Japan - BiH 31.01.2008. Prijateljska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

JAPAN - BIH

Pobjeda Japana
40
51%
Nerijeseno
18
23%
Pobjeda BiH
21
27%

Total votes: 79

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

sigurno je bosancu zaigrala gejša pred očima pa spušio 3 gola :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ustvari vremenska razlika :lol: :lol: :lol: :lol:

zapravo nagnutost zemlje u odnosu na okomitu zamisljenu osu :lol:

bit će bolje :oops:
radeljas

Post by radeljas »

Altsa wrote:rezultat jest katastrofalan ali opet ako pogledamo ko je igrao nismo nista drugo ni mogli ocekivati...igraci koji sigurno ne bi nikad ni zaigrali za reprezentaciju i za koje sam ja prvi put i cuo u zivotu :?
ma ja, a zato je tu kodro, pomocni trener u zacetku, da stvari promjeni i da sve krene nabolje, a da u savezu i dalje sjede isti ljudi. niti ima vizije, niti zeli sta da promjeni, niti je pozvao ikoga novog. sve imena sa kojima je do sad lutao i muzurovic, a i drugi. tj. imena sa kojima rade manager-i povezani sa savezom. nije da likujem, ali zaista, ne ocekujem nista bolje i nece se ni desiti do drasticnih promjena. alibi treneri tipa muzurovic, kodro i sl. nece pomoci.
zecko_kupuz

Post by zecko_kupuz »

@ dijaliza:
Jedna mala ispravka - Jovanovic zapoceo tekmu umjesto Stilica.... :sad:

Primijetio sam da je snimanje klj, onaj hebeni reziser prikazuje samo japanske igrace, al' ko ga sljivi.
Takodjer sam primijetio da je onaj Merzic klotz (i dalje). Frajer veze s fudbalom nema. Malo djeluje isprepadan :-D . Vidic je iznenadjujuce solidan, a oni Nikolici, Zizovici i Jovanovici, a i ostali....pfff
Sve u svemu, tekma je bila slaba (ocekivano), al' treba se jos malo strpiti...valjda.
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

karanana wrote:
Umjetnik a wrote:
karanana wrote:Kodro je karanana.
Treba ga odmah nogirati.

:D :D :D
pa karanana pa gdje si ti
odavno te nije bilo.............................ili se meni čini :D
cini ti se. aktivan sam na forumu skoro ko u sexu.
priznajem dobra ti je ova :D
vedderedi

Post by vedderedi »

radeljas wrote: ma ja, a zato je tu kodro, pomocni trener u zacetku, da stvari promjeni i da sve krene nabolje, a da u savezu i dalje sjede isti ljudi. niti ima vizije, niti zeli sta da promjeni, niti je pozvao ikoga novog. sve imena sa kojima je do sad lutao i muzurovic, a i drugi. tj. imena sa kojima rade manager-i povezani sa savezom. nije da likujem, ali zaista, ne ocekujem nista bolje i nece se ni desiti do drasticnih promjena. alibi treneri tipa muzurovic, kodro i sl. nece pomoci.
Helou!
Pa nije Kodro zakazao ovu utakmice van UEFA-inih kalendara pa izvisio za vecinu igraca. Trazi krivca u Muzurovicu, Pashalicu, Usanovicu i ostalima.
radeljas

Post by radeljas »

vedderedi wrote:
radeljas wrote: ma ja, a zato je tu kodro, pomocni trener u zacetku, da stvari promjeni i da sve krene nabolje, a da u savezu i dalje sjede isti ljudi. niti ima vizije, niti zeli sta da promjeni, niti je pozvao ikoga novog. sve imena sa kojima je do sad lutao i muzurovic, a i drugi. tj. imena sa kojima rade manager-i povezani sa savezom. nije da likujem, ali zaista, ne ocekujem nista bolje i nece se ni desiti do drasticnih promjena. alibi treneri tipa muzurovic, kodro i sl. nece pomoci.
Helou!
Pa nije Kodro zakazao ovu utakmice van UEFA-inih kalendara pa izvisio za vecinu igraca. Trazi krivca u Muzurovicu, Pashalicu, Usanovicu i ostalima.
imao je dovoljno vremena za izbor igraca. i koga je pozvao? niti je pratio nas fudbal, niti ima znanja, a ni skole. niti sam cuo od njega ista pametno u smislu stvaranja nove reprezentacije. jer ovo sto je do sad igralo je pokazalo gdje smo i sta smo. da je uveo i jednog novog igraca, ili nasao nekog od 10-tak onih koji igraju vani, a koji su do sad bili ignorisani radi reketasa iz saveza.
neka optimizma bez pokrica i neka smirivanja hajke protiv saveza. i neka opet novinara na od saveza placenom lijepom putovanju. i dalje ce sve biti bajno i dalje cemo mi biti tu negdje, samo sto nismo otisli i plasirali se ... ali nemamo srece ili nas sudija zeza :x
AmsterdamA

Post by AmsterdamA »

U Japanu smo izgubili ono malo fudbalskoga dostojanstva sto imamo. Zbog cega? Zbog 150 000 eura koje su Usranovic i Pasha dogovorili prije dolaska Mehe. On nije glup da prihvati da igra s igracima pokupljenim po livadama Modrice, Trebinja itd. -no, morao je.
Medunjanin? ON vise ne moze nastupiti nikada za BiH jer uskoro puni 23 godine. Do 21 g. se morao izjasniti (a znate da je odabrao Holandiju) jer do tada je dobna granica za mladu reprerzentaciju. Kako nastupa za AZ Alkmaar, pitanje je da li bi imao mjesta pored Misimovica.
Altsa

Post by Altsa »

radeljas wrote:
vedderedi wrote:
Helou!
imao je dovoljno vremena za izbor igraca. i koga je pozvao? niti je pratio nas fudbal, niti ima znanja, a ni skole. niti sam cuo od njega ista pametno u smislu stvaranja nove reprezentacije. jer ovo sto je do sad igralo je pokazalo gdje smo i sta smo. da je uveo i jednog novog igraca, ili nasao nekog od 10-tak onih koji igraju vani, a koji su do sad bili ignorisani radi reketasa iz saveza.
neka optimizma bez pokrica i neka smirivanja hajke protiv saveza. i neka opet novinara na od saveza placenom lijepom putovanju. i dalje ce sve biti bajno i dalje cemo mi biti tu negdje, samo sto nismo otisli i plasirali se ... ali nemamo srece ili nas sudija zeza :x
slazem se sa tobom da je imao dovoljno vremena ali za citanje pisama koja je dobio iz raznoraznih klubova o tome kako igraci nece doci na tekmu jer su nasi kreteni iz saveza dogovorili utakmicu u terminu kada niko ne igra. ne kazem da je kodro spas za nas fudbal ali treba sacekati neku utakmicu gdje ce igrati najbolji pa ako zijani onda ga "vjesati" a do tada :roll:
Hantraga

Post by Hantraga »

Kodro bi trebo dati ostavku, sto jes jes... :D
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

radeljas wrote:
vedderedi wrote:
Helou!

Dje si, šta ima!?
Kako je, jesu li ti sve ovce na broju?
Vidim nisi bio u toku, ili nisi uopšte u toku što se tice fudbala.
Nijedan klub nije duzan pustiti igraca ako se utakmica igra van
termina koji odredi FIFA. Jel' ti sad išta jasnije?

Ništa se puno nije moglo ni ocekivat osim poraza, kad "igracka velicina" :roll: poput Skora :lol: izjavljuje da nije mogao hodat nakon prvog treninga. Nije on sam, nego je 95% takvih igraca koji su otišli
u Japan. Najgore je što se igraci koji mogu potrcat 20tak minuta u utakmici isticu u ovoj kozijoj ligi.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

Crvena Tifoza wrote:
Faruk wrote:Raščić u repzntaciji :roll:

što se Osima tiče, nije izveo početni udarac
Ti pišeš po forumu. :roll:
ako ne kontaš fol ne komentariši
Mahalac

Post by Mahalac »

Sustina da nasi nisu uspjeli uvezati 3 pasa al bukvalno 3 pasa u komadu :shock: :shock:
Dobro sto nisu najbolji igrali ali protiv onako slabe ekipe Japana i ovi koji bi eto trebali da se prodaju umjesto da rove onu travu pod njima oni statiraju.

Nit ima muda nit mladosti u njima, SVE SU ONO PUSIES A "MORA" IH JE BILO GLEDAT.

Jad i bijeda pa eto ti.
Zalosno :(
grep

Post by grep »

elSaik wrote:2.sastav Japan - 4.sastav BiH 3:0

Nije loše.
elSaikinho
Posto si ti onako aktivan i razumljiv :lol: u ovom sportu, pitas li se ti odakle taj 4 sastav.
Sta bi sa drugim ili recimo trecim sastavom.
Ebiga poraz je poraz i on ce ostati zapisan ali ovakav tim nebi ni Muzur sastavio. Nastranu par prvotimaca.
Da su barem mladi, covjek bi reko nema veze, sprema ih za buducnost, ovako :shock: ...Jovanovic, Jugo, Rascic.
Recimo Pjanic je mogao igrat ovu utakmicu i to bez pasosa (kao Grlic protiv Francuske) jer nije Fifin termin, pa Pandza, Trivunovic, Muratovic...onako da se nebruka sa ovim klocevima.
Pitanje je isto, dali je mogao pozvat bolje igrace iz Premier lige, al ebiga nije se bolje ni ocekivalo kad covjek ne zna prezime jednog Nadarevica iz Zagreba.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

Mahalac wrote:Sustina da nasi nisu uspjeli uvezati 3 pasa al bukvalno 3 pasa u komadu :shock: :shock:
Dobro sto nisu najbolji igrali ali protiv onako slabe ekipe Japana i ovi koji bi eto trebali da se prodaju umjesto da rove onu travu pod njima oni statiraju.

Nit ima muda nit mladosti u njima, SVE SU ONO PUSIES A "MORA" IH JE BILO GLEDAT.

Jad i bijeda pa eto ti.
Zalosno :(

Ona ekipa Japana je na okupu vec mjesec dana i ovo im je završnica priprema pred kvalifikacije za Svjetsko Prvenstvo koje uskoro pocinje.
in33sa

Post by in33sa »

Hajde sto je B ekipa Japana pobijedila B ekipu BiH, vec sto je i ono malo BH igraca koji su starteri u reprezentaciji, odigralo kriminalno lose.

Recimo Spahic, Japanac manji od njega za glavu nadskoci ga svaki put, kod drugog gola lik skoci pored Spahica, pokupi loptu glavom i asistira usamljenom suigracu na 11 metara, dok drugi BH stoper (Vidic, Merzic, koji je vec) stoji pet metara dalje i ucestvuje u nekoj drugoj utakmici.

Komicno.
Babayaro

Post by Babayaro »

Sta ste se svi natovarili, te nevalja ovo ono, te Kodro nema pojma, volio bi vidjet vas selektori kako bi vi sastavili tim da vam otkazu najboljih 25 fudbalera i da morate izvest 11 igraca koji neznaju ni imena jedni od drugih a kamoli da su uigrani...Da ne govorim spremnost ovih iz nase lige...pa spremnija je raja sa rekreacije...a oni se trebaju dokazati...

Ova utakmica je bila znamo svi zbog cega i dogovorena i moramo strpiti se da bi vidjeli sta Kodro to radi i kako radi...nemojte odmah spaljivati ga na lomaci...

P.S. Jel ovo bio 7 poraz u nizu ili se varam
radeljas

Post by radeljas »

Crvena Tifoza wrote:Dje si, šta ima!?
ti se tako mozes obracati onima sa kojima cuvas ovce koje ti prve padaju na pamet, a ne meni. procitaj sta sam napisao pa onda komentarisi. govorio sam o tome da je mogao naci bolje od raspolozivih igraca. govorio sam o pozivanju igraca koji su i ranije pozivani jer su im manager-i u talu sa mafijasima iz saveza. ili o pozivanju mladjih igraca iz inostranstva kakvih imamo, a ne mogu doci do reprezentacije.

ali neka se svako odnosi navijacki i lokalpatriotski i daleko cemo doci. neka nama naseg kodre, pa ce u slijedecem mandatu doci kranjcar kao predstavnik hrvata, kad vec u herceg bosni nema boljeg trenera ili bivseg igraca i td. a dotle cemo pasti ispod 100-tog mjesta na fifinoj listi.
zecko_kupuz

Post by zecko_kupuz »

Ovakvu napuhanciju zbog jedne nevazne utakmice odavno nisam vidio :roll: .
Jasno je da je Koder otisao u Japan reda radi, a ne da isprobava neke nove taktike, uvrstava u tim neke nove talente ili sta vec.
Koliko se razumijem, ako ovo nije zvanican termin onda rezultat ne utice na nas plasman na FIFA rang-listi. Ako je to uopste sad vazno.

@grep
Koliko znam, Nadarevic je bio povan, ali nije mogao doci (isti slucaj k'o Ibricic).
Muratovic je, koliko znam, malo star da se poziva u repku, a Trivunovic je imao svojih neslavnih momenata u selekciji (ranije).
Ovo je samo jedan laicki osvrt :D .
LSD

Post by LSD »

Ovakvu napuhanciju zbog jedne nevazne utakmice odavno nisam vidio .
U svim normalnim drzavama utakmice reprezentacije nisu nevazne utakmice...nas vrli NS nas je doslovno navikao na ovakve zajebancije i lakrdiju od repke,pa nam je zato svaka utakmica nevazna,nebitna...nije bitno sto se provaljujemo po svijetu,sto nas svak dere ko jeftinu ukrajinku...najbitnije je da je ovo nevazna utakmica... a vazda ista suplja prica...HO HO HO grohotom se smijem :lol: :lol:
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

radeljas wrote:
ti se tako mozes obracati onima sa kojima cuvas ovce koje ti prve padaju na pamet, a ne meni. procitaj sta sam napisao pa onda komentarisi. govorio sam o tome da je mogao naci bolje od raspolozivih igraca. govorio sam o pozivanju igraca koji su i ranije pozivani jer su im manager-i u talu sa mafijasima iz saveza. ili o pozivanju mladjih igraca iz inostranstva kakvih imamo, a ne mogu doci do reprezentacije.

ali neka se svako odnosi navijacki i lokalpatriotski i daleko cemo doci. neka nama naseg kodre, pa ce u slijedecem mandatu doci kranjcar kao predstavnik hrvata, kad vec u herceg bosni nema boljeg trenera ili bivseg igraca i td. a dotle cemo pasti ispod 100-tog mjesta na fifinoj listi.
Zima je ucinila svoje, cobane vratila kucama. :roll:

Koje je to imao bolje raspolozive igrace?
dnaxy

Post by dnaxy »

radeljas wrote:

nakon sto sam procito tvoje postove,moram da ti kazem IZVINI,ali nemoj pricat o onome,sto neznas.moj stari djed je jedne prilike rekao,citiram"bolje sutit pa da ljudi misle da si budala,nego pricat pa da znaju"...sta god to znacilo,nemoj da se pogresno razumijemo!
bilo je normalno da izgubimo danas, i to nije nikakva nova vijest.nego dobro je da nismo primili gol do 68 minute.to je nesto..kad pogledas danas nije oficijalni termin fife tako da nije mogao nikog da zove..vjerujem da ce u sledecim utakmicama to vec bolje da izgleda..polako, ne leti pred rudu..ne ocjenjuj dan prije mraka...
radeljas

Post by radeljas »

dnaxy wrote:nakon sto sam procito tvoje postove,moram da ti kazem IZVINI,ali nemoj pricat o onome,sto neznas.
ja o danasnjoj tekmi nisam rekao rijeci. izgubiti od japana, naravno nije sramota. a ti da si pazljivo procitao (sad da ja tebe ne vrijedjam) shvatio bi da ja govorim o konceptu, viziji, strategiji itd. toga nema i nece doci ni sa kodrom. slusao sam ga dovoljno da to shvatim.

imamo mi i boljih i respektabilnijih i trenera i igraca, ali ne bih da gubim vrijeme i polemisem sa ljudima koji kratkorocno gledaju i koji se odnose sasvim navijacki. u smislu "neka nama nasih ljudi na pozicijama, dobri su oni, idu u dzamiju i patriote su ... ". karikiram, ali je tako u svim sferama drustva. zato smo na dnu u svemu, pa i fudbalu pogotovo.

i usput ne znas se pise odvojeno jer su to dvije rijeci. sto bi moj dedo rekao "bolje ne napisati nista, nego pokazati svima da si nepismen" :lol:
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

I nema odgovora koje je to imao bolje raspolozive igrace da pozove.

p.s. Velika slova su u oskudici???? :roll:
radeljas

Post by radeljas »

Crvena Tifoza wrote:I nema odgovora koje je to imao bolje raspolozive igrace da pozove.

p.s. Velika slova su u oskudici???? :roll:
kad naucis nesto o standardima, brzini i sl. kod tipkanja postova na forumima, na internetu i mailovima onda se javi. od 95-e otkako koristim internet tipkam u vecini malim slovima.

vec je neko naveo naprijed neka imena, da se ne ponavljam. to ti tvrdis da od ovoga dna nema bolje?
menaf kodro, manager, ce uvesti nove, bolje, mlade snage. bice to sve dobro. za koju godinu.
grep

Post by grep »

zecko_kupuz wrote:Ovakvu napuhanciju zbog jedne nevazne utakmice odavno nisam vidio :roll: .
Jasno je da je Koder otisao u Japan reda radi, a ne da isprobava neke nove taktike, uvrstava u tim neke nove talente ili sta vec.
Koliko se razumijem, ako ovo nije zvanican termin onda rezultat ne utice na nas plasman na FIFA rang-listi. Ako je to uopste sad vazno.

@grep
Koliko znam, Nadarevic je bio povan, ali nije mogao doci (isti slucaj k'o Ibricic).
Muratovic je, koliko znam, malo star da se poziva u repku, a Trivunovic je imao svojih neslavnih momenata u selekciji (ranije).
Ovo je samo jedan laicki osvrt :D .
@@@Zecko
Koje rekao da nije pozvao Nadarevica i Ibricica?
Ja sam samo rekao da je tip-Kodrinjo zaboravio Safetovo ime na konferenciji , pa ga je tu Bola malo pogurao. Ovo je za mene kao laika izgledalo pravo cudno, da novi trener nezna ime standardnog reprezentativca.

Laicki Od-osvrt...
Ko je star??? Mislis Sergej??
Muratovic je sine dragi 2 godine stariji od Salihamidzica i vodi se kao najbolji centralni vezni igrac Austrijske lige.
Trivunovic je bio kapiten mlade reprezentacije i trenutno igra standardno u prvoj ruskoj ligi, gdje igra i Rahimic. Isto bio proglasen najboljim stoperom Premier Lige. Mozda nije nas najbolji stoper, ali se ubio za klupe. Nemoj mi samo reci da jedan Vidic, Jugo i Jovanovic imaju prednost nad Trivunovicem, Blatnjakom i Muratovicem.
Post Reply