Jaser Arafat 1929-2004
-
nineac
#1 Jaser Arafat 1929-2004
Eto jutros u 03.30h umro je vođa palestinskog naroda!
Vodio je palestince 40 godina, a tek 1996 je bio u mogućnosti da se vrati na palestinsku teritoriju!
Dobitnik je nobelove nagrade za mir,a umro je a da nije vidio stvaranje palestinske države!
Baš me zanima hoćel iko od naših otići na dženazu!
Vodio je palestince 40 godina, a tek 1996 je bio u mogućnosti da se vrati na palestinsku teritoriju!
Dobitnik je nobelove nagrade za mir,a umro je a da nije vidio stvaranje palestinske države!
-
margareta
#2 Re: Jaser Arafat 1929-2004
Koliko zna shiroka svjetska javnost da su svi arafatu slicni barem nominirani za Nobelovu nagradu i to ni manje ni vishe nego za MIR !nineac wrote:Eto jutros u 03.30h umro je vođa palestinskog naroda!
Sta ako je umro ? Koliko je mladih SVOJIH podredjenih NADZIVIO !?
Ne mogu vjerovati da obicno lkudsko bice bash TO zanima ????
Last edited by margareta on 11/11/2004 09:47, edited 1 time in total.
-
livadic
izgleda da se sjedenje na 2 stolice ...
... pofino isplatilo ...
::
Džemat - Na igralištu ispred škole, Davor iz Pule je Sliniši i meni prič’o kako kod njih više nema poštanskih markica s Titovom slikom jer je to navodno zbunjivalo raju. Nisu kaže znali s koje strane ide pljuvačka. A Tita i Davora sam se sjetio jer je danas (i zvanično) na ahiret preselio Titov haver, Jasar Arafat, prema tvrdnjama magazina Forbes, insan ‘težak’ 300 miliona dolara. Nema bitke, nema rata bez Jasera Arafata ?
“Nikako nam se ne sviđaju njihove ideje. To nisu islamske ideje, to su nacionalističke, rasističke, koje su pokupili negdje drugo.”, kategoričan je imam jedne od džamija u Birminghemu po pitanju stavova pokreta Hizb-ut-Tahrir. Insistiranje na uspostavi hilafeta je nacionalizam. Odbijanje priznanja jevrejske države na tlu Palestine je rasizam. Za Jasera je Arafata država Izrael bila prihvatljiva opcija. To što nas islam uči da dar ul islam ne možemo prepustiti kafiru, bilo to engleskom ili jevrejskom, nije igralo ulogu u djelovanju spomenutog. Kada je na ahiret preselio Jicak Rabin, preator u jevrejskoj vojsci a koji je ubijajući Palestince postao čak general, Arafat je plakao. Eto, sad mogu zajedno i rauba čekajući Sudnji Dan.

http://islam.dzemat.org/modules.php?nam ... e&sid=2132

... pofino isplatilo ...
Džemat - Na igralištu ispred škole, Davor iz Pule je Sliniši i meni prič’o kako kod njih više nema poštanskih markica s Titovom slikom jer je to navodno zbunjivalo raju. Nisu kaže znali s koje strane ide pljuvačka. A Tita i Davora sam se sjetio jer je danas (i zvanično) na ahiret preselio Titov haver, Jasar Arafat, prema tvrdnjama magazina Forbes, insan ‘težak’ 300 miliona dolara. Nema bitke, nema rata bez Jasera Arafata ?
“Nikako nam se ne sviđaju njihove ideje. To nisu islamske ideje, to su nacionalističke, rasističke, koje su pokupili negdje drugo.”, kategoričan je imam jedne od džamija u Birminghemu po pitanju stavova pokreta Hizb-ut-Tahrir. Insistiranje na uspostavi hilafeta je nacionalizam. Odbijanje priznanja jevrejske države na tlu Palestine je rasizam. Za Jasera je Arafata država Izrael bila prihvatljiva opcija. To što nas islam uči da dar ul islam ne možemo prepustiti kafiru, bilo to engleskom ili jevrejskom, nije igralo ulogu u djelovanju spomenutog. Kada je na ahiret preselio Jicak Rabin, preator u jevrejskoj vojsci a koji je ubijajući Palestince postao čak general, Arafat je plakao. Eto, sad mogu zajedno i rauba čekajući Sudnji Dan.
http://islam.dzemat.org/modules.php?nam ... e&sid=2132
-
Cpncku
Možda griješim, ali Arafat je meni ostavljao utisak čovjeka koji se borio za palestinsku državu na realnim osnovama (znači, uz potpuno uvažavanje postojanja Izraela). Time se svrstao u velikane svjetske istorije, narodni borac za pravednu stvar- državu Palestinu. Njegova borba je bila borba ''srednjeg puta'', neutralizator islamističko-terorističkih palestinskih frakcija i dostojna protuteža izraelskim političarima.
Meni je posebno drag jer je svaki Božić išao u hrišćansku crkvu, čak sam negdje pročitao da mu je majka (ili žena, ne sjećam se) pravoslavka.(Pročitao sam također da je 25% do 30% Palestinaca pravoslavne vjeroispovijesti).
Time je ličnim primjerom iskazivao toleranciju koja je toliko potrebna ovome svijetu, a mi u Bosni to najbolje znamo.
Bio je ujedinitelj Palestinaca, bez obzira na vjeru, stalež ili neku drugu pripadnost. Dakako, imao je i grešaka (sitnih i krupnih), ali koji političar ih nema?
Nek' mu Bog oprosti sve grijehe i nek' počiva u miru.
Meni je posebno drag jer je svaki Božić išao u hrišćansku crkvu, čak sam negdje pročitao da mu je majka (ili žena, ne sjećam se) pravoslavka.(Pročitao sam također da je 25% do 30% Palestinaca pravoslavne vjeroispovijesti).
Time je ličnim primjerom iskazivao toleranciju koja je toliko potrebna ovome svijetu, a mi u Bosni to najbolje znamo.
Bio je ujedinitelj Palestinaca, bez obzira na vjeru, stalež ili neku drugu pripadnost. Dakako, imao je i grešaka (sitnih i krupnih), ali koji političar ih nema?
-
livadic
ozbiljno razmisljam da prestanem biti amater ...dzekson wrote:rahmet nek mu je dusi
livado, ti si opsjednut islamom hahahaha
i da predjem u profesionalce ...
---------------------
kaduna mu je ... navodno ... bila krscanka ...
a sad je milijarder ...
... i po vjeri ...
prica o jedinstvu *palestinaca* muslimana & krscana ...
plasirana je samo za mutavo zapadnocafirsko uvce ...
a ljubav bi trajala ...
samo dok se ne unisti izrael ...
a tada bi se desilo isto kao i sa bosanskim hrvatima & muslimanima ...
-
margareta
Iskreno ne znam bash nishta o njemu, osim da je vrhovni vodja Palestine.Cpncku wrote:Možda griješim, ali Arafat je meni ostavljao utisak čovjeka koji se borio za palestinsku državu na realnim osnovama (znači, uz potpuno uvažavanje postojanja Izraela). Time se svrstao u velikane svjetske istorije, narodni borac za pravednu stvar- državu Palestinu. Njegova borba je bila borba ''srednjeg puta'', neutralizator islamističko-terorističkih palestinskih frakcija i dostojna protuteža izraelskim političarima.
Njegova sama pojava na mene je djelovala veoma odbojno. Jasno je da je njegova uloga od ogromnog znacaja za Blisko - Istocnu krizu i za cijelu svjetsku politicku scenu. Palestinski narod sigurno nece odluciti ko ce biti njegov nasljednik. Ko god da bude samo neka se taj sukob okonca u korist obje strane. Zalim napaceni narod i to je sve. Radjali su se i umirali
u ratnim uvjetima prihvatajuci to stanje kao normalno. Nije sam Arafat odlucivao o samome sebi niti o svome narodu kao ni o Jevrejima.
Jake i mocne mracne sile zla vladaju tim politickim poligonom za svjetska potkusurivanja raznih interesa....Ipak niko ne moze izbjeci svoj kraj.
Ne zalim ga nego zalim obicne ljude zrtve mracnih svjetskih politika.
Zelim samo pomirenje medju Izraelom i Palestinom.
-
BosnjakAga
Komentar sa dzemat.org
-
BosnjakAga
Ja sam musliman a on je ...dzekson wrote:rahmet nek mu je dusi
livado, ti si opsjednut islamom hahahaha
-
nineac
Čovjek se borio 40 godina za svoju državu koja praktično nepostoji otkako je truman osnovao državu Izrael!
Danas svaki zaposleni amerikanac sedmično odvoji kroz porez 7 centi za Izrael, e pa ljudi valja se boriti protiv toga!
Palestinci su praktično od II sv rata zatočeni, i normalno da će se razviti terorizam kada cjeli život žive u getu, a Arafat je bio još kakva takva protuteža Hamasu i ostalijm idiotima, bojim se šta će sada biti!
Danas svaki zaposleni amerikanac sedmično odvoji kroz porez 7 centi za Izrael, e pa ljudi valja se boriti protiv toga!
Palestinci su praktično od II sv rata zatočeni, i normalno da će se razviti terorizam kada cjeli život žive u getu, a Arafat je bio još kakva takva protuteža Hamasu i ostalijm idiotima, bojim se šta će sada biti!
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
A koj je Arafat? 
-
livadic
a Arafat je bio još kakva takva protuteža Hamasu i ostalijm idiotima, bojim se šta će sada biti!
-------------------
sada ce biti ... samo hamas ...
... kao sto je ... u stvarnosti ...
oduvijek i bio ...

Ja sam musliman a on je ...
-------------------
cafircugetina ...

BoshnjakAga prepisuje od Livadica nece ovo na dobro
------------------------

-------------------
sada ce biti ... samo hamas ...
... kao sto je ... u stvarnosti ...
oduvijek i bio ...
Ja sam musliman a on je ...
-------------------
cafircugetina ...
BoshnjakAga prepisuje od Livadica nece ovo na dobro
------------------------
- horns&drums
livadicu, opet me izbjegavas

-
margareta
Livadicu ti razmishljash rasTROjenolivadic wrote:Zelim samo pomirenje medju Izraelom i Palestinom.
---------------
a tri muzicke ...... ???
Tri predsjednika, tri etnicke skupine (citaj plemenita
razlicitosti to ljepshe.......monotonija - bez dinamike boja i mirisa paralishe
procese razvitka ljudske i medjuljudske zdrave, napredne i prosperitetne
komunikacije kao okosnice svih drustvenih i politickih dogadanja.........ali ......neka smo mi 'nashi' sami svoji imbecili na usluzi strancima .............kojima smo dopustili da nas oderu sa svih strana.........kako bi nas sada .....'posteno' ....krpali....
.......ne ljuti se covjece.....sretno.
- horns&drums
bar si se oducio od hilafetica

- horns&drums
Ne interesirame, valjda bi to tvoju suprugu trebalo interesirati, a ne mene
Nego, pozdravljam, u zadnje vrijeme si se dosta kutivirao, poceo si birati rijeci. Dakle, krscanstvo konacno djeluje na tebe
Ili je to ban jelacic sto visi nad glavom?

Nego, pozdravljam, u zadnje vrijeme si se dosta kutivirao, poceo si birati rijeci. Dakle, krscanstvo konacno djeluje na tebe
-
livadic
Nego, pozdravljam, u zadnje vrijeme si se dosta kutivirao, poceo si birati rijeci. Dakle, krscanstvo konacno djeluje na tebe Ili je to ban jelacic sto visi nad glavom?
----------------------
mi zapadni cafiri ...
... oduvijek smo bili kulturni ...
ako su postojali preduvjeti ...

----------------------
mi zapadni cafiri ...
... oduvijek smo bili kulturni ...
ako su postojali preduvjeti ...
- horns&drums
Biti uvjetno kulturan je biti nekulturan (ili licemjer u boljem slucaju). No znas ti to sve