Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
cassius

#2676 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

BadBoy wrote:https://www.klix.ba/magazin/muzika/jest ... /190726004

Eto im ispranih rokera, valjda će sad sjahat sa ove teme i otići na ovaj događaj gdje masturbirati na svoj superiorni intelekt :D

Ah da, naravno da neće niko ići na ovo jer je ova muzika MRTVA a tzv. "rokeri" će radije ostati kući i srati po novatorijama nego otići i podržati svoje izvođače.

Ma pusti ove forumase, zapetljani u kompleksima, 'ta će ovaj ,'ta će onaj.
MTV

#2677 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

BadBoy wrote:https://www.klix.ba/magazin/muzika/jest ... /190726004

Eto im ispranih rokera, valjda će sad sjahat sa ove teme i otići na ovaj događaj gdje masturbirati na svoj superiorni intelekt :D

Ah da, naravno da neće niko ići na ovo jer je ova muzika MRTVA a tzv. "rokeri" će radije ostati kući i srati po novatorijama nego otići i podržati svoje izvođače.
Dzabe bolan, interes 0,05%.

Kad se sjetim prosle godine.
Jala, Buba napunise Skenderiju a Frenkie i Kontra nisu mogli napuniti tramvaj gdje se sestica okrece.
:lol: :lol: :lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2678 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

"Novi album 99 je na 99 posto sa šest novih bengera i spotova. Svi će izaći 9. septembra, a za one koji su nestrpljivi, možda se nađe i ranije na pojedinim platformama. Želim da se zahvalim na strpljenju i podršci koju pružate svih ovih godina i ponosno vam obećavam da vas ovaj projekt neće ostaviti ravnodušnim", poručio Jala Brat.

Sarajlija je izrastao u regionalnu zvijezdu, a nastupio je s kolegama i na Eurosongu 2016. godine.
stan .BA jel to ono kas ste se nasmrkali na vlasicu pa se gadjali pivama :lol: :lol: :lol: :lol:
tranquil

#2679 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by tranquil »

Stara izreka kaže "jedite govna, milijarde muha sigurno ne griješe".
bunk

#2680 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by bunk »

Kao sto rekoh proljetos,novi album odma iza raspusta...
Point.

#2681 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

tranquil wrote:Stara izreka kaže "jedite govna, milijarde muha sigurno ne griješe".
Tako nekako. :D

Zamišljam ljude koje ponese tkz muzika i mrmljanje dva masna džibera koji skladaju na riječi bebo, gucci, hugo boss, torbica, bobica itd. Tako ti je sa trendom, ko i onaj koreanac Psy kako se zove. Youtube generacija, mozak na pašu, bruda, kurve, šiša, nargila. Zaglupljavanje omladine i djece ko i što je i turbofolk radio i radi. Isti kalup.
zomri

#2682 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Pojam individualne slobode nekad se vezao uz motore i joint, danas uz SUV i šišu. Dosta slično je to sve, samo ko je otvorenog uma da shvati.
CPT

#2683 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

zomri wrote:Pojam individualne slobode nekad se vezao uz motore i joint, danas uz SUV i šišu. Dosta slično je to sve, samo ko je otvorenog uma da shvati.
:roll: :lol:
dale cooper

#2684 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:Pojam individualne slobode nekad se vezao uz motore i joint, danas uz SUV i šišu. Dosta slično je to sve, samo ko je otvorenog uma da shvati.
Samo što su meni i Divlje Jagode kurčina od benda. :mrgreen:
John Cleese

#2685 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by John Cleese »

dale cooper wrote:Samo što su meni i Divlje Jagode kurčina od benda. :mrgreen:
Cak i za Dokuzoviceva perioda? :| :D :lol:
I jesu, fakat :D

P.S.
Oprez!
Vec i sama ta informacija bi mogla nekome tu sprziti znacajan broj neurona :|
A to je, naravno, tek vrh ledenog brijega...
zomri

#2686 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

dale cooper wrote:
da pogodim da pritom nemaš omiljenog SUV&šiša izvođača/e?
dale cooper

#2687 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

John Cleese wrote:

P.S.
Oprez!
Divlje Jagode sam spomenuo zato što je neko prije par stranica Motore naveo kao neki kontra primjer plitkosti rock tekstova.
I naravno to je u potpunosti tačno. I ne samo to, Divlje Jagode su užasno derivativan i prosječan rock bend koji su karijeru
napravili kopirajući neke mnogo bolje strane hard rock bendove. I ne vidim zašto bi to neko ko sluša rock muziku imao problem to reći.
dale cooper

#2688 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:
dale cooper wrote:
da pogodim da pritom nemaš omiljenog SUV&šiša izvođača/e?
Kad bi mi samo pojasnio koji bi to izvođači mogli biti pa bih ti rado i odgovorio. :zoka: :mrgreen:
John Cleese

#2689 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by John Cleese »

dale cooper wrote:Divlje Jagode sam spomenuo zato što je neko prije par stranica Motore naveo kao neki kontra primjer plitkosti rock tekstova.
I naravno to je u potpunosti tačno. I ne samo to, Divlje Jagode su užasno derivativan i prosječan rock bend koji su karijeru
napravili kopirajući neke mnogo bolje strane hard rock bendove. I ne vidim zašto bi to neko ko sluša rock muziku imao problem to reći.
Ma jasno - mislim isto sto i ti :)
(I Divlje jagode i ne samo Divlje jagode i ne samo "rokeri", naravno...)

Rekoh samo da ce to tesko stati u kockaste glave sa olovnim usima - to, naime, stvara haos u poretku pretinaca, u nakaradnoj strukturi neukusa.
BadBoy

#2690 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

dale cooper wrote:
John Cleese wrote:

P.S.
Oprez!
Divlje Jagode sam spomenuo zato što je neko prije par stranica Motore naveo kao neki kontra primjer plitkosti rock tekstova.
Nadolazimo :D

Ajmo dalje, koja je poenta Hotel California teksta? Šta je pisac htio reći? :D

Edit: on a more serious note, od svega što ovdje se stavlja na teret Jali & Bubi (kako kvare omaldinu, ispiraju mozgove itd) jedino što se može staviti na teret jeste da su teži fejkeri jer oni ništa od toga ne rade, samo pričaju o tome.
pici

#2691 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

Point. wrote:
tranquil wrote:Stara izreka kaže "jedite govna, milijarde muha sigurno ne griješe".
Tako nekako. :D

Zamišljam ljude koje ponese tkz muzika i mrmljanje dva masna džibera koji skladaju na riječi bebo, gucci, hugo boss, torbica, bobica itd. Tako ti je sa trendom, ko i onaj koreanac Psy kako se zove. Youtube generacija, mozak na pašu, bruda, kurve, šiša, nargila. Zaglupljavanje omladine i djece ko i što je i turbofolk radio i radi. Isti kalup.
:thumbup:

kad je ovo hit mogu samo zamisljat B pjesme... :mrgreen:
John Cleese

#2692 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by John Cleese »

:D

Najezim se kad neko nedostatak ukusa brani pravom na vlastiti ukus.

O tome sta "narod voli": https://www.youtube.com/watch?v=NCSiLZAcMXE&t=26m25s

Helem, ovaj uzas nije od juce - pojava nije ni naivna ni benigna.
Pravo pitanje je kome to treba i zasto.
dale cooper

#2693 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

BadBoy wrote:
dale cooper wrote:

Edit: on a more serious note, od svega što ovdje se stavlja na teret Jali & Bubi (kako kvare omaldinu, ispiraju mozgove itd) jedino što se može staviti na teret jeste da su teži fejkeri jer oni ništa od toga ne rade, samo pričaju o tome.
Hotel California je već nešto drugo, i tekst te pjesme je jako dobar, iako sama pjesma jeste preeksponirana.
Pjesma se bavi razočaranošću i mračnom stranom američkog sna. Nije tajna da su članovi Eaglesa krajem 70-tih svi redom bili ovisnici
o kokainu i da su međuljudski odnosi bili na najnižoj tački. Tako da je pjesma kao i cijeli album Hotel California neka vrsta rekvijema
za američki san i tu cijelu plejadu kalifornijskih country rock bendova čiji su zvuci harali FM stanicama američkog radija 70-tih.

Ali nije tema, ne bih da se besramno reklamiram, ali moja tema muzički almanah može poslužiti kao poligon za raspravu o ovoj ali
i drugim temama koje su ti interesantne. :D
John Cleese

#2694 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by John Cleese »

BadBoy wrote:Nadolazimo :D
DaBogDa... :| :D
SmokingMan

#2695 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by SmokingMan »

Najveća tvoja greška je što si našao da se raspravljaš sa almanahom. :D
pici

#2696 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

SmokingMan wrote:Najveća tvoja greška je što si našao da se raspravljaš sa almanahom. :D
:mrgreen:
BadBoy

#2697 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

dale cooper wrote:
BadBoy wrote:
dale cooper wrote:

Hotel California je već nešto drugo, i tekst te pjesme je jako dobar, iako sama pjesma jeste preeksponirana.
Pjesma se bavi razočaranošću i mračnom stranom američkog sna. Nije tajna da su članovi Eaglesa krajem 70-tih svi redom bili ovisnici
o kokainu i da su međuljudski odnosi bili na najnižoj tački. Tako da je pjesma kao i cijeli album Hotel California neka vrsta rekvijema
za američki san i tu cijelu plejadu kalifornijskih country rock bendova čiji su zvuci harali FM stanicama američkog radija 70-tih.

Ali nije tema, ne bih da se besramno reklamiram, ali moja tema muzički almanah može poslužiti kao poligon za raspravu o ovoj ali
i drugim temama koje su ti interesantne. :D
Nije greška volim ja diskutovati sa Daletom, nauči se štogod, a plus uskoro ćemo ga i uspjeti odgovoriti od ovog muzičkog snobizma. :D

Eh sad prije nego nastavimo dalje diskusiju, zar misliš da i ja ne mogu sada sjesti i na svaki Jalin i Bubin tekst nasrati i izvući neko dublje intelektualno značenje? Like really: "Pjesma se bavi razočaranošću i mračnom stranom američkog sna. Nije tajna da su članovi Eaglesa krajem 70-tih svi redom bili ovisnici o kokainu i da su međuljudski odnosi bili na najnižoj tački. Tako da je pjesma kao i cijeli album Hotel California neka vrsta rekvijema za američki san i tu cijelu plejadu kalifornijskih country rock bendova čiji su zvuci harali FM stanicama američkog radija 70-tih."

Druže, ni sami autori nisu sigurni šta su htjeli reći: "Don Henley has given a number of explanations about the song, ranging from "a journey from innocence to experience" to "a sociopolitical statement".

A ako i prihvatimo tvoje tumačenje teksta, kakvu onda oni sliku šalju mladeži ako su svi članovi bili ovisnici o kokainu? Zar takav neko treba da bude uzor našoj djeci??? Zar njihove pjesme da slušaju?????? Won't someone think of the children?!?!

Šalu na stranu, pjesma jeste dobra, ima dobru melodiju, ritam, pjevljiva je, ali da sad ima neko uber značenje - nema niti se može smatrati pjesmom koja uzdiže mladež i od njih pravi čestite i poštene ljude.

Poenta svega ovoga je da Jala & Buba prave muziku za zabavu. Ništa manje ništa više. I u tome, njih dvojica nisu ništa lošiji od bilo kojeg drugog izvođača iz bilo kojeg drugog žanra koji ima isti cilj; proizvodnju muzike za zabavu.

A hip-hop i rap kao žanrovi imaju jako puno pjesama tzv. "conscious rapa" koji se bavi dubljim temama i koji ima određenu liričku vrijednost. Eh kod takvih pjesama se tek može raditi ovakva analiza.
dale cooper

#2698 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

BadBoy wrote:
Nije greška volim ja diskutovati sa Daletom, nauči se štogod, a plus uskoro ćemo ga i uspjeti odgovoriti od ovog muzičkog snobizma. :D

Eh sad prije nego nastavimo dalje diskusiju, zar misliš da i ja ne mogu sada sjesti i na svaki Jalin i Bubin tekst nasrati i izvući neko dublje intelektualno značenje? Like really: "Pjesma se bavi razočaranošću i mračnom stranom američkog sna. Nije tajna da su članovi Eaglesa krajem 70-tih svi redom bili ovisnici o kokainu i da su međuljudski odnosi bili na najnižoj tački. Tako da je pjesma kao i cijeli album Hotel California neka vrsta rekvijema za američki san i tu cijelu plejadu kalifornijskih country rock bendova čiji su zvuci harali FM stanicama američkog radija 70-tih."

Druže, ni sami autori nisu sigurni šta su htjeli reći: "Don Henley has given a number of explanations about the song, ranging from "a journey from innocence to experience" to "a sociopolitical statement".

A ako i prihvatimo tvoje tumačenje teksta, kakvu onda oni sliku šalju mladeži ako su svi članovi bili ovisnici o kokainu? Zar takav neko treba da bude uzor našoj djeci??? Zar njihove pjesme da slušaju?????? Won't someone think of the children?!?!

Šalu na stranu, pjesma jeste dobra, ima dobru melodiju, ritam, pjevljiva je, ali da sad ima neko uber značenje - nema niti se može smatrati pjesmom koja uzdiže mladež i od njih pravi čestite i poštene ljude.

Poenta svega ovoga je da Jala & Buba prave muziku za zabavu. Ništa manje ništa više. I u tome, njih dvojica nisu ništa lošiji od bilo kojeg drugog izvođača iz bilo kojeg drugog žanra koji ima isti cilj; proizvodnju muzike za zabavu.

A hip-hop i rap kao žanrovi imaju jako puno pjesama tzv. "conscious rapa" koji se bavi dubljim temama i koji ima određenu liričku vrijednost. Eh kod takvih pjesama se tek može raditi ovakva analiza.
Da, ali se sva ta objašnjenja svode na ovo što sam prvobitno napisao. 70-te su bile turbulentne godine za Ameriku. Idealizam hipi pokreta
i kontra kulture je umro sa krajem 60-tih i stvari su postale mnogo mračnije i nesigurnije. Hotel California je dijelom reakcija na to, a dijelom
lična priča upozorenja šta se desi kada zabava zamre, kada se dobre vibracije pretvore u loše, kada postanete zarobljenik stvari iz kojih
ste crpili zadovoljstvo (alkohol, droga itd). Kada sva dekadencija uzme svoj danak. Hotel California je alegorija na sve te stvari.
Ili kao što narator u jednom momentu u pjesmi kaže: "We are all just prisoners here, of our own device"

Vidi, ne znam otkud ti ideja da muzičari trebaju da budu uzor i da odgajaju "našu djecu". :zoka: :-) Dobar tekst ne mora nužno biti sa nekom pozitivnom porukom. Lou Reed, jedan od meni najdražih rock'n'roll poeta je većinu karijere proveo pjevajući o ulici i ljudima na marginama.
Hustlerima, dilerima, ovisnicima, transvestitima, homićima. Ali te pjesme imaju snažnu, sirovu poetsku ljepotu i jednostavno su sjajne priče
koje imaju empatiju za svoje subjekte.
KB9

#2699 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by KB9 »

zomri wrote:
BadBoy wrote:Na ovoj temi bruda šiša brada riječi najviše koriste ovi što se fol zgražavaju na sve to. Ujedno su i najaktivniji.
:thumbup: :thumbup:
haleluja :)
BadBoy

#2700 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

dale cooper wrote:
Da, ali se sva ta objašnjenja svode na ovo što sam prvobitno napisao. 70-te su bile turbulentne godine za Ameriku. Idealizam hipi pokreta
i kontra kulture je umro sa krajem 60-tih i stvari su postale mnogo mračnije i nesigurnije. Hotel California je dijelom reakcija na to, a dijelom
lična priča upozorenja šta se desi kada zabava zamre, kada se dobre vibracije pretvore u loše, kada postanete zarobljenik stvari iz kojih
ste crpili zadovoljstvo (alkohol, droga itd). Kada sva dekadencija uzme svoj danak. Hotel California je alegorija na sve te stvari.
Ili kao što narator u jednom momentu u pjesmi kaže: "We are all just prisoners here, of our own device"
A ja sam više mišljenja da su sva ta tumačenja post-factum tumačenja i da nemaju veze sa izvornom porukom koju su autori htjeli poslati. A izvorna poruka nije bila jasna ni samim autorima u vrijeme pisanja pjesme. Jednostavnu su imali dobru melodiju, uklopili dobar tekst i napravili mega-hit. Which is fine. Umjetnost je tu da bi ljudi iz nje izvlačili vlastite motive, poruke i motivaciju. Umjetnička djela nikada nemaju isti efekat na dvije različite osobe. Ali tu opet zalazimo u domen lične interpretacije zasnovane na ličnim ukusuma, što nije poenta ove teme, jer...
dale cooper wrote: Vidi, ne znam otkud ti ideja da muzičari trebaju da budu uzor i da odgajaju "našu djecu". :zoka: :-) Dobar tekst ne mora nužno biti sa nekom pozitivnom porukom. Lou Reed, jedan od meni najdražih rock'n'roll poeta je većinu karijere proveo pjevajući o ulici i ljudima na marginama.
Hustlerima, dilerima, ovisnicima, transvestitima, homićima. Ali te pjesme imaju snažnu, sirovu poetsku ljepotu i jednostavno su sjajne priče
koje imaju empatiju za svoje subjekte.

.... cijela premisa ove teme je da su Jala & Buba zlo zato što propagiraju "pogrešne vijednosti" i korumpiraju našu mladež. Barem je samo o tome razglabano na posljednjih 109 stranica ove teme. I ako se mogu sjetiti dobro, ti si jedini koji je izričito rekao da ti se njih dvojica ne sviđaju jer nisu po tvom ukusu. Svaka čast, to je jedino što je dobro rečeno na ovoj temi, ali tu treba da završi sva diskusija jer "o ukusima se ne raspravlja".
Post Reply