Kad u mraku pipas gdje je prekidac od svjetlapici wrote:preko kojeg mp3 pleyera ovo pustaju da ga ukinem s laptopa![]()
Jala Brat & Buba Corelli
Moderator: _BataZiv_0809
- bunk
#3426 Re: Jala Brat & Buba Corelli
- MTV
#3427 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Najvise volim ove sto to ne slusaju, gadi im se itd. itd.... a najaktivniji su na temi.

- Industrialyzer
#3428 Re: Jala Brat & Buba Corelli
U svakom slucaju nije isto biti predgrupa i da te Jagger licno pozove na binu i da zajedno svirate. Moja poenta je bila da se mora imati puno vise od samog talenta da dodjes do slave i da to samo najbolji mogu. Uvijek postoje izuzeci, ali velika vecina je ipak uspjela. Simon Cowel je milion puta to komentarisao kandidatima koji imaju odlican glas. Sve je to super, ali nema od tebe zvijezde, sterilni ste. Jala i Buba su uspjeli jer imaju sve potrebno da uspijes. Pogodili su trenutak, stil, ekipu i sve ostalo i tu su gdje su i trajace sve dok budu imali kapaciteta da se adaptiraju na nova vremena. Ilma Karahmet nece uspjeti jer ima samo glas i to je to. Prvo pojavljivanje na TV je bilo senzacionalno, bila je u fokusu i ta izvedba joj je i danas najgledanija na youtube. Izdala je svoju pjesmu i ima manje od pola miliona pregleda. Jala i Buba okrenu milion za manje od 24h i idu svakim danom po novi milion pa cak i malo vise. To je jako dobar dokaz sta ljudi vole i sta prepoznaju. Ako nemas neki x faktor, nesto po cemu ce te ljudi prepoznati mozes imati glas Pavarotija nikad neces biti zvijezda.dale cooper wrote:Ne kažem da nije čast, samo govorim da ove stvari i gostovanja danas popularnih muzičara na njihovim koncertima Stonesi najviše radeIndustrialyzer wrote:Izvini, ali meni ovo ne izgleda kao da je bio predgrupa
Ovo je cast i ogroman kompliment za Sheerana i svaka mu cast na tome. Ovi koje ti spominjes i dalje gledaju Rolling Stonse na posteru u sobi i sanjaju da ih Jagger ovako pozove na binu
zbog sopstvene relevantnosti. Realno, Jagger i kompanija se nisu susreli sa dobrim albumom još od kraja 70-tih. Mislim, ja obožavam
Stonese, ali to se ne može negirati. Rolling Stones danas funkcioniraju još samo kao koncertna atrakcija.
Po meni je odlican dokaz prilagodjavanja i odrzavanja karijere, Sasa Kovacevic. Momak koji sam uspjeva naci puteve do nove publike i zadrzava se u vrhu balkanske scene vec godinama.
- Better Man
#3429 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Snimili su Stonesi 2 dobra albuma u osamdesetim i to Tattoo You i Steel Wheels i to su zadnja dva velika njihova albuma. Gledao sam ih uživo na turneji na kojoj su promovisali Steel Wheels i to u Beču na Prater stadionu 31.07.1990. godine i gledao sam ih još jednom na Hipodromu u Zagrebu 1998. godine. U devedesetim i poslije nisu baš se istakli autorski, ali su imali dobrih pjesama.dale cooper wrote:Ne kažem da nije čast, samo govorim da ove stvari i gostovanja danas popularnih muzičara na njihovim koncertima Stonesi najviše radeIndustrialyzer wrote:Izvini, ali meni ovo ne izgleda kao da je bio predgrupa
Ovo je cast i ogroman kompliment za Sheerana i svaka mu cast na tome. Ovi koje ti spominjes i dalje gledaju Rolling Stonse na posteru u sobi i sanjaju da ih Jagger ovako pozove na binu
zbog sopstvene relevantnosti. Realno, Jagger i kompanija se nisu susreli sa dobrim albumom još od kraja 70-tih. Mislim, ja obožavam
Stonese, ali to se ne može negirati. Rolling Stones danas funkcioniraju još samo kao koncertna atrakcija.
- Gandalf
#3430 Re: Jala Brat & Buba Corelli
bunk wrote:Kad u mraku pipas gdje je prekidac od svjetlapici wrote:preko kojeg mp3 pleyera ovo pustaju da ga ukinem s laptopa![]()
osim "prepoznatljive muzike" svi ovi novi majstori mikrofona redovno imaju izgled gosta/gazde šiša bara
našu muziku naročito posljeratnu slabo pratim, ali ova dvojica izlijeću po portalima non stop ko neki brejking njuz
- darius_maximus
#3432 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Jedan pokusaj hrapavog zenskog vokalapici wrote:alibaba_i_30_godina wrote:Meni ok ovdje zvuči...
ja sam vec par strana unazad komentarisao ovo falširanje i promuklost... cura visoko pjeva za skoro dvije oktave vise od promuklog senada koji neJma kuveta izvuc visoku dionicu u refrenu, naprosto los odabir pjesme i los duet, nije ovo Bono-Pavaroti tandem... ovo ko je smislio na mom je visio...
-
Zoya
#3433 Re: Jala Brat & Buba Corelli
I mene zanima ko je ko i jesu li naši?Gandalf wrote:bunk wrote:Kad u mraku pipas gdje je prekidac od svjetlapici wrote:preko kojeg mp3 pleyera ovo pustaju da ga ukinem s laptopa![]()
a koji je sada od ove dvojice brat a koji buba
![]()
osim "prepoznatljive muzike" svi ovi novi majstori mikrofona redovno imaju izgled gosta/gazde šiša bara
našu muziku naročito posljeratnu slabo pratim, ali ova dvojica izlijeću po portalima non stop ko neki brejking njuz
- Industrialyzer
#3434 Re: Jala Brat & Buba Corelli
U korak sa zvijezdama
Drake

Drake

- zomri
#3435 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Saš vidit ne valja ni Drake 
-
Zoya
#3436 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Zomri, jesi li ti buba? Odgovori kratko?zomri wrote:Saš vidit ne valja ni Drake
- Industrialyzer
#3437 Re: Jala Brat & Buba Corelli
zomri wrote:Saš vidit ne valja ni Drake
Bolja Ilma Karahmet od njega
-
cassius
#3438 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Bolja ciganska muzikazomri wrote:Saš vidit ne valja ni Drake
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3439 Re: Jala Brat & Buba Corelli
MTV wrote:13.000.000
ev preslusho od pocetka do kraja i ide ritam konstantan dva akorda i nerazumljivo nabrajanje, s tijem autotjunerom koji me izritiro da sam moro popit brufen, jer sam nabijo slusalice i to odslusao... jedva... na kojim bobama morasH bitnut i ovo slusat da probam mozda mi i legne senidaH
-
cassius
#3440 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ne valja Ed Sheeran, muzicka kriticarka sa guardiana i pitchforka je to rekla. 
- pici
#3441 Re: Jala Brat & Buba Corelli
meni valja bio je u GoTu...

- dale cooper
#3442 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ne očekujem od pojedinaca ovdje razumijevanje za kritičku misao. 
-
cassius
#3443 Re: Jala Brat & Buba Corelli
naravno , jer ti misljenje kreiraju tzv. kriticaridale cooper wrote:Ne očekujem od pojedinaca ovdje razumijevanje za kritičku misao.
- pici
#3444 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Beth se nemre poredit s ovim promuklim govedom... kao ni Amy, ljudi zavrsit ce te u dzeHenemu...darius_maximus wrote:Jedan pokusaj hrapavog zenskog vokalapici wrote:alibaba_i_30_godina wrote:Meni ok ovdje zvuči...
ja sam vec par strana unazad komentarisao ovo falširanje i promuklost... cura visoko pjeva za skoro dvije oktave vise od promuklog senada koji neJma kuveta izvuc visoku dionicu u refrenu, naprosto los odabir pjesme i los duet, nije ovo Bono-Pavaroti tandem... ovo ko je smislio na mom je visio...
- dale cooper
#3445 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Volim pročitati različita mišljenja, ali konačni sudcassius wrote:naravno , jer ti misljenje kreiraju tzv. kriticaridale cooper wrote:Ne očekujem od pojedinaca ovdje razumijevanje za kritičku misao.
donosim sam. Najviše vjerujem sopstvenim ušima.
-
cassius
#3446 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Moze bit da je do usiju tvojihdale cooper wrote:Volim pročitati različita mišljenja, ali konačni sudcassius wrote:naravno , jer ti misljenje kreiraju tzv. kriticaridale cooper wrote:Ne očekujem od pojedinaca ovdje razumijevanje za kritičku misao.
donosim sam. Najviše vjerujem sopstvenim ušima.
- dale cooper
#3447 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Može biti i da je do drugih. 
-
cassius
#3448 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ne znam bas.dale cooper wrote:Može biti i da je do drugih.
- dale cooper
#3449 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Sa pojedinim popularnim izvođačima...da. 
- Point.
#3450 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Trendingom ih @MTV 
Danasnji ovi nazovi hiphopčići, što od Drake pa do ovih naših vehabo mikrofonlija su svi pičkasti sa muzikom koja apsolutno ništa ne govori i poručuje. Stajling im ko da su sad iz The Oz-a izašli gdje su proveli vrijeme kao nečije bitches, kad bi im opalio dva šamara cmizdrili bi danima. Još kad vidim ovu dvojicu Guccija sa džiberskom prederušom sa kojom misle da su tako cool eh onda se tek grohotom ismijem. Grohotom.
Probamo još jednom sa ovom dječicom,dakle popularno ne znači kvalitet.
Danasnji ovi nazovi hiphopčići, što od Drake pa do ovih naših vehabo mikrofonlija su svi pičkasti sa muzikom koja apsolutno ništa ne govori i poručuje. Stajling im ko da su sad iz The Oz-a izašli gdje su proveli vrijeme kao nečije bitches, kad bi im opalio dva šamara cmizdrili bi danima. Još kad vidim ovu dvojicu Guccija sa džiberskom prederušom sa kojom misle da su tako cool eh onda se tek grohotom ismijem. Grohotom.
Probamo još jednom sa ovom dječicom,dakle popularno ne znači kvalitet.