Jaja japanske prepelice Japanska prepelica

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
TDK-90

#1 Jaja japanske prepelice Japanska prepelica

Post by TDK-90 »

Opet jedan narodni lijek.
Neki dan vidim u Bingu prodaju se jaja od dotične prepelice 10 kom cca 2,70 KM malena kutijica i u njoj šarena jaja....malecka jaja :-D

Prepeličja jaja se drastično razlikuju po sastavu od kokošijih čak nemaju ni holesterol željeza imaju više nego u teletini :? , navodno su jako zdrava za razne vrste bolesti pogotovo kod djece i starijih.

Eh sad neki kažu da su samo oplođena jaja tj. gdje je uz prepelicu i mužijak ( op.a. PREPELAC valjda :lol: ) a ne oplođena nisu valjda ljekovita :?
Da li je neko sa foruma koristio ova jaja ili možda uzgaja prepelice pa da nam kaže nešto više o tome.

Navodno su prepelice spomenute u nekim svetim knjigama znam da se spominje u Kur´anu i da je meso i jaja jako korisno i hranjljivo. Navodno su rađena neka istraživanja koja su pokazala skoro pa čudotvornost jaja ( naime jaja od kokoši i japanske prepelice su ozračili radioaktivnim zračenjem i nakon nekoliko dana jaje od japanske prepelice je izgubilo radioaktivnst dok je od kokoši i dalje bilo radio aktivno :shock:

Pošto živimo u vremenu gdje je sve teže prepoznati zdrave namirnice ako ih i ima, ne bi bilo loše malo se pozabaviti ovim , navodno prepelice nisu toliko zahtjevne i lako ih je uzgajati te bi kao takve mogle spasiti čovječanstvo od nekih gladnih godina :-?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Jaja japanske prepelice Japanska prepelica

Post by PipiDugaDevetka »

Sve je to p. dim kada ja nisam siguran kako se hrane te prepilce, mislim, čime se hrane i tako to...Hormona se najviše bojim.
:(
saga

#3 Re: Jaja japanske prepelice Japanska prepelica

Post by saga »

Jedno vrijeme sam kusala ta jaja :lol:
Ujutro natašte 4-5 njihA isrkam :mrgreen:

Prosto mi bilo zanimljivo tada, a lafo i dobra za imuntitet... ali ipak je skupa zajebancija, a nikakve konkretne fajde, pa sam prestala :)
_snowflake

#4 Re: Jaja japanske prepelice Japanska prepelica

Post by _snowflake »

ako je zelena kutija u kojoj su jaja,tvrdim da su dobra,opcenito podizu stanje organizma,nije na odmet da probas ako su ti zapala za oko :D
malawi

#5 Re: Jaja japanske prepelice Japanska prepelica

Post by malawi »

istina je da su pravo zdrava, ukoliko se prepelice hrane na propisan i zdrav nacin i obavezno mora biti i muzjak sa njima. Moj stari je nedavno pio ova jaja i fakat su mu pomogla. Naravno prije toga doktori, lijekovi itd, dok nismo doznali za ovo.
Mi smo kupovali na Kobiljoj Glavi kod covjeka koji privatno drzi prepelice i trudi se da se zdravo hrane. On je prepelice kupio zbog sebe ((imao sjenu na plucima, poslije infarkta pluca). Skroz se izlijecio pa sada i doktori od njega kupuju ova jaja. Nije nikakva farma, mozda ima cca 100-tinjak komada.
Vrijedi probati, samo treba malo potraziti na netu, za sta se koriste... za koje bolesti i sl.
centar1969

#6 Re: Jaja japanske prepelice Japanska prepelica

Post by centar1969 »

Ako neko treba jaja neka se javi.Svako moze doci i vidjeti cime ih hranim,da su 100% svjeza i iz vlastitog iskutva tvrdim da pomazu kod izljecenja mnogih bolesti.
ronzelious

#7 Re: Jaja japanske prepelice Japanska prepelica

Post by ronzelious »

Potrebno mi je da nabavim prepeličja jaja pa ako ko zna da bih ih mogao nabaviti (po mogućnosti okolina Sarajeva) bio bih mu jako zahvalan. U pitanju je momak (20 god.) obolio od leukemije pa molim samo one koji provjereno znaju da su jaja pravog kvaliteta, da su prepelice hranjene prirodnom hranom, bez hormona itd..
Unaprijed hvala
Post Reply