Jala Brat & Buba Corelli
Moderator: _BataZiv_0809
- dale cooper
#4151 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ma ajde postavi. 
-
BadBoy
#4152 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ne postoji niti jedan racionalan razlog zašto je meni ova pjesma dobra. Nije čak ni završena, procurila je na Internet u ovakvom obliku - na pola završena. Tekst nema veze s vezom, ovaj mali reper je i sam bio kreten i odbojna ličnost (a nesretno je i skončao). Kontroverzan je i po tome što je pljuvao po hip-hopu i stoga ga mnogi i ne smatraju "pravim reperom". Ronnie J kao producent je dobar, ima ovaj fazon sa distorziranim bubnjevima al' i to ne "leži" svima. Međutim, meni ova stvar jednostavno ima ono nešto
Upravo je to ono što sam htio poentirati kad sam te pitao koja ti je omiljena boja. Ne postoji razuman razlog zašto je tebi možda omiljena boja crvena, plava, zelena ili koja već jeste. It just is. I ne treba ti apsolutno ni jedan racionalan razlog.
Tako da, drago mi je da se u konačnici slažemo: o ukusima se ne raspravlja.
Jedino što sam zaista primijetio je da ima jako puno crossovera između metalaca i hip hopera. Ne znam zašto, ali ta dva žanra uvijek imaju puno "prebjegulja".
-
Zoya
#4153 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Za Havanu. Sretan rođendan

- zomri
#4154 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ovo je neki fantanovski dark prog, mislim da si dobro naciljao dejlov ukus, no ipak sacekajmo rezultate degustacijeBadBoy wrote:
Ne postoji niti jedan racionalan razlog zašto je meni ova pjesma dobra. Nije čak ni završena, procurila je na Internet u ovakvom obliku - na pola završena. Tekst nema veze s vezom, ovaj mali reper je i sam bio kreten i odbojna ličnost (a nesretno je i skončao). Kontroverzan je i po tome što je pljuvao po hip-hopu i stoga ga mnogi i ne smatraju "pravim reperom". Ronnie J kao producent je dobar, ima ovaj fazon sa distorziranim bubnjevima al' i to ne "leži" svima. Međutim, meni ova stvar jednostavno ima ono nešto![]()
Upravo je to ono što sam htio poentirati kad sam te pitao koja ti je omiljena boja. Ne postoji razuman razlog zašto je tebi možda omiljena boja crvena, plava, zelena ili koja već jeste. It just is. I ne treba ti apsolutno ni jedan racionalan razlog.
Jedino što sam zaista primijetio je da ima jako puno crossovera između metalaca i hip hopera. Ne znam zašto, ali ta dva žanra uvijek imaju puno "prebjegulja".
- dale cooper
#4155 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa nadao sam se najgorem, a ispalo je...pa ne tako loše...uopšte.BadBoy wrote:
Ne postoji niti jedan racionalan razlog zašto je meni ova pjesma dobra. Nije čak ni završena, procurila je na Internet u ovakvom obliku - na pola završena. Tekst nema veze s vezom, ovaj mali reper je i sam bio kreten i odbojna ličnost (a nesretno je i skončao). Kontroverzan je i po tome što je pljuvao po hip-hopu i stoga ga mnogi i ne smatraju "pravim reperom". Ronnie J kao producent je dobar, ima ovaj fazon sa distorziranim bubnjevima al' i to ne "leži" svima. Međutim, meni ova stvar jednostavno ima ono nešto![]()
(iako ne i neočekivano sa obzirom kakav je život imao). A pjesma mi je zaista ok. Sviđa mi se ova mračna, prljava tribal-industrial podloga
koja uošte niti želi niti pokušava da bude pop(ularna). I vokal i stil repanja mu je isto neobičan za rep muziku i prilično je...karakterističan.
Sve u svemu...not bad at all.
- dale cooper
#4156 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Jel' ovo misliš na Anthony Fantana aka Needle Drop?zomri wrote: Ovo je neki fantanovski dark prog, mislim da si dobro naciljao dejlov ukus, no ipak sacekajmo rezultate degustacije
- zomri
#4157 Re: Jala Brat & Buba Corelli
najutjecajniji kritičar današnjice, bez zajebancije. ne znam šta da mislim o njemudale cooper wrote:Jel' ovo misliš na Anthony Fantana aka Needle Drop?zomri wrote: Ovo je neki fantanovski dark prog, mislim da si dobro naciljao dejlov ukus, no ipak sacekajmo rezultate degustacijeTaj lik je grozan.
- dale cooper
#4158 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ma znam da je uticajan, ali ja njega ne mogu ni slušati ni gledati. Pretenciozan do bola, da ne govorim o njegovom koketiranju sa desničarskimzomri wrote:najutjecajniji kritičar današnjice, bez zajebancije. ne znam šta da mislim o njemudale cooper wrote:Jel' ovo misliš na Anthony Fantana aka Needle Drop?zomri wrote: Ovo je neki fantanovski dark prog, mislim da si dobro naciljao dejlov ukus, no ipak sacekajmo rezultate degustacijeTaj lik je grozan.
mimovima i ikonografijom na drugim yt kanalima koje ima. Bili su i neki članci na tu temu.
-
almir90
#4159 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Za čim si tragao nestalo je bez traga
Ja sam pakao, a ti si trebao vraga
Lagala bi da nemam mana
A ja dugo za ljubav nemam elana
Lagala bi da nemam mana
A ja dugo za ljubav nemam elana
- zomri
#4160 Re: Jala Brat & Buba Corelli
definitivno testira moje sposobnosti da shvatim nove generacijedale cooper wrote:
Ma znam da je uticajan, ali ja njega ne mogu ni slušati ni gledati. Pretenciozan do bola, da ne govorim o njegovom koketiranju sa desničarskim
mimovima i ikonografijom na drugim yt kanalima koje ima. Bili su i neki članci na tu temu.
čudno mi je to za desničare, evo u zadnjem klipu je čerečio konzervativca ben shapira oko toga da li je rap muzika
- dale cooper
#4161 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ma negirao je on to i rekao da je kao zajebancijazomri wrote:definitivno testira moje sposobnosti da shvatim nove generacijedale cooper wrote:
Ma znam da je uticajan, ali ja njega ne mogu ni slušati ni gledati. Pretenciozan do bola, da ne govorim o njegovom koketiranju sa desničarskim
čudno mi je to za desničare, evo u zadnjem klipu je čerečio konzervativca ben shapira oko toga da li je rap muzika
objavljena na kanalu koji ne koristi često i da je pogrešno shvaćeno. Ko će ga znati, ali da je bilo odredjenih glasina i članaka na tu temu...bilo je.
-
BadBoy
#4162 Re: Jala Brat & Buba Corelli
dale cooper wrote:Pa nadao sam se najgorem, a ispalo je...pa ne tako loše...uopšte.BadBoy wrote:
Jedino što sam zaista primijetio je da ima jako puno crossovera između metalaca i hip hopera. Ne znam zašto, ali ta dva žanra uvijek imaju puno "prebjegulja".Za ovog lika sam čuo samo po notornosti i činjenici da je skončao tragično
(iako ne i neočekivano sa obzirom kakav je život imao). A pjesma mi je zaista ok. Sviđa mi se ova mračna, prljava tribal-industrial podloga
koja uošte niti želi niti pokušava da bude pop(ularna). I vokal i stil repanja mu je isto neobičan za rep muziku i prilično je...karakterističan.
Sve u svemu...not bad at all.
Ajde respect ako ti se makar malo svidjelo
Istu takvu reakciju ja imam na pojedine Jala & Buba pjesme.
A što se tiče Fantana, on je meni kreten samo takav, mrzak mi je i čehrom. Koje recenzente/kritičare ti pratiš? I Pitchfork mi je pretenciozan previše.
- zomri
#4163 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Njegov je problem što mu se "čehra"... vidi
, za razliku od ostalih "pisanih" kritičara
- beni-bu-man
- dale cooper
#4165 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pitchfork se trudi da postane Rolling Stone online generacije. Prije su mi bili mnogo bolji, sada je to već veliki biznis. Čak je i osnivač Ryan Schreiber napustio mjesto glavnog urednika nedavno. Što se tiče samih kritičara gotivim Philipa Sherburnea koji piše izmedju ostalih piše i za Pitchfork, The Wire, Resident Advisor i mnoge druge i jedan je od vodećih kritičara i autoriteta što se tiče elektronske/plesne muzike. Onda Mark Richardson koji je nekada isto pisao za P4K.BadBoy wrote:
Ajde respect ako ti se makar malo svidjelo![]()
Istu takvu reakciju ja imam na pojedine Jala & Buba pjesme.
A što se tiče Fantana, on je meni kreten samo takav, mrzak mi je i čehrom. Koje recenzente/kritičare ti pratiš? I Pitchfork mi je pretenciozan previše.
David Stubbs i David Keenan iz The Wirea koji imaju i par odličnih knjiga iza sebe (Stubbsovu
Mars By 1980 upravo čitam), Jon Dale iz Uncuta/The Wirea, Rob Hughes koji isto ima dobrih knjiga. I naravno Simon Reynolds koji je često spominjan na ovoj temi.
- zomri
#4166 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Skrećem pažnju i na jednog regionalnog kritičara koji radi dobre to-the-point recenzije za moderno doba
https://www.imightbewrongblog.com/
Što se tiče Fantana, mislim da mu je format previše suhoparan za moj ukus i da bi to dosta bolje bilo kada bi mogao pustiti isječke pjesama kad ih komentariše. Video format to pruža i mislim da bi jedino takav format imao smisla jer daje nešto više od samog papira. Vidim da mnogi nemaju problem sjediti i slušati ga 10 minuta, pa je vjerovatno do mene i...godišta
https://www.imightbewrongblog.com/
Što se tiče Fantana, mislim da mu je format previše suhoparan za moj ukus i da bi to dosta bolje bilo kada bi mogao pustiti isječke pjesama kad ih komentariše. Video format to pruža i mislim da bi jedino takav format imao smisla jer daje nešto više od samog papira. Vidim da mnogi nemaju problem sjediti i slušati ga 10 minuta, pa je vjerovatno do mene i...godišta
- dale cooper
#4167 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Već sam kupljen imenom bloga. 
- bingov buraz
#4168 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Misliš elanaouu sa sve iskrivljenim žvaljamaalmir90 wrote:Za čim si tragao nestalo je bez traga
Lagala bi da nemam mana
A ja dugo za ljubav nemam elana![]()
![]()
![]()
-
Škobo Habu
#4169 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Osjetan uticaj Radioheda.dale cooper wrote:Već sam kupljen imenom bloga.
- Industrialyzer
#4170 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Ako je kome usput
- bunk
#4171 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ovo bi se moglo isklomentarisati na slican nacin ka o onomad kad su se udruzili Pezo i Citroen a onda neko spomenuo da ce u korporaciju i Opel

- Industrialyzer
#4172 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Kojom logikom su Goga Sekulic i ovaj mali Inas ovdje, nije mi jasno 
Nakon 8 dana:
Zove Vienna 7.000.000
99 6.800.000
Monika 3.100.000
ODDD. 4.700.000
Patek 3.100.000
Gasira 4.000.000
99 i dalje prva u trendingu kod nas i bila bi ubjedljivo najpopularnija stvar na albumu da u Zove Vienna nije Raf Camora
Nakon 8 dana:
Zove Vienna 7.000.000
99 6.800.000
Monika 3.100.000
ODDD. 4.700.000
Patek 3.100.000
Gasira 4.000.000
99 i dalje prva u trendingu kod nas i bila bi ubjedljivo najpopularnija stvar na albumu da u Zove Vienna nije Raf Camora
-
BadBoy
#4173 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Inas ti je šmrkov sin...
Goga zbog dijaspore sigurno
- Industrialyzer
#4174 Re: Jala Brat & Buba Corelli
BadBoy wrote:Inas ti je šmrkov sin...
Ma znam ciji je sin, zato ga i guraju, ali zar mora i ovdje... Goga je bila i u Sarajevu
- zomri
#4175 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Možda joj rade novi album? Nisam nešto upratio pa ne tvrdim, ali sve liči na to...