Jasna Fisoviæ, serija neopisivih tragedija

Forum za humanitarne akcije.
Skyfox

Post by Skyfox »

Mislim da je to najbolja ideja, jer ipak joj je najbitnije da ima svoj dom!
zaphodia

Post by zaphodia »

Jasna Fisovic

HVB Central Profit Banka

4146 3501 4568 3724

Evo žiro računa na koji se može uplatiti novac. Sad se sjetih da nisam upitala da li je ovo samo KM-ovski račun, ili je moguće uplatiti i u drugim valutama...

Provjerim, pa javim.

A dužna sam prenijeti i zahvale CD tima raji koja se angažovala oko ovog.
zaphodia

Post by zaphodia »

Update:

Racun je u KM, deviznog nema.
zaphodia

Post by zaphodia »

Danas u toku dana cu, najvjerovatnije, dobiti i devizni racun, koji saljem.

@danas - bice postavljeno :)
jasminasab

Post by jasminasab »

Samo da napomenem da HVB Central Profit Banka ne obradjuje transakcije od danas od 12h pa do cini mi se utorka - jer je u toku spajanje sa UniCredit Zagrebackom Bankom u novu banku pod imenom UniCredit Group.
tina_atina

Post by tina_atina »

boki071 wrote:Ja sam svjedok da joj je ponudjeno sasvim pristojno radno mjesto, nema šta solidarnost na djelu :D
Bilo bi mi veoma drago,ako si u pravu,jer pomenutog Gospodina koji joj nudi posao imala sam priliku upoznati osobno i nemam baš neko visoko mišljenje o njemu.
Odlićno poznajem ljude koji su radili kod njega i dosta onih koji još rade.I baš zbog tih koji još rade neću detaljisati, ali mnogi su se gorkim kruhom kod njega nahranili.
Bilo bi mi žao žene, da poslije svega mora još i zbog njega suze roniti.
Ali valjda neće,možda se Gospodin doista promjenio., nadam se zbog Jasne
Kneesaa

#32 sta bi na kraju?

Post by Kneesaa »

jel neko slucajno zna sta bi na kraju sa jasnom? jel zaista dobila posao, jel traje jos uvijek akcija podrske?
jasminasab

Post by jasminasab »

Koliko se sjecam, u CD-u su dvojica ljudi ponudila posao: iz firmi AVANTI i BEMUST (ovaj je u prilogu stavio iza sebe ogromni logo firme, ne bi li se reklamirao usput, to mi zaista nije bilo ok). Cini mi se da rekose da ce joj prvo platiti skolovanje. Osim toga, kontaktirao je neki Vikicevac i takodjer joj ponudio pomoc (ne znam jel licno ili ispred te neke organizacije u kojoj su oni).
buba

#34 Re: Jasna Fisoviæ, serija neopisivih tragedija

Post by buba »

Dobil' zena posao, zna li neko? Bas me zanima. To za onaj logo sam primjetila, a ko ne bi, koliki je..prava klasika majke mi, dobro ''reklamno'' djelo. :-?
Mislim da je vikicevac licno bio kod nje, jer se na prilogu vidio neki covjek kako s njom sjedi za stolom i razgovara..pretpostavljam da je taj.
zaphodia

#35 Re: Jasna Fisoviæ, serija neopisivih tragedija

Post by zaphodia »

Jasna je dobila, prakticno, dva posla:

prvi na pola godine, da stekne praksu i uci, a koji je placen i drugi, stalni, nakon tog perioda.

"Vikicevac" za stolom je Ismir Jusko - Svabo, direktor "Sector Security"-a i sjajan, ali bas sjajan momak. Nije ga niko tamo "poslao", nego je momak sam dosao da vidi kako on moze pomoci, pa se zatekao tu kad je stigla CD kamera.
jasminasab

#36 Re: Jasna Fisoviæ, serija neopisivih tragedija

Post by jasminasab »

Super, bas mi je drago ako su stvari tako pozitivne za Jasnu, barem zasad.

Maksuz selam Svabi, ako ovo cita. Ne znam ko je ni sta je (ja sam od ovih mladjih generacija, koje se uz to ne bave previse politikom ni mahalanjem), ali njegov postupak je za svaku pohvalu.
Kneesaa

#37 Re: Jasna Fisoviæ, serija neopisivih tragedija

Post by Kneesaa »

jasminasab wrote:Maksuz selam Svabi, ako ovo cita. Ne znam ko je ni sta je, ali njegov postupak je za svaku pohvalu.
potpisujem!!

zna li se jesu li se poboljsali uslovi za zivot, i ima li nekih pitanja koja su ostala neogovorena, neka pomoc ili podrska koja bi se mogla organizovati?
zaphodia

#38 Re: Jasna Fisoviæ, serija neopisivih tragedija

Post by zaphodia »

Otvoreno je to pitanje i koliko sam ja razumjela CeDeovce, vec se nekoliko pravnih lica organizovalo da se kupi stan. Cekam pouzdanu informaciju o ovome...

Otvoren je ziro racun, evo ga par postova iznad.

Stan i kad se kupi, valja se opremiti. A ja se sve nesto nadam da ce Jasna onu moju uplaticu iskoristiti da ode na, recimo, more... Bilo bi stvarno super da se organizujemo nekako oko ovog. Mene proganja ta prica otkako sam je prvi put cula. Voljela bih pomoci, eto - bar uplatom, a razaslala sam i mail o ovome svim dobrim ljudima koje znam.
schwabo9

#39 Re: Jasna Fisoviæ, serija neopisivih tragedija

Post by schwabo9 »

Veliko vam hvala na pozdravima i podrsci za ucesce koje sam sa svojom ekipom uzeo u ovoj humanitarnoj akciji.
U okviru karate kluba Bushido vec duze vremena sprovodimo ove akcije, jer smo misljenja da po par maraka koje svako od nas odvoji mjesecno za humanitarne projekte, u nasim zivotima nece nista znacajno promjeniti ali nekima i te kako moze pomoci. Koliko god mozemo izbjegavamo medijsko eksponiranje, da sve ovo sto radimo nebi bilo pogresno protumaceno. Najveca nagrada i satisfakcija za nas su ljudi i njihova sreca kada im urucimo pomoc. Ironija je koliko ljudi zivi u nasem okruzenju i poprilicno su dobrog imovnog stanja a na pamet ih ne pada da makar malim dijelom pomognu nekome. I kada im se predlozi nesto tako kazu, "e kada bi se mi tako rasipali i davali svima koji nemaju stabi nama ostalo". Ovakvim kao sto su oni neka je bog na pomoci. Licno Kada bih u dzepu imao i samo 2 marke podjelio bi je sa onim koji je nemaju.
Jos jedanput, veliko vam hvala na podrsci jer licno mi puno znaci kada mi podrsku daju ljudi koji me licno i ne poznaju.

Svabo
lejlasa

#40 Re: Jasna Fisoviæ, serija neopisivih tragedija

Post by lejlasa »

Jasnu licno poznajem i nedavno sam razgovarala s njom. Pored svega sto ju je snaslo, bila je i na operaciji :sad: ali sve je hvala Bogu proslo dobro.

Nada se da ce dobiti stan i ceka da prodje neko vrijeme, jer je u zalosti, pa da pocne i raditi. Od muzevljeve smrti zivi sa majkom, bracom i sestrama u Pazaricu.
Od svih koji su je obilazili i nudili joj pomoc, najvise je pricala bas o Svabi koji ju je, kako je rekla, ljudskoscu i lijepom rjecju dirnuo u srce.
buba

#41 Re: Jasna Fisoviæ, serija neopisivih tragedija

Post by buba »

Mene je uvijek nesto strah da od lijepe price onih koji su to jos i u medijima izrekli, sa finom reklamom pozadi, na kraju ne bude nista. :cry:
Vrijeme prodje, prica oko teme zatihne, a zena ode po obecanu pomoc, a doceka je ...eto zao nam je ali u ovom momentu sad..eh da je bilo malo ranije ili nesto slicno..
Svaka cast ovim ljudima kao ovaj svabo i svi drugi na mjestima kao sto je ovaj forum, gdje se pomoc daje bez ikakvog, ali ikakvog pozadinskog motiva, sem licne satisfakcije da si nekome olaksao i pomoga.
Jesam crnjak nekad i ja..previse crno na sve gledam... :(

lejlasa..molim te javi kada budes imala novosti za Jasnu, svi bi volili da se prica lijepo zavrsi :-D
Post Reply