Jaser Arafat 1929-2004

nineac

#1 Jaser Arafat 1929-2004

Post by nineac »

Eto jutros u 03.30h umro je vođa palestinskog naroda!
Vodio je palestince 40 godina, a tek 1996 je bio u mogućnosti da se vrati na palestinsku teritoriju!
Dobitnik je nobelove nagrade za mir,a umro je a da nije vidio stvaranje palestinske države!
Baš me zanima hoćel iko od naših otići na dženazu!
margareta

#2 Re: Jaser Arafat 1929-2004

Post by margareta »

nineac wrote:Eto jutros u 03.30h umro je vođa palestinskog naroda!
Vodio je palestince 40 godina, a tek 1996 je bio u mogućnosti da se vrati na palestinsku teritoriju!
Dobitnik je nobelove nagrade za mir,a umro je a da nije vidio stvaranje palestinske države!
Baš me zanima hoćel iko od naših otići na dženazu!
Koliko zna shiroka svjetska javnost da su svi arafatu slicni barem nominirani za Nobelovu nagradu i to ni manje ni vishe nego za MIR !

Sta ako je umro ? Koliko je mladih SVOJIH podredjenih NADZIVIO !?

:x :x :x :x :x :x :x

Ne mogu vjerovati da obicno lkudsko bice bash TO zanima ???? :-) :-) :-)
Last edited by margareta on 11/11/2004 09:47, edited 1 time in total.
maraDONa

Post by maraDONa »

:mrgreen: nema mira, nema rata bez jasera arafata :mrgreen:
ovo zahebanciju pamtim otkad znam za sebe :zoka: :oops:
nekako je on bio jedina konstanta u nashim zivotima :zoka: :cry:

RAHMET MU DUSHI :oops: 8)
livadic

Post by livadic »

izgleda da se sjedenje na 2 stolice ... :D

... pofino isplatilo ... :shock: :shock: :shock: ::

Džemat - Na igralištu ispred škole, Davor iz Pule je Sliniši i meni prič’o kako kod njih više nema poštanskih markica s Titovom slikom jer je to navodno zbunjivalo raju. Nisu kaže znali s koje strane ide pljuvačka. A Tita i Davora sam se sjetio jer je danas (i zvanično) na ahiret preselio Titov haver, Jasar Arafat, prema tvrdnjama magazina Forbes, insan ‘težak’ 300 miliona dolara. Nema bitke, nema rata bez Jasera Arafata ?

“Nikako nam se ne sviđaju njihove ideje. To nisu islamske ideje, to su nacionalističke, rasističke, koje su pokupili negdje drugo.”, kategoričan je imam jedne od džamija u Birminghemu po pitanju stavova pokreta Hizb-ut-Tahrir. Insistiranje na uspostavi hilafeta je nacionalizam. Odbijanje priznanja jevrejske države na tlu Palestine je rasizam. Za Jasera je Arafata država Izrael bila prihvatljiva opcija. To što nas islam uči da dar ul islam ne možemo prepustiti kafiru, bilo to engleskom ili jevrejskom, nije igralo ulogu u djelovanju spomenutog. Kada je na ahiret preselio Jicak Rabin, preator u jevrejskoj vojsci a koji je ubijajući Palestince postao čak general, Arafat je plakao. Eto, sad mogu zajedno i rauba čekajući Sudnji Dan.

:D

http://islam.dzemat.org/modules.php?nam ... e&sid=2132

;)
dzekson

Post by dzekson »

rahmet nek mu je dusi

livado, ti si opsjednut islamom hahahaha
Cpncku

Post by Cpncku »

Možda griješim, ali Arafat je meni ostavljao utisak čovjeka koji se borio za palestinsku državu na realnim osnovama (znači, uz potpuno uvažavanje postojanja Izraela). Time se svrstao u velikane svjetske istorije, narodni borac za pravednu stvar- državu Palestinu. Njegova borba je bila borba ''srednjeg puta'', neutralizator islamističko-terorističkih palestinskih frakcija i dostojna protuteža izraelskim političarima.
Meni je posebno drag jer je svaki Božić išao u hrišćansku crkvu, čak sam negdje pročitao da mu je majka (ili žena, ne sjećam se) pravoslavka.(Pročitao sam također da je 25% do 30% Palestinaca pravoslavne vjeroispovijesti).
Time je ličnim primjerom iskazivao toleranciju koja je toliko potrebna ovome svijetu, a mi u Bosni to najbolje znamo.

Bio je ujedinitelj Palestinaca, bez obzira na vjeru, stalež ili neku drugu pripadnost. Dakako, imao je i grešaka (sitnih i krupnih), ali koji političar ih nema?
Nek' mu Bog oprosti sve grijehe i nek' počiva u miru.
livadic

Post by livadic »

dzekson wrote:rahmet nek mu je dusi

ozbiljno razmisljam da prestanem biti amater ... :shock:

i da predjem u profesionalce ... :oops:

;)

Meni je posebno drag jer je svaki Božić išao u hrišćansku crkvu, čak sam negdje pročitao da mu je majka (ili žena, ne sjećam se) pravoslavka.(Pročitao sam također da je 25% do 30% Palestinaca pravoslavne vjeroispovijesti).
Time je ličnim primjerom iskazivao toleranciju koja je toliko potrebna ovome svijetu, a mi u Bosni to najbolje znamo.

---------------------

kaduna mu je ... navodno ... bila krscanka ... :roll:

a sad je milijarder ... 8-)

... i po vjeri ... :D ... i po naciji ... :oops:

prica o jedinstvu *palestinaca* muslimana & krscana ... :roll: :roll: :roll:

plasirana je samo za mutavo zapadnocafirsko uvce ... :-)

a ljubav bi trajala ... :roll:

samo dok se ne unisti izrael ... :shock:

a tada bi se desilo isto kao i sa bosanskim hrvatima & muslimanima ... :x + :x

;)

margareta

Post by margareta »

Cpncku wrote:Možda griješim, ali Arafat je meni ostavljao utisak čovjeka koji se borio za palestinsku državu na realnim osnovama (znači, uz potpuno uvažavanje postojanja Izraela). Time se svrstao u velikane svjetske istorije, narodni borac za pravednu stvar- državu Palestinu. Njegova borba je bila borba ''srednjeg puta'', neutralizator islamističko-terorističkih palestinskih frakcija i dostojna protuteža izraelskim političarima.

Bio je ujedinitelj Palestinaca, bez obzira na vjeru, stalež ili neku drugu pripadnost. Dakako, imao je i grešaka (sitnih i krupnih), ali koji političar ih nema?
Nek' mu Bog oprosti sve grijehe i nek' počiva u miru.
Iskreno ne znam bash nishta o njemu, osim da je vrhovni vodja Palestine.
Njegova sama pojava na mene je djelovala veoma odbojno. Jasno je da je njegova uloga od ogromnog znacaja za Blisko - Istocnu krizu i za cijelu svjetsku politicku scenu. Palestinski narod sigurno nece odluciti ko ce biti njegov nasljednik. Ko god da bude samo neka se taj sukob okonca u korist obje strane. Zalim napaceni narod i to je sve. Radjali su se i umirali
u ratnim uvjetima prihvatajuci to stanje kao normalno. Nije sam Arafat odlucivao o samome sebi niti o svome narodu kao ni o Jevrejima.
Jake i mocne mracne sile zla vladaju tim politickim poligonom za svjetska potkusurivanja raznih interesa....Ipak niko ne moze izbjeci svoj kraj.
Ne zalim ga nego zalim obicne ljude zrtve mracnih svjetskih politika.
Zelim samo pomirenje medju Izraelom i Palestinom.
livadic

Post by livadic »

Zelim samo pomirenje medju Izraelom i Palestinom.

---------------

a tri muzicke ... :oops: ... ???

;)
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Komentar sa dzemat.org

Džemat - Na igralištu ispred škole, Davor iz Pule je Sliniši i meni prič’o kako kod njih više nema poštanskih markica s Titovom slikom jer je to navodno zbunjivalo raju. Nisu kaže znali s koje strane ide pljuvačka. A Tita i Davora sam se sjetio jer je danas (i zvanično) na ahiret preselio Titov haver, Jasar Arafat, prema tvrdnjama magazina Forbes, insan ‘težak’ 300 miliona dolara. Nema bitke, nema rata bez Jasera Arafata ?

“Nikako nam se ne sviđaju njihove ideje. To nisu islamske ideje, to su nacionalističke, rasističke, koje su pokupili negdje drugo.”, kategoričan je imam jedne od džamija u Birminghemu po pitanju stavova pokreta Hizb-ut-Tahrir. Insistiranje na uspostavi hilafeta je nacionalizam. Odbijanje priznanja jevrejske države na tlu Palestine je rasizam. Za Jasera je Arafata država Izrael bila prihvatljiva opcija. To što nas islam uči da dar ul islam ne možemo prepustiti kafiru, bilo to engleskom ili jevrejskom, nije igralo ulogu u djelovanju spomenutog. Kada je na ahiret preselio Jicak Rabin, preator u jevrejskoj vojsci a koji je ubijajući Palestince postao čak general, Arafat je plakao. Eto, sad mogu zajedno i rauba čekajući Sudnji Dan.
Lisac

Post by Lisac »

BoshnjakAga prepisuje od Livadica :D nece ovo na dobro :D
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

dzekson wrote:rahmet nek mu je dusi

Ja sam musliman a on je ... :D
nineac

Post by nineac »

Čovjek se borio 40 godina za svoju državu koja praktično nepostoji otkako je truman osnovao državu Izrael!
Danas svaki zaposleni amerikanac sedmično odvoji kroz porez 7 centi za Izrael, e pa ljudi valja se boriti protiv toga!
Palestinci su praktično od II sv rata zatočeni, i normalno da će se razviti terorizam kada cjeli život žive u getu, a Arafat je bio još kakva takva protuteža Hamasu i ostalijm idiotima, bojim se šta će sada biti!
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

A koj je Arafat? :D
livadic

Post by livadic »

a Arafat je bio još kakva takva protuteža Hamasu i ostalijm idiotima, bojim se šta će sada biti!

-------------------

sada ce biti ... samo hamas ... :shock:

... kao sto je ... u stvarnosti ... :D

oduvijek i bio ... ;)

;)

Ja sam musliman a on je ...

-------------------

cafircugetina ... :)

;)

BoshnjakAga prepisuje od Livadica nece ovo na dobro

------------------------

8-) 8-) 8-)

;)
horns&drums

Post by horns&drums »

livadicu, opet me izbjegavas :D :D
margareta

Post by margareta »

livadic wrote:Zelim samo pomirenje medju Izraelom i Palestinom.

---------------

a tri muzicke ... :oops: ... ???

;)
Livadicu ti razmishljash rasTROjeno :-)

Tri predsjednika, tri etnicke skupine (citaj plemenita :( plemena..) i kod mene bome za razliku od tebe vrijedi - shto vishe sharenila , shto vishe
razlicitosti to ljepshe.......monotonija - bez dinamike boja i mirisa paralishe
procese razvitka ljudske i medjuljudske zdrave, napredne i prosperitetne
komunikacije kao okosnice svih drustvenih i politickih dogadanja.........ali ......neka smo mi 'nashi' sami svoji imbecili na usluzi strancima .............kojima smo dopustili da nas oderu sa svih strana.........kako bi nas sada .....'posteno' ....krpali.... :( :oops:
.......ne ljuti se covjece.....sretno.
livadic

Post by livadic »

livadicu, opet me izbjegavas

---------------

jok ... :cry: ... dacu ti margy ... :shock:

vodi ju u horny*jevo ... :roll:

i ne vracaj ju vise ... :x :x :x

;)
horns&drums

Post by horns&drums »

bar si se oducio od hilafetica :D :D
livadic

Post by livadic »

bar si se oducio od hilafetica

--------------------

kad bi samo znao kako bogatu mastu imam ... :evil:

;)
horns&drums

Post by horns&drums »

Ne interesirame, valjda bi to tvoju suprugu trebalo interesirati, a ne mene :D :D

Nego, pozdravljam, u zadnje vrijeme si se dosta kutivirao, poceo si birati rijeci. Dakle, krscanstvo konacno djeluje na tebe :D :D Ili je to ban jelacic sto visi nad glavom? :D :D
livadic

Post by livadic »

Nego, pozdravljam, u zadnje vrijeme si se dosta kutivirao, poceo si birati rijeci. Dakle, krscanstvo konacno djeluje na tebe Ili je to ban jelacic sto visi nad glavom?

----------------------

mi zapadni cafiri ... :oops:

... oduvijek smo bili kulturni ... :)

ako su postojali preduvjeti ... :roll:

;)
horns&drums

Post by horns&drums »

Biti uvjetno kulturan je biti nekulturan (ili licemjer u boljem slucaju). No znas ti to sve :)
meldina

Post by meldina »

Zalostno je sto covjek nije dobio mezar u Jeruzalemu gdje je i htjeo.
Ako Bog da kad Jeruzalem postane glavni grad Palestine prebacice ga tu,tako kazu bar.
Neka mu dragi Allah smiluje se, a nadam se da ce vrlo brzo i Sharon i Bush za njim :D
novalic

Post by novalic »

....
Last edited by novalic on 11/11/2004 12:15, edited 1 time in total.
Post Reply