Jagma za apartmanima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SiSaJuMe

#1 Jagma za apartmanima

Post by SiSaJuMe »

ZIMSKI LUKSUZ - "PLANULA" ODMORIŠTA NA BJELAŠNICI
KOJE JE IZGRADIO ANTE MARKOVIĆ
Jagma za apartmanima
od pola milijuna maraka
GNIJEZDA ZA ELITU U kuloarima se priča kako je apartmane pokupovala novokomponirana politička elita iz Sarajeva. Najjeftiniji planinski apartman košta 100 tisuća maraka, a najskuplji vrijedi oko pola milijuna maraka
Posljednjih nekoliko dana, točnije otkako je počelo useljavanje u novoizgrađene apartmane na planini Bjelašnici, u Sarajevu se iznenada zaboravilo na ustavne promjene i socijalne probleme, jer je top tema postala tko su vlasnici luksuznih gnijezda u bosanskim Alpama.
Podsjećanja radi, nakon što je prošle godine tvrtka "Tehel" u vlasništvu Ante Markovića sagradila i odmah prodala četrdesetak luksuznih apartmana na Bjelašnici, nastala je prava građevinsko-investicijska histerija na ovoj olimpijskoj planini. Deseci tvrtki iz BiH pretvorili su Bjelašnicu u najveće gradilište i počela je gradnja oko tisuću luksuznih apartmana.
Prema informacijama koje dolaze od tvrtki investitora, većina apartmana je razgrabljena prije nego što su izgrađeni. Neslužbeno se saznaje kako je najjeftiniji apartman 100 tisuća KM, a najskuplji oko pola mijuna KM.
Popisi kupaca kriju se od javnosti, a u sarajevskim kuloarima se priča kako je apartmane pokupovala novokomponirana politička elita iz Sarajeva i Federacije. Navodno, iza izgradnje pojedinih apartmana kriju se pojedinci iz Stranke za BiH, a najčešće se spominje ime Melihe Alić, predsjednice Skupštine Kantona Sarajevo.
Da je narodna poslovica "gdje ima dima, ima i vatre" izreka za sva vremena, govori u prilog i izjava Nedžada Haznadara, bivšeg predsjednika Upravnog odbora ZOI 84, kako je osamdeset posto apartmana prodano prije zakopavanja temelja. Prema njegovim riječima, iako nije bilo većeg reklamiranja u javnosti, prodaja je išla "od uha do uha", a kupci su ljudi iz Federacije, Sarajlije, Mostarci, pa čak i Širokobriježani. Haznadar je također otkrio da se veličina apartmana kreće između 40 i 80 četvornih metara, a cijene se kreću od 1800 do 2000 KM. Apartamni su opremljeni najkvalitetnijim uvoznim materijalima, a svaki apartman u garažnom dijelu ima veću ostavu za odlaganje skijaške opreme.
U ovom trenutku nitko ne želi otkriti ime niti jednog vlasnika apartmana, ali arhitektica Sanja Galić-Grozdanić nam je otkrila kako je jedan Sarajlija prije pola godine bio spreman kupiti kompletan kat s četiri apartmana.
Po Sarajevu se već priča kako je i visoki predstavnik Paddy Ashdown, inače zaljubljenik u skijanje, zainteresiran za kupovinu jednog apartmana, ali nakon što proda vlastitu kuću na Jablaničkom jezeru.
Uz spomenute, apartmane na Bjelašnici grade i tvrtke OKI, vlasništvo Šefkije Okerića, bivši direktor Agencije za privatizaciju Kantona Sarajevo, inače SDA kadra, tvrtka Unioninvest, te Bosnalijek. Posljednje infomacije koje dolaze iz OKI-ja otkrivaju kako pored domaćih, velik interes pokazuju kupci iz Dalmacije, posebno iz Dubrovnika.

Zlatko TULIĆ

Voditelj Internet odjela: Augustin Gattin
Internet podrška: NETmedia d.o.o.
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999-2005.

Ovo me posjeti na onu pjesmu:
Sve je isto samo njega nema?

Sta reci nego sretno useljenje. Ebiga ko zna - zna, ko nezna crnci radi za krnjavu penziju sa 18 mjeseci zakasnjenja.,
King Kikapu

Post by King Kikapu »

Znas, cudno je to kako je novinar Slobodne Dalmacije, manje vise novinarski anonimus, upucen u sarajevske kuloarske price kojih nema ni u najzucim sarajevskim medijima. Na stranu vec poslovicna pretencioznost Slobodne Dalmacije koja je otprilike na nivou Dnevnog Avaza.
štzngrm

Post by štzngrm »

trebali bi svi otići iz ove zemlje i ostaviti ovih 5 odsto bogatih nek se razmnožavaju na ostacima masovnih grobnica
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Koji su to apartmani ?

Znam da onih 100 komada na početku, prije Maršala, gradi Brstanica i cijena je nešto veća.

http://www.brstanica.ba/index.php?lang=ba&sel=1
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Neki dan expresno uveden i plin od Hrasnice.

1 litar starog motornog ulja definitivno zagadi
100 hektolitara vode za piće!
Danis Tanović wrote:...Možda sam lud, ali imam osjećaj da ja živim tamo da bih uzeo pušku i zaredao od officea do officea da malo ubrzam te procese i provjerim šta oni to, zapravo, rade. Imam osjećaj da čine sve da ljudi nestanu. S tim ološem se valja obračunati, mislim da nema drugog načina. ...
Post Reply