Jahorina

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Dori

#1 Jahorina

Post by Dori »

Zna li neko sta je to bilo za vikend na Jahorini?
Navodno stala zicara i ljudi cekali oko 6h da ih skinu :shock:
sulesavic

Post by sulesavic »

Raspravljalo se o tome... I vrlo brzo prestalo raspravljati...
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Ma ništa ba, dešava se, kaže glavni lik, i po drugim državama i boljoj i skupljoj opremi, nešto se trzlo malo. Zapelo ono gdje se sajla okrene i to je to. Izvukli su ove koje su mogli a ti na najvećoj visini ostali oko pet sati i eto, tačka. Nepotrebna tema totalno.
sulesavic

Post by sulesavic »

Prièa se da se incident htio sakriti...
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

stvarno nema potrebe da raspravljamo o preznojenim skijasima koji su 5 sati visili na minus 19 stepeni :D

neko je negdje spomenuo da bosna treba da razvija ekstremni turizam. evo, nema boljeg pocetka od ovoga...
Gray

Post by Gray »

furija Strašna wrote:Ma ništa ba, dešava se, kaže glavni lik, i po drugim državama i boljoj i skupljoj opremi, nešto se trzlo malo. Zapelo ono gdje se sajla okrene i to je to. Izvukli su ove koje su mogli a ti na najvećoj visini ostali oko pet sati i eto, tačka. Nepotrebna tema totalno.

Ma ja, nikom ništa :roll:
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Gray wrote: Ma ja, nikom ništa :roll:
NormalnoImage
tavijapi

Post by tavijapi »

pa smrzli su se ko ckavijapi....jadnici
vektor68

Post by vektor68 »

Bila tema sve brzo zataskano , tema/e uklonjene sa foruma, ispasce na kraju da su ljudi platili da se mrznu. Jahorinici se obrukali, a ko zna mozda i na Bjelasnici raja bude visila za koji dan i to je normalno :)
luciferino

Post by luciferino »

Stvarno zataškano? Teme uklonjene? A ja se baš čudim...

Sve je krasno u zemlji Dembeliji.
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Neka su vala "stradali". Supci "mondenski" idu kod cetnika. Neka su vala najebali, bas mi je drago...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ja cuo skidalo se sa zicare preko stele :-)
sulesavic

Post by sulesavic »

Ide tema u smjeru ru¾nom...
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Nije da ide u ruznom smijeru, ali skijanje na Jahorini je i prije rata bilo "nobles", i tamo je malo svijeta islo da bi skijalo i sto su zaista voljeli skijati. Uglavnom su isli papc da se pokazu i budu vidjeni. Veze nisu imali o skijanju, ali su bili nacitani (KRISTIJANA LIJEVO, KRISTIJANA DESNO, govorili i teoretisali, a guzice sirine dva metra u vecine i obicno takvi nisu skijali)Nek' su vala najebali, pa nek' idu kod cetnika na visinske pripreme...
DaysleepeR

#15 Re: Jahorina

Post by DaysleepeR »

Dena wrote:Zna li neko sta je to bilo za vikend na Jahorini?
Navodno stala zicara i ljudi cekali oko 6h da ih skinu :shock:
a gdje si ti bila ?

U Zanzibaru?

:D

Pisale novine, na tv bilo, na forumu...

karanana

Post by karanana »

Definitivno ide tema u ruznom smjeru.

Wata hel, da nastavimo tim smjerom:

Pa izbor mi je veoma slican: Bosnjacki Bjelasnica i Vlasic ili cetnicka Jahorina.

E pa ja cu prije na cetnicku Jahorinu nego da gledam novokomponovanu bal...bosnjacku elitu kako se plaza i mangupise, ukljucujuci starije generacije a bogami i njihova mladje potomke - derista. Sta su samo uradili od Bjelasnice sa onim apartmanima a o Vlasicu da i ne pricam i njihovim vikendicama. Fuj.

Eto u sta se ova tema pretvori.
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

karanana wrote:Definitivno ide tema u ruznom smjeru.

Wata hel, da nastavimo tim smjerom:

Pa izbor mi je veoma slican: Bosnjacki Bjelasnica i Vlasic ili cetnicka Jahorina.

E pa ja cu prije na cetnicku Jahorinu nego da gledam novokomponovanu bal...bosnjacku elitu kako se plaza i mangupise, ukljucujuci starije generacije a bogami i njihova mladje potomke - derista. Sta su samo uradili od Bjelasnice sa onim apartmanima a o Vlasicu da i ne pricam i njihovim vikendicama. Fuj.

Eto u sta se ova tema pretvori.
U pravu si i za druge planine vjerovatno. Nisam bio poslije rata na tim okolnim planinama, ali ti se svodi na isto-papci i alijaneri su svugdje. Ja kazem da mi je zbog takvih novokomponovanih bogatuna bas drago sto su najebali, pa bilo to na Jahorini ili Bjelasnici nije bitno. Dabogda se smrzli i na Bjelasnici i Vlasicu, samo da niko ne strada, a nek' im se vala debela, lopovska guzica fino smrzne...
ZZZlica

Post by ZZZlica »

Fox Mulder wrote:Nije da ide u ruznom smijeru, ali skijanje na Jahorini je i prije rata bilo "nobles", i tamo je malo svijeta islo da bi skijalo i sto su zaista voljeli skijati. Uglavnom su isli papc da se pokazu i budu vidjeni. Veze nisu imali o skijanju, ali su bili nacitani (KRISTIJANA LIJEVO, KRISTIJANA DESNO, govorili i teoretisali, a guzice sirine dva metra u vecine i obicno takvi nisu skijali)Nek' su vala najebali, pa nek' idu kod cetnika na visinske pripreme...
Ovo što si napisao za Jahorinu prije rata (što, po meni, nije tačno) danas vrijedi za Bjelašnicu... sve sama (bošnjačka) "creme de la creme" iliti "noblesse" dolazi u bijesnim džipovima pred svoje "skromne" apartmane, obučeni u Atomic/Salomon/Fischer od glave do pete pa ud'ri po ćevapima i piti... :zzzz:
ZZZlica

Post by ZZZlica »

i da... Jahorina je po meni najljepša "olimpijska" planina, ima bolju klimu, mnogo više sunčanih dana i pitomija je od Bjelašnice i Igmana... nešto me dugo buni: kako jedna planina, geografska odrednica, može biti četnička? :x
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

ZZZlica wrote:i da... Jahorina je po meni najljepša "olimpijska" planina, ima bolju klimu, mnogo više sunčanih dana i pitomija je od Bjelašnice i Igmana... nešto me dugo buni: kako jedna planina, geografska odrednica, može biti četnička? :x
Moze, jer tamo zive cetnici. A jeste lijepa.
luciferino

Post by luciferino »

Izvinite, ali meni je skijanje i prije i poslje rata bilo sport za imućne i "kremu" društva...a danas je situacija još specifičnija.

Odličan opis ZZZlice. U sridu. :thumbup:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

ZZZlica wrote:
Fox Mulder wrote:Nije da ide u ruznom smijeru, ali skijanje na Jahorini je i prije rata bilo "nobles", i tamo je malo svijeta islo da bi skijalo i sto su zaista voljeli skijati. Uglavnom su isli papc da se pokazu i budu vidjeni. Veze nisu imali o skijanju, ali su bili nacitani (KRISTIJANA LIJEVO, KRISTIJANA DESNO, govorili i teoretisali, a guzice sirine dva metra u vecine i obicno takvi nisu skijali)Nek' su vala najebali, pa nek' idu kod cetnika na visinske pripreme...
Ovo što si napisao za Jahorinu prije rata (što, po meni, nije tačno) danas vrijedi za Bjelašnicu... sve sama (bošnjačka) "creme de la creme" iliti "noblesse" dolazi u bijesnim džipovima pred svoje "skromne" apartmane, obučeni u Atomic/Salomon/Fischer od glave do pete pa ud'ri po ćevapima i piti... :zzzz:
Ja mislim ipak da bošnjačka elita i dalje ide na Jahorinu dok svoje apartmane na Bjelašnici izdaje.

A ovi u markiranoj opremi su glumci koji samo izgledaju kao da gore imaju apartman.

incognito071

Post by incognito071 »

luciferino wrote:Izvinite, ali meni je skijanje i prije i poslje rata bilo sport za imućne i "kremu" društva...a danas je situacija još specifičnija.

:-) :-) :-) svasta ces procitati na ovom forumu....

kakva krema :? skijao sam prije rata a i skijam sada jer sam se rodio i odrastao u Sarajevu koje je okruzeno prelijepim planinama....
vrlo je logicno kada snijeg pade i kad ti je planina tako blizu da odes skijati, bordati, sankati se ili sta vec

....isto tako, svaki se dalmatinac kupa u moru kada je ljeto tako da je tvoja prica NINdje veze :D
Dori

Post by Dori »

Ja idem na Jahorinu, jer mi je tamo najljepse....puna sadrzaja i za ljude koji ne skijaju.....plus hapa odlicna. Lavina mmm :D
A i gomila dobre raje.....prosli mjesec sam vidjela puno vise Hrvata, Slovenaca i ostalih, nego nase raje.
Planina skroz pitoma za ljude koji su pocetnici u skijanju (kao ja)
Uostalom prava "krema" ide u Austriju, Francusku, Italiju....a sto se tice nase elite zaboli me neka stvar za njih...idem zbog sebe i svoj cejfa. To mi niko ne moze pokvariti....A papaka ima svugdje. Kako u gradu, tako i na planini.

A sto se tice tebe Fox Mulder sve su planine NASE....Bosanske. Kao sto je i Banja Luka i ostali gradovi. Najlakse je sjediti u Americi, biti patriota i zakuhavati nama u zemlji. Ti su mi najdrazi..... I ziv bio, nemoj mi kvariti temu koje kakvim ruznim pridjevima, pa ma makar bili i za planinu :roll:

@DaysleepeR: Malo sjevernije....jucer se vratila :lol:
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

incognito071 wrote:
luciferino wrote:Izvinite, ali meni je skijanje i prije i poslje rata bilo sport za imućne i "kremu" društva...a danas je situacija još specifičnija.

:-) :-) :-) svasta ces procitati na ovom forumu....

kakva krema :? skijao sam prije rata a i skijam sada jer sam se rodio i odrastao u Sarajevu koje je okruzeno prelijepim planinama....
vrlo je logicno kada snijeg pade i kad ti je planina tako blizu da odes skijati, bordati, sankati se ili sta vec

....isto tako, svaki se dalmatinac kupa u moru kada je ljeto tako da je tvoja prica NINdje veze :D
Pa ti si jedan od rijetkih izuzetaka. Ja tvrdim i znam da su papci u vecini. Nekad Dalmatinci nisu uopste isli na skijanje (ili je to bilo vrlo rijetko), a sad kad su zaimali i obogatili se na brzinu, idu na skijanje. Samo da budu tzv. Hoch klasa.
Post Reply