Jasno i glasno sa munare

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

komentar

#1 Jasno i glasno sa munare

Post by komentar »

Evo upravo dođoh iz grada te se nisam mogao oteti utisku da ne napišem slijedeće: znači vraćam se iz grada tačnije starog dijela grada, Bistrik, - uobičajeno poznato po starom i večinski muslimanskom stanovništvu i prolazim ulicom Bakarevića a sa obližnje džamije se ori kulturno-umjetnički program.
Pitam tetku koja živi u neposrednoj blizini - šta je ovo što puštaju - u šali - a ona mi odgovara:
"Ma šuti, ovako nam je već svake nedjelje". Ja kažem pa zar vam ne smeta. Tetka koja je inače umjerena muslimanka kaže da se tu ništa ne može uraditi. Ne pada joj napamet da išta kaže jer lokalni mutavelija koji je preuzeo džamiju je neki kabadahija iz rata, drži i neki vjerski kafić odmah preko puta Željo ćevabdžinice, te sa njim niko normalno ne može pričati. Ja joj na to kažem pa daj mu do znanja ne možeš šutjeti.
Izađem iz stana, krenem kući, ono sa munare još traje. Pitam se šta uraditi u ovakvom trenutku?

Ima li neka odredba šta se smije puštati sa zvučnika,sa zvučnika vjerskih objekata, radnim danom a naročito vikendom, koliko glasno i ko ima dozvolu za to?
alphonse kauders

#2 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by alphonse kauders »

Ja ti mogu reći samo da imaš munara na koje se postavlja i satelitska antena radi boljeg prijema, pa zato se nemoj ništa čuditi:)
vjesticanametli

#3 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by vjesticanametli »

dobro je dok pevaljke ne zapevaju
neprilagodjena

#4 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by neprilagodjena »

Ipak mislim vikend je,narod radi citavu sedmicu i hoce da se odmori ,trebali bi voditi racuna,
A tom mutaveliji bi se trebalo reci,nije on iznad naroda :roll: :roll: bar ne kod mene.
Atrus

#5 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by Atrus »

Po Islamu, slusati radio je dozvoljeno. Dakle, moze i sa munare. Samo da ne pustaju ove moderne muskinje i zenskinje, nego nesto nasem narodu drago i blisko. Npr. Led Zeppelin, Van Der Graaf Generator, King Crimson i sl. Picis ulicom, a sa munare pici Whole Lotta Love i hodza na munari koji se gubi i mlatara rukama, k'o Page in the middle (theramin) section. Cool. http://uk.youtube.com/watch?v=HQmmM_qwG4k
chuchumbamayumbe

#6 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by chuchumbamayumbe »

Postoji li sansa da se dogovore pa da sa munara sarajevskih dzamija pustaju iste radio stanice ili muziku (recimo 202 ili efm), umjesto sto ce svaka dzamija odredjivati koju ce radio stanicu reemitovati putem svoje munare?!
Mislim, ovako ce mi se sve pomijesati od Carsije do Ilidze, ako svaka za sebe bude puschala ziku, a to zaista nema smisla.
Ja mislim da bi Reis to pod hitno trebao regulisati i odrediti.

Jos samo da kazem da se Fahdovka ubila za RAVE party-ja, jer postoji mogucnost stereo emitovanja, a i ne nedostaje wati za razglasa.
8-)
Visoki Predstavnik

#7 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by Visoki Predstavnik »

.
Last edited by Visoki Predstavnik on 23/07/2013 12:28, edited 1 time in total.
debela

#8 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by debela »

daj ljudi kakva je ovo zajebancija? kakav radio sa munare? :cry:
neprilagodjena

#9 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by neprilagodjena »

Boze sacuvaj :roll: :roll:
sheilak

#10 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by sheilak »

:lol: :lol: hahhaha suuuzeeeee!

Pa sta pusta taj DJ hodza? Koju muziku?

Oni nisu normalni, stvarno nisu.
illuminated

#11 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by illuminated »

komentar wrote:Evo upravo dođoh iz grada te se nisam mogao oteti utisku da ne napišem slijedeće: znači vraćam se iz grada tačnije starog dijela grada, Bistrik, - uobičajeno poznato po starom i večinski muslimanskom stanovništvu i prolazim ulicom Bakarevića a sa obližnje džamije se ori kulturno-umjetnički program.
Pitam tetku koja živi u neposrednoj blizini - šta je ovo što puštaju - u šali - a ona mi odgovara:
"Ma šuti, ovako nam je već svake nedjelje". Ja kažem pa zar vam ne smeta. Tetka koja je inače umjerena muslimanka kaže da se tu ništa ne može uraditi. Ne pada joj napamet da išta kaže jer lokalni mutavelija koji je preuzeo džamiju je neki kabadahija iz rata, drži i neki vjerski kafić odmah preko puta Željo ćevabdžinice, te sa njim niko normalno ne može pričati. Ja joj na to kažem pa daj mu do znanja ne možeš šutjeti.
Izađem iz stana, krenem kući, ono sa munare još traje. Pitam se šta uraditi u ovakvom trenutku?

Ima li neka odredba šta se smije puštati sa zvučnika,sa zvučnika vjerskih objekata, radnim danom a naročito vikendom, koliko glasno i ko ima dozvolu za to?
Kao sto rece jedan umjenik, koji je odselio...."Otisao sam iz Sarajeva, da bi mu blize bio."
VR6

#12 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by VR6 »

Kad nastupa Seka na toj munari? :lol:
StupskaBitanga

#13 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by StupskaBitanga »

ja mislim dda će puštati radio BIR
pošto je to radio IZBIH
http://www.bir.ba/
komentar

#14 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by komentar »

Pa prenose iz džamije...naravno šta drugo...

Prvo je neko dijete pjevalo ilahije kada sam ja bio, onda je bilo učenje, pa je hodža govorio i tako to: kulturno-umjetnički program.

Ma i da su IRIB puštali direktno šta sad!? Nije niti džamija dovoljna nego hajmo malo da se i po ulici i u komšiluku čuje....
vjesticanametli

#15 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by vjesticanametli »

kad nastupaju zosteri :lol:
sarajevo63

#16 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by sarajevo63 »

Kad ide velahavle?
Robyn

#17 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by Robyn »

a kad Milan Tarot??
popajic

#18 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by popajic »

sheilak wrote::lol: :lol: hahhaha suuuzeeeee!

Pa sta pusta taj DJ hodza? Koju muziku?

Oni nisu normalni, stvarno nisu.
:D :D :D
chuchumbamayumbe

#19 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by chuchumbamayumbe »

DJ Hafiz, jedna ruka na uhu, druga na plocama i udri mile dok se boje ne rastope!
port4l

#20 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by port4l »

pazi da te ne uhapse radi ovoga, kao onu dvojicu djecaka sto su jucer... :? :? :?

a sta se tacno culo sa te munare i koja je tacno to dzamija i u koliko sati je to bilo?
x0z0y0

#21 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by x0z0y0 »

komentar wrote:Evo upravo dođoh iz grada te se nisam mogao oteti utisku da ne napišem slijedeće: znači vraćam se iz grada tačnije starog dijela grada, Bistrik, - uobičajeno poznato po starom i večinski muslimanskom stanovništvu i prolazim ulicom Bakarevića a sa obližnje džamije se ori kulturno-umjetnički program.

hmmmm to nesto novo...
nisam cula..
kad bude taj "program" da prosetam do tamo..?
armin_tz

#22 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by armin_tz »

Atrus wrote:Po Islamu, slusati radio je dozvoljeno. Dakle, moze i sa munare. Samo da ne pustaju ove moderne muskinje i zenskinje, nego nesto nasem narodu drago i blisko. Npr. Led Zeppelin, Van Der Graaf Generator, King Crimson i sl. Picis ulicom, a sa munare pici Whole Lotta Love i hodza na munari koji se gubi i mlatara rukama, k'o Page in the middle (theramin) section. Cool. http://uk.youtube.com/watch?v=HQmmM_qwG4k
:mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: hahaha
upravnik

#23 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by upravnik »

a pri dnu munare imaju uštekane slušalice, njih 10-ak, kao u bolje opskrbljenim muzičkim prodavnicama, za one koji vole kvalitetniji sound
mayab

#24 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by mayab »

Svašta :-)
neutral

#25 Re: Jasno i glasno sa munare

Post by neutral »

ovakve teme se na kraju uvjek prevrnu za zezanciju... a na zalost ovo nam sve vise postaje sveakodnevnica...i grad postaje selendra...
Post Reply