jadno mače

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

jaca78

#1 jadno mače

Post by jaca78 »

Amelino i ja smo sinoc od jedne tete preuzeli mače, koje je teta našla u bari. Odmah smo otišli veterinaru, prognoze su nažalost jako loše, jer je mače bilo toliko pothlađeno da mu vet. nije mogao ni izmjeriti temperaturu. mače je jadno samo hroptalo i savijalo glavicu u stranu :( :( :(
vet je ipak dao infuziju i vitamine i predložio da mu damo šansu, pa je noć proveo kod amelino, koja ga je grijala.
mače ni jutros nije dobro, iako mu se temperatura donekle povećala. danas će opet kod veta. svi i sami znate koliko je troškova oko bolesne životinje pa molim sve vas koji možete i želite pomoći da se javite meni na 061-522-046 ili Ameli na 061-597-481.
hvala puno. fotku nažalost nemam, ali budemo imali danas. izvještavaću vas ima li poboljšanja
Phia

#2 Re: jadno mače

Post by Phia »

jaca78 wrote:Amelino i ja smo sinoc od jedne tete preuzeli mače, koje je teta našla u bari. Odmah smo otišli veterinaru, prognoze su nažalost jako loše, jer je mače bilo toliko pothlađeno da mu vet. nije mogao ni izmjeriti temperaturu. mače je jadno samo hroptalo i savijalo glavicu u stranu :( :( :(
vet je ipak dao infuziju i vitamine i predložio da mu damo šansu, pa je noć proveo kod amelino, koja ga je grijala.
mače ni jutros nije dobro, iako mu se temperatura donekle povećala. danas će opet kod veta. svi i sami znate koliko je troškova oko bolesne životinje pa molim sve vas koji možete i želite pomoći da se javite meni na 061-522-046 ili Ameli na 061-597-481.
hvala puno. fotku nažalost nemam, ali budemo imali danas. izvještavaću vas ima li poboljšanja
Kakva je dijagnoza veterinara?
jaca78

#3 Re: jadno mače

Post by jaca78 »

ja pretpostavljam da je mačića nešto udarilo, jer je imao krvi na nosiću i da je od toga ležao u bari i smrznuo se. amela mu je uspjela malo podići temperaturu. hajde sad cu se cuti sa njom pa da realizujemo tvoju ideju. hvala puno

hej izvini sto nisam znala ko je na sms, valjda nisam spasila tvoj broj, ali pretpostavila da si ti :)
Phia

#4 Re: jadno mače

Post by Phia »

jaca78 wrote:ja pretpostavljam da je mačića nešto udarilo, jer je imao krvi na nosiću i da je od toga ležao u bari i smrznuo se. amela mu je uspjela malo podići temperaturu. hajde sad cu se cuti sa njom pa da realizujemo tvoju ideju. hvala puno

hej izvini sto nisam znala ko je na sms, valjda nisam spasila tvoj broj, ali pretpostavila da si ti :)
Mislim da bi mu majčina toplota dobro došla..
jaca78

#5 Re: jadno mače

Post by jaca78 »

cim se cujem s amelom, ona je ona poslu, dat cu joj tvoj broj i reci joj za tvoju ideju. jos jednom hvala puno. :kiss:
Phia

#6 Re: jadno mače

Post by Phia »

jaca78 wrote:cim se cujem s amelom, ona je ona poslu, dat cu joj tvoj broj i reci joj za tvoju ideju. jos jednom hvala puno. :kiss:
Ok.Ako je mačić baš mali poput onih 6 iz moje teme s ovog foruma onda bi mu bilo najbolje s vršnajcima..ako je veći i treba mu mirovanje ako je ranjen možda mu je najbolje samom..neka Amela skonta..a ima moj broj..
jaca78

#7 Re: jadno mače

Post by jaca78 »

ja sam joj poslala sms, vjerujem da ce ti se javiti cim uhvati slobodnih pet minuta. hvala puno Phia
jaca78

#8 Re: jadno mače

Post by jaca78 »

Mače ima potres mozga. Veterinar misli da mu treba dati priliku, pa se Amelino i brine o njemu. Daje mu infuzije i hrani ga na špricu. Čuvajte mu fige
amelino

#9 Re: jadno mače

Post by amelino »

Nisam se stigla javiti,nemam kad:(

Novosti o macicu:

Dajem mu infuziju prije posla, poslije podne i pred spavanje i hranim ga na spricu - kozije mlijeko, zumanjac i med.

Piski, ne otvara nikako oci vec 2puna dana, napravi u 10h 10 koraka i padne. Imala je veoma jak potres mozga. Ostaje jedino da je pratim i dajem infuziju i pustim da se odmara. Temperatura joj je ok - 37,8.

Nadam se da ce se izvuci, narednih nekoliko dana ce biti odlucujuce hoce li prezivjeti ili ce je veterinar uspavati da se ne pati:(

:( :(

Slike stavljam kasnije.
Mee

#10 Re: jadno mače

Post by Mee »

ako mogu ikako pomoci, javi se, imas broj...
amelino

#11 Re: jadno mače

Post by amelino »

Hvala Mee, jos uvijek je sve pod kontrolom . Hvala.
Phia

#12 Re: jadno mače

Post by Phia »

E srce malo..nadam se da će preživjeti..tako malo a već toliko namučeno :(
Ne znam da li važi i za mace ali sam čula da u slučaju potresa mozga treba zatamniti prostoriju..
Sretno..
neraida

#13 Re: jadno mače

Post by neraida »

kako je mace???
amelino

#14 Re: jadno mače

Post by amelino »

Maca je punoooooooo bolje...Okice je otvorila i krece se, isla je i u wc:) Sinoc smo bile kod veterinara, dao joj je injekciju steroida a ja cu joj dati istu injekciju danas poslije podne i sutra i onda cekamo. Problem je sto se samo krece u krug i iako je otvorila okice ne vidi, jos je hranim na spricu i dajem infuziju 2x dnevno, tako da se skupa borimo..Nade ima, ali ako kostikosteroidi ne pomognu u smislu da joj se edem na mozgu ne smanji ili ako je trajno ostecen centar za ravnotezu onda ne znam sta cu :( Ovakva kakva je sada ne moze imati normalan ni kvalitetan zivot...nazalost..

Javite se na 061 597 481 - Amela ili na PP . Hvala svima.
Last edited by amelino on 02/07/2009 21:37, edited 1 time in total.
Mee

#15 Re: jadno mače

Post by Mee »

Amelino,

ja je ne mogu uzeti, po cijeli dan sam na poslu, a imam i svog malog monstruma.... ali cuvam mu/joj fige, to ce valjda vremenom proci, taj otok na glavi, pa mora....
amelino

#16 Re: jadno mače

Post by amelino »

Hvala Mee :)

Ostavljam je ja sebi svakako, jer se ne mogu vise odvojiti od nje..Kontala sam samo radnim danima da je uzme neko ko je kuci, jer ja sam isto po cijeli dan na poslu,a njoj treba stalna njega i paznja, pa je ja preuzmem poslije posla, samo da nije sama, jer je treba nadgledati...Ali snaci cu se vec nekako:) Hvala svima!!!
Mee

#17 Re: jadno mače

Post by Mee »

Amelino, kako je cici?
amelino

#18 Re: jadno mače

Post by amelino »

Lose:(

Imam osjecaj da ne ide na bolje...sve slabije jede na spricu..sve teze guta:( Sve manje hoda , a sve vise spava...

Okice jedva da otvara , iako joj stavljam Mexdex 3x dnevno po 2 kapi u oci... Ne moze sama jesti, od proslog utorka samo je 2x isla u wc, piski redovno jer joj dajem infuziju...

U petak je kontrola kod Amara..Drzite fige...
Rz88

#19 Re: jadno mače

Post by Rz88 »

Ma neka se oporavi to je važno.
amelino

#20 Re: jadno mače

Post by amelino »

Znam. Hvala vam svima :)
neraida

#21 Re: jadno mače

Post by neraida »

amelino wrote:Lose:(

Imam osjecaj da ne ide na bolje...sve slabije jede na spricu..sve teze guta:( Sve manje hoda , a sve vise spava...

Okice jedva da otvara , iako joj stavljam Mexdex 3x dnevno po 2 kapi u oci... Ne moze sama jesti, od proslog utorka samo je 2x isla u wc, piski redovno jer joj dajem infuziju...

Pa mozda treba vremena ako je mala imuni sistem se trbe popraviti,drzimo fige...!!!!
tatjanamster

#22 Re: jadno mače

Post by tatjanamster »

amelino wrote:Lose:(

:shock: :shock: :shock:

:( :( :(
neraida

#23 Re: jadno mače

Post by neraida »

kako mace?
amelino

#24 Re: jadno mače

Post by amelino »

Imam osjecaj da je malo bolje:)

Manje hoda u krug i vec cuje zvukove - reaguje glavicom... I dalje je hranim na spricu..

Kontrola je ipak sutra ili u nedjelju..

Javim cim prodje kontrola kakva je situacija i kakva su ocekivanja:)
neraida

#25 Re: jadno mače

Post by neraida »

amelino wrote:Imam osjecaj da je malo bolje:)

Manje hoda u krug i vec cuje zvukove - reaguje glavicom... I dalje je hranim na spricu..

Kontrola je ipak sutra ili u nedjelju..

Javim cim prodje kontrola kakva je situacija i kakva su ocekivanja:)

Drzimo fige da maca bude dobro...treba puno vremena kada budu tako male ostavljene da se oporave.
Post Reply