Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zlatiborka

#201 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by zlatiborka »

Mogly wrote:Hoće li sloboda umeti da peva...

Zlatiborka pogrešnom se bogu moliš, "Lajči" je s njima u talu, a kokošarske folove visokih predstavnika neću da nabrajam, samo se sjeti Petrića i Rajfajzen banke. Prema tome ne uzdaj se u te trećerazredne diplomate već u se i u svoje kljuse. Konkretno Lajčaku treba dati kilo paradajza i reći da ne galami na plaži.

Sarajevo odavno nije grad za koji sam se borio, ja ću razguliti najvjerovatnije u Brčko a dalje gdje me nanese, sad mi je sasvim svejedno.
@Mogly cao, gdje si bio tako dugo, nisi nam se javljao,

Ne molim ja Lajcija ni za sta, znam ja dobro ko je i sta je on, samo pokusavam da doprem do njegove savjesti, mozda upali, mozda ne. Ne radi on to sam, ima saptace koji mu kazuju sve a to je USA i Evropska unija. Bez njih on ne moze ni prnuti, pa svako malo leti u Brisel po misljenje.

Ali eto posto je visoki predstavnik, znaci cova sa najvisim ovlastenjima MZ, probala sam da uticem na njega da bar nesto odradi kao COVJEK, nista vise i nista manje.
Mogly

#202 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by Mogly »

Ma moderatori mi išli na živce pa sam ignorisao forum i mogu ti reći da je bolje ovako. Čak sam i dnevnike prestao gledati, šteta samo što se vrijeme pogoršalo pa se ne može na bic. A ovdje sve izgleda isto
Energični leptir

#203 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by Energični leptir »

A šta ćete vi mnogo poštovani građani poduzeti dok siledžije i fanatici biju vaše sugrađane i stvaraju para-policije? Ah, da.. kao što sam i mislio - napisaćete saopštenje za javnost.
fixer

#204 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by fixer »

Energični leptir wrote:A šta ćete vi mnogo poštovani građani poduzeti dok siledžije i fanatici biju vaše sugrađane i stvaraju para-policije? Ah, da.. kao što sam i mislio - napisaćete saopštenje za javnost.
bez obzira da li sebe stavljao u grupu gradjana ili ne, budi slobodan reci sta ces ti uraditi?
uvjek dobar gost

#205 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by uvjek dobar gost »

Energični leptir wrote:A šta ćete vi mnogo poštovani građani poduzeti dok siledžije i fanatici biju vaše sugrađane i stvaraju para-policije? Ah, da.. kao što sam i mislio - napisaćete saopštenje za javnost.

Mimo toga moj leptire šta ja recimo mogu, mogu ovaj put popiti maru za pripadnike q populacije, poslije toga ako preživim popiti ću mare za cure koje nose kratke suknje, pa cu popiti mare poslije toga za bolesne i ljude kojima treba specijalna njega i pomoć.... ovo društvo mi se gadi, gadi mi se ovaj grad, gadim se sam sebi... gade mi se svi koji su poslije ovoga sageli glavu a još mi se više gade oni koij polemišu i banaliziraju govoreći.. pa šta neka su ih slomili... tom polu-rečenicom oni su meni svi rekli da nemaju pojma gdje žive....
Problem je u skrivenom fašizmu koji je generiran u post agresijskom društvu, problem je u nama koji smo se bili opustili pa nas nije doticalo što te i takve pojave cvjetaju u malim sredinama što cvjetaju u većini drugih gradova.... onako naivni kontali smo ma neće u Sarajevu.. e neće qurac tu je i prošlo ne nekažnjeno, prošlo je i upalilo, festival je otkazan što je najveća sramota za ovaj grad... do nečeg sličnog na ulicama Sarajeva došlo je samo kada je ubijen prestolonasljednik Ferdinand.. ali to se ne može porediti...
Najveći problem je što je zadat jedan od presudnih udaraca sekularnoj državi, što smo svi mi od te noći pripadnici q populacije priznali mi to ili ne... možemo se tješiti i lagati.. ali svakih par mjeseci mi građani ovog grada ali i ono malo njih što je ostalu u drugim sredinama popićemo šamarčinu od koje će nam u međuvremenu zujati u ušima...

Sve u svemu mene je stid i sramota me je i ako treba ja ću popiti maru ali .... šta kad slome i mene.. i nas još deset... šta onda polomljenih ruku ne mogu ni saopštenje pisati..
Malo sam banalizirao ali nadam se da me razumijete.... treba nas ustati mnogo da bi stali na branik osnovnih prava ljudi... mnogo nas treba biti i ne samo u Sarajevu...

Mene je stid !
Banksy

#206 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by Banksy »

Mogly wrote: Čak sam i dnevnike prestao gledati, šteta samo što se vrijeme pogoršalo pa se ne može na bic. A ovdje sve izgleda isto.
Eh, evo i nešto pametno što vrijedi podvuć'.
Asana

#207 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by Asana »

Jedina moguca opcija - da se sve gradjanske snage udruze... pri tom mislim na formalne i neformalne grupe, UG/NVO/NGO, politicke stranke ... sve sto zeli zivjeti u drustvu boljem od fasistickog ... :(
45cents

#208 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by 45cents »

Evo dva dana kako sam na svim forumima javio: "JA SAM PEDER", niko mi se ne javlja... Izgleda da su prestale isplate dnevnica, šta li...

Hebote, u gradu/kantonu u kojem živi preko 400.000 Bošnjaka muslimana najjača društvena reakcija bilo koje skupine (od rata pa naovamo) je bila protiv 15-tak homoseksualaca.

Čovječe, koje li panike.... 400.000 muslimana ugroženo pred 15-tak insana koji drugačije misli i drugačije se taslači !??

A ovamo, propade država, preko 45% stanovništva bez posla ili bez stalnih primanja, zdravstvo i školstvo otišlo u neku stvar, na ultrazvuk se čeka preko 3 mjeseca, budžeti podijeljeni i poklonjeni po godinu dana unaprijed.... Tihić sprema smjenu vlade tako što će dovesti nove havere na vlast, ali glavni problem su homoseksualci i to njih 15 što su bili prijetnja za 400.000 muslimana u Kantonu Sarajevo...

Aferim!

Ne idemo mi nikud i ne idemo dalje...ovo je dno dna, A JA SAM PEDER od sada pa ubuduće... nisam ni znao da su pederi toliko moćni i da takvu paniku proizvode kod vehabijskih šefova, nalogodavaca i finansijera njihovih dnevnica..
Last edited by 45cents on 29/09/2008 16:14, edited 1 time in total.
45cents

#209 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by 45cents »

I još da dodam,
U istm tom "PURITANSKOM" Sarajevu koje se svojom šutnjom dokazalo da je na Allahovom putu, sutra će teći potoci konjaka, viskija, doći će pola estradne Srbije da "peva" o Bajramu po mračnim klubovima, sutra će biti ispiranja stomaka mladih ljudi otrovanih alkoholom i lakim drogama, sutra će biti potezanja nožem i zabijanja u stupove u punoj brzini od 160 KM/h, sutra će biti pucnjave i zalutalih metaka, sutra se organizuju disko večeri proslave Bajrama sa votkom u pola cijene, sutra dolazi u grad atmosfera ravna razvratu jednog Amsterdama.... ali to je sve dio naše tradicije, sve osim pederluka.

E pa ja sam PEDER
Corto Maltese

#210 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by Corto Maltese »

Šta se praviš važan, i ja sam!
Bitno je da nismo šupci.
45cents

#211 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by 45cents »

Kolega, gospodine PEDERU, šta Ti misliš treba li nastaviti dalje?

Ako budemo šutili, možda nam dadnu neka građanska prava u Bošnjakistanu?
zlatiborka

#212 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by zlatiborka »

Mogly wrote:Ma moderatori mi išli na živce pa sam ignorisao forum i mogu ti reći da je bolje ovako. Čak sam i dnevnike prestao gledati, šteta samo što se vrijeme pogoršalo pa se ne može na bic. A ovdje sve izgleda isto
Da znas da i ja razmisljam o tome, ne moze ovo vise stati pod kozu, ponekad imam osjecaj da cu puknuti....

Ne izgleda isto, nego je mnogo gore, ne samo na izgled vec i u stvarnosti.

Mozda je najbolje zacepiti usi, pokriti oci i staviti flaster na usta, iskljuciti se iz svega i postati zombi...koji samo zivotari...
Compact

#213 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by Compact »

Ja koliko znam šutnja je znak odobravanja. :D
Corto Maltese

#214 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by Corto Maltese »

45cents wrote:Kolega, gospodine PEDERU, šta Ti misliš treba li nastaviti dalje?

Ako budemo šutili, možda nam dadnu neka građanska prava u Bošnjakistanu?
U jedno sam siguran, niko nam neće ništa dati. Ko jami, jamio je. Dakle, treba se pozabaviti alternativnim pravcima otpora.
govnar.smrti

#215 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by govnar.smrti »

Reis porucuje: resistance is futile. You will be assimilated.

Ne znam kakav otpor je moguc ovdje. Ja se kontam tornjat prvom prilikom. :run: sorry
uvjek dobar gost

#216 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by uvjek dobar gost »

govnar.smrti wrote:Reis porucuje: resistance is futile. You will be assimilated.

Ne znam kakav otpor je moguc ovdje. Ja se kontam tornjat prvom prilikom. :run: sorry
Pravo pitanje, ako uzmemo u obzir sve okolnosti u našem konkretnom slučaju.

Kolioko nisko idemo.. šta ostavljamo budućem naraštaju... ebo život kad na karticu se uzima hrana... ko zna šta se ovo preko noći dogodilo.... nestali u brojkama... za koliko nisko idemo od ponedeljka do petka Samo živimo iz dana u dan svaki san davno nestao je izbrisan.. obećanja su jeftina a život je tako skup ...sve to traje pre dugo, narod puko... ko će vratit dostojanstvo ko će platit punu cijenu.. sve što imali smo nemamo.. nek se svako zapita koliko nisko pali smo.. koga da pitam brate ko će mi dat odgovore reci mi bilo šta osim da je moglo biti i gore..... gdje smo sad dok naivno čekamo bolje sutra.. ... kako ostati ponosan.... reci mi da mogli smo promijeniti svijet... reci mi da će djeca imati naslijeđe za bolje .... reci da nismo sve dobro uništili...hoću li moći mirno spavati od savjesti... i već sutra volio bih otvoriti oči ali ne mogu ... al stisnem zube i živim iz dana u dan.....

Znači kako do prve pobjede..?

Otpor zdravim razumom...
45cents

#217 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by 45cents »

Pali smo...

Ma jok, pali smo...

Jesmo q.

Jarane, ja se smijem neprijatelju u brk!

Ja sam najgori kad se smijem!

Nikad se nisam bolje osjećao!

PEDER SAM I TIME SE DIČIM!

NIKAD JAČI NISAM BIO!

Idemo dalje! NIŠTA NAM NE MOGU, PROZENTALI SMO IH... ZA KOJI DAN AKCIJA BUMERANG!!
Last edited by 45cents on 29/09/2008 23:53, edited 1 time in total.
45cents

#218 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by 45cents »

U sklopu akcije BUMERANG:

(molim da mi pomogne neko ko zna postaviti anketu)..

Obzirom da je HAIRLI Ramazan pri kraju, a ujutru se očekuje Bajram....te kako je Šerijatsko pravo pojašnjeno da je cijeli problem bio u tome što se QF organizovao u vrijeme svetog mjeseca.... molimo da se Forum izjasni da li je saglasan da pozovemo VODEĆE ASOCIJACIJE I UDRUŽENJA EUROPSKE UNIJE ZA ZAŠTITU LJUDSKIH PRAVA I HOMOSEKSUALNE ASOCIJACIJE DA ODRŽIMO Q-Q-FESTIVAL (POPRAVNI) IZMEĐU DVA BAJRAMA??

Obećavamo da se niko od pozvanih neće ženiti, da ih nebi strefio kakav taksirat...

Molim da se se ovo postavi kao anketa koja će se okončati do 10/10, te da se predloži datum sa 90 dana potrebnih za organizaciju....
lopta

#219 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by lopta »

Dokad ce pljuvaci nastavljati pljuvati po ovom gradu. Imam osjecaj da pojedinci (iz nekih drugih razloga) jedva cekaju neki incident u Sarajevu da ga odmah proglase fasistickim, ksenofobicnim, antisrpskim, antihrvatskim, muslimanskim ili bosnjackim, vehabijskim, itd. A ovima pljuvacima sto prosipaju suplju, ''ja idem iz ovog grada'', ''bjezim u brcko :lol: '', ''ovdje se ne moze vise zivjeti'' i slicne licemjerne poruke, mogu samo da kazem, sretan vam put.
ponosna_manjina

#220 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by ponosna_manjina »

lopta wrote:Dokad ce pljuvaci nastavljati pljuvati po ovom gradu.
Ja cu naprimjer pljuvati po ovom gradu dok ne postane tolerantan i otvoren grad za sve. A ne planiram ni ići odavde tako da... :)
Dajdo

#221 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by Dajdo »

Bojim se da ovaj grad (i/ili zemlja) pljuje sam po sebi...
Toliko.
damirm

#222 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by damirm »

Imamo cudan mentalitet. Za nas pobjeda nije ako ga nismo zabili iz volleya ili ako nije 5-0.
Mozda ljudi nisu svjesni, ali je u proteklih par mjeseci nesto i napravljeno. Jucer je u istocnom Sarajevu otvoren zatvor za maloljetnike. Grupa maloljetnih delikvenata iz Federacije ce uskoro biti smjestena tamo.
Ukazano je na probleme homoseksualne populacije i ti ljudi vjerovatno nikad do sada nisu imali ovakvu podrsku. Javno su pokazani i njihovi glavni neprijatelji, tako da niko ne moze reci da ih nemaju ili da nema potrebe za afirmativnom akcijom.
Ako nista drugo, nasli smo medij i nacin da se organizujemo i slobodno razmjenjujemo misljenje.
lopta

#223 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by lopta »

ponosna_manjina wrote:
lopta wrote:Dokad ce pljuvaci nastavljati pljuvati po ovom gradu.
Ja cu naprimjer pljuvati po ovom gradu dok ne postane tolerantan i otvoren grad za sve. A ne planiram ni ići odavde tako da... :)
Ovaj grad je otvoren i tolerantan za sve, tolerantiji od svakog grada na Balkanu, a i sire, to sto stvarate laznu sliku Sarajeva je neciji malo drugaciji cilj.
45cents

#224 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by 45cents »

.
Last edited by 45cents on 02/10/2008 20:26, edited 1 time in total.
45cents

#225 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by 45cents »

lopta wrote: Ovaj grad je otvoren i tolerantan za sve, tolerantiji od svakog grada na Balkanu, a i sire, to sto stvarate laznu sliku Sarajeva je neciji malo drugaciji cilj.

Bakir Izetbegović
"Opredjeljenjem za SDA birači će omogućiti okončanje bitke za BiH"

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović poručio je biračima da na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za 5. oktobar u Bosni i Hercegovini, opredjeljenjem za SDA omoguće okončanje bitke za Bosnu i Hercegovinu, i to diplomatski, postupno, 'na poene', kako se izrazio.(kraj citata)
Post Reply