jadni mi sa ovakvim urednicima...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply

Da li na nasim medijima treba cenzurisati muziku Ede Maajke?

Ne
10
67%
Da
2
13%
Boli me č...! (čuna!)!
3
20%

Total votes: 15

edu

#1 jadni mi sa ovakvim urednicima...

Post by edu »

sreca pa se rijesismo komunizma.. :(
Kwaheri

#2 Re: jadni mi sa ovakvim urednicima...

Post by Kwaheri »

edu wrote:sreca pa se rijesismo komunizma.. :(
sreca... :D
edu

Post by edu »

imamovic je napisao odlican tekst u posljednjim danima..a u vezi sa ovom debilnom cenzurom..ako bude dostupan online..postavit cu ga..

tuzno je da prolaze stihovi poput..nocas mu nemoj dati molim te..slazi da te boli glava............a cenzurisu se edini tekstovi.. :roll:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

znam da se mnogi nece sloziti... ali ja bih na medijima uvijek cenzurisao "Jebem vam mateeeeeeeeer..."
Da li mi smeta? Ne!
Ne slazem se sa stihovima? Stavise!
Mrzim Edu? Zasada mi godi!

Problem?

Recimo to sto djecak od 10 godina, u pjesmi nece cuti nista osim tog "jebem vam mater..." ... nece ni shvatiti da to ne pjeva jaran jaranu, ni otac sinu ... ali ce popusiti Kulina kada za par godina dodje na ovaj forum :D i pocne da se ponasa kako je naucio.

Ta vrsta cenzure je normalna bilo gdje.... jedna pjesma do ponoci, druga od ponoci ;)
DonDavudes

Post by DonDavudes »

evo vam komentar Emira imamovica, novopecenog pisca :D
bhdani wrote:Slušaj Maajku!

Edin Osmić Maajka, rođen 22. 12. 1978. u Brčkom, nastanjen u Zagrebu - proglašen je krivim u ime naroda. Presudu je donijelo visoko sudsko i tužilačko vijeće za ćudoređe i estetiku bez etike, u sastavu: Mirsad Ibrić (direktor Radija M), Maja Baralić-Matern (urednica muzičkog programa BH Radija 1) i Adnan Osmanagić (direktor Radija Stari Grad). Osmić je, u najkraćem, optužen i osuđen zato što u pjesmama sa njegovog novog albuma Stig'o ćumur, ima psovki. "Gle kurca...!?", rekao bi sada splitski novinar Boris Dežulović na Edin način, jasno i kratko, a tačno i ironično. Da ironije treba, potvrđuju riječi Lejle Sokolović, urednice zabavne muzike na Radiju Federacije BiH: "Edine pjesme idu uglavnom u noćnim terminima te u okviru informativno-političkih emisija, jer je njegova muzika angažirana."

Izvinjavam se na rječniku, al' stvarno moram pitati: "Je l' se ovdje neko zajebava, a ja ne kontam?" Najiskrenije ne kontam: dvije privatne i jedna javna radiostanica iz etera izbacuju pjesme najboljeg balkanskog MC-a zbog jezika neprimjerenog istančanom ukusu svoje publike, dok još jedna javna stanica vrti iste te pjesme u političkim emisijama i onda kada radio sluša realizator programa i kakav progresivni čuvar ministarskih nastambi u elitnim dijelovima Sarajeva?!

Nije Edo stradao samo u zemlji u kojoj je rođen i o čijim mukama pjeva tako da se želudac stisne, oči prvo malo zasuze, pa krv udari u glavu tako da čovjeku dođe da ode do zgrade Zajedničkih institucija i počne šamarati redom: od zadnjeg referenta do prvog ministra. I njegov prošli album, No sikiriki, cenzuriran je zbog neprimjerenih tekstova u programima HRT-a, ali su ga komercijalne stanice vrtjele do iznemoglosti. No, to nije nikakvo opravdanje: današnja Hrvatska je za današnju BiH - i to se vidi od graničnog prijelaza u Slavonskom Brodu, pa do kraja autoceste - Skandinavija, pa bih, ako se dobro potrudim, možda mogao shvatiti čuvanje publike od pjesama otrovnog Bosanca koji gospodarima svoje domovine poručuje ono što i treba: Mater vam jebem...

Koliko je nemoralna, jednako je i nenormalna odluka da se Edo izopći iz medijskog života kada je njegova muzika baš - kao što je (polu)svjesno objasnila Lejla Sokolović - savršena tonska kulisa sveopšte propasti ove zemlje koja je upravo u tranziciji iz nasilne pljačke pod patronatom politike u bezobrazno otimanje praćeno izrugivanjem ljudskoj pameti od strane onih što su u politici naučili da je grijeh propustiti priliku da se budale naprave još većim budalama. Dok je Edo uz pomoć tehničkih pomagala tjeran od slušalaca, u BiH se desilo nekoliko epizoda koje jasno pokazuju zašto je važno imati angažiranog umjetnika koji će barem mlađe generacije učiti da sloboda nije samo fudbalski klub iz Tuzle, a da sintagma zakon i red nije tek ime američke TV serije. Mehmed Žilić, za čijeg je mandata ministra unutarnjih poslova policija hapsila primjerke satiričnog lista Polikita, zakočio je svaku mogućnost napretka ne glasavši za ustavne promjene, pokazavši pri tome vlastiti evolucijski put od pendreka do nacionaliste sa građanskim licem. Žilić je, kako bi Edo rekao, zajebao što se zajebati dalo jer je, priznao je, za građansku BiH makar njen predsjednik bio i Srbin?! (To da je osnovna tekovina građanskog društva, za koje se kao zalažu najgrlatiji Bošnjaci, da svako bira i bude biran bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost i da u tom sistemu 100 narednih predsjednika - koje nećemo imati i zbog Žilića - može biti iste nacionalnosti, ne treba objašnjavati previše.) Dakle, dok je Edo tjeran od slušalaca, Bakir Hadžiomerović je pokazao kako je bivši ministar energetike i rudarstva Izet Žigić - za čijeg mandata je ćumur stizao rjeđe jer su rudari gladovali - angažirao Izeta Žigića, to jest, samog sebe za pružanje intelektualnih usluga samom sebi i to naplatio 50.000 maraka (koliko inače košta tričavih 437 tona mrkog uglja)! Za to vrijeme je Hamzalija Ibrić Jata, čuvar kase Harisa Siljadžića, najelegantniji i najmotorizovaniji pljačkaš banaka u današnjoj BiH (prvu titulu je stekao kupnjom odijela ala Doktor, a drugu nabavkom dva Porche Cayena), prisustvovao sastanku između predstavnika njemačke agencije za uvođenje evropskih standarda (ISO 9001, pa dalje) u privatne kompanije, pa je ničim izazvan upitao kako on može dobiti "to". "Čim završiš srednju školu", odgovoreno mu je. Na kraju je premijer Vlade Kantona Sarajevo građanima sačuvanim od psovki Edina Osmića svečano i ozbiljno saopštio da će Sarajevo postati centar jugoistočne Evrope čim se okonča popravak ulice Sagrdžije i odustao od obilaska iskopina po prijestolničkim cestama i sokacima zbog kojih automobilska vožnja od centra Sarajeva do izlaza iz grada traje samo 105 minuta ili rekordnih desetak minuta po kilometru.

Ja, dakle, opet moram pitati: "Je l' se ovdje neko zajebava, a ja ne kontam?" Recite mi iskreno: jesam li glup zato što mi nije jasno kako je u zemlji u kojoj ministri pljačkaju rudare, nacionalisti izigravaju građane kada treba ojačati nacionalizam, milione uzimaju Silajdžićevi polupismeni jarani, a premijeri tvrde kako je strma ulica ključ spoja države sa civilizacijom, odjednom najveći problem simpatični Brčak koji srčano psuje bagru koja nam je od života napravila pakao? Ako i jesam: svaka čast mojoj gluposti.
dobar komentar
a edo je GENIJE
jedan od rijetkih koji su zaista klasa :oops:
Post Reply