Jala Brat & Buba Corelli
Moderator: _BataZiv_0809
-
dzipalo
#2176 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Koliko sam skontao oni rade vecinu stvari, ne daju nekome da im napravi muziku, uradi aranzman a oni samo napisu tekst. Oni cak i drugima rade muziku, tekstove, itd.
Hajde probajte ti i Point uraditi kompletnu pjesmu pa da vidimo na sta ce liciti.
Hajde probajte ti i Point uraditi kompletnu pjesmu pa da vidimo na sta ce liciti.
-
90minut
#2177 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Nije problem, al' trebaju njih dvojica biti u glavnoj ulozi i progutace djeca bez problema.dzipalo wrote:Koliko sam skontao oni rade vecinu stvari, ne daju nekome da im napravi muziku, uradi aranzman a oni samo napisu tekst. Oni cak i drugima rade muziku, tekstove, itd.
- mO k3
#2178 Re: Jala Brat & Buba Corelli
dzipalo wrote:Koliko sam skontao oni rade vecinu stvari, ne daju nekome da im napravi muziku, uradi aranzman a oni samo napisu tekst. Oni cak i drugima rade muziku, tekstove, itd.
eto koliko nam je drzava ili citav balkan u kurac otisao
-
dzipalo
#2179 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Promasio si citavu loptu. Ja sam upravo i napisao da im je tekst najmanje bitan, cak je i nerazumljiv, fazon je sto oni rade sve i muziku i aranzman i sta ja znam sta jos ide. Ne razumije niko ni mumble rap pa se u svijetu masovno slusa, kakva drzava i balkan, upravo je poenta da to nije samo kod nas trend nego u svijetu.mO k3 wrote:dzipalo wrote:Koliko sam skontao oni rade vecinu stvari, ne daju nekome da im napravi muziku, uradi aranzman a oni samo napisu tekst. Oni cak i drugima rade muziku, tekstove, itd.
Hajde probajte ti i Point uraditi kompletnu pjesmu pa da vidimo na sta ce liciti.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
da da text koji niko ne razumije , a oni koji dzuskaju misle e jesmo cool ...
![]()
- mO k3
#2180 Re: Jala Brat & Buba Corelli
jele ti mene zekis ??dzipalo wrote:Promasio si citavu loptu. Ja sam upravo i napisao da im je tekst najmanje bitan, cak je i nerazumljiv, fazon je sto oni rade sve i muziku i aranzman i sta ja znam sta jos ide. Ne razumije niko ni mumble rap pa se u svijetu masovno slusa, kakva drzava i balkan, upravo je poenta da to nije samo kod nas trend nego u svijetu.mO k3 wrote:dzipalo wrote:Koliko sam skontao oni rade vecinu stvari, ne daju nekome da im napravi muziku, uradi aranzman a oni samo napisu tekst. Oni cak i drugima rade muziku, tekstove, itd.
Hajde probajte ti i Point uraditi kompletnu pjesmu pa da vidimo na sta ce liciti.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
da da text koji niko ne razumije , a oni koji dzuskaju misle e jesmo cool ...
![]()
- Point.
#2181 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ja mislim da su se ova dvojica, u hiphop svijetu, prodali. Sellouts, fejkeri. Za lovu bi snimili i turbofolk i pjevali ko Kemal Malovčić na autotunu.
- zomri
#2182 Re: Jala Brat & Buba Corelli
izdali su hip hop!Point. wrote:Ja mislim da su se ova dvojica, u hiphop svijetu, prodali. Sellouts, fejkeri. Za lovu bi snimili i turbofolk i pjevali ko Kemal Malovčić na autotunu.

eno imate onaj vice dokumentarac gdje onaj sa IDJ videos kaže da je tek 10 posto publike ispod 18 godina, većinu čine ovi od 18 do 24. poslušati i ono što kaže dragan ambrozić, jedan od najvisprenijih rock kritičara iz yu doba.
- bunk
#2183 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Muzika se u globalu krece tacno onim putem kojim je to predvidjeno u South parku-u.
Otprilike je vrijeme za pojavu Terrence&Phillip-a...
Otprilike je vrijeme za pojavu Terrence&Phillip-a...
- Point.
#2184 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Naravno da su izdali. Bili su u tom fazonu, prosječni reper a na Balkanu se od toga ne mogu uzeti Gucci gačice i Maserati. Za paru su krenuli mumljati i snimati Turborap. Sellouts naravno.zomri wrote:izdali su hip hop!Point. wrote:Ja mislim da su se ova dvojica, u hiphop svijetu, prodali. Sellouts, fejkeri. Za lovu bi snimili i turbofolk i pjevali ko Kemal Malovčić na autotunu.![]()
![]()
![]()
eno imate onaj vice dokumentarac gdje onaj sa IDJ videos kaže da je tek 10 posto publike ispod 18 godina, većinu čine ovi od 18 do 24. poslušati i ono što kaže dragan ambrozić, jedan od najvisprenijih rock kritičara iz yu doba.
I ovaj tvoj gif je samo pokazatelj površnosti njih i njihovih fanova. Pare samo pare, minimalni rizik, što bi Maajka reko.
Najjače je pokušaj balkanizacije fazona koje su pokupili od američkih mumljatora nove generacije. Ko biva svaki drugi opasni momak sa kalifatskom bradom voza Maserati, a svaka bićarka u Gucci outfitu, Ralph Lauren torbicama od alligatorske kože i slično. U BiH toga ima na svakom ćošku i svi se pronalaze u tim tekstovima.
Jakako.
- zomri
#2185 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ne znam šta hoćeš reći sa tim. Da su oni krenuli snimati popularno nazvanu "komercijalu" a nastavili pričati o teškom životu u hoodu i štajaznam onda bi njihova priča bila fejk i neiskrena. Ovako ljudi kažu da idu uzeti pare, prave stvari da budu popularne, ne govore da su umjetnici ko ovi rokeri koji rade isto...Pogledaj ovaj Vice dokumentarac, možda promijeniš mišljenje.Point. wrote:Naravno da su izdali. Bili su u tom fazonu, prosječni reper a na Balkanu se od toga ne mogu uzeti Gucci gačice i Maserati. Za paru su krenuli mumljati i snimati Turborap. Sellouts naravno.zomri wrote:izdali su hip hop!Point. wrote:Ja mislim da su se ova dvojica, u hiphop svijetu, prodali. Sellouts, fejkeri. Za lovu bi snimili i turbofolk i pjevali ko Kemal Malovčić na autotunu.![]()
![]()
![]()
I ovaj tvoj gif je samo pokazatelj površnosti njih i njihovih fanova. Pare samo pare, minimalni rizik, što bi Maajka reko.
Najjače je pokušaj balkanizacije fazona koje su pokupili od američkih mumljatora nove generacije. Ko biva svaki drugi opasni momak sa kalifatskom bradom voza Maserati, a svaka bićarka u Gucci outfitu, Ralph Lauren torbicama od alligatorske kože i slično. U BiH toga ima na svakom ćošku i svi se pronalaze u tim tekstovima.
Jakako.
A šta je rok 70tih i 80tih ovdje nego "balkanizacija" fazona uspješnih rokera. Isto vrijedi i za hip hop 2000tih. Šta je to rokerska scena ex yu dala svijetu? Jedan globalno bitan bend i to je sve. Ovi ostali su mahom obrađivali strane uzore, nešto iznad, nešto ispod žita pritom prodajući priču da su oni legit originalni. Aha, kako da ne.
- Blixen
#2186 Re: Jala Brat & Buba Corelli
dobri su meni bubo i jalo
samo sto ih ja nista ne razumijem
samo sto ih ja nista ne razumijem
- Point.
#2187 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ti očito imaš problem sa rockom, dok ga stalno uzimaš kao referencu. Pitaš se kao šta je to exyu rock scena ostavila svijetu kao da će Bubajala i Rasta ostaviti nešto svijetu u amanet. Oni uzimaju rip off čitavog tog stila i furaju priče o Maseratijima, Ferrarijima, markiranim skupocjenim torbicama i outfitima kao da je to balkanska svakodnevnica. Čitav taj pokret je jedan veliki fejk.zomri wrote: Ne znam šta hoćeš reći sa tim. Da su oni krenuli snimati popularno nazvanu "komercijalu" a nastavili pričati o teškom životu u hoodu i štajaznam onda bi njihova priča bila fejk i neiskrena. Ovako ljudi kažu da idu uzeti pare, prave stvari da budu popularne, ne govore da su umjetnici ko ovi rokeri koji rade isto...Pogledaj ovaj Vice dokumentarac, možda promijeniš mišljenje.
A šta je rok 70tih i 80tih ovdje nego "balkanizacija" fazona uspješnih rokera. Isto vrijedi i za hip hop 2000tih. Šta je to rokerska scena ex yu dala svijetu? Jedan globalno bitan bend i to je sve. Ovi ostali su mahom obrađivali strane uzore, nešto iznad, nešto ispod žita pritom prodajući priču da su oni legit originalni. Aha, kako da ne.
- Dope_Man
#2188 Re: Jala Brat & Buba Corelli
S obzirom da imam jako dugo kanal, koji uglavnom ima tu publiku klinaca, znam dobro da ta statistika ne znaci nista jer i meni pokazuje da je ta skupina 18-24 daleko najveci dio publike, a dobro znam da nije u stvarnosti. Svaki klinac napravi account i stavi datum rodjenja koji cini da izgleda kao da ima preko 18 godina. Tako se ne pegla sa klipovima koji su zakljucani za one ispod 18. I sam sam tako napravio svaki svoj acc prije 18te.zomri wrote: eno imate onaj vice dokumentarac gdje onaj sa IDJ videos kaže da je tek 10 posto publike ispod 18 godina, većinu čine ovi od 18 do 24. poslušati i ono što kaže dragan ambrozić, jedan od najvisprenijih rock kritičara iz yu doba.
- zomri
#2189 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ne, nego poentiram da je i rok 70tih, 80tih...balkanizacija nečega izvana i da ne daje ništa originalno. Ex yu rock je kao Cockta umjesto Cole - preuzet recept izvana samo "dorađen" (nabolje ili nagore) nečim lokalnim. U tom smislu nema ništa što je različito između Jale i Bube i *bubam* EKV-a.Point. wrote:Ti očito imaš problem sa rockom, dok ga stalno uzimaš kao referencu. Pitaš se kao šta je to exyu rock scena ostavila svijetu kao da će Bubajala i Rasta ostaviti nešto svijetu u amanet. Oni uzimaju rip off čitavog tog stila i furaju priče o Maseratijima, Ferrarijima, markiranim skupocjenim torbicama i outfitima kao da je to balkanska svakodnevnica. Čitav taj pokret je jedan veliki fejk.zomri wrote: Ne znam šta hoćeš reći sa tim. Da su oni krenuli snimati popularno nazvanu "komercijalu" a nastavili pričati o teškom životu u hoodu i štajaznam onda bi njihova priča bila fejk i neiskrena. Ovako ljudi kažu da idu uzeti pare, prave stvari da budu popularne, ne govore da su umjetnici ko ovi rokeri koji rade isto...Pogledaj ovaj Vice dokumentarac, možda promijeniš mišljenje.
- zomri
#2190 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Stoji i to, slažem se da nisu potpuno tačne te statistike upravo iz tih razloga ali trenutno su bolje od pukog nagađanja.Dope_Man wrote:S obzirom da imam jako dugo kanal, koji uglavnom ima tu publiku klinaca, znam dobro da ta statistika ne znaci nista jer i meni pokazuje da je ta skupina 18-24 daleko najveci dio publike, a dobro znam da nije u stvarnosti. Svaki klinac napravi account i stavi datum rodjenja koji cini da izgleda kao da ima preko 18 godina. Tako se ne pegla sa klipovima koji su zakljucani za one ispod 18. I sam sam tako napravio svaki svoj acc prije 18te.zomri wrote: eno imate onaj vice dokumentarac gdje onaj sa IDJ videos kaže da je tek 10 posto publike ispod 18 godina, većinu čine ovi od 18 do 24. poslušati i ono što kaže dragan ambrozić, jedan od najvisprenijih rock kritičara iz yu doba.
Lično bih rekao da im se publika ne razlikuje od prosječne posjete u šiša baru - uglavnom tinejdžeri i studenti.
- Dope_Man
#2191 Re: Jala Brat & Buba Corelli
To da. To je publika koja uglavnom slusa ne samo njih, vec koja opcenitno diktira trendove u mainstream muzici, dakle nekih raspon od 13 do 23 godine. Takvi su ucinili i Nirvanu, i Britney, Eminema, Ushera i koga god vec.. planetarno popularnim. Nisu to bili ljudi od 30tak i vise godina jer realno taj raspon godina su najveci konzumenti muzike.
Samo je pitanje da li nesto od toga sto se svidi klincima nosi i kakvu vrijednost za starijeg slusatelja. Po mom misljenju ovaj dvojac to nema, ali nek ljudi ubijaju pare kad vec mogu.
Samo je pitanje da li nesto od toga sto se svidi klincima nosi i kakvu vrijednost za starijeg slusatelja. Po mom misljenju ovaj dvojac to nema, ali nek ljudi ubijaju pare kad vec mogu.
- Point.
#2192 Re: Jala Brat & Buba Corelli
U rok pjesmama 70-tih, 80-tih se čovjek barem može prepoznati, pjevali su o svakodnevnici prosječnog Jugoslovena, dok je ovdje pokraden i tekst i čitav taj balkansko imaginarni stil skupocjenih auta, alkohola i markirane odjeće. Ko se tu može prepoznati, ja ne znam.zomri wrote:Ne, nego poentiram da je i rok 70tih, 80tih...balkanizacija nečega izvana i da ne daje ništa originalno. Ex yu rock je kao Cockta umjesto Cole - preuzet recept izvana samo "dorađen" (nabolje ili nagore) nečim lokalnim. U tom smislu nema ništa što je različito između Jale i Bube i *bubam* EKV-a.Point. wrote:Ti očito imaš problem sa rockom, dok ga stalno uzimaš kao referencu. Pitaš se kao šta je to exyu rock scena ostavila svijetu kao da će Bubajala i Rasta ostaviti nešto svijetu u amanet. Oni uzimaju rip off čitavog tog stila i furaju priče o Maseratijima, Ferrarijima, markiranim skupocjenim torbicama i outfitima kao da je to balkanska svakodnevnica. Čitav taj pokret je jedan veliki fejk.zomri wrote: Ne znam šta hoćeš reći sa tim. Da su oni krenuli snimati popularno nazvanu "komercijalu" a nastavili pričati o teškom životu u hoodu i štajaznam onda bi njihova priča bila fejk i neiskrena. Ovako ljudi kažu da idu uzeti pare, prave stvari da budu popularne, ne govore da su umjetnici ko ovi rokeri koji rade isto...Pogledaj ovaj Vice dokumentarac, možda promijeniš mišljenje.
- dale cooper
#2193 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa mogu se prepoznati klinci koji nemaju, ali sanjaju i teže ka svim ovim spomenutim stvarima. Dobro auto, gomila love, žene, provodiPoint. wrote:
U rok pjesmama 70-tih, 80-tih se čovjek barem može prepoznati, pjevali su o svakodnevnici prosječnog Jugoslovena, dok je ovdje pokraden i tekst i čitav taj balkansko imaginarni stil skupocjenih auta, alkohola i markirane odjeće. Ko se tu može prepoznati, ja ne znam.
i markirana odjeća. Statusni simboli. U tranzicijskoj zemlji divljeg kapitalizma u kojoj je sve ovo gotovo pa nemoguće ostvariti na bilo kakav
legalan način, i u kojoj su većina ovih klinaca željnja svega i svačega, mogu razumjeti težnje ka stvarima koje Jala i Buba prodaju u svojim
pjesmama. Ne odobravam, ali mogu razumjeti.
- zomri
#2194 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Hiljade njih kako možeš vidjeti po dupke punim koncertima. ne bih rekao da im se tekstovi svode na skupocjena auta i markiranu odjeću, odnosno da je to poenta. Jasno, spomenu oni i te marke ali su ove najpopularnije pjesme uglavnom ljubavne a tu se mnogi prepoznaju. I pored toga kako drugi napisaše, ljudi se ne kače na njih toliko radi tekstova samih nego imaju hookove, refrene, harmonije i vrhunsku produkciju. Tekst je (osim refrena) mahom sporedan u svemu.Point. wrote: U rok pjesmama 70-tih, 80-tih se čovjek barem može prepoznati, pjevali su o svakodnevnici prosječnog Jugoslovena, dok je ovdje pokraden i tekst i čitav taj balkansko imaginarni stil skupocjenih auta, alkohola i markirane odjeće. Ko se tu može prepoznati, ja ne znam.
- Point.
#2195 Re: Jala Brat & Buba Corelli
dale cooper wrote:
Pa mogu se prepoznati klinci koji nemaju, ali sanjaju i teže ka svim ovim spomenutim stvarima. Dobro auto, gomila love, žene, provodi
i markirana odjeća. Statusni simboli. U tranzicijskoj zemlji divljeg kapitalizma u kojoj je sve ovo gotovo pa nemoguće ostvariti na bilo kakav
legalan način, i u kojoj su većina ovih klinaca željnja svega i svačega, mogu razumjeti težnje ka stvarima koje Jala i Buba prodaju u svojim
Znači, poruka ovog trenda je djeco samo kriminal i u kriminal ako želite živjeti naše pjesme. I ta djeca će danas sutra biti poslanici u parlamentu, privatnici, u stranci i pitaćemo se što još kriminal i korupcija nisu uništeni.
- zomri
#2196 Re: Jala Brat & Buba Corelli
dale cooper wrote:Pa mogu se prepoznati klinci koji nemaju, ali sanjaju i teže ka svim ovim spomenutim stvarima. Dobro auto, gomila love, žene, provodiPoint. wrote:
U rok pjesmama 70-tih, 80-tih se čovjek barem može prepoznati, pjevali su o svakodnevnici prosječnog Jugoslovena, dok je ovdje pokraden i tekst i čitav taj balkansko imaginarni stil skupocjenih auta, alkohola i markirane odjeće. Ko se tu može prepoznati, ja ne znam.
mnogi na temi zaboravljaju da smo mi ušli duboko u kapitalizam i taj sistem vrijednosti. nove generacije ne znaju ni za šta drugo. to samo po sebi nije loše, jednostavno je - drugačije.
- dale cooper
#2197 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa sad, ako će se ozbiljno shvatati ove pjesme onda budućnost nije svijetla.Point. wrote:
Znači, poruka ovog trenda je djeco samo kriminal i u kriminal ako želite živjeti naše pjesme. I ta djeca će danas sutra biti poslanici u parlamentu, privatnici, u stranci i pitaćemo se što još kriminal i korupcija nisu uništeni.
mozga da razluči fantaziju od stvarnosti.
Last edited by dale cooper on 24/05/2019 14:31, edited 1 time in total.
- dale cooper
#2198 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa ovdje se nećemo složiti. Kapitalizam je duboko manjkav sistem vrijednosti, to je mislim jasno svima, posebice nama koji živimo uzomri wrote:dale cooper wrote:Pa mogu se prepoznati klinci koji nemaju, ali sanjaju i teže ka svim ovim spomenutim stvarima. Dobro auto, gomila love, žene, provodiPoint. wrote:
pjesmama. Ne odobravam, ali mogu razumjeti.![]()
![]()
mnogi na temi zaboravljaju da smo mi ušli duboko u kapitalizam i taj sistem vrijednosti. nove generacije ne znaju ni za šta drugo. to samo po sebi nije loše, jednostavno je - drugačije.
ovom kapitalizmu koji je kod nas na djelu.
- dale cooper
#2200 Re: Jala Brat & Buba Corelli
zomri wrote:^^koji nema?