Jasmin Agic u Sarajevu?!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Peca

#1 Jasmin Agic u Sarajevu?!

Post by Peca »

Sarajevo ima namjeru da angažuje Jasmina Agića, bivšeg hrvatskog reprezentativca...

Trener Dinama Ivanković je nekidan otpisao Agića iz Dinamova kadra, a u Sarajevu su odmah reagirali jer žele naslov prvaka BiH donijeti na Koševo. Nakon jesenskog dijela Sarajevo je vodeće s četiri boda više od Zrinjskog i šest od Širokog Brijega.

Pred Sarajlijama je veliki zadatak - nagovoriti Agića i financijski realizirati ovaj transfer. Naime, Sarajevo je zimus ostalo bez najboljeg igrača polusezone u izboru trenera, Samira Dure, koji je nakon što se nije dogovorio s čelnicima kluba potpisao za Međimurje iz Čakovca. Sarajevo je ostalo i bez stopera Trivunovića (otišao u Himki), ali su doveli napadača Šaranovića iz Slaven Belupa.

Sta vi mislite o ovome??
Santos

Post by Santos »

E moj haveru pa sam skontaj.Odose Mackic,sjeti se tekme protiv Rapida pa ode Trivunovic najbolji nu odbrani pa slag na tortu ode Duro,e sad doso istroseni Saranovic star nije igro skoro 2 kuke i sad taj Agic.Ako je to dovoljno aferim al mislim da nije.
Peca

Post by Peca »

A jebi ga takva nam je realnost, ko god valja ode trbuhom za kruhom!!!!

Sta ces morat cemo se zadovoljiti ovim istrosenim!!!!

Ja cu im oprostiti ako osvojimo titulu!!!!! :D
Edin H.

Post by Edin H. »

Gotovi ste :D
van Basten

Post by van Basten »

bilo je priče o tome... čak mislim da bi i takav "istrošen" sa 32 godine bio među 2-3 vezna u ligi ( Sretko Vuksanović već bi mogao unuke ljuljati a on itekako valja igrače po našoj ligi... a da ne spominjem tek Zeku) i da bi nam fino valjao, al... lova brate... cijeni se na 750.000€ godišnje... te pare nema ni svih 16 naših ligaša zajedno... možda ako ništa ne nađe do kraja prelaznog pa podobro spusti cijenu da i bude nešto od toga
lindjo

Post by lindjo »

jel to najnje skupljaju staracki dom? :lol:

treba vidit jel dzemo smjecanin slobodan na trzistu :lol:...stara raga moze i sad povuc :lol:
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

bolje ti je idi skupljaj bonove za svoje igrace,da imaju sta jest..
hoces da ih kot tete Zilhe prijavim a??na kuhinji da se hrane?? :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Pretjeruješ :oops: sad nam je kormilar :D tvorac Zubana :D :D
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Evo postala priča ponovo aktuelna.

Znaće se do utorka.
strong69

Post by strong69 »

J... ova pojacanja. Svima je Sarajevo zadnja opcija. Basic je isao na probe u Azerbejdzan pa kad mu je tamo propalo dosao je u Sa. Isto tako Agic "ganja" Kipar pa ako ne uspije mozda ce u F. K. S. Potpisuju na godinu dana, odlaze bez obestecenja, igraju uglavnom lose i traze kako da pobjegnu vani. Svima bih postavio uslov potpis na 2 god minimum pa izvolite. I onda se neko cudi sto je svake godine ista prica...
LSD

Post by LSD »

J... ova pojacanja. Svima je Sarajevo zadnja opcija. Basic je isao na probe u Azerbejdzan pa kad mu je tamo propalo dosao je u Sa. Isto tako Agic "ganja" Kipar pa ako ne uspije mozda ce u F. K. S. Potpisuju na godinu dana, odlaze bez obestecenja, igraju uglavnom lose i traze kako da pobjegnu vani. Svima bih postavio uslov potpis na 2 god minimum pa izvolite. I onda se neko cudi sto je svake godine ista prica...
Jarane ja nisam pitar,ali Agic je za nase lige prejako pojacanje pa vi pricajte sta hocete.
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Nista ja ne vjerujem,dok ga ne vidim na AFH :oops:
strong69

Post by strong69 »

LSD wrote:Jarane ja nisam pitar,ali Agic je za nase lige prejako pojacanje pa vi pricajte sta hocete.
Jeste tako ali da on dode sa zeljom i voljom da igra. Ovako dodu psihicki slomljeni, uglavnom nezadovoljni, ne daju ni 10% onoga sto mogu... Obicno gledaju kako da umaknu sto prije.
LSD

Post by LSD »

Jeste tako ali da on dode sa zeljom i voljom da igra. Ovako dodu psihicki slomljeni, uglavnom nezadovoljni, ne daju ni 10% onoga sto mogu... Obicno gledaju kako da umaknu sto prije
A bogami kod musemica se mora 100% igrati,zato FCS i biljezi uspjehe jer on izvalaci maximum iz igraca.I Agic bi morao igrati 100% kod musemica,valjda i sam to znas-pa pitar si ti a ne ja,majka mu stara :D
strong69

Post by strong69 »

LSD wrote:A bogami kod musemica se mora 100% igrati,zato FCS i biljezi uspjehe jer on izvalaci maximum iz igraca.I Agic bi morao igrati 100% kod musemica,valjda i sam to znas-pa pitar si ti a ne ja,majka mu stara :D
Znam LSD... Ali nazalost vecina ne igra onako kako bi morala i znala. I ovo sto Husref izvlaci iz njih je maximum... Svaka mu cast. Nije cudo sto skace kao lud pored terena. Kako ne bi kad igraci od kojih se najvise ocekuje (Grujic, Basic...) najmanje pokazuju...
Ali nije ni to problem. Problem je ostaviti te ljude na duzi period, makar 2 godine. Sarajevo nema nista od igraca koji su ga napustili ili je to jako malo. Odlaze kad hoce, vracaju se kad hoce... Pa se sljedece godine hvatamo za glavu... To je problem
damirm

Post by damirm »

Agic je nula!
Majstorinho

Post by Majstorinho »

damirm wrote:Agic je nula!
Zivio govornik!
LSD

Post by LSD »

Ali nije ni to problem. Problem je ostaviti te ljude na duzi period, makar 2 godine. Sarajevo nema nista od igraca koji su ga napustili ili je to jako malo. Odlaze kad hoce, vracaju se kad hoce... Pa se sljedece godine hvatamo za glavu... To je problem
Na zalost to je problem citave lige,a i sporta opcenito.Jer nema zakona o sportu.Menadzeri rade sta hoce,manipulisu sa igracima,odvode ih za male pare,lesinari su se uvukli u klubove (jos je FCS po tom pitanju u najboljoj poziciji,jer ih nema toliko),kriminalci sjede u upravama.Sve je to zato sto nema zakonskih regulativa u sportu.Sjeti se u onoj bivsoj Yugi igrac nije mogao nigdje otici vani prije 27 ili 28 godine,izuzetak je bio Susic jer je bio extra klasa,pa se nekako izmajmunisala ta opcija da se izadje u suret covjeku a i da klub hajruje pare.Ali tada je drzava stitila sport,bili jaki zakoni o sportu.
Elvo

Post by Elvo »

nama pod hitno treba jedna10-ka poput agica u sredini terena,koji zna loptom i ima pregled igre,potom bi mi drago bilo kada bi dosao na AFH
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Elvo wrote:nama pod hitno treba jedna10-ka poput agica u sredini terena,koji zna loptom i ima pregled igre,potom bi mi drago bilo kada bi dosao na AFH
Nije Agic 10ka, on ti je 6ca..eventualno 7ca...nije on igrac poteza, on ti je radnik...dok je bio u dinamu, on je cistio a Mujcin hranio igrace loptama...
sl@ven

Post by sl@ven »

agic je tipicni razbijac na sredini i po tome je bio poznat i u hrvatskoj ligi...

daleko je on od 10tke na sredini...
Post Reply