Javne kuce - da ili ne?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Bulatovic

#1 Javne kuce - da ili ne?

Post by Bulatovic »

Gdje ja zivim je legalizovana prostitucija. Ne u smislu ulicni prostitutki, vec bordeli (javne kuce, puff-ovi). Cijene nisu skupe, a usluge su vise nego dobre.

Dali bi bilo dobro da se i u BiH uvedu takve ustanove?

Ja sam za. :D
Aleluja

#2 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by Aleluja »

...naravna stvar, samo legalno :D ...da se fino plaćaju dadžbine državi, regulare doprinosi za osiguranje i sve lijepo fercera! :mrgreen:
mayab

#3 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by mayab »

Potpuno podrzavam, ali u drzavi gdje definitivno vlada dvostruki moral i licemjerstvo kod naroda, i gdje je sve korumpirano, tako sta ne odgovara politicarima "koji nas vode", kako bi inace lovili u mutnome, ako bi i ta oblast bila fino zakonski regulisana!
Jebes ga, tzv.politicari ne mogu da obezbjede ovom jadnom narodu da bude posteno osiguran i placen i u drugim , obicnim bransama gdje su zaposleni, a sta bi tek bilo u ovoj " kurvanjskoj bransi " :skoljka:
Eborg

#4 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by Eborg »

S obzirom koliko svi u državi pametuju o nekakvom "moralu" na televizijama i forumima a inače se kurvaju, opijaju, varaju, lažu, ogovaraju i spletkare ne vidim nikakvu prepreku u tome da bi se mogao povući razlog: "To nije u našoj kulturi!"

Nigdje nisam vidio više seksa uz što veće "izbjegavanje" istog (uglavnom sa ženske strane). :mrgreen: Seksamo se kao usred Francuske ili Španije a čedni k'o da smo iz Irana. Daj onda makar da se ima gdje otići i platiti i završiti sve na civilizovan način, poštenije je tako. :)

Jedini problem - korupcija društva. Šta to znači? Mafija bi držala te bordele gdje nit' bi bilo ljekarskih pregleda, nit' bi bilo sigurnosti za takve radnice.
Zatamnjena stakla

#5 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by Zatamnjena stakla »

Da!
Aziz_Bešlagić

#6 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by Aziz_Bešlagić »

Eborg wrote:Mafija bi držala te bordele gdje nit' bi bilo ljekarskih pregleda, nit' bi bilo sigurnosti za takve radnice.
evo covjek fino sve objasnio. znaci ne.
provjeren

#7 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by provjeren »

Bulatovic wrote:Gdje ja zivim je legalizovana prostitucija. Ne u smislu ulicni prostitutki, vec bordeli (javne kuce, puff-ovi). Cijene nisu skupe, a usluge su vise nego dobre.

Dali bi bilo dobro da se i u BiH uvedu takve ustanove?

Ja sam za. :D
kod nas prostitucija spada u prekrsaj a ne u krivicno djelo, dakle ova oblast uopce nije kako treba zakonski regulisana.

a moje je misljenje da se o legalizaciji prostitucije u BiH moze razmisljati tek kada i zdravstvo bude potpuno uredjeno.
caco372

#8 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by caco372 »

A protesti sponzoruša ispred vlade federacije?
irac300

#9 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by irac300 »

Kod nas prostitucije ima na svakom koraku. Ono..Mislim da svako od nas može nabrojati bar ''jednu'' koja se time bavi. Ali da sada neko pogura tu ideju, da se legalno otvore javne kuće, mislim da bi se pojavile tolike demonstracije, prava revolucija lažnog morala. Tako da dok nam je društvo na ovom stupnju razvoja (čitaj rani srednji vijek) nema od toga ništa. Što se mene tiče apsolutno sam ZA, ali uz sva prava i zdravstvenu zaštitu uposlenica!
JThomas

#10 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by JThomas »

tačno, svi se kurvaju na ovaj ili onaj način, a kad bi se pokrenulo pitanje legalizacije digla bi se kuka i motika. odličan izraz "revolucija lažnog morala", moram ga upamtiti :D
Drvosjeca iz Dejcica

#11 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Da.

Nikad više nije bilo vjernika, bogomolja a tako malo morala kao danas. Smatram i odgovorno tvrdim da je u bivšem sistemu bilo više morala te da su ljudi bili moralniji a bilo je manje vjere, barem tako kažu.
Great Cornholio

#12 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by Great Cornholio »

NE!
dječak sa šibicama

#13 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by dječak sa šibicama »

Ako bi to legalizovali, srusilo bi nam se drustvo kao kula od karata.

Nigdje nema postenijih kurvi, i muskih i zenskih, kao kod nas. I sad da im kvarimo stajling, ma dajte molim vas.
Great Cornholio

#14 Re: Javne kuce - da ili ne?

Oni koji svoj seksualni nagon ne mogu zadovoljiti na normalan način, pa ga onda žele zadovoljiti na nenormalan način, su krivi za razvoj i održavanje Zla zvanog prostitucija, i zbog toga bih ja mnogo rigoroznije sankcionisao "klijente", a normalno, sankcionisao bi i one koji se bave tom "uslužnom djelatnošću".
malsal

#15 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by malsal »

Idealno ne, pragmaticno da.
malsal

#16 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by malsal »

Great Cornholio wrote:Oni koji svoj seksualni nagon ne mogu zadovoljiti na normalan način, pa ga onda žele zadovoljiti na nenormalan način, su krivi za razvoj i održavanje Zla zvanog prostitucija, i zbog toga bih ja mnogo rigoroznije sankcionisao "klijente", a normalno, sankcionisao bi i one koji se bave tom "uslužnom djelatnošću".
------------
Sta je to nenormalno zadovoljavanje seksualnog nagona ? Odkud sad prostitucija, najstariji zanat na svjetu, nenormalna ?
Samo jedan je krivac za odrzavanje zla zvanog prostitucija, da se koristim tvojom terminologijon, a to je bjeda / siromastvo.
sinuhe

#17 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by sinuhe »

U malim sredinama to mozda nije moguce, jedino ako cemo uvoziti radnu snagu kao sto i nase vjerovatno idu vani.
Great Cornholio

#18 Re: Javne kuce - da ili ne?

malsal wrote:Idealno ne, pragmaticno da.
Znači, ako ih ne možeš pobijediti ti im se pridruži. Malo mi to previše ravnodušno zvuči, fali tu malo vjere u pobjedu dobra nad zlom, fali ljudskosti.
malsal

#19 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by malsal »

Great Cornholio wrote:
malsal wrote:Idealno ne, pragmaticno da.
Znači, ako ih ne možeš pobijediti ti im se pridruži. Malo mi to previše ravnodušno zvuči, fali tu malo vjere u pobjedu dobra nad zlom, fali ljudskosti.
-----------
Vjera u pobjedu dobra nad zlom ? Zar to postoji mimo filmova ?
Sto se tice ljudskosti, prostitutkama je bolje u bordelu nego na ulici tako da je ta varijanta vise merhametli.
I jos bi rekao da nisam cinik nego realista...
Great Cornholio

#20 Re: Javne kuce - da ili ne?

malsal wrote: ------------
Sta je to nenormalno zadovoljavanje seksualnog nagona ? Odkud sad prostitucija, najstariji zanat na svjetu, nenormalna ?
Samo jedan je krivac za odrzavanje zla zvanog prostitucija, da se koristim tvojom terminologijon, a to je bjeda / siromastvo.
Normalno zadovoljavanje seksualnog nagona je, ili samozadovoljavanje ( u nedostatku seksualnog partnera suprotnog spola) ili zadovoljavanje seksualnog nagona sa seksualnim partnerom suprotnog spola s kojim si u bračnoj ili vanbračnoj vezi, i nisi u krvnom srodstvu.

Kakav ba zanat, prostituciju zvati zanatom :-)

Pa oni koji plaćaju prostitutke nisu siromašni, jer da jesu ne bi imali pare da ih plaćaju. Oni su duhovna bijeda.
Great Cornholio

#21 Re: Javne kuce - da ili ne?

malsal wrote:
Vjera u pobjedu dobra nad zlom ? Zar to postoji mimo filmova ?
Sto se tice ljudskosti, prostitutkama je bolje u bordelu nego na ulici tako da je ta varijanta vise merhametli.
I jos bi rekao da nisam cinik nego realista...
Postoji, ima još ljudi koji se nisu predali, kojima je stalo do drugih ljudi, a složićeš se da niti jednoj ženi nije mjesto na ulici ili u bordelu.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#22 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by Matijevic_Vlado »

Imaju pare al su oni duhovna bijeda :D ! znaci fukaro,bogata duhom,samozadovoljavaj se.. :mrgreen:
Great Cornholio

#23 Re: Javne kuce - da ili ne?

Matijevic_Vlado wrote:Imaju pare al su oni duhovna bijeda :D ! znaci fukaro,bogata duhom,samozadovoljavaj se.. :mrgreen:
Il' to, il' iskoristi to bogatstvo duha pa nađi sebi neku/nekog kojoj/kome nećeš morati plaćati za uživanje u seksu, s kojom/kojim ćeš moći uživati u seksu besplatno.

Da ja pustim jednu muzičku numeru u kojoj se se govori o drugim oblicama zla, ali sve je to povezano, sva se zla "zajedno drže"
Ti si lutko anđeo, a ulica je zlo!
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#24 Re: Javne kuce - da ili ne?

Post by Matijevic_Vlado »

evo jedna i od mene :D
Great Cornholio

#25 Re: Javne kuce - da ili ne?

Ova je prikladnija. Žalosna je to, žalosno je kad čovjek izabere da bude roba, da prestane biti čovjek :sad:

Post Reply