Sjecam se prije nekih 5 6 godina, vec neke 3 4godine bio bez nekog stalnog posla a imam kategorije i posaljem cv jednom nasem privatniku da vozim, zovne on mene i ono suplja kaze vozaca sad ispod svakog kamen ima i kao cut cemo se prosle 3g i cujemo se kaze kad bi mogo poceti da vozisnekome wrote: ↑08/10/2021 16:32 Vozača u BiH nema ni za lijek, a egzodus tek slijedi
https://www.capital.ba/vozaca-u-bih-nem ... k-slijedi/
Sto se tice odlaska nasih vozaca vecina ih ide opet kod nasih gazdi jer isti otvaraju firme u hr ili slo, jer njihovi vozaci idu dalje u eu.....nas jebu papiri. Preporucujem ko god zna malo engleskog ili njemckog da trazi posla u eu....da ne ideu u hr ili slo jer ce tamo raditi na eurocent po km tj 1km je oko 0.15eura a valja namotati 10000km, da bi se isplatilo raditi.....samo dnevnicu traziti..
Kada sam ganjao poso sofera javi mi se lik iz njemacke kaze znas njemacki reko ne znam samo engleski, kaze evo ti papiri apliciraj za vizu i imas 1g dok ceks termin da naucis a1 i dolazis radit....mrsko mi bi ucit a trebo sam dobro bi mi i sad doso.....nadjem drugu semu...prodje godina lik zove sta si dokle si reko dobio sam poso hvala, kaze ok ako si o dalje zainteresovan moze i bez njemackog moze sada i engleski........