Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
CPT

#3926 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

MTV wrote:Nek neko javi Jali ili Bubi da snime jednu o pederusi. :pisnuo: :pisnuo:

samo na kraj svakog reda stavi "JE" i izmedju "ROMP POMP ROMP POMP :thumbup:
Dr. Kuca

#3927 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Dr. Kuca »

Malo je reci da su uspjeli. Ljudi su giganti.
MTV

#3928 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

99
#1 BIH, Srbija, Slovenija
#4 Austria

Zove Vienna
#1 Njemacka, Hrvatska
#8 Svicarska

O.D.D.D.
#1 Crna Gora
#3 Sjeverna Makedonija
Škobo Habu

#3929 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Škobo Habu »

Dr. Kuca wrote:Malo je reci da su uspjeli. Ljudi su giganti.
Ljudi su Pretis, oca m' jarane.
Dr. Kuca

#3930 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Dr. Kuca »

Sarajevo ima Jalu, Bubu i Dinu Merlina. Najvece zvijezde u regionu. :bih:

P.s. Album broj 1 na itunesu u austriji.
BadBoy

#3931 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

A što antagonizirate ove trollove, taman su se bili povukli sa teme.
beni-bu-man

#3932 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by beni-bu-man »

BadBoy wrote:A što antagonizirate ove trollove, taman su se bili povukli sa teme.
neka nas malo :mrgreen:
MTV

#3933 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

BadBoy wrote:A što antagonizirate ove trollove, taman su se bili povukli sa teme.
Nema nekih, vjerovatno su na aparatima :mrgreen:
Point.

#3934 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

Djeco, kakvo je stanje na trendingu? Gori li?
Logovan

#3935 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Logovan »

Point. wrote:Djeco, kakvo je stanje na trendingu? Gori li?
Haha :mrgreen: :mrgreen:
Industrialyzer

#3936 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

Đe ne gori
CPT

#3937 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

pederusom ga....

Tek je počela noć, vjeruj, grijeh je, bebe
Da te ne skinem i bacim na parket
Sve sa mene (Sad sve sa mene)
Svuci, a na ruci ostavi mi Patek

Image
BadBoy

#3938 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

[NOVO] JALA BRAT X BUBA CORELLI X RAF CAMORA - ZOVE VIENNA

Za par mjeseci bit će sedam godina otkako je Jala Brat repao riječi “NIŠTA GUCCI i PRADA, Uzi Danda, šibam ko iz PAM-a”. Danas je #1 na #trendingu s Gucci, Prada, Balenciaga i plug-in hibridom BMW i8 od Raf Camore, koji se - ako se ne varam pišući ovako napamet - pojavljuje i u njegovom lokalnom hitu “Gotham City”. Nije da su JB x BC nesvjesni svoje transformacije u najjači moneygrabbing brand na Balkanu - cijeli ovaj album je bezobrazni šipak onima koji su od Jala Bratovog solo izdanja očekivali “pravi hip-hop” kako šaljivo kaže Ajs Nigrutin. “Stavi lovu u štek, dok ovi reperi seru kako smo prodali rep” - kaže JB već u prvoj minuti svog versa. Mene baš razgali kad se ovaj duo sjedeći na G klasi naruga svima koji su ijedan dio njihovih karijera smatrali “pravim repom”.

“Zove Vienna” je posljednja od šest pjesma s “99” koja se pojavila na YouTubeu, a opet je najslušanija. Najbolja stvar u konzumaciji ovakve glazbe u tome je što postoji samo jedan parametar za procjenu njezina kvaliteta, a to je koliko je pjesma zarazna, koliki je njen instant hit faktor. Time je i ovaj page zapravo redundantan, jer je ovdje za razliku od većine žanrova publika gotovo uvijek u pravu. Recenzirati trap folk uglavnom se sastoji iz predviđanja što će biti najveći hit i to uglavnom ne nekakvim odveć cerebralnim putevima koliko matematikom što ste sami slušali najviše tijekom testnog perioda.

Ja sam slušao “Zove Vienna”. Vi ste slušali “Zove Vienna”. Ja pišem vašu recenziju.

Traka “Vienne” nije najbolja na albumu, tu će titulu dobiti šarmantni throwback “99”, ali je najjednostavnija, najoštrija, najogoljenija od nefunkcionalnih ukrasa. Cijela pjesma je nekako njemačka, Mercedes Benz koji pobjeđuje tunirane Alfe s više konjskih snaga i većim obrtnim momentom. Njemačnost “Vienne” ne naglašava samo Raf Camora, nego i Buba Corelli koji ponovo uspijeva oteti pjesmu bez da izgovori ijednu razgovijetnu riječ, a one koje mislite da ste prepoznali zvuče kao da su na njemačkom.

Nemam što dodati zapravo, većina pjesama s “99” bit će u top 10 2019., od kojih barem dvije imaju i potencijal za hit godine. “Zove Vienna” jedna je od njih. Nedostaje joj malo mekoće, da ne kažem Maye Berović, možda je i malo pregangsta za puritanske folk klubove, ali kako puca u čelo kad Buba kaže $ç~~∆ © ̏ ̏ ̏ ̏ % %@¬¬¬©©ßß eeçççåßøππ πœœam - to je strašno, kažem vam!

Čini se da svi to znamo, ali rijetko se kaže na glas: na Balkanu trenutno nema ništa veće od Jala Brata i Bube Corellija.

OCJENA: 5/5
xPEĆANACx
https://youtu.be/8uCjFD0Ahns

Recenzija od riječi do riječi top :thumbup:
zomri

#3939 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

:thumbup: :thumbup:
Revolucionar ★

#3941 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Revolucionar ★ »

Patek je najbolja stvar s albuma, a proci ce vjerovatno slabije od dvije, tri druge pjesme
cassius

#3942 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

džumhur trinaestogodišnji nargilaš

Image
MTV

#3943 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Dzanan Musa cetrnaestogodisnji nargilas. :mrgreen:
Mrsko mi sad to traziti al on je bio podijelio "Nema Bolje" na instagramu
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3944 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Entropio »

Revolucionar ★ wrote:Patek je najbolja stvar s albuma, a proci ce vjerovatno slabije od dvije, tri druge pjesme
Slazem se.
kamberovica polje

#3945 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by kamberovica polje »

Sunce ti jebem koji je ovo jezik, kontam počeli i oni repat na njemačkom. Švabu sam sve razumio. :-)
Stockk

#3946 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Stockk »

Kolika je ovo razlika u odnosu na njihove stare pjesme

https://youtu.be/ykZf_pJT9Gs
Jala-Ne odustajem-za 6 godina 200.000 pregleda

https://youtu.be/Zx_y2R5xJCQ
Jala Brat-99-za 2 dana 2 000 000 pregleda

a opet ako mene pitate ove stare su za 2 klase bolje od ovih danas, ali brojke drugu pricu pricaju :lol:
Logovan

#3947 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Logovan »

Stockk wrote:Kolika je ovo razlika u odnosu na njihove stare pjesme

https://youtu.be/ykZf_pJT9Gs
Jala-Ne odustajem-za 6 godina 200.000 pregleda

https://youtu.be/Zx_y2R5xJCQ
Jala Brat-99-za 2 dana 2 000 000 pregleda

a opet ako mene pitate ove stare su za 2 klase bolje od ovih danas, ali brojke drugu pricu pricaju :lol:
Normalno da su bolje i to za vise klasa, a ti pregledi ne znace nista specijalno. Ne znaci da je bezveze ako je malo pregleda. Vremena su malo debilna. :D
Imas grupu Capital City Crew koji na dosta objava imaju malo pregleda, a ubise likovi.
neon-x

#3948 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by neon-x »

Ta druga je daleko bolja jer je relevantna. Kao komercijala, dio pop kulture i na kraju cak kao pjesma jer ima sta za reci u svojim pop okvirima. Ta prva je bajata jedno 10 godina, sa po jednim klisom na svakih 10 sekundi, nicim posebna u moru slicnih "pravih" reperskih. Jala je postao pravi kada je postao komercijala. Nista lose u tome. Dobra komercijala je uvijek vrjednija od osrednje "umjetnicke". Cak i sa umjetnickog aspekta.
zomri

#3949 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

[NOVO] JALA BRAT - 99

"This is a journey into sound..." u uvodu, beat maznut i prerađen iz 2Pacove "Troublesome '96" - sve je odmah jasno. Ne morate ni znati odakle beat potječe da bi znali da imate posla s throwbackom na vrijeme prije trapa, doba kada se rap još nazivao hip hopom, uz sound koji je prva linija američkog rapa napustila na prijelazu tisućljeća ali je zatim, naravno, postao zvukom hip hop čistunstva i pravovjerja diljem kontinentalne Europe u nultima, pa i kasnije (iako ne pratim underground, kladim se da se i dan-danas dosadni 20-godišnji hip hop nerdovi uz ovakve beatove hvalisaju svojom tobožnjom MC-jevskom superiornošću, znate kako to već ide: moja tehnika je smrtonosna, moj flow je pobjedonosan, moje rime su toliko opasne da nemaju niti ime i ozbiljan sam kao kancer kada kažem da ću te sa svojim rimama pregaziti kao Panzer, itd... najgori smorovi, nema gorih!).

A opet, istovremeno, "99" i *nije* throwback jer je retro beat popraćen posve modernim, pjevnim i melodičnim repanjem tipičnim kako za Jalu, tako i trap eru: stvar je duhom bliska onim hip-pop/R&B hitovima s početka nultih sa semplovima hip hop klasika devedesetih, kojima nisu prilazili s pobožnim poštivanjem nego su ih bezočno pelješili u potrazi za catchy motivima, na posvemašnji užas pravovjernih smorova. Pa neka se slobodno zgražaju i nad "99", to mi je duševna hrana!

Ali nema greške, ovo je i dalje prije svega rap koji prije svega funkcionira kao rap, u smislu da nije važno što se kaže nego *kako* se kaže. Ako vam je važno samo što se kaže - ovo će vam biti samo još jedna pjesma o još jednoj ženi koja je fatalna koliko po Jalino srce, toliko i po njegov tekući račun. Ako pak volite rap i njegove folk-derivate, onda ste tu zbog wordplaya poput "Ko što prazni Campari, tako ti prazni konto/ Mazi se, a da nisi ni skonto/ Ostaneš bez svega, a kontaš da si je smoto", tu ste zbog nizanja hooka za hookom, tu ste da bi klimali glavom uz beat kao da je devedeset peta *i* dizali ruke u zrak kao da je Džej. Tu ste jer znate što valja, a ovo ga mnogo, jebeno valja.

OCJENA: 5/5
xKOŽULx
:izet: :izet:
BadBoy

#3950 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

Ovaj Zlatni Separe je prejak page, odavno nisam čitao ništa bolje. Momci su prepametni i svaka im je na mjestu :D
Post Reply