Jadno dijete:(

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

micika

#1 Jadno dijete:(

Post by micika »

:( :( :( :( :( :( :( :( :(

(08:52) Трогодишња девојчица из Београда умрла од последица сексуланог злостављања. Приведени мајка и њен момак

Трогодишња девојчица умрла је од последица сексуалног злостављања и тешких телесних повреда које јој је нанео 31-годишњи Малиша Јевтовић, саопштава полиција. Мајка настрадале девојчице, 26-годишња Ана Филиповић, осумњичена је за кривично дело прикривања и кршења мајчинских обавеза. Приведени Малиша Јевтовић, са којим је, такође приведена, Ана Филиповић била у вези, у више наврата сексуално се иживљавао над њеном ћерком - одводећи је на скровита места у Звездарској шуми. Како сазнајемо, Јевтовићу прети најмање 10 година затвора, а мајка може да буде осуђена до 8 година затвора.

:x :x :x :x :x :x :x

Neznam sta da kazem :( :( :(
Zadig

Post by Zadig »

jao danasnjeg dana
:( :( :( :( :(

oni momci u iranu, onaj covjek napadnut u kragujevcu, ovo jadno dijete....
:roll:
Zadig

Post by Zadig »

Јевтовићу прети најмање 10 година затвора
Kako je ovo samo smjesna kazna... pa da dobije 20 godina smijesno je malo
:( :( :( :( :( :x :x :x
Johnny Knoxville

Post by Johnny Knoxville »

ovaj svijet je poludio totalno!
SaInga

Post by SaInga »

Ma Šta dvadeset!? I to je premalo...trebalo bi ga na isti načiun uklonit - pa da vidi kako je to ..
Malo pretjerujem...al' fakat ovaj svijet nije normalan!

:x :x :x :x :x :x :x :x :x
elle

Post by elle »

Na zalost ni prva ni posljednja u nasem bolesnom drustvu :( :( :(

U fransuckoj je u toku sudzenje 65 osoba koje su sexualno zlostavljale oko 40 malih zrtava ( naj mladzoj je bilo samo par mjeseci).

U ovom slucaju rijec je takodze o roditeljima koji su zlostavljali svoju djecu; neki roditelji su prodavali djecu za cigare i druge sitne usluge.

Sve ovo se desavalo pred ocima socijalnih radnika koji naravno nista nisu vidjeli.....

:x :(
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

i ko ono ukinu smrtnu kaznu...
BigusDickus

Post by BigusDickus »

I onda su Iranski zakoni barbarski... :roll: poserem im se na 10 godina i kompletno pravosudje... :x
elle

Post by elle »

Alfons Kauders wrote:i ko ono ukinu smrtnu kaznu...
Ja zaista nisam za smrtnu kaznu - ni jedno normalno drustvo ne moze odluciti oduzeti nekome zivot (to je stvar boga ili/i sudbine).
Ipak uvjerena sam da pedofilima nema spasa i da ih dugotrajno treba ukloniti tj dozivotno strpati u zatvor (bez ikakve mogucnosti smanjenja kazne sto se u francuskoj desava i sto i jeste pravi problem). :x
tigris

Post by tigris »

ne da je treba vratiti za takve i sl slucajeve nego uvesti i mucenje

kakav zivot poslije ovoga moze imati to dijete?? :(
flora.sa

Post by flora.sa »

opet ne znam šta da kažem...

:(
:( ovo je stvarno tuga...

treba uvesti kastriranje kao u Americi...
Bumbar

Post by Bumbar »

Glasam za kastiranje...samo sto je to psiholoski problem. Zbog njih bi uvela i mucenje :x
horoz

Post by horoz »

Treba ih oboje deportovati u Iran i problem je riješen.

I onda će se opet naći "humanisti" (čitaj: nastrane osobe koje imaju razumjevanje za njihove postupke) i protestvovati što ih osudiše :x

Treba ih mučiti dok ne crknu...
mosor1

Post by mosor1 »

elle wrote:
Ja zaista nisam za smrtnu kaznu - ni jedno normalno drustvo ne moze odluciti oduzeti nekome zivot (to je stvar boga ili/i sudbine).
Ipak uvjerena sam da pedofilima nema spasa i da ih dugotrajno treba ukloniti tj dozivotno strpati u zatvor (bez ikakve mogucnosti smanjenja kazne sto se u francuskoj desava i sto i jeste pravi problem). :x
Rapist chooses castration over life in jail
July 14, 2005 - 10:51AM

A man who admitted raping two young klix in the US has agreed to be castrated to avoid serving a life prison sentence.

Keith Raymond Fremin, 42, accepted a 25-year sentence without parole for molesting the two sisters, who were 11 and 13 at the time of the attacks in 1999.

Judge Donald Fendlason, in the Louisiana court, said he would revoke the lighter sentence if Fremin does not undergo the surgery by August 18.

The victims, now 17 and 19, were in court yesterday and agreed to the plea deal.

AP
SaInga

Post by SaInga »

Sve ovo se desavalo pred ocima socijalnih radnika koji naravno nista nisu vidjeli.....

:x :([/quote]

I ja sam socijalna radnica....i mnogo puta me je teško reči to!! , jer je stvarno mnogo mojih "suradnika" koji "ne vide" sta se desava..

Al' vjeruj te mi ima nas koji absolutno dajemo sve od sebe na konkretnom (seksualna zlostavljanja i nasilje) području i nadam se da barem malo snage i podrške = pomoći nudimo!! I TO SA VELIKIM VESELJEM :)
black

Post by black »

okaciti za prvi semafor...bolesnici....
pitt

Post by pitt »

cuj 10 godina samo......takve ba treba u kakav trap zatvoriti i na hljebu i vodi drzat samo,......nikad da ne vidi sunce vise. :x :( :x
T

#18 Re: Jadno dijete:(

Post by T »

micika wrote: ... Како сазнајемо, Јевтовићу прети најмање 10 година затвора, а мајка може да буде осуђена до 8 година затвора. ...
1. Minimalno, 30 godina teske robije
2. Svaki dan nakon teskog posla, slati ih na tusiranje zajedno sa hrpom crnaca, sa alatkom vecom od 25 cm sklonih analnim radnjama
3. Nakon 30 godina, posteno odsluzene kazne, natjerati ih da iskopaju rupu dimenzija 2 x 0,7 x 1,5 (m), metak u celo, i zatrpati ta g*vna
danas

Post by danas »

black wrote:okaciti za prvi semafor...bolesnici....
eto, black, vidis kako se nas dvoje mozemo sloziti ponekad...
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

A dje su sad ovi sa peticijama , haj dajte da pisemo peticiju da se makar osude na 30 godina ztvora, vidim svi smo u tome slozni, ja sam za peticiju da ih se objesi ko onu dvojcu u Iranu!
pitt

Post by pitt »

Ma ljudi, smrtna kazna za takve je mila majka.......... :(
T

Post by T »

pitt wrote:Ma ljudi, smrtna kazna za takve je mila majka.......... :(
... preblago...gdje je tu patnja?

anais_nin

Post by anais_nin »

nije sve uvijek tako crno bijelo...problem pedofilije je veoma kompleksan cak i u zemljama koje su "relativno" sredjene, npr na Zapadu, pa zato se nemamo razloga cuditi sto na nasim prostorima ovako nosi s tim...nasa javnost tek pocinje biti informisana o ovakvim slucajevima, jer ovo je jedna od onih stvari koje po nasim starcima "nisu prisutne kod nas" (naravno kao i homoseksualnost)...niti imamo strucnjaka za ovaj problem (znaci ljudi koji su u toku sa najnovijim istrazivanjima bas na ovom polju), niti imamo sistem koji bi se pobrinuo za zrtve ovog zlocina :sad:

i ako mislite da je tako samo za pedofiliju, hocemo li pricati o tome kako se za silovanje u BiH dobiva i po samo par mjeseci kazne?????
anais_nin

Post by anais_nin »

Bosanac sa dna kace wrote:A dje su sad ovi sa peticijama , haj dajte da pisemo peticiju da se makar osude na 30 godina ztvora, vidim svi smo u tome slozni, ja sam za peticiju da ih se objesi ko onu dvojcu u Iranu!
na zalost pravni sistem se ne mjenja tako :sad:
everybody hurts

Post by everybody hurts »

Ma dozivotna robija i cao...
Post Reply