Japan - BiH 31.01.2008. Prijateljska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

JAPAN - BIH

Pobjeda Japana
40
51%
Nerijeseno
18
23%
Pobjeda BiH
21
27%

Total votes: 79

max_power

Post by max_power »

grep wrote:
max_power wrote:
grep wrote: Mislis mladi koji bi mogli konkurisati ovim sto je pozvao u Japan ili mislis na konkurenciju Misimovicu, Bajramovicu i slicnim.
Ako mislis na ove prve, evo ti par koji ako nisu bolji onda jesu perspektivniji, mladzi i trebaju se sto prije pozvat da ih nebi komsije maznule.
Ova utakmica je bila ko stvorena za igrace tipa:
Pjanic (Metz), Tahirovic (Zurich), Pandza (Hajduk), Maksumic (Khimki), Danijel Subotic (Partsmouth), Neven Subotic (Mainz), mladzi Vrancic (Maiz), Jusuf Dajic (Fener-Far) itd.... ima ih brdo po evropi koji su za dvije klase bolji i perspektivniji za buducnost od Amera Juge i i Admira Rascica.
Tahirovic: Trener Ciriha prije neki dan izjavio da ce mu trebati jos mnogo vremena da bi dosao do prvog tima...
Danijel Subotic: Igra u juniorima Portsmoutha a ti bi ga u A reprezentaciju?
Pandza: sjedi na klupi vec mjesecima.
Maksumic: i on vise bude na klupi nego na terenu.
i tako dalje

Kao sto rekoh, jedino Pjanic konkurise za A reprezentaciju.

I jos nesto, A reprezentacija je ekipa u kojoj trebaju igrati gotovi igraci, igraci koji su jos u razvoju treba da igraju u mladim reprezentacijama. Zato uvijek radije Jugo i Rascic pa neka i izgubimo 3:0, nego neka djecurlija pa da izgubimo 6:0
Tahirovic je dobar za Svede a nije za nas, jer mi smo Brazil.
Imamo mi takvih koliko hoces (Rascic, Jugo, Jovanovic, Serdarevic :-) rece jedan strucnjak, pogodi koji). Covjeku je 20 god. i tek je potpiso za francuski Lille, sto nasi igraci iz Premier Lige mogu samo sanjati. Za utakmice kao ona jucreasnja protiv Japana sigurno je pozeljniji nego jedan Rascic ili Jugo.
Danijel Subotic isto mlad igrac koji igra za drugi tim Porsmutha, a ne juniore kao sto ti rece, jer je velika razlika izmedzu ta dva tima. Savezu Srbije valja i isli su mu na noge cim je potpisao za Porsmuth a nama je jos uvjek junior jer mi smo Brazil. :roll:
Pandza je bio standardno dobar u mladoj reprezentaciji i glasi kao veliki potencijal. Malo je mladih stopera koji igraju standardano u svom timu. Opet mlad je i treba se forsirat za buducnost. Ova utakmica je bila kao stvorena za njega.
I ova druga dvojica koje si izostavio su standardni u bundesligi.
Tahirovic nije dobar ni za svede (samo 2 nastupa u U-21, i to neke nebitne prijateljske), ni za Lille (poslali su ga u Cirih na kaljenje) a bogami ni u Cirihu, ciji trener tvrdi da Emra nije za prve ekipe.
Zato taj njegov potpis za Lille ne znaci nista, sve dok ne izbori mjesto u prvoj ekipi i pocne se na terenu dokazivati. Isto vazi i za sve ostale.
Neka se ugledaju na Pjanica, koji nije ni a rekao niti kukao sto su ga zaboravili u savezu dok nije poceo redovno igrati za prvu ekipu Metza, i iz utakmice u utakmicu biti najbolji. Sad kad je sve to napravio moze se mirna srca nadati pozivu u reprezentaciju. To je jedini i pravi put kojim trebaju ici mladi igraci.
nokturno

Post by nokturno »

Pandza je bio standardno dobar u mladoj reprezentaciji i glasi kao veliki potencijal. Malo je mladih stopera koji igraju standardano u svom timu. Opet mlad je i treba se forsirat za buducnost. Ova utakmica je bila kao stvorena za njega.
Ma utakmice reprezentacije su se inace ubile za pozivanje stopera koji nemaju mjesta ni u svom timu. Da napomenem da Jarni nije poveo Pandzu ni na pripreme, sto znaci da ga nema ni medju prvih 25-30 igraca Hajduka.

Zao mi je zbog njega, jedan od najboljih mladih reprezentativaca ali protiv ovih poraznih cinjenica se nema sta reci...koliko god on nama simpatican bio.
grep

Post by grep »

nokturno wrote:
Ma utakmice reprezentacije su se inace ubile za pozivanje stopera koji nemaju mjesta ni u svom timu. Da napomenem da Jarni nije poveo Pandzu ni na pripreme, sto znaci da ga nema ni medju prvih 25-30 igraca Hajduka.

Zao mi je zbog njega, jedan od najboljih mladih reprezentativaca ali protiv ovih poraznih cinjenica se nema sta reci...koliko god on nama simpatican bio.
Fazon i jeste u tom sto je decko vec igrao za reprezentaciju i to vrlo solidno.
U Hrvatskoj prevenstvo jos nije ni pocelo i nevidim kako bi to on bio standardan u svom timu. Jos uvjek je prelazni rok i sumnjam da ce takav potencijal ostati bez kluba.
I jos nesto, u prosloj sezoni je bio vise nego standardan kakvu je sve konkurenciju imao u timu.
Isto tako i Jusuf Dajic, po meni jedan od najboljih u Ibrinim kvalifikacijama, a dobro znamo dokle je Ibro bio doguro sa onom ekipom. Danas o tom momku niko ni rijeci. A sta je Ibro vidio u njemu, valjda talenat kako rece @limun. Itd itd bla bla i valjda je limun sve to fino konstruktivno opiso...
Ovo je samo onako lajicki i usput bi Kodri pozelio sve najbolje u nastavku karijere, sa zeljom da sto prije zakaze prijateljsku utakmicu i isproba par Talenata van Saban Lige.
@max
Popusti molim te, pola Evrope misli da je Tahirovic talenat a nama ko nevalja jer nije standardan u timu. Eto nek je Muslimovic standardan u svom timu, pa opet razvaljuje u reprezentaciji.
radeljas

Post by radeljas »

limun_ wrote:Sabur, ne treba kodru odmah na lomacu..ali

Ono sto boli, vise od poraza, jesu neki njegovi potezi, koji mozda daju naznaku o njegovoj ogranicenosti.
odlicno napisano da ne kvotam kompletan tekst jer su ga drugi vec citirali. otprilike sam i sam rekao slicno ili barem dio toga, ali ovo je puno bolje napisano i obrazlozeno. najbolje bi bilo da neko ovo proslijedi kodri kao pismo. jer su ovo najdobronamjerniji savjeti. ali sumnjam da ce neko uraditi to na ovaj nacin. :thumbup:
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

DobroJutroKolumbo wrote:Sa jucerasnje utakmice JAPAN : BiH... :D :D :D

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ludo :D
campa_xxx

Post by campa_xxx »

DobroJutroKolumbo wrote:Sa jucerasnje utakmice JAPAN : BiH... :D :D :D

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jarane a zamisli ti koliko tek vole legendu ZELJEZNICARA Ivicu Osima....a sto se tice ovog sala to su oni od 1 marku sto oni prave pa vama tuse....nidje veze :lol: :lol: :lol:

A sta je ono u gornjem lijevom uglu iznad one bijele zastave 8-)
tavijapi

Post by tavijapi »

pustite mehu da radi svoj posao. bice dobro sa njim garant. :razz:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

čudi me da niko ne komentariše slijedeće:

mi smo igrali prijateljsku tekmu prošle sedmice kad niko nije igrao dakle mimo UEFA termina za to, sa tekmom nismo nista dobili niti smo uigrali novi tim nit je slektor ista mogao da pokaze nit ista

sinoc, zvanicni UEFA termin za prijateljske utakmice, citava evropa igra samo mi ne

pa katastrofa stvarno i sramota
klixober

Post by klixober »

DaysleepeR wrote:čudi me da niko ne komentariše slijedeće:

mi smo igrali prijateljsku tekmu prošle sedmice kad niko nije igrao dakle mimo UEFA termina za to, sa tekmom nismo nista dobili niti smo uigrali novi tim nit je slektor ista mogao da pokaze nit ista

sinoc, zvanicni UEFA termin za prijateljske utakmice, citava evropa igra samo mi ne

I meni nije jasno zasto nismo mogli samo sedmicu dana kasnije igrati sa punim sastavom.
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

A, vidi njega , on umjesto za auto da se sekira , on se sekira oko repke... :D :D :lol: :lol: :lol: Nego ima li sta za auto? (offtopic)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

DobroJutroKolumbo wrote:

A, vidi njega , on umjesto za auto da se sekira , on se sekira oko repke... :D :D :lol: :lol: :lol: Nego ima li sta za auto? (offtopic)
nema nista novo za auto
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

komeba wrote:

I meni nije jasno zasto nismo mogli samo sedmicu dana kasnije igrati sa punim sastavom.
e pa da, tu lezi problem

preporucujem nasim sportskim novinarima koji citaju (a citaju) forum da na iducoj press konferenciji postave to pitanje Munibu Usanovicu, kao i ostalim ljudima koji dogovaraju utakmice

Pasalic to ne radi sam niti je radio sam, na kraju krajeva nije znao engleski.
radeljas

Post by radeljas »

DaysleepeR wrote:Pasalic to ne radi sam niti je radio sam, na kraju krajeva nije znao engleski.
naucio je otkako je kupio stan u londonu. :lol: predratni honorarni saradnik oslobodjenja kojji je jedva sastavljao kraj s krajem postao je jedan od najbogatijih bosanaca na racun nsbih. :x
a bas ce ushanovic odgovoriti nesto smisleno, bas je on onako jedna odgovorna, elokventna, pismena i nachitana osoba. em sto je optuzenik i nadam se uskoro u kuli ili zenici, nego je i zabrljao oko licenci. a ti ako se nadas da ce nasi vrli sportski novinari, koji su kupljeni od pashe i ushanovica davnih dana, pitati nesto konkretno, nesto sto ce zadeverati pitane ili nesto sto javnost zeli da zna, e onda si stvarno naivan
rikardoreis

Post by rikardoreis »

jedna dobra vijest, iz krugova bliskih selektoru :D ako je tacna :D

kodrinjo, nakon one tekme u japanu, od onih igraca, ozbiljno racuna samo na hasagica i spahica...i malo hrgovica :D

ostale ce pokusati isprobati u jos jednoj, da tako kazemo, nezvanicnoj utakmici :D
sto se mene tice - nema potrebe :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ubuduce treba bojkotovati sponzorske utakmice mimo UEFA i FIFA termina
Post Reply