Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
edin_Basket

#1 Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by edin_Basket »

.
Last edited by edin_Basket on 28/10/2010 09:39, edited 1 time in total.
mostarac

#2 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by mostarac »

Ljudi izmedju ostalog studiraju elektrotehniku, jer ako zajebu uvijek mogu zavrsit ekonomiju :D
Dakle "MERE" :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by Admir_1984 »

Meni je ostao jos diplomski i mogu se smatrati veteranom :D Da je pretesko nije, da je lagano nije ni to. Najvishe ti zavisi od raje, ako raja lufta i ne uci, tesko da ces i ti. Pogotovo je ovo sad vazno po bologni, jer ako imas finu i vrijednu ekipu, svi zajedno radite seminarske/projekte mozes faks zavrsit ko iz shale za 3 godine. Profesora ima svakakvih i trebas se naviknuti na svakakve situacije. Jedni cak ni na mail ne odgovaraju, dok druge mozes zvati i na mobitel. Studentska sluzba ti je najgora strana onog faksa, ja u zivotu neljubaznije neshto nisam vidio. Jedino kada se pocnes derati na njih shvate te ozbiljno i ljubazno ti pomognu.
edin_Basket

#4 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by edin_Basket »

kakva je tebi bila prva godina, moze li se snac ili...
edin_Basket

#5 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by edin_Basket »

.
Last edited by edin_Basket on 28/10/2010 09:39, edited 1 time in total.
tek_stigla

#6 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by tek_stigla »

..ma mozes se snaci,manje vise,na svakom faxu isti problemi...al sto se tice u studentse tu se slazem sa kolegom..uzasne su
amrica

#7 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by amrica »

Ne znam pika li se, ja zavrsila davno.... po yu programu, ali zavrsila, i mislim da je tad bilo teze nego sada....
Jedini kontakt sa profom ili asistentom je bio da ga ganjas i cekas po hodnicima, a i onda te, uglavnom, otrese k'o komarca, jedine informacije na predavanjima i na oglasnoj ploci, kakvi e-mailovi, mobiteli, telefoni.... Pomisao da se moglo nazvati profa ili ass na tel = smajlikojisevaljaodsege10 dana.

A studentska i tad bilo dno dna, a koliko se sjecam raje sa drugih faksova, svugdje bilo isto, mislim da je gradjevina bila prvak, tamo je zena bacala indexe na pod (a i u glavu) ako nesto nije tacno upisano... Gdje ih samo nalaze? Valjda je uslov biti gadan i odvratan da se dobije taj posao da sto vise studenata odustane.
Last edited by amrica on 19/10/2008 00:07, edited 1 time in total.
tek_stigla

#8 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by tek_stigla »

e sad se vecina toga moze dogovoriti sa profesorom i asistentom preko mail-a,naravno ima onih koji ti nikad nece odgovoriti na mail i koje nikada u vrijeme konsultacija neces naci u kabinetu,ali to nije samo na ekonomiji,nego na vecini fakulteta..
sto se tice predmeta,neki laksi,neki tezi,vecinom se raja najvise maltretira sa finansijskim racunovodstvom...
dosta informacija o predmetima,profesorima i asistentima mozes naci na http://www.e-studenti.com
convict

#9 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by convict »

U studentskoj ni slucajno nemoj kulturno pozdravljati, persirati, govoriti molim/hvala, nista neces zavrsiti. Samo urlaj s vrata, odmah ce lijepo s tobom.
Sto se tice profesora, ima par supaka tipa Sehic, Backovic (ovo je period prije 5-10 godina) ima i dobrih npr. cicic
Admir_1984

#10 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by Admir_1984 »

tek_stigla wrote:s naci na http://www.e-studenti.com
hehe :D
beautyfool

#11 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by beautyfool »

Studentska sluzba oduvijek je bila ista :roll: .Sto se profesora tice, neke ces znati nako po imenu samo da su ti profesori a vidjat ces asistente i kojekakve pomocnike tj tako je bar prije bilo al vjerujem da se ni ovih dana nije nista promijenilo bar po tom pitanju.Sad je doduse novi sistem bolonja, gdje je prolaznost kako sam cula jedno 90% tj zagarantovano ti je da ces proci ako budes prisustvovao nastavi i radio seminarske i slicno,puno je jednostavnije recimo nego sto je bio stari sistem :) .Tako da manje setanja od kafe do kafe i prifati se predavanja i knjige i ako Bog da uspjesno ces zavrsiti skolovanje :)
Sve najljepse !
Bodkin

#12 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by Bodkin »

pa sad nije bas zagarantovano da ces poloziti ako budes samo prisustvovao na nastavi.mora se i knjiga ponekad uzeti :)
Hamurabi

#13 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by Hamurabi »

beautyfool wrote:Studentska sluzba oduvijek je bila ista :roll: .Sto se profesora tice, neke ces znati nako po imenu samo da su ti profesori a vidjat ces asistente i kojekakve pomocnike tj tako je bar prije bilo al vjerujem da se ni ovih dana nije nista promijenilo bar po tom pitanju.Sad je doduse novi sistem bolonja, gdje je prolaznost kako sam cula jedno 90% tj zagarantovano ti je da ces proci ako budes prisustvovao nastavi i radio seminarske i slicno,puno je jednostavnije recimo nego sto je bio stari sistem :) .Tako da manje setanja od kafe do kafe i prifati se predavanja i knjige i ako Bog da uspjesno ces zavrsiti skolovanje :)
Sve najljepse !
Očito da nisi dobro čula. Pogledaj samo omjer diplomaca po starom sistemu i po bolonji - 1340:290, odnosno 4,5:1. 2005. se na Ekonomiju u Sarajevu upisalo oko 1000 studenata (ne računajući dislociranu nastavu u Zenici i Bihaću), a tri godine nakon toga diplomiralo nas je samo 250, što samo po sebi govori kolika je prolaznost. Ne želim se ponavljati i dokazivati koliko je zahtjevan sadašnji studij, samo ću reći da ga treba shvatiti ozbiljno i ne biti kampanjac. A što se prolaznosti tiče, mnogi su razmišljali kao "beautyfool" pa ostali kratkih rukava. Opet je najvažnije da se savlada teorija i položi ispit, jer je iz nekih predmeta ponder seminarskih, prezentacija i ostalih aktivnosti tek 20%, što znači da 80% otpada na teoriju, odnosno ispit.
Hamurabi

#14 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by Hamurabi »

edin_Basket wrote:Molim sve studente, bivse i sadasnje, ekonomskog fax-a u Sa da mi daju nekoliko informacija o studiranju, profesorima, asistentima, ispitima itd. Pisite sta god hocete, nemojte samo suplje, samo hocu da cujem MERE li se to zavrsit. Danas je bila dodjela diploma valjda, pun grad momaka i djevojaka koji su diplomirali, nose cvijece, razbacali se po kaficima
Sve se može kad se hoće. Prva ti je greška to što na osnovu rekla-kazala, što je 90% postova na ovom forumu, donosiš odluku o tome koji fakultet ćeš upisati. Trebaš upisati nešto što te privlači i za što imaš afiniteta. Jer ćeš se u suprotnom ili dobro namučiti ili odustati već u prvoj godini.

Što se tiče profesora i asistenata, većina je susretljiva i pristupačna, tako da ti to neće predstavljati problem. Što se tiče predavanja, profesori su redovni, mada ima nekih predmeta (vrlo malo) na kojima ćeš viđati samo asistenta. Najbitnije su ti vježbe, pogotovo iz predmeta koji nisu čisto teoretski, jer ćeš na njima dobiti sve potrebne informacije oko polaganja ispita odnosno na šta se trebaš posebno osvrnuti prilikom pripremanja ispita, zatim oko pripremanja seminarskih i prezentacija i sl. Sve potrebne informacije su ti većinom na vrijeme dostupne na službenoj stranici fakulteta odnosno određenog predmeta i u suštini je nastava jako dobro organizovana. Prisustvo nastavi je iz nekih predmeta obavezno, a iz drugih nije, samo ti je jako korisno biti što više prisutan, kako bi bio u toku, jer je nastavni proces jako dinamičan i ako te nema sedmicu ili dvije na nastavi, vrlo je vjerovatno da ćeš ispasti iz kolotečine. Samo prisustvo na nastavi ti ne garantuje prolaznost i ne trebaš se zanositi dezinformacijama i opustiti. Najvažnije je da se prihvatiš knjige, jer ti se ostali bodovi ne priznaju ako nisi položio teoriju.
Skyfox

#15 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by Skyfox »

Hamurabi wrote: Sve se može kad se hoće. Prva ti je greška to što na osnovu rekla-kazala, što je 90% postova na ovom forumu, donosiš odluku o tome koji fakultet ćeš upisati. Trebaš upisati nešto što te privlači i za što imaš afiniteta. Jer ćeš se u suprotnom ili dobro namučiti ili odustati već u prvoj godini.
u ovome ti je sazeto sve

http://www.efsa.unsa.ba/ef/

mozes i ovdje doci do nekih informacija
latinalover

#16 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by latinalover »

Hamurabi wrote:Očito da nisi dobro čula. Pogledaj samo omjer diplomaca po starom sistemu i po bolonji - 1340:290, odnosno 4,5:1. 2005. se na Ekonomiju u Sarajevu upisalo oko 1000 studenata (ne računajući dislociranu nastavu u Zenici i Bihaću), a tri godine nakon toga diplomiralo nas je samo 250, što samo po sebi govori kolika je prolaznost. Ne želim se ponavljati i dokazivati koliko je zahtjevan sadašnji studij, samo ću reći da ga treba shvatiti ozbiljno i ne biti kampanjac. A što se prolaznosti tiče, mnogi su razmišljali kao "beautyfool" pa ostali kratkih rukava. Opet je najvažnije da se savlada teorija i položi ispit, jer je iz nekih predmeta ponder seminarskih, prezentacija i ostalih aktivnosti tek 20%, što znači da 80% otpada na teoriju, odnosno ispit.

eh vidis drug..ralog je taj sto smo, mi ,zadnja generacija po starom sistemu,pusteni bezuslovno, da odslusamo sve godine studija, pa sad imas jedno 2500 studenata po starom sistemu, kojima je ostalo 5+ ispita...a ovih 1300 to su dobrim dijelom vjeciti studenti,odnosno svi oni koji studiraju 5 i vise godina..u tih 1300 najmanje je onih kji su upisali 2004-e ...polaganje ispita po starom sistemu je dosta teze nego po bolonjskom...tezi su kriteriji..primjer je poslovno pravo..mi po starom imamo 5 eseja gdje svaki moras napisat solidno da bi prosao,a na bolonji se isti predmet polaze ,tako da imas jedan(ili 2,3) esej(a) koji nisu eliminatorni...ostalo zaokruzivanja dopuni..
ponavljam ,sto se tice diplomiranih studenata po starom sistemu koji su upisali 2004-e(zadnja generacija po starom sistemu, gdje i ja spadam),njih je manje od bolonjaca...ti po starom sto diplomirase, vecina su ih vjeciti studenti...tako da je bolonja teza, mozete macku o rep...fazon je samo konstantno uciti...
edin_Basket

#17 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by edin_Basket »

Hamurabi wrote:
edin_Basket wrote:Molim sve studente, bivse i sadasnje, ekonomskog fax-a u Sa da mi daju nekoliko informacija o studiranju, profesorima, asistentima, ispitima itd. Pisite sta god hocete, nemojte samo suplje, samo hocu da cujem MERE li se to zavrsit. Danas je bila dodjela diploma valjda, pun grad momaka i djevojaka koji su diplomirali, nose cvijece, razbacali se po kaficima
Sve se može kad se hoće. Prva ti je greška to što na osnovu rekla-kazala, što je 90% postova na ovom forumu, donosiš odluku o tome koji fakultet ćeš upisati. Trebaš upisati nešto što te privlači i za što imaš afiniteta. Jer ćeš se u suprotnom ili dobro namučiti ili odustati već u prvoj godini.

Što se tiče profesora i asistenata, većina je susretljiva i pristupačna, tako da ti to neće predstavljati problem. Što se tiče predavanja, profesori su redovni, mada ima nekih predmeta (vrlo malo) na kojima ćeš viđati samo asistenta. Najbitnije su ti vježbe, pogotovo iz predmeta koji nisu čisto teoretski, jer ćeš na njima dobiti sve potrebne informacije oko polaganja ispita odnosno na šta se trebaš posebno osvrnuti prilikom pripremanja ispita, zatim oko pripremanja seminarskih i prezentacija i sl. Sve potrebne informacije su ti većinom na vrijeme dostupne na službenoj stranici fakulteta odnosno određenog predmeta i u suštini je nastava jako dobro organizovana. Prisustvo nastavi je iz nekih predmeta obavezno, a iz drugih nije, samo ti je jako korisno biti što više prisutan, kako bi bio u toku, jer je nastavni proces jako dinamičan i ako te nema sedmicu ili dvije na nastavi, vrlo je vjerovatno da ćeš ispasti iz kolotečine. Samo prisustvo na nastavi ti ne garantuje prolaznost i ne trebaš se zanositi dezinformacijama i opustiti. Najvažnije je da se prihvatiš knjige, jer ti se ostali bodovi ne priznaju ako nisi položio teoriju.
Nije reka-kazala, razmisljao sam dosta o fax-u, sad mi samo trebaju informacije, hvala na linkovima i dugim postovima od svih vas
Hamurabi

#18 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by Hamurabi »

latinalover wrote:
Hamurabi wrote:Očito da nisi dobro čula. Pogledaj samo omjer diplomaca po starom sistemu i po bolonji - 1340:290, odnosno 4,5:1. 2005. se na Ekonomiju u Sarajevu upisalo oko 1000 studenata (ne računajući dislociranu nastavu u Zenici i Bihaću), a tri godine nakon toga diplomiralo nas je samo 250, što samo po sebi govori kolika je prolaznost. Ne želim se ponavljati i dokazivati koliko je zahtjevan sadašnji studij, samo ću reći da ga treba shvatiti ozbiljno i ne biti kampanjac. A što se prolaznosti tiče, mnogi su razmišljali kao "beautyfool" pa ostali kratkih rukava. Opet je najvažnije da se savlada teorija i položi ispit, jer je iz nekih predmeta ponder seminarskih, prezentacija i ostalih aktivnosti tek 20%, što znači da 80% otpada na teoriju, odnosno ispit.

eh vidis drug..ralog je taj sto smo, mi ,zadnja generacija po starom sistemu,pusteni bezuslovno, da odslusamo sve godine studija, pa sad imas jedno 2500 studenata po starom sistemu, kojima je ostalo 5+ ispita...a ovih 1300 to su dobrim dijelom vjeciti studenti,odnosno svi oni koji studiraju 5 i vise godina..u tih 1300 najmanje je onih kji su upisali 2004-e ...polaganje ispita po starom sistemu je dosta teze nego po bolonjskom...tezi su kriteriji..primjer je poslovno pravo..mi po starom imamo 5 eseja gdje svaki moras napisat solidno da bi prosao,a na bolonji se isti predmet polaze ,tako da imas jedan(ili 2,3) esej(a) koji nisu eliminatorni...ostalo zaokruzivanja dopuni..
ponavljam ,sto se tice diplomiranih studenata po starom sistemu koji su upisali 2004-e(zadnja generacija po starom sistemu, gdje i ja spadam),njih je manje od bolonjaca...ti po starom sto diplomirase, vecina su ih vjeciti studenti...tako da je bolonja teza, mozete macku o rep...fazon je samo konstantno uciti...
Nemoj samo počinjati o kriterijima, jer ti mogu navesti mali milion kontraargumenata. A što se tiče Poslovnog prava, to što si naveo je potpuno netačno. Poslovno pravo po Bolonji možeš polagati, u dvije parcijale (što je i prije bio slučaj) u toku semestra, ili integralno, odnosno na kraju semestra, u terminu završnog ispita. Ispit, odnosno parcijala je sastavljena od 5 ESEJA (pitanja tipa zaokruži i sl. nema) i moraš na svako pitanje odgovoriti djelimično, da bi ti se ispit priznao. Ako položiš prvu knjigu, a ne položiš drugu (ili obrnuto), sve ti se poništava, a ispit ponovo možeš polagati tek u ljetnoj školi. Tako da ne znam o kojem spuštanju kriterija govoriš. A s druge strane, ispitna pitanja i literatura su POTPUNO ISTI kao i dosada. Ako možeš navedi konkretno primjer predmeta iz kojeg je kriterij spušten i na koji način.

Ne znam tačno broj diplomiranih ekonomista prošle, pretprošle i ostalih prethodnih godina, ali isti nije bio ispod 700 godišnje.
latinalover

#19 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by latinalover »

meni su govorili da su pitanja zaokruzivanje....
a ispit finansije, podijeljen je na javne i monetarne finansije
frischling

#20 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by frischling »

Hamurabi wrote:
latinalover wrote:

Nemoj samo počinjati o kriterijima, jer ti mogu navesti mali milion kontraargumenata. A što se tiče Poslovnog prava, to što si naveo je potpuno netačno. Poslovno pravo po Bolonji možeš polagati, u dvije parcijale (što je i prije bio slučaj) u toku semestra, ili integralno, odnosno na kraju semestra, u terminu završnog ispita. Ispit, odnosno parcijala je sastavljena od 5 ESEJA (pitanja tipa zaokruži i sl. nema) i moraš na svako pitanje odgovoriti djelimično, da bi ti se ispit priznao. Ako položiš prvu knjigu, a ne položiš drugu (ili obrnuto), sve ti se poništava, a ispit ponovo možeš polagati tek u ljetnoj školi. Tako da ne znam o kojem spuštanju kriterija govoriš. A s druge strane, ispitna pitanja i literatura su POTPUNO ISTI kao i dosada. Ako možeš navedi konkretno primjer predmeta iz kojeg je kriterij spušten i na koji način.

Ne znam tačno broj diplomiranih ekonomista prošle, pretprošle i ostalih prethodnih godina, ali isti nije bio ispod 700 godišnje.
UTP po starom planu prolaz sa 70%, za bolonju 60% čak je bilo slučajeva 55%. (smjesan ispit, a jos je spustio kriterij)
Finansije su podjeljene na dva ispita.
Sto se tice poslovnog prava, nekad se polagalo i usmeno pa nisi mogao djelimicno odgovorit na pitanje. (mnogo teze)
Ima toga jos...
latinalover

#21 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by latinalover »

znam nekog ko nije mogao medjunarodni marketing poloziti po starom..otisao na bolonju i iz prve... :D

ja sam licno mislio da je bolonja teza....al nije bas tako...ti samim prisustvom na nastavi dobijas poene...malo skupis iz svega..malo iz testova..i polozi i pravo :D
pa onda nemate usmenog kod azre :D to je veliki plus...
beautyfool

#22 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by beautyfool »

Hamurabi wrote:
beautyfool wrote:Studentska sluzba oduvijek je bila ista :roll: .Sto se profesora tice, neke ces znati nako po imenu samo da su ti profesori a vidjat ces asistente i kojekakve pomocnike tj tako je bar prije bilo al vjerujem da se ni ovih dana nije nista promijenilo bar po tom pitanju.Sad je doduse novi sistem bolonja, gdje je prolaznost kako sam cula jedno 90% tj zagarantovano ti je da ces proci ako budes prisustvovao nastavi i radio seminarske i slicno,puno je jednostavnije recimo nego sto je bio stari sistem :) .Tako da manje setanja od kafe do kafe i prifati se predavanja i knjige i ako Bog da uspjesno ces zavrsiti skolovanje :)
Sve najljepse !
Očito da nisi dobro čula. Pogledaj samo omjer diplomaca po starom sistemu i po bolonji - 1340:290, odnosno 4,5:1. 2005. se na Ekonomiju u Sarajevu upisalo oko 1000 studenata (ne računajući dislociranu nastavu u Zenici i Bihaću), a tri godine nakon toga diplomiralo nas je samo 250, što samo po sebi govori kolika je prolaznost. Ne želim se ponavljati i dokazivati koliko je zahtjevan sadašnji studij, samo ću reći da ga treba shvatiti ozbiljno i ne biti kampanjac. A što se prolaznosti tiče, mnogi su razmišljali kao "beautyfool" pa ostali kratkih rukava. Opet je najvažnije da se savlada teorija i položi ispit, jer je iz nekih predmeta ponder seminarskih, prezentacija i ostalih aktivnosti tek 20%, što znači da 80% otpada na teoriju, odnosno ispit.
Postoji ogromna razlika izmedju novo pecenih diplomiranih bolonjaca i starog sistema, iz razloga sto stari sistem po broju diplomiranih uracunava i one koji su obnavljali godine dok po bolonji to su trenutno sve taze diplomirani oni koji nisu imali prilike obnavljati.Ja ne kazem da se ne treba uciti, pa ne ides na fax da ne ucis,vec ides da nesto i naucis :-D ali taj novi sistem me vise podsjeca na srednju skolu.Jer je aktivnost bitna, dakle puno ti je lakse spremati i biti angazovan na predmetima iz djelova nego spremati cijelu knjigu pa onda izlaziti na ispit,sto je slucaj starog sistema.
U svakom slucaju good luck ! :)
frischling

#23 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by frischling »

latinalover wrote:

Mislim da si ga i ti pretjerao. Svaka prethodna generacija zali se da je narednoj lakse. Pravila se mijenjaju i uvijek ima i pozitivnih i negativnih strana u svemu.
Dalje, tvoju generaciju su pustali pa mislim da nije uredu da ostale zoves vjecnim studentima. Kazes vjecni studenti 5+ godina, a ti si 4 godine na faxu i kako sam shvatio imas 5+ ispita, znaci sebe ces uskoro moci svrstati u tu kategoriju.
Raspitao sam se malo oko tog pustanja i mogu ti reci da je smijesno to kako su vas pustili, neki studenti koji su do te godine (kada su odlucili pustiti vas) su imali prosjek 6.5-7 i preko tih silnih parcijala su popravili prosjek cak na 8-8.5 (ne tiče me se kvalitet i kvantitet znanja), a da ne govorimo o tome da su mnogi imali godisnje 4-6 polozenih ispita (dakle gurali do uslova) da bi nakon te odluke o pustanju i parcijalnih ispita polagali godisnje 7-8 ispita (dakle cistili godinu). Da ne pricamo o obimnosti nekih ispita, konkretno na smjeru marketing (imam nekih komsija pa su mi oni pricali). Ljudi su prosto briljirali nakon te odluke faxa o pustanju, nesto ih haman prosvjetlilo, pa su postali nevjerovatno inteligentni i marljivi.
To je sve relativno - bolonja ili stari planovi. Sve ce se to pokazati (iskihati) na poslu.

Pozdrav!!!
Admir_1984

#24 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by Admir_1984 »

latinalover wrote:meni su govorili da su pitanja zaokruzivanje....
a ispit finansije, podijeljen je na javne i monetarne finansije
Kakva nebuloza :-)

I po starom planu pola semestra su bile monetarne, drugo pola semestra javne finansije
encian

#25 Re: Javite se studenti Ekonomskog faxa u Sa

Post by encian »

ja sam zavrsila prije bolonje, i ... naravno da se moze. nije bilo lako, ali kad se nauci polozi se. ja licno nikad nisam pala nijedan ispit. ali istina je da je kod nekih profesora trebalo malo vise srece za to (jahic npr :)). to znaci da ima i nekih profesora koje treba obilaziti u kruznom luku. prvenstveno prof. osmankovic :-x .

sto se tice studentske, ja bih sad sve dala da mi je njihova neljubaznost. ovi ovdje su ljubazni do bola ali sam morala produziti citav semestar i jos, drugom prilikom, zbog njihove greske, platiti 2500 dolara. ja sam jos dobro prosla. ima ljudi koji su izgubili stipendije. znaci sljedeci put kad udjete u studentsku, nakezite se od uha do uha, ovako :D
Post Reply