javne kuce:D

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

shizim

#1 javne kuce:D

Post by shizim »

E raja,sta mislite o legalizaciji javnih kuca?Po meni to bi bilo oke,manje bolesti,drzava ima koristi...
El torrero

#2 Re: javne kuce:D

Post by El torrero »

Ko ti garantuje manje bolesti?
bosan

#3 Re: javne kuce:D

Post by bosan »

Jel to se zagorilo :D :D
Sociolog

#4 Re: javne kuce:D

Post by Sociolog »

prahnuulo :)
shizim

#5 Re: javne kuce:D

Post by shizim »

El torrero wrote:Ko ti garantuje manje bolesti?
Klijenti bi obavezno koristili prezervativ,prostituke bi isle na redovne preglede...Ali sad postavljam sebi pitanje da li bi zaista to funkcioniralo ili bi bilo sve nakaradno,ono samo vise love da se ubere,a da se sto manje ulozi...
Epitop

#6 Re: javne kuce:D

Post by Epitop »

shizim wrote:
Klijenti bi obavezno koristili prezervativ,prostituke bi isle na redovne preglede...Ali sad postavljam sebi pitanje da li bi zaista to funkcioniralo ili bi bilo sve nakaradno,ono samo vise love da se ubere,a da se sto manje ulozi...
Šta zaposlili bi nekoga da te kontroliše da li se koriste kondomi, nešto ko revizor u javnom prevozu?
vox-populi

#7 Re: javne kuce:D

Post by vox-populi »

shizim wrote:
U Njemackoj je sve to legalizovano tako da drzava ubire ogromni porez, djevojke imaju obavezu tromjesecne kontrole na sve seksualno prenosive bolesti, plus su obavezne da placaju sebi zdravstveno i socijalno.

Mislim. cinjenica je da se prostitucija ne moze sprijeciti, postojala je oduvijek i uvijek ce postojati, pitanje je samo kako to najbolje regulisati da svi profitiraju. Legalizacijom se definitivno smanjuje kriminal, dakle nema ilegalne prostitucije a samim time nema ni trgovine zenama i organiziranog kriminala. Takodjer, opasnost od zaraze nekom seksualno prenosivom bolesti je minimalna. Jedino sto je lose u ovom modelu su cijene, legalna prostitucija je dosta skuplja od ilegalne jer djevojka mora da placa sve doprinose i poreze.

I da, prezervativi se moraju koristiti, nije potrebna kontrola, jednostavno djevojka ima dosta klijenata i nije luda da rizikuje bilo sta.
Benighted

#8 Re: javne kuce:D

Post by Benighted »

AJMOOOOO ,proteste i peticiju za legalizaciju prostitucije... AJMOOOOO! :bih:

:lol:
seln

#9 Re: javne kuce:D

Post by seln »

Benighted wrote:AJMOOOOO ,proteste i peticiju za legalizaciju prostitucije... AJMOOOOO! :bih:

:lol:
doo-le saa-vez...ups...hoce-mo kur-ve :D
3xa

#10 Re: javne kuce:D

Post by 3xa »

shizim wrote:E raja,sta mislite o legalizaciji javnih kuca?Po meni to bi bilo oke,manje bolesti,drzava ima koristi...
Definitivno sam za, sklonile bi se sa ulica, sigurno manje spolnih bolesti jer bi imale zdravstveno, ne bi bilo kradja djevojcica u bijelo roblje itd...
mojgrad

#11 Re: javne kuce:D

Post by mojgrad »

Ja sam ZA. Ovdje gdje trenutno boravim NL je to vec odavno legalizovano, nije da su uvijek samo zene koje zele time da se bave ima i onih koje su prisilno tu ali definitivno drzava ima bolji 'pogled' na situaciju.
Ko voli nek izvoli, a ko ne zeli i ne mora ici
KYLIE

#12 Re: javne kuce:D

Post by KYLIE »

i ja sam za da ponuda ne bude samo za muske klijente nego bogami i za zenske :D
chuchumbamayumbe

#13 Re: javne kuce:D

Post by chuchumbamayumbe »

Jebo pushenje sa kondomom! :D
callmethebreeeze

#14 Re: javne kuce:D

Post by callmethebreeeze »

ja ne znam sta da mislim. ne vjerujem u mit o srecnoj kurvi. s druge strane, kao sto neko gore rece, prostitucije ce uvijek biti pa je mozda bolje ih preseliti iz parkova i parkiralista u bordele. a najbolje bi bilo kada bi se prostitucija mogla iskorijeniti.
Last edited by callmethebreeeze on 05/06/2008 11:40, edited 1 time in total.
sapati srca

#15 Re: javne kuce:D

Post by sapati srca »

shizim wrote:E raja,sta mislite o legalizaciji javnih kuca?Po meni to bi bilo oke,manje bolesti,drzava ima koristi...
Koliko je uopste nase drustvo spremno na to, (licno mislim da nije) drustvo koje jos ne nije u stanju da rijesi problem smjestaja maloljetnih delikvenata, drustvo u kojem nijedan segment pravne drzave ne zivi u praksi na nacin kako je propisan, drustvo u kome u svakom segmentu tinja nacionalni i vjerski jaz...
Mislim da je ovo drustvo milion godina udaljeno od legalizacije javnih kuca, ma koliko se zbog svjetskih trendova deklarativno opredjeljivalo za to...
3xa

#16 Re: javne kuce:D

Post by 3xa »

Ali ovo drustvo i sada ima prostitutke koje zive u katastrofalnim uslovima a vecina njih radi pod prisilom
sapati srca

#17 Re: javne kuce:D

Post by sapati srca »

3xa wrote:Ali ovo drustvo i sada ima prostitutke koje zive u katastrofalnim uslovima a vecina njih radi pod prisilom
Nisam ni negirao da ih nema... :-D Nego da nase drustvo to nije u stanju :-D Ima nase drustvo i bezbroj nezaposlenih, ali ta cinjenica ne osporava fakat da taj problem nase drustvo ne moze da rijesi...

I fakat da ih ima, ne iskljucuje cinjenicu da nase drustvo nije u stanju da legalizacijom rijesi njihov status, uslove i ostalo...
3xa

#18 Re: javne kuce:D

Post by 3xa »

sapati srca wrote:
3xa wrote:Ali ovo drustvo i sada ima prostitutke koje zive u katastrofalnim uslovima a vecina njih radi pod prisilom
Nisam ni negirao da ih nema... :-D Nego da nase drustvo to nije u stanju :-D Ima nase drustvo i bezbroj nezaposlenih, ali ta cinjenica ne osporava fakat da taj problem nase drustvo ne moze da rijesi...

I fakat da ih ima, ne iskljucuje cinjenicu da nase drustvo nije u stanju da legalizacijom rijesi njihov status, uslove i ostalo...
I ja sa slazem da nase drustvo nije u stanju, ali bi to po meni bio jedan rijesen problem u drzavi i kada bi se potpisivala peticija ja bi je potpisala.
sapati srca

#19 Re: javne kuce:D

Post by sapati srca »

3xa wrote:
sapati srca wrote:

I ja sa slazem da nase drustvo nije u stanju, ali bi to po meni bio jedan rijesen problem u drzavi i kada bi se potpisivala peticija ja bi je potpisala.
Ne znam da li bi potpisao, jer nisam pobornik priznavanja da nista kao drzava nismo u stanju uciniti da im pruzimo neke druge mogucnosti izvora njihovih rjesavanja obezbjedivanja potrebnih egzistencijalnih sredtava za zivot...Ne znam, koliko je dobra a koliko loseg u tome...
3xa

#20 Re: javne kuce:D

Post by 3xa »

Bice toga slagali se mi ili ne slagali, samo treba izabrati manje zlo.
sapati srca

#21 Re: javne kuce:D

Post by sapati srca »

3xa wrote:Bice toga slagali se mi ili ne slagali, samo treba izabrati manje zlo.
Da, od dva zla biraj lakse...slazem se :-D
Kjajević Majko

#22 Re: javne kuce:D

Post by Kjajević Majko »

Kod nas nemoguće, previše je kriminala i dobro se živi od trgovine ljudima nažalost. :(
zastoqsviram

#23 Re: javne kuce:D

Post by zastoqsviram »

aj da vam ne kvarim mastarije sa pricom tipa, da li bi voljeli da vam majka, sestra il cerka budu uposlenice prve javne kuce u bih, mene interesuje ko sarajliju gdje bi u gl.gradu smjestili istu, u zgradu zajednickih organa ili negdje drugdje...
*mima*

#24 Re: javne kuce:D

Post by *mima* »

zastoqsviram wrote:aj da vam ne kvarim mastarije sa pricom tipa, da li bi voljeli da vam majka, sestra il cerka budu uposlenice prve javne kuce u bih, mene interesuje ko sarajliju gdje bi u gl.gradu smjestili istu, u zgradu zajednickih organa ili negdje drugdje...

Kakav komentar moze da se ocekuje od nekog ko je postavio ovakav avatar???
3xa

#25 Re: javne kuce:D

Post by 3xa »

mima wrote:
zastoqsviram wrote:aj da vam ne kvarim mastarije sa pricom tipa, da li bi voljeli da vam majka, sestra il cerka budu uposlenice prve javne kuce u bih, mene interesuje ko sarajliju gdje bi u gl.gradu smjestili istu, u zgradu zajednickih organa ili negdje drugdje...

Kakav komentar moze da se ocekuje od nekog ko je postavio ovakav avatar???
potpisujem
Post Reply