post by pepeljara »

mah, tri presjednika imamo.. mislim sama ta stvar je smjesna,
mislim, poenta je da se te sve pare odobravaju, odobre, DAJU, a neuradi se sve!!!
kontas..
daju se pare inspektorima PLATE.. dakle da rade svoj posao a oni ga ne rade..

kontaS?
pitt

Post by pitt »

Ma mozes ti krivit inspektore al kad hoces zmiju ubit...moras joj glavu odfikariti. Sto bi oni radili iako su placeni kad niko drugi nece (a ima ih koji su i previse placeni da sexaju narod u mozak -poslanici).
Ciscenje mora pocet od vrha tako da oni na nizem nivou vise nece uzivati zastitu od onih kojih vise nece tu biti. ti donji bi se il opametili il bi pometeni bili.
Harrys

Post by Harrys »

Ma kontam ja,samo ti kazem kako bi trebalo da bude.Opozicija bi trebala iz politicke borbe,da medju prvima obavjestava izborno clanstvo,sta rade oni za koje su glasali.
Ocito je da demokratija ne funkcionise. :)
pepeljara

Post by pepeljara »

mah... slazem se ja sa tobom, al 10 godina je proslo od zavrs rata, skoro pa ce 10, a mi se bas i nismo pomakli puno sa mjesta... sem sto imamo sada vece cjene, istio razjebanu drzavu, ne padaju fala kurcu granate, imamo kreditne kartice, u dugovima smo... i da.. imamo JEBENO iste plate!
pitt

Post by pitt »

Ima sirotinja al gospoda u skupstini (nemoguce u nasoj skupstiuni al eto :D) malo pa malo pa si dignu plate...pa sad i penzije hoce. Sta mislis odakle te pare dolaze? Od ono malo jada od haracha sto sirotinja najvise i plati.
redar

Post by redar »

Prenj wrote:
pitt wrote:Pa sta treba...da se spalim ispred skupstine mozda?
Sve se slazem, ali svejedno, najgore sto mozemo uciniti je da ih pustimo, uvijek moze gore, vjeruj mi.

Pozz..

Vidim vase poruke na forum skoro svkog dana.
Vidim da ste nezadovoljni sadasnjim stanjem..
Evo vam linka ne znam mozda ste vec bili na stranici.
http://www.ulbih.netfirms.com/main.html

A ima i na ovom forumu se vodi rasprava po nazivom "predlog za novu stranku"

Jedna od pametnih sa vec navedene stranice:
"Jedna od kazni za one koji ne zele da budu aktivni u politickom zivotu je ta da ce im na vlasti biti oni koji su inferiorniji." Plato—385 g. prije nase ere

ozz..
pitt

Post by pitt »

Upravo tako. Zato i glasam (kad me ne izbace sa spiska) da sta promjenim. A jok ko neki sto ih znam sto im je draze taj dan ispijat kafu u centralu i prognozirat ko ce pobjedit. A sto je najgore...takvi najvise i cmizdre poslije. :D
buddha

Post by buddha »

pitt wrote:Upravo tako. Zato i glasam (kad me ne izbace sa spiska) da sta promjenim. A jok ko neki sto ih znam sto im je draze taj dan ispijat kafu u centralu i prognozirat ko ce pobjedit. A sto je najgore...takvi najvise i cmizdre poslije. :D
i ja mislim da se ne moze nista promijeniti prije nego se stvori kriticna masa u domovini

ali dok do toga dodje, prodje voz

studenti su svugdje pokretaci promjena ali kod nas je sve drugacije. penzioneri su kriticna masa dok su studenti meso za manipulaciju

jebes zemlju sa ovakvom studenskom populacijom i ovakvom kriticn0om masom
pitt

Post by pitt »

Ma kriticna masa treba biti sve zivo a ne samo studenti. Studente kod nas niko ne uzima ozbiljno i da su pametni da se udruze sa penzionerima i ostalim pa zajednicku platformu da izbace...eeee onda bi moglo nesto :D
buddha

Post by buddha »

pitt wrote:Ma kriticna masa treba biti sve zivo a ne samo studenti. Studente kod nas niko ne uzima ozbiljno i da su pametni da se udruze sa penzionerima i ostalim pa zajednicku platformu da izbace...eeee onda bi moglo nesto :D
aludiro sam na to, da je svugdje u svijetu pokretace promjena predstavljala mlada populacija, ali kod nas su mladi dio nacionalistickog back-grounda i plivaju sa strujom umjesto da je drugacije
Post Reply