Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naime, imam dugogodisnjih problema sa sinusima, probao sam sve i svasta i ustanovio da mi samo more, odnosno slana voda koriste. Slucajno sam cuo za Jala Neti, pa reko da vidim jel iko koristio, ima li se gdje uzeti u Sarajevu?
Jala Neti izgleda ovako:
a joj nemoj bokal uzimat. pokusaj sa sinupret tabletama. meni su pomogle. a takoder je dobra stvar morska sol koju kupis sa pumpicom i onda isperes nos. ne znam da li ima u bih
Ma ima se uzeti raznoraznih rasprsivaca u apoteci tipa Aqua Maris, Nisita i slicno, ali davati 5-6-7 maraka za 30ml 0.9%NaCl mi je van zdrave pameti i nije mi djelotvorno. Fazon s ovim ''bokalom'' je sto kroz jednu nozdrvu propustis pola litra slane vode, zagrijane na tjelesnu temperaturu, koju napravis sam za manje od minutu, bez usmrkivanja i dolaska vode do usiju.
znam sta je to ali ti govorim da potrazis obicnu pumpicu u apoteci i jos pakovanje morske soli. u tu "pumpicu" stane pola litre vode, a pakovanje morske soli je od pola KG. ja sam uzimala u svabiji i ne znam ima li u bih. a sinupret je isto dobar, na biljnoj je bazi, i uzimas po 3 tablete 3x na dan.
becu wrote:Naime, imam dugogodisnjih problema sa sinusima, probao sam sve i svasta i ustanovio da mi samo more, odnosno slana voda koriste. Slucajno sam cuo za Jala Neti, pa reko da vidim jel iko koristio, ima li se gdje uzeti u Sarajevu?
Odgledah sad kako dr. Oz kod Oprah demonstrira upotrebu netija - "bidea za nos", kako rekoše. Kod njih se prodaje u radnjama zdrave hrane. Onaj metalni, iz joga tradicije, mogao bi se kod nas praviti u kazandziluku!
ovo se preporucuje i za one koji imaju problema sa alergijom.
moj brat je poceo da koristi nesto slicno (da li je jala net ili ne pojma nemam, izgleda kao plasticna mala kantica za cvijece).
svako 2. - 3. dan ima problema sa alergijom sto ga slomi, nakon sto je poceo sa ovim poboljsalo se malo pa vidjet cemo.
gledala sam i ja kad je dr. Oz kod Oprah preporucio ovo i vjerujem da pojedinima moze pomoci. ako i ne pomogne vrijedno je pokusati, umjesto da se odmah trazi lijek i spas u antibioticima.
becu wrote:narucio sam po prijatelju, vrijedi pokusati ako nista.
i ja imam iste probleme vec duze vrijeme. Kako ti se manifestuje taj sinusitis? Ja sam poceo sa ovom posudom koju sam malo preradio od jednog manjeg cajnika. Ne znam koliko to treba dugoi koristiti.
samo oprez veliki. ja sam posle koriscenja ove spravice ima;la nekoliko meseci ozbiljnu upalu sinusa i usiju...primila sam ne zna se koliko inekcija ...jedva sam se izvukla...i sad imam hronicnu upalu sinusa. veoma opasna sprava. dovoljno je da imas malu nepravilnost u nosu, ostanu kapljice vode i one mogu da izazovu gadne upale.
oprez.
Ali sta da se koristi za sinuse? Ja sam haman dobila hroničnu upalu sinusa, malo - malo pa bole. Evo vec 4 dana ne mogu da funkcionisem bez nekih painkillers/ analgetika i plus imam onaj grozan ukus u ustima za koji svi koji su bolovali od toga znaju. Da idem doktoru pa da mi da antibiotike? OPet? Huh
Stvarno vise ne znam sta da radim. Ako imate savjet help!
Meni je pomoglo sledeće - dva, do tri češnja bijelog luka zgnjiječiš i popariš vrelom vodom. Onda krpu preko glave i inhaliraj to kroz nos dok se puši voda. Radio sam to 3 sedmice, dva puta na dan, ujedno pijući čaj od žalfije. Nije mi 100% otklonilo upalu, jer je hronična, ali mi je pomoglo najviše od svih mogućih stvari koje sam probao!
Joj ljudi ja cu izluditi od ovog tzv. postanazalnog drip-a, svi koji imaju problema sa sinusima znaju o cemu pricam. RTG i UZ mi pokazuju blagu hronicnu upalu maksilarnog sinusa, nemam bolove nikakve, ali mi je nos vecinom zapusen i onda to stalno slijevanje niz zadnju stranu grla, taj neki fuj uzas koji ne mogu da izbacim. Ponekad kad imam srece uspijem to ispljunuti. Kapi sa slanom vodom mi pomazu u smislu da mogu da ispljunem bar malo, ali nista ne zaustavlja produkciju tog slajma. Doduse nisam pila antibiotike, nekako mi je to zadnja opcija.
Znate li ista o ovome? Hvala unaprijed