Jadransko more - vasa ocjena
- hrle1976
#1 Jadransko more - vasa ocjena
Sta mislite o Jadranskom moru. Gdje je najljepse a gdje jad i cemer? Sta su mane a sta dobre strane. Necemo pricati o cijenama smjestaja, nego vise o samom moru, plazi, ljudima, zabavi, klopi i sl.
Gdje sam do sada sve bio.
Od sjevera pa do juga:
Porec: 3
Rovinj 3
Medulin 1
Opatija 3
Otok Murter 1
Vodice 3
Otok Ciovo 2
Brela 2
Baska Voda 2
Makarska 1
Otok Hvar 3
Gradac 2
Trpanj 1
Otok Korcula 4
Otok Mljet 2
Dubrovnik 3
Plat 2
Cavtat 2
Gdje sam do sada sve bio.
Od sjevera pa do juga:
Porec: 3
Rovinj 3
Medulin 1
Opatija 3
Otok Murter 1
Vodice 3
Otok Ciovo 2
Brela 2
Baska Voda 2
Makarska 1
Otok Hvar 3
Gradac 2
Trpanj 1
Otok Korcula 4
Otok Mljet 2
Dubrovnik 3
Plat 2
Cavtat 2
-
mali_balon
#2 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Nisi bio na Jadranu ako nisi bio u Makarskoj, Tucepima i Drveniku...
To su moja mjesta... i tamo je sve najbolje...
- hrle1976
#3 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Bio sam u Makarskoj od ta tri navedena i moram ti reci meni je uzas.mali_balon wrote:Nisi bio na Jadranu ako nisi bio u Makarskoj, Tucepima i Drveniku...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4 Re: Jadransko more - vasa ocijena
To za vas ozenjene i sa djecommali_balon wrote:Nisi bio na Jadranu ako nisi bio u Makarskoj, Tucepima i Drveniku...
-
mali_balon
#5 Re: Jadransko more - vasa ocijena
_BataZiv_0809 wrote:To za vas ozenjene i sa djecommali_balon wrote:Nisi bio na Jadranu ako nisi bio u Makarskoj, Tucepima i Drveniku...
Peljesac...Zuljana i Lovista...
- dust in the wind
#6 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Grad Hvar, otoci oko hvara, Trpanj, plaže oko trpnj, Duba, Divna, Dubrovnik (u Du posebno Lokrum), Split-posebno Maijan... Sve mi je to što se tiče prirode divno. Istru još nisam posjetila... A da ima mjesta za poboljšanje usluga, za bolje sadržaje, za gostoljubivije domaćine ima. Ali hrvatske obala je po mome ćejifu i vazda ću je rado posjećivati...
- jao_situacije
#7 Re: Jadransko more - vasa ocijena
korčula i hvar
ako znaš
ako znaš
- karanana
#8 Re: Jadransko more - vasa ocijena
kad se sve sabere i oduzme, mi mozemo biti sretni i veseli sto nam je jadransko more pred nogama.
to je jedno fino i pitomo more gdje je sve taman. nije nista spektakularno ali je zato i poprilicno cisto i pristupacno za nas.
to je jedno fino i pitomo more gdje je sve taman. nije nista spektakularno ali je zato i poprilicno cisto i pristupacno za nas.
-
mali_balon
#9 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Mah...dok sam bio single, sto bi se reklo, ima sam veoma maktivna i zivopisna ljetovanja,bilo mi je glavno doc do najblizeg mora (to je najcesce bio gradac), prosters peskir na palzu i lezis ko morz, piva, kafa, piva piva pivapiva pivapivapiva...kad mozak prokuha pa ne znas jel iz tebe izlazi znoj ili piva dopuzas do plicaka, hladno more te odma dozove, odskakuces u malo dublju vodu i pisaaaaaaaaaaaaaaaaassssssssssssssss ljepo ti jer se olaksavas a i voda vise nije hladna, e kad prestans pisat malo jos skakuces okolo, hrakces pljujes istresas nos, izadjes pod tus a na stolu vec oznojena nova pivka od po litre i tako sve do aksama, odes u sobu istusiras se nesta pojedes i jopet piva piva pivapiva pivapivapipvaaaa, ides u sobu plazom jer povracas ko konj, dovuces se do sobe, nekako zaspis, ujutro zmireci do kafane popijes kafu i jednu pivu od 3 dece da se dozoves i na plazu prosters se ko morz spavas i mamuras, cim se probudis ponovis sve od jucer i tako 10ak dana....
-
bumerangss
#10 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Zasto ti je uzas? Daj razloge! Meni je Makarska odlicnahrle1976 wrote:Bio sam u Makarskoj od ta tri navedena i moram ti reci meni je uzas.mali_balon wrote:Nisi bio na Jadranu ako nisi bio u Makarskoj, Tucepima i Drveniku...
-
Ci-Nick
#11 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Ocjene od 1 do 10 mogu ići ovako:
- Prirodne ljepote Jadrana,...obale, otoka, zaleđa jedna odlična 8
- Cijene ( naravno veže se na uslugu ) ne više od ocjene 6
- Ljubaznost i usluga, maksimalno ocjena 7
-Sigurnost i vrijeme potrebno do stizanja na cilj visoka ocjena 9
Bio sam i ja u Poreču, Umagu, Vodicama, na Hvaru, Braču više puta, Brela bar 10 puta, Makarska bar 5 puta, Tučepi nekoliko puta,... pa do Dubrovnika.
Ono što cijenim je da mi do Brela treba 3 sata vožnje, da se osjećam sigurno, da je more čisto, plaže također, da ima prirodne hladovine, hrana solidna, cijene u hotelima u kojim boravim bi mogle biti bar 30% niže nego što jesu.
Kao primjer mogu navesti da je moj brat uradio rezervaciju iz Njemačke za hotel u Poreču,... 11 dana, dvije osobe, polupansion, let od Stuttgarta do Zagreba sve za 2.300 eura. Kad ja unesem na Booking isti hotel i isti period, bez avionskog leta i bez večere cijena 2.800 eura.
Bio sam i ja u Poreču, Umagu, Vodicama, na Hvaru, Braču više puta, Brela bar 10 puta, Makarska bar 5 puta, Tučepi nekoliko puta,... pa do Dubrovnika.
Ono što cijenim je da mi do Brela treba 3 sata vožnje, da se osjećam sigurno, da je more čisto, plaže također, da ima prirodne hladovine, hrana solidna, cijene u hotelima u kojim boravim bi mogle biti bar 30% niže nego što jesu.
Kao primjer mogu navesti da je moj brat uradio rezervaciju iz Njemačke za hotel u Poreču,... 11 dana, dvije osobe, polupansion, let od Stuttgarta do Zagreba sve za 2.300 eura. Kad ja unesem na Booking isti hotel i isti period, bez avionskog leta i bez večere cijena 2.800 eura.
-
mali_balon
#12 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Sad je najbolje picit baska voda, polje, brela, od capljine do baske vode 45min i nekih 50ak kuna putarine i tulenarine.....
- hrle1976
#13 Re: Jadransko more - vasa ocijena
bumerangss wrote:Zasto ti je uzas? Daj razloge! Meni je Makarska odlicnahrle1976 wrote:Bio sam u Makarskoj od ta tri navedena i moram ti reci meni je uzas.mali_balon wrote:Nisi bio na Jadranu ako nisi bio u Makarskoj, Tucepima i Drveniku...
Broj jedan nakrcana. Nije ni da trazim robinzon plazu gdje sam sam ali brate Makarska i nema plaza za svoju velicinu. Nudisti okupirali svoje. Ono malo ondje uz hotele prenakrcano a ni cestito plaze na pojedinim mjestima. Kad more malo natalasa jos malo pa ce val se prjeniti u lobiju hotela. Dole nize ona omladinska plaza sa onim barom - sta reci. Ima malo ko nekog prostora na ljevu ruku od bara ali i tu zna biti krcato. Jedino se ici verati po stijenama gore jos dalje prema sjeveru od te sa barom. I tamo ima ko nema plaza ali i ona zna biti nabasana. Iza nje opet nudisti i eto vec u Krvavicama. Onda broj dva imas problem sa samim prometom. Ako slucajno dolazis autom a boravis negdje u okolici. Meni je Makarska NO GO.
- dječak sa šibicama
#14 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Lijepo jablancko
- hrle1976
#15 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Sto se tice hotela ja sam uvijek koritio jedan hajmo reci jado trik koji je toliko puta upalio da vise je kod mene postao standard. Ja nista ne narucim vec ono kao bahnem na salter i pitam imali sta za nocenje. Ona kaze imamo i obicno kao ono ko uh koje srece imate ima jos jedna soba. Isto kod prodavaca auta ako ga danas ne kupite vec je sutra prodano. Isto kod agenata za prodaju kuce prvi dan prodaje i kaze vam vec neko ponudio iznad cijene reko dobro ja nudim ispodCi-Nick wrote:Ocjene od 1 do 10 mogu ići ovako:
- hrle1976
#16 Re: Jadransko more - vasa ocijena
mali_balon wrote:Sad je najbolje picit baska voda, polje, brela, od capljine do baske vode 45min i nekih 50ak kuna putarine i tulenarine.....
Meni Brela dodju ko neki savez komunista ili bolje receno Varsavski pakt.
Parking mogucnosti nula bodova. Ja sam svojim ocima gledao kako oni klicni forsiraju covjeka da parkira manje vise sportsko auto uz stranu na zemljanom terenu punim kamenjem kad covjek nije sjebo auto koje vise kosta nego bar 30 auta sto je bilo parkirano. Druga mana nema aman nista osim da samo kiselis noge u vodi. Hoces do Splita bar u sezoni racunaj 2,5 debela sata, do Omisa i nekako se ide od Omisa do Rive mozes savladati gradivo kvantne fizike.
Meni je Makarska rivijera postala prava komedija od odmaralista/turizma. Dubrovacka rivijera je podigla cijenu bas zato da nebi bili Makarska 2. Tamo je zbog cijena sasvim drugi sastav turista. Za vecinu iz navedenih gore je vise dodji i prodji.
Last edited by hrle1976 on 15/03/2016 17:53, edited 1 time in total.
- muminovic
#17 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Hrvatsko more je jedno od najlijepsih na svijetu definitivno.
Hrvatske plaze isto tako.
O ponudi ne bih, ali se tamo osjecam odlicno.
- Bradafilozof
#18 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Na kojim morima na svijetu si jos bio?muminovic wrote:Hrvatsko more je jedno od najlijepsih na svijetu definitivno.
- Danguba
#19 Re: Jadransko more - vasa ocijena
.(tacka)muminovic wrote:Hrvatsko more je jedno od najlijepsih na svijetu definitivno.
Plaze nisu ni prosjecne. Mentalitet katastrofa.muminovic wrote: Hrvatske plaze isto tako.
Nista narocito ali se covjek moze malo opustiti. Vjerovatno samo zato sto pricamo isti ili slican jezik.
- zavezata-vreca
#20 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Najljepse more na svijetu .. Hrvati su sretni posebno dalmatinci
- HAVANA
#21 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Volim i tu cu da budem u penziji bar 6 mjeseci godisnje.
Cista 10 za moj peljesac.Meni to pase...sira,vina,prsute,gitare...Lijepa priroda,nema betona,plaze,uvale...Milina.
- hrle1976
#22 Re: Jadransko more - vasa ocijena
muminovic wrote:Hrvatsko more je jedno od najlijepsih na svijetu definitivno.
Ima finih plaza nije to upitno. Naravno ima i krsa. Mene ono sto privlaci jeste miris. Ima neki poseban miris i to je najspecificnije. Kombinacija borovine i mora.
Isto tako ima i na drugim mjestima super plaza. Evo par na kojim sam bio i moram reci super su.
Saint-Jean-Cap-Ferrat ima finih plaza. Nista posebno ali more cisto, ima hlada. Negativa najveca uvijek se neki nadje sto se kurci da ga svak vidi kako on ima yahtu. I ima jedno zracne linije 7-8km do aerodroma pa malo za da zatutnji.
Porquerolles isto mirno i cisto.
Baia delle Zagara - nije lose! Jadransko more sa italijanske strane.
Su Tiriarzu - mozda najbolja na europskom kontinentu.
Capri otok. Ima jako cistu vodu.
Tropea. Kao neka Dubrovacka plaza. Samo sto ovo vise lice na neku biblisku plazu ono Babylon razmjera.
Otok dei Conigli - mozes citati knjigu pod vodom!
Ima i par Grckih i Spanskih plaza koje su super. El Nido, Palawan na Filipinima. Ako ikad budes u prilici pocasti sebe jednim putovanjem. Tajland je deponija za ovo. Mislim koliko ulice smrde po Tajlandu ja ne kopcam na sta se ljudi tamo pale :S
-
DZONPI
#23 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Sve obiso OD Cavtata do Poreca.Kad Sam otiso u Spaniju prosle godine Hrvatska vozdra.Ma bjazi.
-
Nepass
#24 Re: Jadransko more - vasa ocijena
A crna gora? I ro je jadran 
- KB9
#25 Re: Jadransko more - vasa ocijena
bi ti o ponudi da je dobramuminovic wrote:Hrvatsko more je jedno od najlijepsih na svijetu definitivno.