Jaja bez galofaka
Moderator: anex
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1 Jaja bez galofaka
Sjećam se kokošijih jaja i piletine proizvedenih bez Galofaka(hormonski preparat). Žuta k'o Holidej-in, mirisna, ukusna,... Ova današnja...pih/bljak...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Zna Haje
:D
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Jadne koke čuče k'o sardine u onim industrijskim pogonima, a gazda "utuli" svjetlo u podne te ih tako prevari, pa 2 puta snesu jaja.
Kad bih ja proizvodio kokošija jaja, to bi bila pal eksejans jaja bez galofakaa, a koke bi bile na slobodi! Angažovao bih Jenkija sa dvora kralja Artura da im gasi sunce, povremeno.
Da li to i Hare ima ove kokošije "aušvice" za proizvodnju jaja?
Kad bih ja proizvodio kokošija jaja, to bi bila pal eksejans jaja bez galofakaa, a koke bi bile na slobodi! Angažovao bih Jenkija sa dvora kralja Artura da im gasi sunce, povremeno.
Da li to i Hare ima ove kokošije "aušvice" za proizvodnju jaja?
- horns&drums
Ne aji ce nada da ce bobiti jaja pjeko ctele 
- PipiDugaDevetka
Holni,
Ti si pjavo žajeban igjač. Haje ne tjeba ctelu da bi bobio jaja. Jaja bez Gajofaka cu na dispociciji u pjodavnici koja ce najazi....(E, netu resi jel bi bila jekjama).
Uskojo ce i Uskjs&Vaskjs. Cta ti sjaviš od ovih pjaznika. Ako ne sjaviš, da li fajbaš jaja i tusaš se sa ostajim bebama u jatjicama po pjinsipu sota na sotu?
Ti si pjavo žajeban igjač. Haje ne tjeba ctelu da bi bobio jaja. Jaja bez Gajofaka cu na dispociciji u pjodavnici koja ce najazi....(E, netu resi jel bi bila jekjama).
Uskojo ce i Uskjs&Vaskjs. Cta ti sjaviš od ovih pjaznika. Ako ne sjaviš, da li fajbaš jaja i tusaš se sa ostajim bebama u jatjicama po pjinsipu sota na sotu?
- PipiDugaDevetka
Pa, kako praviš sarmu, filovane paprike, kolače...Gdje su ono još neophodna jaja kao zgušnjivač...Šta koristiš za zamjenu istih?kriticarka_nikova wrote:Vise nejedem jaja zbog kokosije gripe
-
Eshek
Nemaš razloga. Ptičija gripa u objektima intenzivne proizvodnje ne može neprimijećeno proći, kad se jato zarazi njome, pokosi sve u roku par dana.kriticarka_nikova wrote:Vise nejedem jaja zbog kokosije gripe
Čak i da su zaražena, termičkom obradom se neutralizuje virus.
Dakle potpuno sigurno za konzumiranje
-
Eshek
#9 Re: Jaja bez galofaka
Boja, miris i ukus nisu najpouzdaniji indikatori. Bila bi zabezeknuta kada bi znala kako se sve to može u detalje nariktati aditivima u stočnoj hrani.PipiDugaDevetka wrote:Sjećam se kokošijih jaja i piletine proizvedenih bez Galofaka(hormonski preparat). Žuta k'o Holidej-in, mirisna, ukusna,... Ova današnja...pih/bljak...
- kriticarka_nikova
Tako su rekli i za "zutu kisu" koja je padala iz "zutog oblaka" sto nam bijase 1986.godine dosao iz Chernobila .............Eshek wrote:Nemaš razloga. Ptičija gripa u objektima intenzivne proizvodnje ne može neprimijećeno proći, kad se jato zarazi njome, pokosi sve u roku par dana.kriticarka_nikova wrote:Vise nejedem jaja zbog kokosije gripe
Čak i da su zaražena, termičkom obradom se neutralizuje virus.
Dakle potpuno sigurno za konzumiranje
Rekose...jedite sve bez problema,samo dooooobro operite....hm...sta ti je reci ekonomija ,SVE ZA EKONOMIJU,samo da te godine ne propadne poljoprivreda
- PipiDugaDevetka
#11 Re: Jaja bez galofaka
Eshek, vidio sam STARTER1 za piliće sa ribljim brašnom...itd., ne razumijem se puno. Vjeruj mi, koliko god riktali hranu za perad ja, "komparativnim poređenjem" ukusa, mirisa, boje, čvrstine,...sa jajima od prije '65. mogu reći da je razlika drastična. Volim žutu boju.Eshek wrote:Boja, miris i ukus nisu najpouzdaniji indikatori. Bila bi zabezeknuta kada bi znala kako se sve to može u detalje nariktati aditivima u stočnoj hrani.PipiDugaDevetka wrote:Sjećam se kokošijih jaja i piletine proizvedenih bez Galofaka(hormonski preparat). Žuta k'o Holidej-in, mirisna, ukusna,... Ova današnja...pih/bljak...
-
Eshek
#12 Re: Jaja bez galofaka
Postoji industrija koja je vrijedna milijarde i koja je najrazvijenija od svih grana u veterini, i njen osnovni cilj je da zajebe ta ista "komparativna poređenja"PipiDugaDevetka wrote:Eshek, vidio sam STARTER1 za piliće sa ribljim brašnom...itd., ne razumijem se puno. Vjeruj mi, koliko god riktali hranu za perad ja, "komparativnim poređenjem" ukusa, mirisa, boje, čvrstine,...sa jajima od prije '65. mogu reći da je razlika drastična. Volim žutu boju.
-
Eshek
Ne radim u vladi, a nemam ni interesa u prodaji konzumnih jaja. Ovog savjeta se ne moraš bojati. Međutim, ako me kad čuješ da ti govorim da nema rizika od konzumacije piletine, dooobrooo razmisli je li mi možeš vjerovatikriticarka_nikova wrote:Tako su rekli i za "zutu kisu" koja je padala iz "zutog oblaka" sto nam bijase 1986.godine dosao iz Chernobila .............
Rekose...jedite sve bez problema,samo dooooobro operite....hm...sta ti je reci ekonomija ,SVE ZA EKONOMIJU,samo da te godine ne propadne poljoprivreda
- horns&drums
Ni jedno od navedenih, ja sjavim Pesah, Hanuku i takve ctvajiPipiDugaDevetka wrote:Holni,
Aji vojim uskjs/vaskjs, talno pjevam "Pocle zene da farbaju jaja, oce l' koja ofajbati moja"
- PipiDugaDevetka
Pesah/Hanuka i ostajo...moja se necto fajbati, sviješe ili necto tleće, aji fajbati se moja.
Stigo cumuj, pa zime nema...Evo sve picem pojako da možes stiši pjocitati jel znam da ti i Haje ne znate blzo citati. Cta Haje jadi tamo u jatjicama, da ti on nije bejbi siktel? Hoce li vam mame onih beba koje clave Uskjs/Vaskjs
dajivati ofajbana jaja da se tusate. Cigulan cam da će se naci neka mama da i tebi ofajba jaja. Vejika vozdjica za Hajeta, Holnija i ostaje bebe u jaclicama!
Stigo cumuj, pa zime nema...Evo sve picem pojako da možes stiši pjocitati jel znam da ti i Haje ne znate blzo citati. Cta Haje jadi tamo u jatjicama, da ti on nije bejbi siktel? Hoce li vam mame onih beba koje clave Uskjs/Vaskjs
dajivati ofajbana jaja da se tusate. Cigulan cam da će se naci neka mama da i tebi ofajba jaja. Vejika vozdjica za Hajeta, Holnija i ostaje bebe u jaclicama!