Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Hakiz

#8501 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Hakiz »

NecuVise wrote: 05/07/2023 23:41 Očekivati da budu bolji, konkurentniji, da ponude nešto novo na tržištu, inoviraju itd. Može se puno očekivati, samo se na klix forumu ne može nešto pozitivno očekivati.
Da radnicama koje režu sireve poprave uslove rada. Eto, nije puno očekivanja, samo jedno.

A ponuda? Ti se sa mnom šališ?
Snake Eyes

#8502 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Snake Eyes »

Asistent administratora informacionog sistema

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom, kandidat/kinja bi trebalo da ispunjava sljedeće posebne uslove:
SSS, VŠS, VSS (IV/VI/VII stepen stručne spreme);
aktivno znanje engleskog jezika;
odlično poznavanje rada na računaru MS Office sa naglaskom na korištenje MS Excel-a;
poznavanje mrežne administracije (switching, routing, firewalls);
poznavanje sistemske administracije (Windows i Linux);
poznavanje baza podataka (Oracle i Microsoft)
poznavanje programiranja za Windows Desktop okruženje (C#, WinForms, WPF).
Radnik će obavljati poslove:
sudjelovanje u planiranju, organizaciji i vođenju projekata implementacije novih tehnologija, software-skih rješenja i infrastrukturalnih unapređenja unutar Društva;
razvoj i održavanje aplikativnih rješenja za podršku poslovnim procesima i aktivnostima Društva, a u skladu sa odlukama unutar Društva;
pravovremeno razmatranje zahtjeva za IT podrškom i rješenjima, planiranje i organizacija razvoja istih te redovan monitoring njihovog izvršenja i održavanja;
identifikacija mjesta za unapređenje u radu IT segmenta, funkcioniranju software-a i IT infrastrukture, njihovo pravovremeno komuniciranje sa neposredno nadređenim rukovodiocem te angažman na organizaciji, implementaciji i monitoringu novih projekata i investicija koji nastanu kao rezultat tih inicijativa;
kontinuirano sagledavanje mogućnosti automatizacije poslovnih procesa Društva te organizacija i koordinacija aktivnosti razvoja IT rješenja koji će isto osigurati;
aktivno učešće u predlaganju, planiranju i ugovaranju „outsource“ usluga Društva sa trećim licima u pogledu administriranja i održavanja određenih servisa i obavljanja drugih IT procesa te monitoring izvršenja istih u cilju poduzimanja pravovremenih aktivnosti na prevenciji i otklanjanju eventualnih poteškoća koje se mogu javiti u tom kontekstu;
organizacija, koordinacija i pravovremena podrška aktivnostima sa trećim licima angažiranim na razvoju sofware-skih i sličnih rješenja za potrebe i na zahtjev Društva;
sudjelovanje u definiranju i razvoj politika i smjernica koje reguliraju adekvatnu dostupnost, raspoloživost, sigurnost i kontinuitet IT podataka i infrastrukture te implementacija kontrolnih mehanizama koji će osigurati postupanje u skladu sa istim;
razvoj, implementacija i održavanje internih IT akata (politika, procedura, instrukcija i sl.) u skladu sa zakonskim propisima, zahtjevima regulatora i standardima struke, kao i nadziranje primjene i poštivanja istih u radu korisnika;
uspostavljanje i održavanje adekvatne i ažurne evidencije o statusu svih IT zadataka, projekata i investicija Društva, a u svrhu osiguravanja postupanja po utvrđenoj dinamici i redoslijedu prioriteta;
kontinuirano održavanje korisničkih računara, servera, mrežne opreme i ostalog hardware-a, sagledavanje potreba za proširivanjem kapaciteta te iniciranje pravovremene nabavke i instalacije dodatne i nove opreme;
nadgledanje rada i performansi hardware-a Društva te pravovremena koordinacija aktivnosti na popravci, nabavci i zamjeni pojedinih komponenti ili uređaja u cjelini;
planiranje, organizacija i koordinacija aktivnosti na pravovremenoj nabavci i održavanju fiksne i IP telefonije Društva;
instalacija, monitoring i pravovremeno ažuriranje antivirusne i slične zaštite korisničkih računara i servera;
nabavka, instalacija i monitoring korištenja licenci software-a Društva te pravovremeno organiziranje njihovog produženja i plaćanja;
održavanje korisničkih prava, uključujući domenska korisnička prava i prava pristupa ostalim sistemima, a u skladu sa internim aktima Društva
kontinuirano staranje o sigurnosti korisničkih podataka, kao i iniciranje i koordinacija aktivnosti na osiguravanju iste;
učešće u procesima planiranja i nabavke ažurnih operacionih sistema, programskih paketa i alata, aplikativnih rješenja i software-a na serverima i korisničkim računarima Društva te instaliranje, konfiguracija i održavanje istih;
planiranje, organizacija, koordinacija i monitoring izvršenja aktivnosti sa dobavljačima sistema Društva, a u svrhu osiguravanja nesmetanog, ažurnog, pravovremenog i ispravnog izvršenja poslovnih procesa Društva;
osiguravanje pravovremene tehničke podrške korisnicima u radu sa osnovnim sistemom Društva, instaliranim aplikativnim rješenjima, programskim paketima, mrežom, kao i tehničke podrške u svim ostalim aktivnostima za koje je ista potrebna radi izvršavanja poslovnih zadataka zaposlenika Društva;
kontinuirano dnevno nadgledanje rada serverskih resursa i sistema u svrhu provjere sigurnosti i dostupnosti istih, kao i pravovremeno interveniranje u svrhu prevencije i otklanjanja eventualnih poteškoća koje se mogu javiti u tom kontekstu;
dnevno praćenje i provjera izvršavanja automatskih i poluautomatskih poslovnih operacija i procesa Društva u svrhu osiguravanja njihove ispravne i pravovremene realizacije, kao i koordinacija aktivnosti na prevenciji zastoja i otklanjanju eventualnih poteškoća koji se mogu javiti u istim;
redovito i pravovremeno arhiviranje, čuvanje i osiguravanje sigurnosnih kopija podataka, elektronske pošte i aplikativnih rješenja, kao i ostalih sigurnosnih kopija;
obavlja i druge poslove u skladu sa odlukama i nalozima Uprave Društva i neposredno nadređenog rukovodioca
Radni odnos zasniva se na neodređeno vrijeme uz probni rad od 6 mjeseci.
Kandidati koji uđu u uži izbor će biti testirani u pogledu znanja engleskog jezika, rada na računaru i tehnika programiranja.

Oglas ostaje otvoren 14 dana od dana objavljivanja.
Nije potrebno dostavljati originale niti ovjerene kopije dokaza o ispunjavanju uslova.

Prijavu sa biografijom dostaviti putem opcije "PRIJAVI SE NA OGLAS".

Broj izvršilaca: 1
Datum objave: 08.09.2023.
Trajanje oglasa: 14 dana (ističe 22.09.2023.)
Ken_M

#8503 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Ken_M »

Snake Eyes wrote: 10/09/2023 13:37 Asistent administratora informacionog sistema

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom, kandidat/kinja bi trebalo da ispunjava sljedeće posebne uslove:
odlično poznavanje rada na računaru MS Office sa naglaskom na korištenje MS Excel-a;
Kakva je ovo ludorija.
Mrežni inžinjer/sistemac, a još developer i DBA.
Najbolje je još staviti kao uslov da "nema života" jer će mu radno vrijeme biti "fleksibilno".
Snake Eyes

#8504 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Snake Eyes »

Ken_M wrote: 10/09/2023 16:12
Snake Eyes wrote: 10/09/2023 13:37 Asistent administratora informacionog sistema

Kakva je ovo ludorija.
Mrežni inžinjer/sistemac, a još developer i DBA.
Najbolje je još staviti kao uslov da "nema života" jer će mu radno vrijeme biti "fleksibilno".
Traze cijeli sektor/tim u jednoj osobi.
nekome

#8505 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by nekome »

dok procitas oglas, prosao rok za prijavu :lol:
Snake Eyes

#8506 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Snake Eyes »

Šta tek da traže administratora, sreća pa traže asistenta mu.
zippoo87

#8507 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by zippoo87 »

Skolski primjer oglasa informaticki i tehnoloski nepismene firme/HRa.
Znaci ovi u jednoj osobi fakticki traze cijelu jednu IT firmu 😂

Plata vjerovatno 1000-1500 KM sa svim dodacima (topli obrok,prevoz)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8508 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Truba »

šta mislite o terminu quiet quitting
:lol: :lol:

kao radi samo ono što se od njega očekuje i da mu se da radi
:lol:
daario naharis

#8509 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by daario naharis »

Truba wrote: 11/09/2023 10:21 šta mislite o terminu quiet quitting

Taj sam.

Kad sam se prestao truditi, pocelo je bolje ici za mene. To je taj paradoks zivota.

Prije letio kad nemam posla da pomazem, stresiro se, dobio tinitus od stresa. Sad lagano kad odradim klix forum terapija. :mrgreen:
Truba

#8510 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Truba »

my man

ja imam problem živaca.... MORAM ODMAH I SVE URADITI

zato su mi postovi vaki

naime... odmah odgovaram na viber sms i mailove
to ne valja

živčan sam salsušati ja bih odmah da se radi

:mrgreen:
nepass1

#8511 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by nepass1 »

Radim minimum minimuma. Jebe mi se za posao
Valjda to tako dodje sa godinama
insaneinthebrain

#8512 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by insaneinthebrain »

evo raja posla, nemojte jadikovati. prijavite se. dobra plata :thumbup:

https://szks.ba/posao/javni-oglas-za-pr ... -sarajevo/
Hakiz

#8513 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Hakiz »

...
Last edited by Hakiz on 16/09/2023 14:07, edited 1 time in total.
El_comadante

#8514 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by El_comadante »

Nemojte kukasti, budite kao Isak familija.
insaneinthebrain

#8515 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by insaneinthebrain »

Raja. Gdje je najsigurnije da odradim cerifikat za poznavanje rada na racunaru. Da nije preskupo. Totalna glupost u 2023. godini al kad pola konkursa na koje se prijavljujem ne priznaju polozene ispite informatike sa fakulteta. :sad:
_huzzah_001

#8516 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _huzzah_001 »

Cao, redovan sam studnet u potrazi za poslom. Prijavljivala sam se na pojedine oglase i trenutno imam jedan posao u jutranjim satima ali mi je potreban jos jedan. Da li imate prijedlog gdje bih mogla da se prijavim?
Zainteresovana sam za sve vrste posla, imam iskustva u administraciji, ciscenju.
Hvala unaprijed.
Grb1

#8517 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Grb1 »

Ako vec nisi pogledaj stud servise, ...msm sa tim statusom tesko da ces gdje radit, msm znam masu ljudi ssto radi i studira eto to kao ilegalno al odjednom postaje legalno ako te poslodavac zaista treba, imas call centre imas ih gdje mozes radit navecer ovisno naravno koje jezike znas ....ne znam gdje da se prijavis kad ne znam sta znas radit...mozes sebu firmama svoje struke prijavit kao nekakav pripravnik, ja sam tako radila ono tipa polaradnog vremena i sl
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#8518 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

@_huzzah_001
U call centre ni za živu glavu! Ako želiš da završiš studije na vrijeme, imaš normalan život i mentalno zdravlje nemoj ni pomišljati na njih!
menekse1992

#8519 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by menekse1992 »

Bio neki oglas na klix posao, stručni saradnik za marketing, nešto u tom fazonu. Milion nekih obaveza i kvalifikacija. Plata 900-1000 KM :run:
menekse1992

#8520 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by menekse1992 »

_huzzah_001 wrote: 25/10/2023 23:26 Cao, redovan sam studnet u potrazi za poslom. Prijavljivala sam se na pojedine oglase i trenutno imam jedan posao u jutranjim satima ali mi je potreban jos jedan. Da li imate prijedlog gdje bih mogla da se prijavim?
Zainteresovana sam za sve vrste posla, imam iskustva u administraciji, ciscenju.
Hvala unaprijed.
Ako imaš iskustvo u administraciji, gledaj poslove virtualnog asistenta na jobrack. Dobro su plaćeni za naše uslove.
sefket_ramadani

#8521 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by sefket_ramadani »

daario naharis wrote: 11/09/2023 10:31

Taj sam.

Kad sam se prestao truditi, pocelo je bolje ici za mene. To je taj paradoks zivota.

Prije letio kad nemam posla da pomazem, stresiro se, dobio tinitus od stresa. Sad lagano kad odradim klix forum terapija. :mrgreen:
tako je. Sustina je da covjek radi samo onoliko koliko je placen. Ni vise, a ni manje. Ne trudit se uopste, jer ce ti poslodavac samo dizati norme. Uvijek govorit ne mogu, nemam vremena, umoran sam. Jer ako vide da te mogu tovarit poslom, radit ce to do maksimuma, i vise.
Truba

#8522 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Truba »

malo su se svi promijenili
vidim da i najgorljiviji gube zamah...polet

i najgori sefovi postaju jagnjad...

kao da smo usli u postakpitalisticko vrijeme u bosni
:?
Domaci izdajnik

#8523 Re: Jadi nas nezaposlenih

Da se odjavim sa teme :) Nakon dugog odsustva i jebade sa budalama skrasio sam se u poslu bliskom struci ;-) Ono jest da je učmala birokratija i papirologija, a ja navikao na teren, dobro i jest.
Truba

#8524 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Truba »

super ekstra
ali ima i ona šuti nikom ne govori pa će biti dobro

zato tišu i laganica
Domaci izdajnik

#8525 Re: Jadi nas nezaposlenih