Ma ja bih prodao bubreg za ovo cudo!1946 wrote:Ovaj "zrači" od svog nastanka i vrlo rado bih ga kupio sutra ujutro (kad bih imao dovoljno paragolfista wrote:meni ovi japanci baš nekako zrače, jel da?)
Japanska auta, da ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- beco
#151 Re: Japanska auta, da ili ne?
- citroen
#152 Re: Japanska auta, da ili ne?
Ma ti meni djelujesh nekako skroz ozraceno golfista !:Dgolfista wrote:meni ovi japanci baš nekako zrače, jel da?
stisni sad pa kupi japansko auto...
- bach
#153 Re: Japanska auta, da ili ne?
Ovo je moj japanac

Toyota Camry 1988 2.0 dizel. potrošnja 5.5 litara na otvorenoj cesti (auto težak dvije tone i dug pet metara). Veoma stabilan i udoban auto, sa jakim ali neverovatno tihom motorom. Često me na pumpama pitaju radnici " jel sipamo 95 ili 98", misle ljudi da je benzinac.
Ko god kaže nema dijelova za japanske aute, ne govori istinu. Zbog makadama od ceste u centru glavnog grada države, nedavno mo je otišla manžetna na točku. Cijena: 15 KM.
Ne planiram ga nikada prodati, vozit ću ga dok bude mogao ići, a iako 23 godina star, camry ne pokazuje nikakve znake umora što se motora tiče.
Kada jednog dana budem kupovao novi autić, to će sigurno biti Toyota, možda Auris ili Aygo, kao stvoren za sarajevske uske ulice.

Toyota Camry 1988 2.0 dizel. potrošnja 5.5 litara na otvorenoj cesti (auto težak dvije tone i dug pet metara). Veoma stabilan i udoban auto, sa jakim ali neverovatno tihom motorom. Često me na pumpama pitaju radnici " jel sipamo 95 ili 98", misle ljudi da je benzinac.
Ko god kaže nema dijelova za japanske aute, ne govori istinu. Zbog makadama od ceste u centru glavnog grada države, nedavno mo je otišla manžetna na točku. Cijena: 15 KM.
Ne planiram ga nikada prodati, vozit ću ga dok bude mogao ići, a iako 23 godina star, camry ne pokazuje nikakve znake umora što se motora tiče.
Kada jednog dana budem kupovao novi autić, to će sigurno biti Toyota, možda Auris ili Aygo, kao stvoren za sarajevske uske ulice.
-
Baracka
#154 Re: Japanska auta, da ili ne?
Volim brate vijesti iz prve ruke...u pravu si za camrija, smrti mu nema bez maljabach wrote:Ovo je moj japanac
- Komšinica
#155 Re: Japanska auta, da ili ne?
Da ne otvaram novu temu... Kontala sam da kupim Nissan Micru. 2005. godište, 9.500 KM, a prešla 50 000. Pravo mi se svidjela, nekako mi baš žensko auto... ali ja se nešto pretjerano ne razumijem u auta.
Pa da li neko ima iskustva kad je ovo auto u pitanju? Kako vam se čini?
Pa da li neko ima iskustva kad je ovo auto u pitanju? Kako vam se čini?
- Zvek
#156 Re: Japanska auta, da ili ne?
To je Renault Clio II phase 2 u drugom pakovanju sa Nissan benzinskim motorom, proizveden u Engleskoj. Prve serije te Micre nisu bila bas najbolje, a ta tvoja je već "japanac".
- Edin H.
#157 Re: Japanska auta, da ili ne?
Baracka wrote:bravo majstore
Ne pise koliko je repa.
Skupi su jos ovi na kombinaciju elektricnog i benzinskog pogona.
- arte.fakt
#158 Re: Japanska auta, da ili ne?
evo nakon 4 mjeseca od kupovine nove toyote yaris da prenes par utisaka ... ostao sam iznenadjen kada sam poslije 3 mjeseca voznje odvukao auto na zamjenu zimskih guma za ljetne nisam mogao da vjerujem svojim ocima kada sam pogledao stanje diskova , kao da gledam diskove auta starog minimalno 3 godine , diskovi su imali brazde na sebi kao gramofonska ploca i to 3 od 4 . posto je auto pod garancijom odvukao sam ga u servis , nisu imali bas neko objasnjenje za to u svakom slucaju promijenili su sve , u svakom slucaju auto sa takvim kocnicama nebi proslo tehnicki.drugi minus je pri paljenju svaki put malo zavergla. najnovije sto sam uocio da pojas nazad ne radi , tako da moram da se i za to zalim , sto se tice potrosnje sasvim zadovoljavajuca.sve u svemu nisam bas nesto pretjerano odusevljen...
-
vnm
#159 Re: Japanska auta, da ili ne?
trebao si uslikati diskove, zanimljivo mi zvuci pa bi volio da si stavio kakvu sliku. 
sta su rekli za plocice? kako su one izgledale?
sta su rekli za plocice? kako su one izgledale?
- beco
#160 Re: Japanska auta, da ili ne?
Koji motor 1.0, 1.3, 1.8, 1.4 d?arte.fakt wrote:evo nakon 4 mjeseca od kupovine nove toyote yaris da prenes par utisaka ... ostao sam iznenadjen kada sam poslije 3 mjeseca voznje odvukao auto na zamjenu zimskih guma za ljetne nisam mogao da vjerujem svojim ocima kada sam pogledao stanje diskova , kao da gledam diskove auta starog minimalno 3 godine , diskovi su imali brazde na sebi kao gramofonska ploca i to 3 od 4 . posto je auto pod garancijom odvukao sam ga u servis , nisu imali bas neko objasnjenje za to u svakom slucaju promijenili su sve , u svakom slucaju auto sa takvim kocnicama nebi proslo tehnicki.drugi minus je pri paljenju svaki put malo zavergla. najnovije sto sam uocio da pojas nazad ne radi , tako da moram da se i za to zalim , sto se tice potrosnje sasvim zadovoljavajuca.sve u svemu nisam bas nesto pretjerano odusevljen...
- arte.fakt
#161 Re: Japanska auta, da ili ne?
1.0beco wrote:Koji motor 1.0, 1.3, 1.8, 1.4 d?arte.fakt wrote:evo nakon 4 mjeseca od kupovine nove toyote yaris da prenes par utisaka ... ostao sam iznenadjen kada sam poslije 3 mjeseca voznje odvukao auto na zamjenu zimskih guma za ljetne nisam mogao da vjerujem svojim ocima kada sam pogledao stanje diskova , kao da gledam diskove auta starog minimalno 3 godine , diskovi su imali brazde na sebi kao gramofonska ploca i to 3 od 4 . posto je auto pod garancijom odvukao sam ga u servis , nisu imali bas neko objasnjenje za to u svakom slucaju promijenili su sve , u svakom slucaju auto sa takvim kocnicama nebi proslo tehnicki.drugi minus je pri paljenju svaki put malo zavergla. najnovije sto sam uocio da pojas nazad ne radi , tako da moram da se i za to zalim , sto se tice potrosnje sasvim zadovoljavajuca.sve u svemu nisam bas nesto pretjerano odusevljen...
- beco
#162 Re: Japanska auta, da ili ne?
I jesu dovoljna 3 cilindra za to auto? A cuo sam i ja da je mali potrosac
- arte.fakt
#163 Re: Japanska auta, da ili ne?
jesu dovoljna su ide , kotrlja sebeco wrote:I jesu dovoljna 3 cilindra za to auto? A cuo sam i ja da je mali potrosac
- beco
#164 Re: Japanska auta, da ili ne?
arte.fakt wrote:jesu dovoljna su ide , kotrlja sebeco wrote:I jesu dovoljna 3 cilindra za to auto? A cuo sam i ja da je mali potrosac... po ovom vremenu prosjek je 4.5 L
Na otvorenoj cesti, a u gradu recimo Sa brat bratu ne moze ispod 8l
-
vnm
#165 Re: Japanska auta, da ili ne?
ja u sluzbenog sjeo poslije shefice, pokazivao 12 litara. nastavim tako voziti, spusti se potrosnja na 9
.
-
convict
#167 Re: Japanska auta, da ili ne?
Kakav je ovaj Yaris 4you što reklamiraju? 1.33 benzin 101 KS, dosta opreme. Razmišljam o kupovini između njega, Opel Corse, Citroena C3 i Mazde 2
-
neki
#168 Re: Japanska auta, da ili ne?
Auris 1,6 dual vvti 124HP sarajevo zima spica 9l..ljeti na otvorenom s klimom oko 5beco wrote:arte.fakt wrote:jesu dovoljna su ide , kotrlja sebeco wrote:I jesu dovoljna 3 cilindra za to auto? A cuo sam i ja da je mali potrosac... po ovom vremenu prosjek je 4.5 L
Nemam nikakvih primjedbi na auto osim lose plastike u unutrasnjosti. tih problema s diskovima nisam imao
- donsedin
#169 Re: Japanska auta, da ili ne?
Kolega da te pitam, raja nesta govori da ima problema sa farbom/lakom, skida se usljed vibracija,oko zadnje registacije onaj dio ispod plastike, pa imal tu istine.neki wrote: Auris 1,6 dual vvti 124HP sarajevo zima spica 9l..ljeti na otvorenom s klimom oko 5
Nemam nikakvih primjedbi na auto osim lose plastike u unutrasnjosti. tih problema s diskovima nisam imao
-
neki
#170 Re: Japanska auta, da ili ne?
Nisam primjetio takvo nesto. Cuo sam da moze probiti hrdja na lajsni iznad zadnje registracije pa obracam paznju na taj dio ali nista slicno nisam primjetiodonsedin wrote:Kolega da te pitam, raja nesta govori da ima problema sa farbom/lakom, skida se usljed vibracija,oko zadnje registacije onaj dio ispod plastike, pa imal tu istine.neki wrote: Auris 1,6 dual vvti 124HP sarajevo zima spica 9l..ljeti na otvorenom s klimom oko 5
- arte.fakt
#171 Re: Japanska auta, da ili ne?
postavit cu slikubeco wrote:arte.fakt wrote:jesu dovoljna su ide , kotrlja sebeco wrote:I jesu dovoljna 3 cilindra za to auto? A cuo sam i ja da je mali potrosac... po ovom vremenu prosjek je 4.5 L
- bach
#172 Re: Japanska auta, da ili ne?
Baracka wrote:Volim brate vijesti iz prve ruke...u pravu si za camrija, smrti mu nema bez maljabach wrote:Ovo je moj japanac
![]()
Inače jako rijedak auto na našim cestama i drago mi je kada naletim na nekoga ko ima iskustvo sa ovim kvalitetnim automobilom. Čitam i teme o Renault, Peugeot ili Opel autima i ne mogu da se naučidim oko čega se ljudi prepiru., ima li Megane ili Peugeot 308 više ili manje plastike i je li tabla plastična ili gumena. Toyota Camry 1988 - made in Japan ima tapacirunge od kvalitetnog pliša a umjesto plastike tu je izuzetno kvalitetna vještačka koža, što je odlična stvar protiv buke u kabini. Nikako mi ne ide u glavu kako su auti prije deceniju i po imali kvalitetniju i udobniju unutrašnjost nego danas. Kod rodjaka Megane iz 2009. već ima oguljene ručke na vratima.
-
AdnanSA
#173 Re: Japanska auta, da ili ne?
Imao sam Camrija i to 1984 godište. Benzin 2,0. Zenemarivao sam održavanje pa je pukao zupčasti pa onda španer ali je sve popravljeno i motor je nastavio da ide. Prešao 300 000 km bez većih problema. Nepoderiva mašina.
Ta novija generacija Camrija je dosta dobra i znam da ih je u Švedskoj bilo dosta sa 2,0 16V mašinama. Bio je i poneki sa V6 mašinom i automatikom. Interesantno je da je 16V bio brži i startniji nego V6 sa automatikom.
Mislim ipak da nije bio dužine od 5 metara i težine dvije tone. Malo ga jer neko pretjerao ipak.
Ta novija generacija Camrija je dosta dobra i znam da ih je u Švedskoj bilo dosta sa 2,0 16V mašinama. Bio je i poneki sa V6 mašinom i automatikom. Interesantno je da je 16V bio brži i startniji nego V6 sa automatikom.
Mislim ipak da nije bio dužine od 5 metara i težine dvije tone. Malo ga jer neko pretjerao ipak.
- Šunj
#174 Re: Japanska auta, da ili ne?
Moje iskustvo iz USA sa dvije Corolle, kupljne nove, jedna 2004. i druga 2006: Nismo ni ja ni supruga imali nikakvih problema. Normalan servis, promjena ulja, guma i kocnica.....
Auta su bila 1.8 sa automatskim mjenjacem i mislim 130 KS.
Trenutno smo u Njemackoj i uvezli smo Passat-a iz USA, ali cim malo odradi svoje vracamo se Toyoti.
Subaru je odlicno auto, moj prijatelj u USA je promijenio cetiri Forestera u deset godina, i sada citava familija vozi Subaru.
Pozdrav
http://www.subaru.com/vehicles/tribeca/ ... ideos.html
Auta su bila 1.8 sa automatskim mjenjacem i mislim 130 KS.
Trenutno smo u Njemackoj i uvezli smo Passat-a iz USA, ali cim malo odradi svoje vracamo se Toyoti.
Subaru je odlicno auto, moj prijatelj u USA je promijenio cetiri Forestera u deset godina, i sada citava familija vozi Subaru.
Pozdrav
http://www.subaru.com/vehicles/tribeca/ ... ideos.html
-
Alive
#175 Re: Japanska auta, da ili ne?
Ljudi sta mislite o Lexusu IS 220 D? Ne cini mi se los nimalo...